amigdas.com

Sfredele pentru burghie metalice: tipuri, scopuri

Set de tăietori pentru metaleÎn timpul procesării semifabricatelor, este uneori imposibil să se utilizeze o roată abrazivă, un tăietor sau un fișier. În acest caz se folosește așa numitul cutter sau borofreza.

Adaptoarele instalate într-o mașină electrică obișnuită sunt excelente la suprafețele de lustruit și de curățat. În plus, tăietoarele sunt folosite pentru zdrobirea diferitelor materiale.

Ce este un tăietor

Instrumente abrazive

Burghie pentru burghie metalice (tăietor cu role, borfreza) este o adaptare care a apărut cu mult timp în urmă. Se compune din două părți: coada de fixare și elementul de lucru. Cutterul se poate roti la viteze de până la 60.000 rpm.

Producătorii oferă astăzi adaptări din diferite materiale și cu elemente de lucru de diferite forme și dimensiuni. O astfel de alegere largă face posibilă selectarea dispozitivelor pentru mai multe sarcini ale planului tehnologic. Când se selectează, de regulă, ghidată de parametrii materialului care a fost utilizat pentru a crea instrumentul care este procesat, precum și de caracteristicile geometrice.

Borfreze sunt utilizate într-o varietate de domenii, care includ construcții, minerit, mașini, bijuterii, medicină, și așa mai departe. D. Folosind acest instrument, puteți ocupa în mod eficient și eficient produsul nu numai din aliaje metalice, dar, de asemenea, sticlă, piatră, lemn și din plastic.

Cuttere utilizate și în fabricarea ferestrelor din PVC. Întreprinderile miniere folosesc dispozitive pentru o piatră cu diametru mărit și un element de lucru cu dinți din aliaj dur. Bijuitorii folosesc aceste instrumente pentru a produce detalii decorative și pentru a aplica modele și inscripții produselor.

Cum se utilizează un burghiu electricstomatologie - un alt domeniu în care se folosesc deseori tăietori. Acest dispozitiv este componenta principală a celebrului burghiu. În condiții interne, borofrezy sunt instalate în exerciții electrice obișnuite. Folosindu-le, mestesugarii acasă rezolvă un număr mare de sarcini în gospodărie.

Utilizarea bavuri rotative pot fi făcute deschidere îngrijite și netede din ceramică, sticlă, cărămidă, piatră și produse din lemn, produc suduri de curățare bune și manipula site-uri de la distanță.

Varietăți Borfrez

Borrefresele pot avea un design diferit și includ diferite materiale în compoziția lor. Există următoarele structuri de rechini metalici:

 • odnokonusnoe;
 • Dvuhkonusnye;
 • trehkonusnoe.

Forma elementelor de lucru diferă de asemenea. Deci, există dispozitive cu cap oval, sferic, cilindric sau conic. Alegerea unui dispozitiv de tăiere adecvat depinde de configurația piesei de prelucrat și de sarcinile atribuite unealtei.

Cutterele sunt diferite și materialul folosit pentru producerea lor. Aici este necesar să se aloce:

 • Unelte pentru burghiedispozitive fabricate din aliaje din oțel carbon;
 • tăietoare cu acoperire cu diamant;
 • burte abrazive;
 • tăietor din aliaj dur.

Oțel carbon

Un instrument din aliaj de oțel carbon este utilizat în combinație cu o șurubelniță sau o foraj electric. lui principalul avantaj - cost redus.

Folosind acest instrument, puteți crea caneluri complexe, eliminați marginile ascuțite din produse, creați gauri precise și de înaltă calitate și extindeți diametrul celor deja creați.

Cu strat de diamant

Aceste adaptări sunt profesionale. Astfel de tăietori permit efectuarea unei găuri subțiri și șlefuirea găurilor perforate. Acest tip de instrument Eficient în prelucrarea ceramicii și a sticlei, și când lucrați cu materiale de înaltă rezistență.

Tăietoarele de tip diamant sunt echipate cu echipament de gravare, ceea ce face posibilă producerea celei mai bune prelucrări, aplicarea inscripțiilor și modelelor pe diferite tipuri de acoperiri.

Instrumente abrazive

Astfel de adaptări sunt similare cu tăietoarele cu diamant. Datorită creșterii durității elementului de lucru, borrefractorul abraziv este utilizat pentru prelucrarea sticlei, a ceramicii, a materialelor plastice, a pietrei, a metalelor etc.

Aceste tăietoare au un element de lucru abraziv, care este complet realizat din material abraziv sau făcut prin pulverizare. Cilindrul abraziv se caracterizează printr-un preț mic, dar este mult mai puțin durabil decât un instrument din metal.

Cu cap de carbură

Un astfel de instrument este adesea folosit în producție. Rolele de tip aliaj tare sunt utilizate pentru prelucrarea unor astfel de materiale de înaltă calitate, cum ar fi fonta, oțel, titan, etc.

Acest tip de dispozitiv este, de asemenea, ideal pentru sudarea cusăturilor.

Criterii de selecție

Pentru a maximiza utilizarea tăietorilor, trebuie să luați în considerare mai multe puncte cheie:

 • Mini tăietori pentru metal, setnatura muncii viitoare;
 • proprietățile materialului din care se fabrică piesa de prelucrat;
 • dimensiunile elementului de procesat.

Este necesar să se ia în considerare, de asemenea, caracteristicile sculei electrice în care se va amplasa borrefear. Aici este necesar să alocăm puterea și viteza.

Un alt parametru important al sculei pentru prelucrarea metalelor este un fel de tăiere și configurația dinților tăiați. Din aceste motive se disting următoarele tipuri de adaptări:

 • cu cea mai bună tăiere;
 • cu o versiune universală de feliere;
 • cu ultrathin felii;
 • pentru prelucrarea aliajelor de aluminiu.

Cel mai înalt nivel de performanță este demonstrat de o unealtă a cărei cap are un dublu ascuțire. Experții recomandă să cumpere imediat un set de tăietori pentru metal. Având un astfel de set de dispozitive la dispoziția dumneavoastră, veți face față tuturor sarcinilor necesare.

Cum se utilizează corect?

Cum se instalează un tăietor de metal pentru un burghiuCu câțiva zeci de ani în urmă, forajele au fost folosite pentru a lucra în combinație cu un instrument de tip mână. Dezvoltarea tehnologică ulterioară a contribuit la faptul că producătorii de astfel de produse au început să echipeze mașinile de tăiat cu echipament staționar.

În pofida faptului că lucrul cu bavuri rotativ de aplicare în instrument electric manual este caracterizat printr-un grad ridicat de eficiență, atunci când o astfel de prelucrare este imposibil de a obține perfect netedă și suprafață de înaltă calitate. În plus, utilizarea unui astfel de bit, împreună cu o unealtă de mână, afectează în mod negativ instrumentul însuși, ceea ce face ca marginea de tăiere să se estompeze.

Instalarea burghurilor pe mașinile-unelte CNC moderne permite creșterea duratei de viață a sculei, precizia și calitatea prelucrării.

Dar, dacă aderă la anumite reguli de lucru cu ajutorul borofrezului într-o unealtă electrică de mână, puteți obține că instrumentul va dura mult și eficient. Deci, trebuie să vă amintiți următoarele:

 1. Capul burții trebuie să interacționeze strâns cu planul de lucru. De asemenea, este necesar să se monitorizeze cu atenție faptul că coada tăișului nu atinge suprafața tratată, deoarece poate deforma această parte.
 2. Când lucrați la dispozitiv nu este nevoie de o presiune prea mare, altfel va afecta negativ calitatea prelucrării sau va cauza supraîncălzirea instrumentului.
 3. De asemenea, este important să alegeți modul de viteză corespunzător. Deci, veți avea ocazia de a economisi energia electrică și de a prelungi durata de funcționare a mașinii de găurit.
 4. Capul dispozitivului este supus unei abraziuni și uzurii intense. Există mai multe tehnici simple care reduc uzura acestei părți și măresc durabilitatea instrumentului în sine. În acest scop, puteți utiliza un lubrifiant special, care reduce încărcătura și permite instrumentului să alunece produsul.
 5. La primele semne de uzură, scula trebuie schimbată imediat. Operarea unui tăietor uzat poate duce la întrerupere a sculei.

Sfaturi pentru procesare

Folosind borofreza pe o șurubelniță sau o mașină de găurit electrice, puteți să vă ocupați de o varietate de materiale. Dar este important să urmați o serie de reguli.

Unelte de lucru pe o piatră de piatră sau porțelan, este necesar să umezi constant suprafața tratată cu apă. Fluidul nu trebuie să cadă pe o sculă electrică, altfel se poate rupe.

Folosind cutite, este posibil sa procesam nu numai lemn natural, dar si MDF, placaj, placi aglomerate si placi aglomerate. O caracteristică caracteristică a borofrezei pe lemn este o crestătură destul de mare pe elementul de lucru. Dacă în timpul procesării ați început să miroșiți arderea, atunci ar trebui să puneți scula electrică la o viteză mai mică.

Când lucrați cu plăci ceramice sau cu tăietoare de sticlă, fiți foarte atent și atent. În procesul de prelucrare a unor astfel de semifabricate pe suprafața lor, este necesar să se deseneze în prealabil un contur al găurii folosind un tăietor special. Apoi, gaura este perforată de un borax cu un element de lucru sferic.

Folosind un instrument electric cu un cuțit, nu trebuie să uităm de precauții și siguranță. Asigurați-vă că mâinile și ochii sunt protejați de particule solide cu mănuși și ochelari de protecție.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să alegeți mașina de tăiat corectăCum să alegeți mașina de tăiat corectă
Porțelan - ce și cum să tăiați acasă?Porțelan - ce și cum să tăiați acasă?
Sfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carburăSfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carbură
Ascuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturiAscuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturi
Cutter drept: clasificarea speciilorCutter drept: clasificarea speciilor
Scopul și tipurile de burghie pentru metalScopul și tipurile de burghie pentru metal
Freze pentru freze de frezat manualFreze pentru freze de frezat manual
Strunguri pentru mașină: principalele tipuri și domeniul de aplicareStrunguri pentru mașină: principalele tipuri și domeniul de aplicare
Duză autocolantă (cerc) pentru mașina de lustruitDuză autocolantă (cerc) pentru mașina de lustruit
Caracteristicile tăiate de sticlă cu mâinile lorCaracteristicile tăiate de sticlă cu mâinile lor
» » Sfredele pentru burghie metalice: tipuri, scopuri
© 2021 amigdas.com