amigdas.com

Cichlide din Malawi din Lacul Malawi: caracteristici și îngrijire

Cichlidele din MalawiCichlidele din Malawi sau cichlidele din Malawi sunt una dintre cele mai populare soiuri de pești de acvariu. Ciclidele Lacul Malawi sunt de două soiuri: ciclide Mbuna (pești ierbivori, furaje pe vegetație) și ciclide Utaka (animale de pradă, se hrănesc cu plancton și pești mai mici din alte specii care trăiesc în partea de jos stancos). În sălbăticie, acești pești trăiesc în zona apei Lacul african Malawi

.

Cel mai frecvent tip de pește de acvariu este cichlidele mbuna sau peștele erbivor. Cichlidele din Lacul Malawi, atât ukaka, cât și mbuna, au câștigat inima multor crescători de acvarii datorită frumuseții lor, nemulțumirii în conținut și comportamentelor interesante. Principalul lucru, Care este diferența dintre cichlidele din Lacul Malawi (ukaka și mbuna) de la alte pești este că caviarul destinat reproducerii și fertilizării ripens femelele din gură.

Cichlide din Malawi: trăsături de aspect

Varietatea cichlidelor din Malawi de mbuna diferă de aspectul frumos și luminos. Acest pește este imediat vizibil în orice acvariu. Poate de aceea sunt atât de populare. Cichlidele mmbuna sunt foarte interesate când fundul este acoperit de vegetație, de exemplu, prin diferite tipuri de alge. În timpul vegherii, se mișcă activ de-a lungul fundului, dezrădăcind plantele și cumpără propria lor hrană, deoarece cichidele din Lacul Malawi din grupul Mbuna se hrănesc exclusiv cu alimente vegetale.

Cichlidele din Malawi, aparținând acestui grup, diferă foarte mult dorința de a-și proteja teritoriul de străini. Bărbații pot manifesta agresiune față de străini, astfel încât cichlidii din grupul membrilor lacului Malawi se recomandă să fie separați de alte specii de pești de acvariu. Este strict recomandat să nu adăugați alte pești la acvariu.

Cichlide erbivore Lacurile Malawi se disting prin următoarele caracteristici externe:

 • Cichlide de peșteDimensiuni mici;
 • Sharp dinti, în designul lor seamănă cu un ras. Cu astfel de "struguri" peștele ușor mănâncă alimente vegetative, iar bărbații folosesc dinți ascuțiți și pentru a-și proteja teritoriul de cei din afară;
 • O varietate largă de culori (cele mai frecvente sunt culorile albastre cu benzi transversale negre, portocaliu cu benzi transversale negre, galben strălucitor cu aripioare negre, negru cu pete albe);
 • Aripioare remarcabile și o coadă mică.

Cichlidele din Lacul Malawi, care aparțin grupului de prădători (tataka), seamănă vizual cu frații lor Mbuna, diferindu-se de ei doar în dimensiuni mai mari. Ciclidii lacului Malawi din grupul Utaka pot ajunge până la douăzeci și cinci de ani, douăzeci și cinci de centimetri în lungime.

Caracteristicile nutriției

Ciclidele de pește de acvariu sunt nemaipomenite în produsele alimentare. Cu toate acestea, în fiecare dintre cele două soiuri - ukaka și mbuna, după cum sa menționat deja mai sus, există anumite preferințe de gust. Ciclidele ukaka utilizează numai alimente de origine animală cu conținut ridicat de proteine. Ei își mâncă din proprie inițiativă prăjiți și prăjiți de alte pești, precum și verișorii lor adulți și peștii de acvariu adulți din alte soiuri. Într-un mediu acvariu, cichlidele trebuie să fie prevăzute cu suficientă proteină în dietă.

Cichlidele, care aparțin varietății lui Mbuna, dimpotrivă, consumă numai alimente vegetale cu conținut ridicat de carbohidrați. Prin urmare, vor avea o dietă complet diferită. În orice caz, în dieta cichidelor Malavi din ambele specii, trebuie să fie prezente următoarele componente necesare dezvoltării și reproducerii normale și de asemenea, pentru a menține bunăstarea fizică bună:

 • Caracteristicile aspectului peștilorFuraje speciale de producție industrială pentru cichlide, vândute în magazine de animale de companie și farmacii veterinare, proaspete;
 • Furaje pentru pești de acvariu sub formă congelată;
 • terci de ovăz;
 • Suplimentele vitaminice și minerale, care pot fi cumpărate și în magazine specializate;
 • Algele marine (din care cea mai mare valoare nutritivă este algele de alge și spirulina).

Hrănirea peștilor este de dorit în același timp.

Ce ar trebui să vă amintiți mereu: sfaturi utile

Atenție: nu permiteți rămășițele alimentelor neconsumate să rămână în acvariu mult timp, deoarece acestea pot afecta negativ calitatea apei. După o anumită perioadă de timp după alimentare, rămășițele furajului trebuie îndepărtate cu grijă. Atenție: utilizați feedul rămas pentru hrănirea ulterioară este strict interzisă, deoarece furajele trebuie să fie întotdeauna proaspete. În ceea ce privește utilizarea suplimentelor cu vitamine și minerale, se recomandă să se consulte cu specialiștii care vor recomanda cea mai potrivită opțiune.

Dacă hrăniți peștele la o anumită oră, acesta se obișnuiește repede și începe să se așeze la suprafață strict la un anumit moment. Dacă cichlidele sunt sănătoase și se comportă bine, ele reacționează întotdeauna foarte viu pentru a se hrăni. Se pot chiar lupta pentru alimente între bărbații agresivi.

Caracteristicile conținutului

Ce mănâncă peștele de cichlid?Pentru întreținerea cichlidelor malavie, este nevoie de un acvariu cu filtru, iluminare și un regulator de temperatură. Ceea ce va fi în interiorul acvariului depinde de tipul de cichide pe care le conține: pradă sau erbivor. Dacă acvariul este proiectat pentru cichlid-mbuna erbivor, opțiunea ideală va fi un fund plat, acoperit cu vegetație marină. În acest caz, peștele nu va avea probleme cu nutriția. Ei vor înota în mod activ pe fund și vor alimenta alge. Vegetația marină de pe fundul acvariului trebuie schimbată periodic. Atenție: în caz de alunecare sau degradare a algelor de pe fundul acvariului, acestea trebuie imediat îndepărtate de acolo, pentru a evita bolile infecțioase și otrăvirea peștilor.

Pentru a menține pradă cichlidă a grupului utaka, dimpotrivă, se recomandă un fund stâncos cu o pietriș de diferite mărimi și lemn de pluș. Pisicile sunt foarte îndrăgostite de ascunderea în spatele pietrelor sau pietrelor. Astfel, ei se ascund pentru a-și lua victima prin surprindere și a ataca-o. Pentru ca peștii rătăciți să nu aibă probleme cu alimentele de origine animală bogate în proteine, se recomandă ca acestea să fie așezate în acvariu sau la adulți din alte specii de pești.

Cichlidele din Malawi spectaculos Uită-te în acvariu cu un peisaj frumos. O astfel de decorare poate include următoarele elemente:

 • Pietre de culori strălucitoare și mărimi mari;
 • O lovitură mare;
 • Coji de mare de diferite forme și mărimi;
 • O mică casă de plastic, cu o ușă de deschidere și o fereastră în care peștele poate înota cu ușurință.

Cum să hrăniți cichlide de peșteTot ce aveți nevoie pentru această decorare pot fi achiziționate la un magazin specializat. La ierbivore, puteți vizita și melci de acvariu. Achiziționați peisaje pentru acvariu este recomandat în magazinele specializate pentru animale de companie. Un acvariu cu cichlide malaviane, la baza cărora este instalat un decor eficient, va fi un decor vrednic de orice interior. Poate că acesta este motivul pentru care acvariile cu cichlide din Malawi pot fi adesea găsite în cafenele și restaurante, în săli de odihnă la întreprinderi, în colțuri vii ale școlilor și grădinițelor. Pentru a arăta întotdeauna acvariu spectaculos, acesta trebuie curățat în mod regulat, iar apa trebuie schimbată periodic.

Recomandări practice

În ceea ce privește cichlidii Malavi pentru o lungă perioadă de timp plăcut ochiului cu culoarea luminos, este necesar să se ocupe în mod corespunzător pentru pești și pentru mediul artificial din habitat lor - acvariu. Cel mai important lucru - să țină seama de soiul respectiv, la care apar peștii (mbuna erbivoră sau ukaka pradatorie) și le mențin în conformitate cu specificul speciei respective. Este, de asemenea, important să se stabilească condiții adecvate pentru reproducerea și fertilizarea acestor pești în captivitate pentru a obține descendenți sănătoși.

Cichlidele din Lacul Malawi sunt destul de nepretențioase în întreținerea lor, principalul lucru fiind acela de a oferi peștilor o nutriție adecvată. Dacă cineva își hrănește viața necorespunzătoare, durata de viață a cichlidilor din Malawi în captivitate va scădea foarte mult. Acvariul pentru păstrarea peștilor trebuie să fie suficient de mare pentru ca peștele să fie spațios și să înoate în fund liber în căutarea hranei. Dacă acvariul este mic, să se stabilească în el un număr mare de pești nu este recomandat, deoarece aglomerarea afectează negativ bunăstarea și activitatea cichlidilor malavici.

Cichlidele din Malawi iubesc căldura și lumina, astfel încât acvariul ar trebui să fie dotat cu o lampă specială. De asemenea, este necesar să se monitorizeze constant temperatura apei și nivelul poluării. Dacă fundul este decorat cu materiale artificiale, acesta trebuie să fie spălat și curățat periodic, pentru a evita apariția mucegaiului. De asemenea, trebuie să monitorizăm îndeaproape starea vegetației acvatice. Într-un acvariu cu cichlide Malavi, pot fi adăpostiți melci specifici de acvariu, deoarece aceștia vor juca rolul de "filtru" natural, contribuind la purificarea eficientă a apei.

Aspectul cichlidelor din MalawayCichlidii din Malawi-mbuna sunt caracterizați de un nivel crescut de agresiune. În acest sens, cu întreținerea comună a câtorva masculi de mai multe ori crește riscul de accidentare. Bărbații se luptă activ pentru teritoriul lor și pot provoca daune grave unii cu alții cu răzuitorii lor dinți. Pestii traumatizati si flascati, bolnavi trebuie izolati in timp util de rudele lor. Izolarea în timp util a peștilor bolnavik ajută la prevenirea răspândirii infecțiilor periculoase. O excelentă întreținere preventivă a maladiilor de masă a peștilor mici este, de asemenea, schimbarea frecventă a apei în acvariu. Pentru a restabili ordinea în acvariu ar trebui să fie regulat, nu ocazional.

Cichlide din Malawi - un tip foarte popular de pește de acvariu. Ei au câștigat mult timp recunoașterea în masă datorită colorării lor exotice, nemulțumirii, comportamentului interesant. Urmăriți cichlidii malachici de ore întregi și un spectacol minunat de pește strălucitor care coboară pe fundul acvariului, nu vă plictisiți niciodată. Mai ales iubesc aceste pești sunt copii, pentru frumusețea lor strălucitoare neobișnuită. Observarea cichlidelor malachiene calmează perfect nervii și ajută perfect la scăderea stresului cauzat de ritmul intens al vieții moderne. Astfel de pește va servi ca decor vrednic pentru orice acvariu.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Black-footed cichlasmaa reproducere și conținutulBlack-footed cichlasmaa reproducere și conținutul
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Râuri și lacuri pentru pescuit în regiunea IvanovoRâuri și lacuri pentru pescuit în regiunea Ivanovo
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Chipul chinezesc: descrierea speciilor, restaurarea populației de peștiChipul chinezesc: descrierea speciilor, restaurarea populației de pești
Pescuitul în regiunea Vitebsk este foarte popularPescuitul în regiunea Vitebsk este foarte popular
Descrierea celor mai populare pești de acvariu pentru conținutul internDescrierea celor mai populare pești de acvariu pentru conținutul intern
O varietate de compatibilitate sinodontis cu pește de somn peșteO varietate de compatibilitate sinodontis cu pește de somn pește
» » Cichlide din Malawi din Lacul Malawi: caracteristici și îngrijire
© 2021 amigdas.com