amigdas.com

Pui de rasă Pushkin: descriere și subtilități ale reproducerii

Care este diferența dintre rasa Pushkin de găini și ce caracteristici are ea?Păsările de reproducție sunt relevante în timpul nostru. Fermierii ridică păsări în diverse scopuri: pentru a obține carne, ouă sau doar pentru suflet. Puii sunt foarte populare în fermă. Acestea sunt cele mai numeroase și mai comune păsări de curte. O găină este o pasăre domestice, pe care persoana a început să o reproducă în mod activ și să-și scoată noile rase. Cele mai comune rase sunt carnea, ouăle, ouăle și ouăle de carne, găinile ouătoare.

Toate aceste rase sunt crescute în scopul obținerii de produse alimentare de înaltă calitate: carne și ouă. Multe rase combina nu doar calitatile carnii, ci sunt foarte bune pentru transportul oualor.

La creșterea păsărilor, unul dintre factorii decisivi este productivitate ridicată rasa. Acest indicator are o rasă Pushkin de pui.

Găinile lui Puskin sunt păsări dungate și colorate. Ei au un aspect atractiv și au un caracter de recăpătare. Le puteți lăsa în siguranță în curte și puteți merge la ele în stilou.

Puii lui Pushkin sunt tineri rasa inregistrata in 2007. Numele a fost dat orașului Pushkin în regiunea Leningrad, unde este situat Institutul de Genetică și Dezvoltare a Animalelor Agricole. În acest institut, această rasă de păsări a fost de asemenea crescută.

Rasa Pushkinskaya a fost crescută în 2007 pentru agriculturăAceastă rasă de pui a fost produsă artificial în mod special pentru agricultură. Au fost transmise două rase pentru rasa Pushkin de găină: rasa de ouă "Peter" și rasa "Moscova". Aceste două rase sunt foarte diferite în ceea ce privește aspectul, dar foarte asemănătoare în ceea ce privește reproducția. Pentru estimarea puilor de rasa au fost Pușkin a încercat să folosească pentru rase de trecere, cum ar fi Leghorn alb, Moscova alb, eco-carne, negru-reperat Australorp.

Ca urmare a traversării, a fost obținută o rasă cu rate ridicate de productivitate, producția de ouă.

Pui de rasa Pushkin

Pentru a arunca o privire mai atentă la această rasă uimitoare, să o examinăm mai detaliat.

Vom acorda o atenție deosebită următorilor parametri:

 • descrierea și demnitatea rasei;
 • productivitate;
 • conținut;
 • descrierea hranei pentru păsări;
 • specificitatea reproducerii.

Descrierea și avantajele rasei

Capul păsării acestei rase este alungit, oval. Ochii de la galben deschis la portocaliu strălucitor. Ciocul este ascuțit, creasta este violet sau roșu aprins. Gâtul este alungit, corpul este trapez, pieptul este larg. Picioarele puiului sunt lungi, fiecare cu patru degete.

Culoarea obișnuită a găinilor acestei rase este pestriță, în dungi. Cocoșii sunt, de obicei, albi, cu pete mari întunecate pe pene. Coperta penei este densă, podpushka este albă.

Păsările din această rasă sunt pașnice și ușor de îmbătatPăsările din rasa Pushkin sunt iubitoare și iubitoare de pace, nu le place să se confrunte, situații periculoase sunt evitate. Aceste animale se întâlnesc bine cu alte animale neagresive. Puiul lui Pushkin îi va multumi pe copii, sunt fericiți să comunice și să devină tame. Astfel de animale sunt instruite și adesea folosite ca artiști în programele de circ.

De ce au devenit crescatorii găinilor lui Puskin o agricultură atât de populară? Răspunsul la această întrebare constă în virtuțile acestei rase.

Puiul de puișkin este excelent potrivită pentru activități comerciale, prezentarea lor frumoasă permite să se ia un loc demn pe piața cărnii de pasăre. Această pasăre este foarte bine tolerată în timpul sezonului rece și rareori bolnavă. Nu necesită hrană specială și scumpă. Coopurile pentru creșterea găinilor Pushkin sunt simple în construcții și întreținere.

productivitate

Pui de găină Pushkin aparțin rasei de carne și ouă. Carnea acestei păsări se distinge prin gustul bun, proprietățile nutritive și utile.

Puii nu ajung mai mult de doi kilograme, cocoșii cresc mai mari - ajung la trei kilograme.

rasă se caracterizează prin producția mare de ouă, În primul an, un pui poate demola până la 290 de ouă. Rata producției de ouă pe an este de aproximativ 250 de ouă. Puii încep să fie purtați în jurul celei de-a douăzeci și prima săptămâni de viață.

Norma de producere a ouălor pentru găinile de Pushkin este de 250 de ouă pe anPuicuțele lui Pushkin sunt carne foarte productive. Din 100 de ouă de incubație 90 de pui, acesta este un nivel foarte ridicat. Ouăle sunt ușoare, bej, cântărind aproximativ 60 de grame. Oua de pui sunt un produs sanatos si dietetic. Este aproape complet absorbit de corpul uman. Ouăle sunt foarte bogate în vitamina D, care este responsabilă pentru întărirea oaselor unei persoane. Oua de pui contin microelemente si vitamine utile precum potasiu, calciu, fosfor, zinc, magneziu, vitamina A, E, C si multe altele.

Carnea de pui este principala sursă de proteine, blocul de bază al celulelor umane. Este un produs alimentar și conține un număr mare de aminoacizi, esențiali pentru sănătatea umană și creștere. În carnea de pui conține un număr mare de vitamine și minerale. Conținutul caloric de 100 de grame de pui este de aproximativ 190 kilocalorii. Din carnea de pui se prepară primele, celelalte două feluri de mâncare, salate, bulion și multe alte delicatese.

Toată lumea se poate asigura cu ouă și carne de pui utile, familiarizându-se cu condițiile de păstrare și reproducere a găinilor.

Rasa este nemaipomenită, nu sunt necesare condiții speciale de detenție. Este suficient să oferim o cameră caldă și uscată pentru șederea peste noapte și șederea de iarnă a animalelor. Și, de asemenea, trebuie să aveți grijă de lipsa de curenți în cocoașă.

Nu este necesar să încălziți o cameră pentru iernarea acestor păsări, este suficient să o izolați bine. Pentru iernare, turba, paiele sau rumegușul se toarnă pe podeaua coopului. Un astfel de substrat va asigura căldură pe tot parcursul iernii.

Asigurați-vă în casă găină scăldat roșu și scări suplimentarepasăre are imunitate stabilă la bolile infecțioase și catarrale. Nazele sunt echipate cu scări suplimentare ușoare, astfel încât puii să urce cu ușurință. Puii din această rasă nu știu cum să zboare, deci nu trebuie să faci mize mari, ar trebui să fie la o altitudine de 70 de centimetri.

Când temperatura aerului depășește minus 10 grade, puicuțele pot fi lăsate în aer curat.

Începând cu un izvor cald, pasărea este transferată în spații deschise, care trebuie să fie echipate cu copertine de ploaie. Este recomandabil să lăsați animalele să se plimbe în zone împrejmuite, deoarece această rasă destul de lent iar în caz de pericol nu poate scăpa rapid de la prădător.

Descrierea alimentării cu păsări

Păsările din rasa Pushkin sunt nemaipomenite în mâncare. Dar totuși trebuie să luați o abordare responsabilă față de dieta lor. Este necesar să se dea cereale, legume și diverse verdeață. Dovleacul, varza, dovlecii sunt foarte potrivite. Urzica este bună pentru verdeață. Unii fermieri sunt aprovizionați cu verdeață pentru iarnă, pentru a se asigura că găinile nu prezintă deficit de vitamină. Pentru aceasta, urzica este tăiată și uscată.

La reproducerea unei păsări de curte în scopul obținerii de carne, este necesar să se acorde 20% mai multă hrană decât găinile ouătoare și să se adere la aproximativ o astfel de dietă:

 1. Două tipuri de boabe întregi.
 2. Două tipuri de cereale zdrobite.
 3. Legume proaspete și fierte.
 4. Plante din culturi vegetale.
 5. Tărâțe de grâu.
 6. Orez si sare.

Nu uitați să îmbogățiți dieta cu suplimente de calciuPentru productivitatea transportului de ouă și întărirea țesutului osos, se administrează puii de găină făină de oase, scoici și cretă rasă. Dacă nu este suficient calciu, păsările pot începe să-și croască ouăle. Pentru a îmbunătăți digestia, păsările sunt date pietriș și nisip zdrobite.

Dacă doriți ca puii să fie transportați în timpul iernii, atunci să le oferiți o hrănire bună în această perioadă. În timpul iernii, trebuie să crească numărul de legume și ierburi din dietă.

O sursă excelentă de alimente în timpul verii va fi proaspăt tăiat fân și iarbă. Asigurați-vă că monitorizați calitatea cerealelor, care hrănesc animalele. Puicuțele Pushkin sunt predispuse la obezitate, deoarece acestea adesea omenesc. Pentru a împiedica acest lucru, este necesar să se normalizeze porțiunile și să nu le lași să bea alimentele. Și, de asemenea, este necesar să se dezvolte un program de hrănire.

De obicei, mâncarea este transportată în jurul dimineții, aproximativ 5 ore. În această perioadă de hrănire este obișnuit să se dea boabe întregi sau zdrobite. A doua perioadă de hrănire este ora 8:00. Dați legume și tărâțe. Următoarea masă la prânz, trebuie să dai legume și verdeață. Ultima masă a găinii la șase seara. De obicei, dați cereale. Asigurați-vă că pentru a monitoriza disponibilitatea apei potabile curate la animale.

Specificitatea reproducerii

Rasa Pushkin are o rată ridicată a natalității. Dintre cele 10 ouă eclozate, sunt nouă pui. Descendenții ieșesc viabili.

Pentru puii de reproducție este necesar să existe un cocoș pentru 25 de pui.

Puii nu se angajează în incubarea lungă a ouălor, acest proces durează aproximativ două săptămâni, deci trebuie să puneți ouăle în incubator.

Păsările de rasă Pushkin sunt nemulțumite pentru hrană, condiții de viață. Ei se simt grozavi într-o zonă liberă, sapă în bălegar, găsesc mâncare în iarbă. Puii au rezistență bună, așa că au devenit răspândiți în aproape toate zonele climatice ale țării noastre.

Pentru reproducerea găinilor lui Pushkin alegeți puiul potrivitPentru a face acest lucru, trebuie să acorde o atenție părinților - un pui adult și cocoș. Trebuie să se potrivească cu rasa lor. Caracteristicile distinctive ale rasei Pushkin sunt:

 • Selectați cu grijă puii - acestea ar trebui să fie semne caracteristice vizibile ale raseicorp trapezoidal;
 • piept larg;
 • netedă înapoi;
 • lipsa de pene negre pure;
 • o coadă frumoasă și nu pufoasă;
 • un pui de somn numai alb.

Dacă decideți să cumpărați puii de la un comerciant privat, asigurați-vă că vă veți uita la puii adulți dacă îndeplinesc criteriile de mai sus.

Atunci când cumpără animale tinere la ferme speciale de păsări, ar putea fi avantajos să cumperi pui de rasă pură. Dar astfel de pui pot fi tulburați mental, sunt înfricoșători, ceea ce le va afecta negativ productivitatea în numărul de ouă și gustul cărnii.

Pentru găini, sunt necesare condițiile speciale de detenție.

Este important să respectați temperatura și umiditatea corecte din cameră. Pentru a menține viabilitatea puiilor în incubator, acestea trebuie să ofere o hrană industrială specială și suplimente cu vitamine și minerale. O componentă importantă în suplimente ar trebui să fie calciul, pentru a evita rahitismul la păsări.

Când puiul are cinci zile, dieta lui poate fi liniștită introduceți verdeața zdrobită vinciuri și vârfuri de sfeclă. La puii de o săptămână li se administrează antibiotice speciale, dizolvate în bulion sau alte alimente. Prevenirea bolilor cu antibiotice în această etapă de viață a puilor este foarte importantă.

În cea de-a doua săptămână de viață, puilor li se pot da cartofi fierți, numai că nu sunt fierbinți și ușor de amidon. Mâncarea din alimente poate duce la moartea animalului.

Mâncarea neîncălzită ar trebui aruncată, astfel încât să nu se acopere în jgheab și animalul să nu se otrăvească.

După incubarea găinilor - temperatura trebuie ajustată în funcție de programScoateți puicuța din incubator numai după ce sa uscat complet. Un astfel de copil ar trebui transferat imediat într-o cameră cu o temperatură a aerului plus treizeci de grade. La această temperatură, o mică pui trebuie să trăiască 5 zile. În a șasea zi, temperatura este scăzută cu 3 grade. Pentru a repede și fără a afecta sănătatea păsării, temperatura din găină se reduce cu 3 grade pe săptămână. Când copilul este de o lună, este suficient pentru el să aibă 18 grade de căldură în coop.

La fel ca multe alte specii de păsări, molii de găină Pushkin. Nu vă înspăimântați, dar nu confundați molozul sezonier cu bolile de piele. Dacă vă îndoiți, este mai bine să arătați animalele medicului veterinar.

Rasa Pushkin de păsări este frumoasă Productivitate, rezistență la boli și îngheț. Aceste puicuțe sunt crescute atât pentru obținerea cărnii, cât și pentru obținerea ouălor. Kurochki nemernici în alimentație și întreținere, se simt perfect împreună cu alte animale de companie.

Obțineți un pui de Pushkin pentru suflet și ca un animal de companie pentru copiii dumneavoastră. Dacă începeți această rasă pentru hrană, atunci veți obține un rezultat excelent sub forma unui produs alimentar sănătos, gustos și sănătos.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Puii de reproducere acasă. Sfaturi pentru începătoriPuii de reproducere acasă. Sfaturi pentru începători
Cele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoareCele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoare
Caracteristicile rasei de pui SussexCaracteristicile rasei de pui Sussex
Cele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografieCele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografie
Nesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieriNesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieri
Pui de găină rare de rasă de carne de ou BarnevelderPui de găină rare de rasă de carne de ou Barnevelder
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
Rasă de pui de rasă neagră: descriereRasă de pui de rasă neagră: descriere
Specii de pui araucanSpecii de pui araucan
Conținutul rasei Pavlov de puiConținutul rasei Pavlov de pui
» » Pui de rasă Pushkin: descriere și subtilități ale reproducerii
© 2021 amigdas.com