amigdas.com

Restabilirea bateriei pentru șurubelniță

Repararea bateriilorOricine are cel puțin o dată în viață o reparație în apartament, înțelege perfect cât de eficientă și convenabilă este utilizarea unei mașini electrice de mână de auto-alimentare. Constructorul-profesionist, angajat în lucrări de finisare, și nu poate face fără utilizarea unei șurubelnițe.

Șurubelnițele tipului bateriei sunt alimentate de o sursă de alimentare standard. Dar dacă rareori ajungeți la instrumentul în sine, bateria se numește un punct slab al echipamentului. Și deoarece costul său poate ajunge până la 50% din prețul instrumentului însuși, înlocuirea acestuia devine o problemă pentru proprietar. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că meșteșugarii populare încearcă să extindă durata de viață a dispozitivului de alimentare în diferite moduri.

Varietăți de baterii

Bateriile pentru șurubelnițe sunt produse de unități identice de la toți producătorii. Fiecare este asamblată din mai multe elemente separate, conectate în serie. Prin urmare, tensiunea totală a unității este compusă din tensiunile elementelor individuale. Valorile capacității, tensiunea nominală și tipul bateriei folosite sunt aplicate fiecărui element.

Luați în considerare tipurile de baterii pentru o șurubelniță:

 • Ni-Cd, bateria nichel-cadmiu are o tensiune nominală de 1,2 V;
 • Ni-MH, element hidruriu nichel-metal cu o tensiune de 1,2 V;
 • Li-Ion. Litiu-ion, tensiune - 3, 6 V.

nichel-cadmiu

Cel mai comun și accesibil tip de baterie pentru șurubelnițe. Poate menține o performanță bună chiar și la o temperatură ambientală negativă. Păstrați performanțele lor chiar și atunci când sunt stocate mult timp într-o stare descărcată.

Dar totuși există dezavantaje: o auto-descărcare destul de mare și o capacitate foarte mică. Această proprietate, precum efectul de memorie, este, de asemenea, considerată o minus în funcționarea bateriilor.

Nichel-metal hidrură

bateriiAcest tip de baterie mai puțin frecvente, decât dispozitivele nichel-cadmiu. Avantajul acestor elemente în fața bateriilor cu cadmiu este considerat a fi o auto-descărcare mai mică și un efect de memorie ușor. În plus, aceste baterii au o capacitate mare, care le permite să reziste la mai multe cicluri de încărcare-descărcare.

Dezavantajul este un preț mai ridicat și sensibilitate la temperaturile negative. Dacă sunt depozitate mult timp într-o stare de descărcare, unele dintre caracteristici pot fi pierdute.

Litiu-ion

În șurubelnițe acest tip de baterie este foarte rar. Efectul de auto-descărcare și memorie în celulele litiu-ion lipsesc, ceea ce reprezintă un avantaj. Capacitatea este mult mai mare. De câteva ori numărul de cicluri de încărcare-descărcare, comparativ cu toate celelalte tipuri de baterii. Tensiunea nominală ridicată permite reducerea numărului de elemente din unitate.

Dezavantajul este prețul elementului, care este de trei ori mai mare decât cel al bateriilor convenționale. Este de remarcat, bineînțeles, că un astfel de element cu utilizare intensă timp de doi ani poate pierde capacitatea numai din cauza descompunerii litiului.

Caracteristicile de design ale bateriei

Indiferent de marca sculei electrice și cerințele sale tehnice, designul bateriilor este aproape același. Dacă dezasamblați bateria, vă puteți asigura că este alcătuită din baterii identice, asamblate într-o serie de circuite electrice.

Baterii pentru șurubelnițeși pentru toate tipurile de elemente, având aproape aceeași dimensiune și valoarea nominală a tensiunii, acestea pot să difere în funcție de capacitate (indicate pe corp). Dacă reparația este efectuată independent, este necesar să se acorde atenție tipului de baterii utilizate, deoarece metoda de recuperare a fiecărui tip poate fi diferită.

Pentru a conecta dispozitivul la rețea și pentru a-l încărca, designul furnizează contacte de alimentare care sunt conectate la bornele circuitelor. Există două contacte de comandă pe carcasa bateriei, la care sunt conectate rezistența și un termistor. Aceste părți sunt utilizate pentru a proteja echipamentul împotriva supraîncălzirii în timpul încărcării și pentru a alinia încărcarea necesară pe fiecare bancă a bateriei.

Metode de determinare a defectării bateriei

Circuitul electric al bateriei este asamblat într-o manieră secvențială, în primul rând este necesar să se înțeleagă ce element este defect, deoarece întreruperea funcționării a cel puțin o bancă implică o pierdere aproape totală a eficienței întregii baterii. Eșecul simultan al tuturor elementelor este aproape imposibil. În acest sens, este necesar să se determine componenta circuitului care funcționează cu deviații semnificative de la parametrii tehnici.

Metoda folosind un multimetru

Având în vedere același nivel de tensiune pe toate bateriile circuitului, este posibil să găsiți elementul defect folosind un tester (multimetru), care trebuie mai întâi să fie comutat la un mod de măsurare a tensiunii.

Foarte tehnica de detectare a defectelor se efectuează conform următorului algoritm:

 • bateria trebuie să fie complet încărcată;
 • după o încărcare completă, dispozitivul trebuie dezasamblat. Pentru aceasta, deșurubați mai multe șuruburi de fixare. Dacă bateriile sunt fabricate fără șuruburi, va trebui să separați cu atenție carcasa în locul lipirii cu un cuțit. În același timp, încercați să nu aplicați o mulțime de efort fizic, pentru a nu deforma plasticul pe corp;
 • Recuperarea baterieicu ajutorul dispozitivului efectuăm măsurători de tensiune alternante pe fiecare baterie. Datele primite, unde tensiunea este sub valoarea normală, este de dorit să notați creionul pe carcasă. Este necesar ca aceste detalii să fie marcate, astfel încât, în continuare, acestea să nu poată fi confundate cu un serviciu, totuși ele sunt identice;
 • apoi colectăm bateria și o montează în șurubelniță. Descărcați bateria dispozitivului la o reducere considerabilă a puterii. Pentru a face acest lucru mai rapid, o serie de operațiuni de alimentare pot fi efectuate de scule electrice;
 • după descărcarea completă, carcasa este dezasamblată din nou, se fac teste de tensiune repetate la fiecare secțiune a lanțului, acordându-se o atenție deosebită pieselor marcate;
 • dacă a fost o scădere de tensiune pe unul dintre elementele cu 0,5-0,7 volți, partea este defectă.

Metoda de încărcare

O astfel de tehnologie pentru detectarea unei defecțiuni este similară cu cea considerată deja, doar în acest caz se utilizează o lumină pentru descărcarea bateriei.

În primul rând, trebuie să încărcați complet bateria. Apoi conectăm la fiecare bancă o lampă sau un motor mic. Acest lucru va determina elementul inoperant fără un contor electric. Becul de lumină conectat vizual la un borcan care nu funcționează va ieși mult mai repede decât bateriile normale.

Bateria HiltiPentru a obține rezultate mai precise, este posibil să se determine valoarea de tensiune pe fiecare bancă sub sarcină de către dispozitivul de măsurare. Acest rezultat va fi mai precis. Dacă tensiunea bateriei este mai mică decât valoarea nominală cu 0,5-0,7 volți, atunci este considerată defectă.

Recuperarea bateriei cu șurubelniță

Ar trebui imediat avertizat că bateriile cu celule de tip litiu-ion nu sunt reparate. Ele pot fi înlocuite.

principal metode pentru restaurarea parametrilor bateriilor individuale:

 • recuperarea bateriei prin congelare;
 • eliminarea efectului de memorie;
 • adăugarea de electroliți evaporați.

Recuperarea bateriei prin îngheț

Bateriile cu nichel-cadmiu pot fi încercate pentru a restabili o metodă simplă de congelare. Luați în considerare ordinea acțiunilor:

 • Bateria de recuperareo baterie complet descărcată este pusă într-o pungă de plastic și introdusă într-un congelator într-un frigider de uz casnic;
 • ore după 10-12 este necesar să scoateți bateria din congelator;
 • puneți-o sub acuzare;
 • după care trebuie să puneți bateria, de exemplu, activați-o până când energia este complet pierdută;
 • repetați această operație de 2-3 ori.

Dacă încercarea de a restabili bateria a eșuat, trebuie să recurgeți la alte metode.

Eliminarea efectului de memorie

Recunoașteți că un astfel de defect nu este foarte dificil. După o încărcare completă a bateriei, aceasta se descarcă și se oprește rapid. După un timp, din nou începe să funcționeze.

În primul rând, este necesar să se efectueze pe deplin procesul de încărcare și, de preferință, cu un curent mic (dacă există o astfel de oportunitate). Apoi, descărcați complet la sarcină scăzută. Astfel de acțiuni vor face posibilă scufundarea nu numai a stratului superior, ci și a tuturor plăcilor.

Pentru încărcătură, puteți utiliza un bec obișnuit cu o putere de 60 W și o tensiune de 220 V. Descărcarea de energie pentru a efectua până la 30% din capacitatea nominală de aproximativ 5 V.

Această procedură, înainte de a utiliza bateria, trebuie să repetați de cel puțin cinci ori. Bineînțeles, un astfel de "tratament" nu va permite restaurarea completă a bateriei, dar va prelungi durata de viață pentru cel puțin un an.

Adăugarea de electroliți

Se crede că evaporarea electrolitului este cea mai frecventă problemă a bateriilor.

Pentru a rezolva această problemă, este necesar să demontați elementele defecte, prin tăierea plăcilor de conectare. După aceea, trebuie să faceți o mică gaură în corpul elementului (cu diametrul de până la 1 mm) din partea laterală a bornei negative. Apoi, cu o seringă medicală, adăugați câteva picături de apă distilată. După aceea, este necesar să se realizeze o etanșare de înaltă calitate a bateriei cu rășină epoxidică. Introduceți elementul reanimat în schema existentă.

Pentru a egaliza potențialul tuturor elementelor, acestea trebuie descărcate de o lampă de 1,5 volți. Ciclul de încărcare-descărcare trebuie efectuat de cel puțin cinci ori, numai după aceea, utilizați instrumentul.

Înlocuirea bateriilor defecte

Înlocuirea pieselor uzate este considerată cea mai eficientă metodă de restabilire a întregii baterii. Înainte de a începe, trebuie să achiziționați componente de service și trebuie să țineți cont întotdeauna de caracteristicile generale și tehnice.

Procesul de înlocuire nu va provoca dificultăți chiar și pentru proprietarul neexperimentat al instrumentului. Este suficient să aveți un fier de lipit și materiale pentru lipire. În plus, pentru a proteja bateria de eșecul total în timpul muncii, este necesar:

 • încercați să lăsați rudele ca plăci de conectare sau să folosiți un conductor din cupru de aceeași secțiune transversală. Această condiție este asociată cu un curent ridicat de încărcare;
 • Îndepărtarea se face rapid pentru a evita supraîncălzirea elementelor;
 • Terminalul negativ al bateriei este conectat la borna pozitivă a elementului următor, care corespunde conexiunii în serie a circuitului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se măsoară amperajul (curentul) cu un multimetruCum se măsoară amperajul (curentul) cu un multimetru
Cum să verificați bateria mașinii: capacitate și încărcareCum să verificați bateria mașinii: capacitate și încărcare
Cum să încărcați bateria mașinii cu un încărcătorCum să încărcați bateria mașinii cu un încărcător
Cum să încărcați bateria mașinii. Recomandări pentru utilizare și selecțieCum să încărcați bateria mașinii. Recomandări pentru utilizare și selecție
Cum să reparați o baterie cu șurubelnițăCum să reparați o baterie cu șurubelniță
Cum să verificați încărcarea unei baterii auto cu un multimetruCum să verificați încărcarea unei baterii auto cu un multimetru
Scheme de încărcare pentru bateria autoScheme de încărcare pentru bateria auto
Cum se utilizează testerul cu șurubelniță indicatorCum se utilizează testerul cu șurubelniță indicator
Ce șurubelniță să alegeți pentru munca casnicăCe șurubelniță să alegeți pentru munca casnică
Cum sa faci o gheata pentru pescuit cu mainile taleCum sa faci o gheata pentru pescuit cu mainile tale
» » Restabilirea bateriei pentru șurubelniță
© 2021 amigdas.com