amigdas.com

Caracteristici ale profilului manual realizat manual

Caracteristici ale fabricării auto-profilăriiÎn timpul lucrărilor de construcție, produsele metalice trebuie adesea folosite și, în majoritatea cazurilor, nu apar probleme cu instalarea lor, deoarece acestea se întâmplă pe secțiuni drepte. Dar, uneori, conductele metalice trebuie să fie îndoite la un anumit unghi. În construcția industrială se utilizează unelte speciale de îndoire. Dar dacă este vorba de o lucrare privată nesemnificativă, nu este necesar să cumpărați echipament costisitor, este suficient doar să știți cum să vă faceți profilul manual.

Domenii de aplicare

Modalități de utilizare a profilului manualProfilarea a face-o singur nu este atât de dificil, dar sunt, de asemenea, ușor de utilizat. Ele sunt necesare pentru a oferi o formă curbată profilurilor metalice cu o secțiune transversală diferită. Echipamentul este proiectat astfel încât componentele sale principale, rolele, să poată afecta atât părțile individuale ale produselor, cât și pe ele în întregime.

Prin profilare, puteți procesa profiluri fără a fi necesară preîncălzirea și obțineți contururi cu unghiuri de îndoire până la 360 de grade. Cu ajutorul acestor dispozitive, puteți efectua următoarele operații:

 • Deformați piesa de prelucrat cu un profil solid cu o secțiune dreptunghiulară sau pătrată;
 • îndoiți colțuri, canale și alte produse lungi;
 • îndoiți conductele bazate pe metale diferite;
 • Pentru a efectua îndoirea barelor de metal cu secțiune transversală diferită.

Contururile metalice pot avea aceleași sau diferite unghiuri de îndoire, precum și o configurație asimetrică sau simetrică. Blocul metalic, vertical sau orizontal, este îndoit prin role într-o singură rolă. Ca rezultat, puteți cumpăra structuri închise sau deschise, spiralate, precum și cu diametre diferite.

Profilul manual și electric sunt utilizate pe scară largă în fabricarea de echipamente și piese pentru astfel de industrii:

 • rafinarea petrolului;
 • industria chimică;
 • energie electrică;
 • producția de mobilier;
 • construcție și nu numai.

Formarea personală este folosită în principal în ateliere private mici sau pentru muncă casnică.

Constructii de bobine de țevi

Descrierea dispozitivului de îndoire a profilelorDispozitivul pentru profiluri de îndoire poate fi de diferite tipuri, în orice caz are o greutate mică și dimensiuni. Lucrările se realizează prin tehnologia de laminare la rece, duzele speciale sunt utilizate pentru prelucrarea articolelor și îndoire.

După cum sa menționat deja, Partea cheie a rolelor de profil sunt rolele. În funcție de tipul de muncă și plasare a acestora, echipamentul este împărțit în următoarele categorii:

 • cu o rolă mobilă de sus - o astfel de varietate este cea mai comună și cea mai simplă. Dacă proiectarea este manuală, cilindrul se deplasează cu ajutorul unui reductor, dacă este hidraulic, apoi datorită sistemului hidraulic. Dispozitivul oferă o eroare minimă;
 • cu rola mobilă din stânga - în plus față de proprietatea de îndoire a pieselor, dispozitivul poate produce spirale. Mașinile sunt echipate cu CNC, cu care puteți seta parametrii de lucru;
 • cu role mobile mobilizate în partea de jos - utilizat pentru prelucrarea produselor mari. Ele sunt doar hidraulice și lucrează la automatizarea completă;
 • cu toate rolele mobile - acest dispozitiv este cel mai complex și combină proprietățile speciilor enumerate anterior. Produce un ciclu complet de lucru pe îndoire.

Un desen pentru o îndoire a țevilor realizat în mod automat se realizează în funcție de varietatea sa. Cu toate acestea, în fiecare trebuie să existe:

 • dopuri de țevi;
 • cadru;
 • arbori.

Cadrul este necesar pentru a fixa restul pieselor pe acesta. Pentru produsele din fabrică se caracterizează printr-o structură complexă închisă, caracterizată prin siguranța utilizării. Și pentru rulouri de profil autoportante se utilizează un cadru deschis, care este ușor de făcut, dar în comparație cu unul închis, va fi mai puțin sigur.

Principiul de lucru al unui produs

Profilele sunt concepute pentru rularea și deformarea semifabricatelor. Indiferent de designul produsului, principiul funcționării acestuia este întotdeauna același:

 • Principiul de lucru al profilelor manualeÎnainte de lucru, scoateți unsoarea din aparat cu o cârpă uscată și lăsați-o în gol timp de aproximativ o jumătate de oră. În acest timp, va fi posibil să se găsească posibile erori sau defecțiuni;
 • deșurubați piulițele rolelor;
 • instalați și blocați rolele;
 • Apăsați rola de valț;
 • Curățați piesele de prelucrat și fixați-le cu șuruburi.

Atunci partea laminate între arbori, asigurând astfel îndoirea sa. Pentru a regla mișcarea, deplasați în sus sau în jos arborele superior. Dacă dispozitivul este manual, apare prin ridicarea manetei și, dacă este electrică, folosind unitatea.

Soiuri de coturi de profil

Descrierea angrenajului profilului hidraulicStructurile de deformare a profilelor au mai multe clasificări. Ele pot diferi unele de altele în ceea ce privește mobilitatea, tipul de antrenare și mecanismul de transmisie. Prin tipul de antrenare, produsul poate fi: hidraulic-manual-electric.

Dispozitiv de tip hidraulic cel mai des întâlnit în zonele industriale, este capabil să gestioneze rapid și eficient modele de dimensiuni diferite. Este, de asemenea, relevant atunci când lucrați cu canalizare sau conducte. Conductoarele hidraulice pentru țevi sunt fabricate, precum și fabricate automat. Cu toate acestea, dacă aveți de gând să le faceți de unul singur, trebuie să aveți o experiență suficientă cu echipamente industriale.

Bender electric

Descrierea profilului electricAcest design nu este foarte mare și greu, dar trebuie instalat permanent. Datorită acestora, puteți face o muncă calitativă și corectă. Profilurile de acest tip pot fi fie electrice, fie parțial mecanice. A doua opțiune va fi mai ieftină, dar managementul va fi parțial manual. Și aparatele cu automatizare pentru o durată lungă de viață a bateriei vor costa mult mai mult.

lor utilizate în scopuri industriale și de multe ori achiziționate în formă gata. Dar unii produc structuri electrice pe cont propriu pe bază de tablă și resturi de oțel. Corpul este realizat cu ajutorul unei mașini de frezat, iar pentru scripeți este folosit un arbore vechi.

Pentru ca unitatea să fie luată motor electric cu o putere de 1500 W. Viteza și cuplul optim sunt obținute prin selectarea uneltelor. Profilul de închiriere este simplificat datorită faptului că motorul are două direcții de mișcare.

Cu toate acestea, o astfel de construcție foarte complexă. Cea mai simplă metodă de mecanizare a profilării manuale este conectarea acesteia la arborele de lucru al unui perforator sau a unui burghiu cu un regulator de viteză.

Construcție manuală

Îndoirea mâinilor este cea mai frecventă dintre cei care se angajează în țevi flexibile în scopuri private. Acest produs are astfel de avantaje:

 • Descrierea profilului manualpreț scăzut. Produsul finit este foarte simplu și ieftin de realizat;
 • mobilitate sau greutate redusă;
 • spargerea se întâmplă foarte rar - dispozitivul nu dispune de electronică, astfel încât riscul de defecțiuni este redus;
 • capacitatea de a asambla produsul manual de la mijloace improvizate.

Semănătoarele flexibile pentru țevi sunt cele mai frecvente. Cu toate acestea, ele au și dezavantaje:

 • precizia lucrului nu va fi mare, deoarece nu există un control hardware;
 • efortul fizic este necesar;
 • imposibilitatea de a prelucra părți mari, deoarece dimensiunea maximă admisă a părților pentru îndoire este de 4 cm;
 • pentru a face rezultatul mai precis, este nevoie de mai mult timp.

uzual pentru nevoile de uz casnic ale unui astfel de dispozitiv este suficient. Cu toate acestea, dacă volumul este mare și semnele sunt foarte mari, este mai bine să acordați prioritate dispozitivelor hidraulice și electronice.

Manipularea manuală a propriilor mâini

Metoda de fabricare a unei auto-profilare manuală de către propriile mâiniCu propriile mâini, acest design poate fi realizat în moduri diferite. Într-o versiune, baza de putere este cadrul. Pentru a le produce, va trebui să luați canale de oțel de diferite dimensiuni și colțuri.

Se fac particule mobile pe baza rulmentului rulant vechi și resturi clasice. Opritorul cu șurub poate fi luat de la clemele vechi. Șurubul trebuie să aibă un fir dreptunghiular sau trapezoidal, dar presiunea filetului metric nu poate rezista. Pentru a asambla structura, pregatiti:

 • bulgară;
 • puternic de foraj;
 • aparate pentru sudare.

Rama trebuie să aibă un consola în formă de U pentru opritorul cu șurub. Sudarea este efectuată de o mașină semi-automată convențională. Cusăturile ar trebui să fie de înaltă calitate, Pentru că ei depun eforturi pentru a le rupe.

Faceți o gaură în canalul superior și sudați piulița, apoi înșurubați șurubul de susținere, care va acționa ca regulator al înălțimii rolei de prindere.

Rolele de susținere sunt realizate pe baza unei resturi simple și prelucrate cu un șlefuitor.

Două role de susținere se vor deplasa simultan, în acest scop, pe fiecare axă trebuie să fie sudate pe același pinion de bicicletă, rulmenții sunt sudate, astfel încât simetria observată a părții centrale a cadrului, respectând tensiunea lanțului.

O axă ar trebui să fie puțin mai lungă pentru a fixa unitatea manuală, iar rolele sunt instalate pe piste. În cazul unei căderi maxime a rolei centrale, raza de îndoire a piesei nu va fi mare.

Pentru mânerul de acționare, puteți lua tija de legătură de pe pedale, trebuie sudată pe axa lungă a uneia dintre role.

Dacă trebuie să măriți forța la gulerul rolei de presiune, o conductă cu diametrul corect se pune pe ea.

O altă versiune a designului va rezolva probleme similare, dar va avea un principiu de funcționare diferit.

Această construcție va fi echipată cu o rolă de susținere. Rolul rolelor utilizează degetele diametrului dorit, este permisă utilizarea rulmenților cu piston vechi.

În acest design nu va exista o fixare specială pentru lagăre, acestea vor fi sudate direct pe cadrul prin colțuri. Mânerul este alcătuit dintr-o tijă de legătură, iar pe axa patinoarului de susținere există o aplatizare. Blocarea este un șurub simplu.

Profilul este întins de rola de susținere superioară. O caracteristică a unui astfel de produs este patinoar patinoar. Umărul este conectat la rama, mufa hidraulică a mașinii este potrivită pentru unitate. Raza de îndoire a țevii de profil este redusă prin ridicarea treptată a tijei.

Atât prima, cât și a doua variantă a construcției ar putea fi o soluție excelentă de casă pentru utilizare în fermă și chiar într-un atelier mic.

După cum puteți vedea, profilul fabrica scump pentru uz casnic nu este deloc necesar, mai ales dacă nu le folosiți des. În acest caz, ele pot fi făcute din materiale improvizate cu propriile mâini, mai ales că nu este foarte dificilă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
O cutie de ipsos în toaletă: cum să ascundeți conducta?O cutie de ipsos în toaletă: cum să ascundeți conducta?
Profile metalice pentru gips-carton: tipuri și dimensiuniProfile metalice pentru gips-carton: tipuri și dimensiuni
Particularitățile producției independente a conducteiParticularitățile producției independente a conductei
Cum să faceți un profil personal?Cum să faceți un profil personal?
Mașina pentru îndoirea mâinilor din tablăMașina pentru îndoirea mâinilor din tablă
Îndoirea și îndoirea foilor metaliceÎndoirea și îndoirea foilor metalice
Tipurile și utilizarea acarienilor de presare pentru țevi metalo-plasticTipurile și utilizarea acarienilor de presare pentru țevi metalo-plastic
Principiul de funcționare al unei mașini de formare manuală a rolelorPrincipiul de funcționare al unei mașini de formare manuală a rolelor
Profilate - greutate redusă, frumusețe și confort de instalareProfilate - greutate redusă, frumusețe și confort de instalare
Caracteristici de tipuri de profile metalice pentru gips cartonCaracteristici de tipuri de profile metalice pentru gips carton
» » Caracteristici ale profilului manual realizat manual
© 2021 amigdas.com