amigdas.com

Irigatoarele portabile și staționare ale cavității bucale

Cum sa alegi un irigatorIrigatoarele pentru cavitatea bucală sunt dispozitive moderne de igienă, cu ajutorul cărora este posibil în orice condiții să se curețe eficient spațiul dintre dinți. Datorită unei presiuni puternice de pulsație a apei, gingiile vor fi masate, iar circulația sângelui se va îmbunătăți. Spre deosebire de curățarea cu o periuță de dinți convențională sau cu aplicarea unei ațe dentare, cu ajutorul unui irigator și a unor duze speciale, jetul va elimina acele zone inaccesibile în alt mod.

Prin reglarea capului de apă Irigatoarele pot fi folosite de toată lumea, indiferent de vârstă, chiar și copii. Cu ajutorul lor, puteți, de asemenea, să aveți grijă de proteze dentare, coroane și diverse dispozitive, de exemplu, pentru a corecta mușcătura dinților.

Aceste dispozitive sunt bune și că există Irigatoarele orale portabile, care vă va permite să respecte regulile de igienă, indiferent de locul unde ai fost.

Indicații privind utilizarea irigatoarelor

Irigatoarele portabile și alte tipuri sunt utilizate în astfel de cazuri:

 • Cum sa alegi irigatorul potrivitîn scopul eliminării unui miros neplăcut în gură;
 • pentru prevenirea cariilor și a bolilor parodontale;
 • Pentru a curăța acele locuri care nu sunt disponibile pentru o perie convențională sau ața dentară;
 • pentru curățarea eficientă a sistemelor de suport. Un număr de producători de astfel de dispozitive oferă clienților atașamente ortodontice speciale în acest scop;
 • pentru a scăpa de sângerarea gingiilor;
 • pentru îngrijirea eficientă a protezelor sau a implanturilor;
 • prevenirea respingerii implantului;
 • după instalarea implanturilor prin utilizarea acestei metode de purificare are loc mai rapid perioada de vindecare și recuperare după procedura Parish orală va fi mai scurt;
 • pentru prevenirea bolii gingiilor la cei care suferă de diabet zaharat;
 • pentru a consolida imunitatea locală;
 • cu scopul de a preveni gingiile sângerate în timpul sarcinii;
 • pentru a reduce riscul de a dezvolta boala gingiilor la fumători (efectul este posibil cu utilizarea regulată a dispozitivului).

Tipuri de irigatoare pentru cavitatea bucală

Nu există numai sisteme de irigare rutieră. Acum vom prezenta o clasificare a dispozitivelor de curățare a datelor. Și așa, există următoarele tipuri:

 • sisteme de irigare portabile (rutiere) - astfel de structuri constau dintr-un rezervor pentru lichide și baterii cu o pompă. În comparație cu dispozitivele staționare, sistemele de irigare pe șosea au o putere mai mică;
 • staționare. Ei, la rândul lor, sunt împărțiți în individ și în familie. Funcționați dintr-un sistem electric de 220 V. Din rezervor, lichidul intră în mânerul conectat la dispozitiv printr-un furtun, atașamentul este atașat la același mâner;
 • conectat la alimentarea cu apă - în setul complet cu dispozitivele date există adaptoare pentru toate tipurile de macarale. Jetul de apă este alimentat în mod continuu. Scoateți adaptorul nu este necesar, doar rotiți mânerul. Utilizarea unui astfel de dispozitiv poate fi contraindicată în cazul în care starea sanitară a apei de la robinet nu este satisfăcătoare.

mărci comerciale

Costul dispozitivelor depinde de tipul, funcțiile și marca lor. Dacă intenționați să utilizați dispozitivul mai des acasă, este mai bine să luați un irigator staționar pentru cavitatea orală. Dar va trebui să anticipați unde să le plasați, astfel încât să existe o priză în apropiere.

Modele recomandate de acest tip:

 • Waterpik WP-70E și Braun Oral-B conțin completeze un atașament special pe perete, astfel încât să puteți rezolva cu ușurință problema de plasare a instrumentului;
 • Waterpik WP-100 - acest model de montare pe perete nu este echipat, dar este suficient de compact și puteți găsi întotdeauna locul ei în baie.

Dar un irigator portabil este cel mai bun pentru cei care, care sunt adesea pe drum. Această categorie este reprezentată de modele precum:

 • Panasonic DentaCare Handy EW 1211;
 • Waterpik WP-450 E2.

Care sunt modelele irigatoruluiIrigatoarele portabile funcționează cu ajutorul unei încărcări a bateriei, care, în funcție de frecvența utilizării acestora, este suficientă pentru o medie de o săptămână.

Cu toate acestea, în comparație cu structurile staționare, irigatoarele portabile au un astfel de dezavantaj, ca imposibilitatea de a schimba corpul, deoarece daca le ridici cu capul in jos, lichidul nu poate intra in pompa.

În plus, după cum sa menționat deja, acestea au o capacitate mică și, de asemenea, un aparat de drum zilnic va fi dificil de aplicat.

Cum funcționează dispozitivul și cum să îl folosiți?

Irigator pentru cavitatea orală funcționează pe același principiu ca nebulizatorul. Injectarea lichidului pe dinți se efectuează sub presiune, ceea ce îi permite să se spele resturile de alimente din acestea și, de asemenea, împiedică apariția plăcii de piatră sau dezvoltarea cariilor. Și unele modele funcționează suplimentar ca hidratanți ai cavității bucale.

Indiferent de producător, aproape toate modelele sunt echipate cu o funcție de vibrație, precum și cu setările de injecție și viteză.

Producătorii nu recomandă utilizarea irigării orale în următoarele cazuri:

 • în prezența unei supape de inimă artificială;
 • cu reumatism;
 • boli de inima;
 • Copii de vârstă preșcolară care nu au încă abilități manuale. Singura excepție este seria pentru copii.

Cel mai adesea, instrumentele sunt utilizate pentru curățarea dinților, în cazul în care sunt instalate plăci sau bretele, dar este recomandabil să se facă acest lucru pe baza unui sfat specializat. În unele cazuri, trebuie să utilizați duze speciale sau produse suplimentare de îngrijire.

De exemplu, dacă este vorba de spalarea spațiilor interdentare și de curățarea armăturilor, trebuie să achiziționați un instrument special pentru igienă. În funcție de tipul de dispozitiv, acestea pot fi o marcă specială de balsam sau un lichid special pentru împrospătarea respirației, care dezinfectează guma și cavitatea bucală.

Recomandări pentru alegerea irigatorului

Pentru ce este Irigatorul?Cumpărați acest dispozitiv poate fi în farmacie, este acolo puteți vedea cele mai comune modele, dar la un cost acestea nu sunt întotdeauna disponibile. În plus față de farmacie, aceste dispozitive pentru curățarea cavității bucale pot fi achiziționate prin site-uri dentare specializate, magazine online sau magazine specializate.

În ceea ce privește alegerea unui anumit model, atunci amintiți-vă că costul ridicat nu reflectă întotdeauna fiabilitatea și calitatea produselor. Dacă doriți să salvați, și aveți o familie mare, nu este necesar să se achiziționeze sub un irigator separat pentru fiecare membru al familiei, cel mai bine este de a alege un model de familie, dar nu uitați să dezinfecta dispozitivul foarte atent nevoie. Cele mai bune opțiuni sunt:

 • Generalități;
 • Waterpik.

Cum de a alege un irigator portabilAmintiți-vă că modelul copiilor va fi ușor diferit de cel pentru adulți. De asemenea, știți că un irigator portabil pentru uz familial nu funcționează.

Nu opriți alegerea dvs. și opțiunile prea ieftine. Desigur, dacă aveți dinți sănătoși și cavitatea bucală, atunci este probabil că veți dori să salvați, dar nu. La urma urmei, chiar dispozitivele pentru copii sunt echipate cu adaptoare, care facilitează foarte mult procesul de curățare a golurilor de lângă dinți.

Dacă vă place acest sau acel model al dispozitivului, cel mai bine este să studiați cu atenție recenziile despre el pe Internet, întrebați-vă prietenii sau medicul dentist. De exemplu, unul și același model sau un anumit tip de dispozitiv poate să nu fie potrivit pentru toată lumea, iar acest lucru trebuie luat în considerare.

Și alegerea însăși ar trebui să fie cântărită, deci se crede că irigatorul portabil este mult mai slab decât modelul staționar în ceea ce privește curățarea cavității orale, dar dispozitivul staționar vă va costa de mai multe ori mai mult.

Deci, am aflat cum diferă irigatoarele de drumuri de structurile fixe, cum să aplicăm corect acest dispozitiv și care sunt avantajele acestuia în comparație cu metodele clasice de curățare a dinților și a gurii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cât de des trebuie să-mi schimb periuța de dințiCât de des trebuie să-mi schimb periuța de dinți
Ce periuță de dinți este mai bună: tipuri și descriereCe periuță de dinți este mai bună: tipuri și descriere
Ce fel de periuță de dinți să alegeți: tipuri, descriere și caracteristici aleseCe fel de periuță de dinți să alegeți: tipuri, descriere și caracteristici alese
Îngrijirea orală: Reguli de bază și recomandăriÎngrijirea orală: Reguli de bază și recomandări
Periuța de dinți cu ultrasunete: tipuri și descrierea periuțelor de dințiPeriuța de dinți cu ultrasunete: tipuri și descrierea periuțelor de dinți
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
Cum se utilizează ață dentară în timpul brațelor: reguli de curățare și sfaturiCum se utilizează ață dentară în timpul brațelor: reguli de curățare și sfaturi
Irigator de la compania waterpik (oralpeak) pentru cavitatea bucalăIrigator de la compania waterpik (oralpeak) pentru cavitatea bucală
Profesional igienă oralăProfesional igienă orală
Curaprox periuță de dinți: caracteristicile produsului și prezentarea generală a modeluluiCuraprox periuță de dinți: caracteristicile produsului și prezentarea generală a modelului
» » Irigatoarele portabile și staționare ale cavității bucale
© 2021 amigdas.com