amigdas.com

Habitatul sipoului comun, obiceiurile și alimentele bufniței

Descrierea bufnitei owlBufnița bufniței este un reprezentant al familiei sipukhovilor. Predator, deși nu este mare. Oamenii i-au dat câteva porecle, ceea ce sa reflectat în arta populară. De exemplu: bufniță sau bufniță, bufnita de noapte, "o pasăre cu o față de maimuță" și altele. Și, într-adevăr, sub masca acestui lucru există ceva similar cu primatul.

Caracteristici și Habitat

Ontologiștii din domeniul științific nu au clasat o bufniță pentru un anumit grup și au decis să stabilească o categorie separată pentru ei. Un bufnar obișnuit - cea mai comună specie, și astăzi trăiește practic peste tot, cu excepția Antarcticii și a unor zone din America de Nord și Canada, precum și în Africa fierbinte.

În ciuda faptului că această bufniță este un prădător, caracteristicile sale sunt cele mai frecvente: lungimea - 25-50cm, greutatea corporală - 200-800g. Aripile sunt de 80-95 cm. Femelele sunt mai mari decât bărbații cu aproximativ 10%. Penajul este moale și pufos. Partea superioară a corpului și a capului sunt de obicei gri închis sau maro, iar întregul corp este împrăștiat cu urme. Discul facial este alb în formă de inimă, decât fulgii de ovăz se pot distinge imediat de alte bufnițe. Abdomenul, pieptul și botul sunt albe, adesea cu pete. Pasărea are un corp subțire, iar degetele roz negru ale bufniței sunt încorporate cu gheare negre. Ochi expresiv, cu iris.

Deoarece corpul sipuhi obișnuit Nu sunt predispuse la acumularea de grăsimi, temperatură scăzută - nu pentru ei. Pe teritoriul Federației Ruse, este posibil să se întâlnească cu ovăz numai în regiunea Kaliningrad. În regiunile montane, la altitudini mari și în deșerturile africane africane, această bufniță nu trăiește nici. În secolul al XX-lea. pasărea a fost importată special în Hawaii, Canare și Seychelles, deci acum există numeroase soiuri de bufniță de pe acest teritoriu.

Cea mai mare parte a păsării îi plac câmpiile deschise, cu o pădure rară și o mulțime de mlaștini și alte rezervoare în apropiere. Pajiști, râuri și loturi vacante - de asemenea, atras în primul rând. Adesea, acești vânători de noapte se stabilesc în apropierea habitatelor umane și a terenurilor agricole, deoarece există întotdeauna hrană, în special mici rozătoare.

Stăpânul australian sau hambarul mascat trăiesc nu numai în Australia, dar și în Tasmania, New South Wales și o serie de alte teritorii. De la alți reprezentanți ai speciei, bufnițele australiene diferă prin aspectul și dimensiunile lor colorate: femeile sunt considerate cele mai mari în comparație cu alte specii.

În prezent, cea mai neagră pasăre este considerată cea mai puțin studiată: activitatea sa cade într-o seară profundă și este dificil de observat. Această bufniță trăiește în principal în pădurile de pădure de eucalipt, pajiști și coaste din Noua Guinee și Australia de est.

Obiceiuri și mod de viață

Owl Owl"Owl oftalmic" este numit bufniță datorită abilității sale de a apărea brusc în fața unei persoane care nu se întreabă fără cel mai mic sunet. Există o opinie că pasărea și-a câștigat numele pentru o voce destul de slăbită, capabilă să înfricoce un călător care și-a pierdut drumul în pădure.

În plus față de abilitatea de a zbura în tăcere, sipci a dezvoltat vedere și auz, astfel încât acesta poate naviga perfect pe timp de noapte. În timpul zilei, pasărea se află într-un gol, pe acoperiș, într-un alt adăpost. Această bufniță preferă un mod unic de viață, dar în locuri bogate în alimente există mici concentrații de păsări.

Owl adesea zboară în jurul teritoriului său, schimbând adesea înălțimea. Văzând intrusul, începe să se miște în mod amenințător ca să-l intimideze. Aripile aripi, bufnița este capabilă să atace vizitatorul cu labele puternice sau cu un cioc, pe care îl înfruntă în mod amenințător atunci când este atacat.

În imediata apropiere a bufnița uman construiește cuibul este, de obicei, în pod, hambar sau fermă clădire, în natura sălbatică a acestui prădător ar putea lua cu ușurință cuibul sau vizuina altcuiva.

Sursă de alimentare

Preotatorul vânează ca de obicei în seara nopții. Stai pe vânătoare, ea zboară destul de jos deasupra solului, căutând pradă.

În mare parte, mâncarea ei este mică rozătoare:

 • moli;
 • hamsteri;
 • șobolan,
 • oposum;
 • șoarece-vole;
 • Altele.

Dar dieta variază în funcție de regiunea habitatului păsării. Deci, poate:

 • păsări (chiar carnivore);
 • broaște;
 • lilieci;
 • reptile;
 • unele nevertebrate.

Sipooha nu este cel mai bun animal de companie intern. În primul rând, organismul bufniță este aranjat în acest fel, că zilnic au nevoie să mănânce cel puțin trei rozătoare proaspete. Deci, dacă au decis să adăpostească bufnița obișnuită, ia în considerare acest lucru.

În al doilea rând, bufnițele obișnuite conduc un stil de viață nocturn și, prin urmare, ca un animal de companie, numai oamenii care preferă să rămână treaz noaptea vor face.

Reproducere și speranța de viață

Cum arata o bufnita bufnita?Sezonul de reproducție durează primele două luni ale primăverii. Locul pentru cuibul viitor este în căutarea unui bărbat. Cuibul trebuie ascuns în mod necesar din ochii persoanei și al altor potențiali detractori.

De regulă, cuiburi de bufnițe comune se ridică la o înălțime de respect față de pământ. Pentru un ambreiaj, femelele dau 4-7 ouă, dintre care iepurele se varsă după o lună. După 1,5 luni puii devin mai puternici și încep o viață independentă. Aproximativ ¾ de animale tinere mor în primul an de viață, care sunt mai norocoase, pot supraviețui la 11 ani. Uneori, chiar și în captivitate, bufnițele au supraviețuit câtorva zeci de ani.

În timpul perioadei de cuibare a bufnișului produce mai multe sunete - strigă sau scâncește și țipă. În afara sezonului de reproducere, păsările sunt, de obicei, tăcute. Pentru a face un zgomot, păsările pot pat aripile lor sau faceți clic cu ciocurile lor.

Starea de conservare

Pasărea nu este considerată o specie amenințată cu dispariția. Cu toate acestea, un pericol serios pentru această pasăre constă în reducerea numărului de locuri de cuibarit obișnuit.

În Europa de Est, ultimele decenii sunt neclar de ce, numărul de sipukhs este în scădere catastrofală. Reprezentanții speciilor nu se întâlnesc aproape niciodată în Belarus și în țările baltice, rareori ajung în Moldova și Ucraina.

Owlul obișnuit se găsește în cărțile roșii din mai multe țări din Europa de Est.

Beneficii pentru om

Unde locuiesc bufnitele?Bufnicii preferă adesea mansardele, ancadramentele, ruinele, clopotele. În limba engleză, bufnița este numită bufniță, care este o "bufniță bufniță". În orașe, otifurile vânează șoareci și șobolani, deoarece nu există o lipsă a acestor rozătoare în așezări mari, nu există nici o lipsă de hrană pentru prădătorul nostru. În plus, păsările "urbane" au învățat să prindă lilieci și insecte de noapte în lumina felinarelor.

La bufnițele și alte bufnițe, oamenii tratați întotdeauna cu teamă superstițioasă, precum și cu alte bufnițe, erau considerați un simbol al înțelepciunii. Astăzi, superstițiile rămân în trecut și oamenii simt compasiune pentru această pasăre, pentru că se luptă cu rozătoarele.

Fecalele sunt cea mai veche ramură a ovifelor, după cum o demonstrează fosilele. Acum au fost mântuiți doar sub forma unui mic grup de relicve.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată usturoiul, habitatul acestuiaCum arată usturoiul, habitatul acestuia
Polar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasăreaPolar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasărea
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Articole metalice simple de mână de vânzareArticole metalice simple de mână de vânzare
Papagalul kakapo și descrierea păsărilor fără zborPapagalul kakapo și descrierea păsărilor fără zbor
Animale care trăiesc în deșertul rece al ArcticiiAnimale care trăiesc în deșertul rece al Arcticii
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Ce animale trăiesc în America de Nord?Ce animale trăiesc în America de Nord?
» » Habitatul sipoului comun, obiceiurile și alimentele bufniței
© 2021 amigdas.com