amigdas.com

Curele de cai: cele mai populare tipuri de hamuri pentru cai

Cai de cal pentru calAstăzi, hamul de cai se găsește numai în piețele orașului și în parcurile de distracții. Oamenii nu mai folosesc cai pentru scopul lor. Caii au devenit divertisment

. Nu mai transporta mărfuri sau călătoresc. Și totuși, în urmă cu 70 de ani, fiecare adolescent știa ce este un ham de călărie și știa că aceasta însemna adevăratul ham pentru un cal.

Contemporanii noștri știu puțin despre ceea ce este hamul pentru un cal, nu înțeleg de ce este nevoie de fiecare dintre elementele sale și chiar mai mult ca să nu poată fi purtat. Acest articol este destinat să ofere informațiile necesare în acest sens.

Ce este hamul?

Curele de caiHarnașul sau hamul de cai este a sistem de centură și echipament, pune pe un cal pentru a-și mai recupera într-un cărucior sau pentru călărie.

Atunci când se menționează un ham, atunci este inclus un ham de cai cu cătușele și călăul.

Hamul este necesar pentru a transmite forța de tragere a căruciorului animal. Pe cât de bine ales, montat și montat acest element depinde de simplul management și de sănătatea calului. De exemplu, în cazul în care curelele sunt strânse greșit, acestea pot înmuia țesuturile moi ale animalului sau ar putea provoca arsuri. După astfel de deteriorări, calul nu poate funcționa.

Hamul de cai ar trebui să fie puternic și ușor. Anterior, pielea de harnasament a fost făcută dintr-o piele special fabricată. Una este durabilă, dar necesită o îngrijire specială. Astăzi hamurile de cai sunt fabricate din materiale moderne. Ele sunt mai puternice, mai ușoare și necesită o întreținere minimă.

Istoria apariției hamului

Curele de caiPotrivit datelor istorice, oamenii au început să utilizeze hamul de cai în jurul mileniului al doilea înainte de al nostru. Cel puțin acest lucru este evidențiat de elementele de hărțuire găsite în înmormântările antice. Cu toate acestea, mulți cercetători sunt înclinați să presupună că oamenii din vechime au început să se angajeze chiar mai devreme.

În antichitate, proprietarii de cai au acordat o mare atenție nu numai calității hamului, ci și apariției sale. Faptul că designul artistic al acestui echipament de cal poate determina statutul social al proprietarului.

Moda pentru un ham frumos a avut loc în Evul Mediu. În acel moment, funcționalitatea a fost pusă pe seama. Caii erau folosiți în principal pentru transportul încărcăturilor grele. Niciodată n-ar fi fost nimeni să iasă pe aceste animale.

Aproximativ de la mijlocul secolului al XVI-lea, hamurile pentru cai au fost din nou făcute frumoase și de înaltă calitate. Aceasta se explică prin intrarea în viața de zi cu zi a oamenilor de cărucioare și căruțe deschise de cai.

Din păcate, astăzi hamul de cai și-a pierdut complet semnificația. Tehnica a înlăturat complet caii din activitățile economice ale omului. Ele sunt folosite în sport și divertisment.

Tipuri de ham

Toate variantele sunt împărțite în 3 grupe în domeniul de utilizare:

 1. Agricultura.
 2. Outing.
 3. Transport.

De asemenea, hamul este împărțit în 3 grupe după număr cai folositi:

 1. Single.
 2. Omul. Aceste hamuri sunt folosite pentru echipamentul de hamuri.
 3. Mnogoloshadnye. De asemenea, folosit în ham.

Cele mai populare sunt următoarele tipuri de ham:

 • Harnă pentru un calOne-horse rusesc. Este adesea numit un ham european.
 • Bara de construcție și tractare. Într-un astfel de ham, puteți folosi fie un cal sau doi.
 • Postromochnaya. Este foarte ușor de utilizat, dar nu este considerat suficient de bun pentru că nu protejează sănătatea cailor. Pentru siguranța mișcării în timpul utilizării acestui cablu, se recomandă echiparea unui vehicul cu o frână.
 • Tachanochnaya. Acesta este un sistem foarte complex de valorificare a cailor. La un moment dat a fost foarte popular, dar astăzi nu este deloc folosită.
 • Scule combinate. Acest design de harpă a venit la noi din Europa. Poate fi folosit atat cu lovituri, cat si cu arborii.

Cele mai simple în utilizare și design sunt un singur rând rus și de construcție ham.

Rusă unilaterală sau arc

Principala diferență între acest ham de cai și alții este prezența unui arc. Este făcută într-un mod antic dintr-o singură bucată de lemn. Cu ajutorul ei, gâsca ține arborii.

În vremurile vechi au existat specialiști, implicat în realizarea arcurilor. Faptul este că nu a fost ușor să le faci: a trebuit să alegi și să procesezi corect pentru a obține un element de ham puternic, elastic și ușor.

Cablurile de cai din Rusia constau din următoarele elemente:

 • Sable și călărețiArcul. Despre aceasta a fost spus mai sus.
 • Clamp. Unul dintre elementele principale ale unui singur ham. Oferă transmiterea tracțiunii de la cal la vagon. Clamele vin în diferite dimensiuni. Lungimea acestui element este măsurată de la perna interioară deasupra până la acarian. Lățimea este măsurată între găurile pentru cai. Clemă constă din elemente cum ar fi: clești, perne, croșete, clemă, pneu, supor, gort și căptușeală. Jugul este în mod necesar ajustat la dimensiunea unui cal particular. După ajustare, trebuie să se potrivească perfect cu partea superioară a greabănului animalului, să se aplece pe creasta gâtului și să se aplece pe umeri. Pe părțile laterale ale corpului calului, jugul trebuie să se sprijine pe mușchii palelor umărului.
 • Spirala. Acest articol acoperă corpul unui cal. Sarcina sa este de a susține clema în timpul frânării.
 • Șa. Acesta este situat chiar sub greaban. Este însărcinată cu amortizarea încărcăturilor de șoc pe spatele animalului în timpul mișcării. Șaua este ajustată la dimensiunea greutății unui cal.
 • Mesagerul. Acest element de hamaj se găsește lângă șa și menține construcția jugului, a arcului și a arborelui. În plus, repartizează uniform greutatea pe toată structura.
 • Abdominalis. Permite evitarea răstălmăcirilor ascuțite ale jugului și arborelui atunci când calul este tras sau în galop.
 • Căpăstru. De regulă, se folosește un model de sforăit.
 • Rărunchii. Aceasta este o versiune alungită a căpăstrui. Folosit pentru a controla un cal dintr-un vagon. Gloanțele sunt fixate la mușchii. Anterior, acest element era din piele. Acum este făcut dintr-o prelată groasă.

Cabluri constructive sau nețesute

Diferența sa principală față de hamul rusesc constă în absența unui arc. Aceasta este forța de tragere este transmis direct prin jug. Acesta din urmă este atașat la vagon prin rânduri.

Construcția unui astfel de ham constă în:

 • Clamp cu omizi, la care sunt atașate dispozitive de fixare.
 • Chiar și liniile.
 • Sei.
 • Chingile.
 • Mesagerul.
 • Dealuri care înlocuiesc gouges
 • Frau.
 • Răzbunarea.

Versiunea europeană a unui asemenea ham este diferită prin faptul că nu are un jug. În schimb, folosește o perdea. Acesta este un pieptene puternic cu inele, la care sunt fixate clemele metalice. Inelele sunt apoi trecute prin inelele cervicale și o clemă specială pe șa.

În versiunile rusești și europene ale construcțiilor, cel mai important rol este atribuit ascunzătorului. Este responsabilitatea ei de a distribui presiunea uniform pe tot corpul calului.

Atunci când echipăm corect calul, pista trece la 5 cm sub tuberculii de ishiom. Dacă este ridicat peste acest nivel, va fi în mod constant șicana și freca crupa animalului. Dacă se coboară sub nivelul specificat, va împiedica calul să meargă.

Lungimea mănușilor este aleasă în așa fel încât o palmă să fie plasată între centura laterală și coapsele calului.

În ceea ce privește grosimea bibului în versiunea europeană a hamului de construcție, acesta ar trebui să fie de cel puțin 2,5 cm.

Cum să folosiți calul într-un ham rusesc?

Mai întâi trebuie să te pui pe o căpăstru. Pentru a face acest lucru, trebuie să stați la stânga calului, să îl țineți cu mâna stângă și să puneți mâna dreaptă în curelele de căprioare. Tija trebuie introdusă peste margine, unde nu există dinți. Ca regulă, un cal cu astfel de acțiuni își deschide gura.

Atunci când folosiți hamul în timpul iernii, înainte de a trage biciul metalic în gura animalului, trebuie să fie bine încălzite.

Apoi vine rândul șeii. Se pune mai întâi înainte mai aproape de greabăn, apoi se corectează la locul potrivit. Această abordare permite răspândirea lânii sub șa de șa.

După aplicarea șei, strângeți bine circumferința. Când este strâns, călărețul își sprijină de multe ori piciorul pe coastele calului pentru a asigura forța necesară. În cazul în care Cinch nu este corect strâns șa poate sari pe spate și o namyat bună cârpă moale, care nu va beneficia de sanatate ecvină.

După strângerea circumferinței pe cal, puneți clema și cleiul. Jugul trebuie purtat cu susul în jos. Aceasta va distribui uniform casca. După împrăștiere, ultima clemă este transformată în poziția sa normală. Întoarceți-o ar trebui să fie chiar la cap. La întoarcere, trebuie să monitorizați direcția în care este așezată coarda. Nu puteți întoarce gulerul de la ușa lui.

În următoarea etapă de mușcături, este necesar să se aducă un cal în puțuri, să se așeze o arcadă și să se fixeze arborii la arc. Supon se strânse cu speranța că era perpendicular pe arbori. Capetele sale sunt asamblate într-o astfel de buclă, care, dacă este necesar, se dizolvă cu ușurință.

În cele din urmă, striperul este atașat. Se trece prin capsele șa și lobile circumferinței. Capătul dispozitivului de stripare este atașat la axul drept.

În ultima etapă, cavitatea abdominală este legată. În același timp, este necesar să se asigure o astfel de tensiune astfel încât arborii să nu sară în sus și în jos în timpul mișcării.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce avem nevoie de un ham și o lesa pentru o pisică?De ce avem nevoie de un ham și o lesa pentru o pisică?
Pot să vizitez adesea hamamul: cum să mănânc bine într-o baie turcească?Pot să vizitez adesea hamamul: cum să mănânc bine într-o baie turcească?
Cum să îmbrăcați corect un ham de câineCum să îmbrăcați corect un ham de câine
Pomeranian Black Spitz: descriere, hrănire, sfaturi de îngrijirePomeranian Black Spitz: descriere, hrănire, sfaturi de îngrijire
Totul despre rasa de cai KarachaiTotul despre rasa de cai Karachai
Un ham pentru câini și cățeluși din diferite raseUn ham pentru câini și cățeluși din diferite rase
Ridică-te și înălță-te pentru un cal, călcă cu mâinile taleRidică-te și înălță-te pentru un cal, călcă cu mâinile tale
Rase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasaRase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasa
Cum sa faci o arma pentru pescuit subacvatic cu mainile taleCum sa faci o arma pentru pescuit subacvatic cu mainile tale
Cum sa faci o calota pentru un cal cu mainile tale?Cum sa faci o calota pentru un cal cu mainile tale?
» » Curele de cai: cele mai populare tipuri de hamuri pentru cai
© 2021 amigdas.com