amigdas.com

Extruder manual pentru polipropilenă: principiul funcționării

Extruderul de mânăEste important ca specialiștii implicați profesional în realizarea lucrărilor de fixare a țevilor din plastic să aibă în arsenal un instrument special care să permită crearea unei legături fiabile între materialele cu un punct de topire scăzut. În ultimul timp, au fost create multe materiale cu caracteristici similare. Acestea includ polietilenă de joasă densitate, clorură de polivinil, polipropilenă și altele. Pentru a asigura o conexiune fiabilă, poate fi utilizat un extruder manual de sudură.

Principiu de proiectare și funcționare

extruder Handheld este conceput ca un dispozitiv mecanic, folosind care un material compus realizat în etape: mai întâi, plasticul este încălzit pentru ai conferi stare vâscoasă, iar apoi masa rezultată este extrudat pe suprafața în comun. După răcirea HDPE, a PVC-ului și a altor materiale plastice cu temperatură scăzută, la locul lucrării apare o cusătura de sudură puternică.

Dispozitiv extruder

Pentru a face mai convenabil să lucrați cu acest dispozitiv, producătorii îl eliberează sub forma unui pistol cu ​​mâner și o duză superioară, conceput pentru a încălzi amestecul de lucru. În proiectarea extruderului se pot distinge următoarele unități de lucru:

 • Extruder Constructionîncălzitor termic;
 • camera pentru topirea plasticului;
 • mecanismul șnecului de concasare;
 • camera de extrudare;
 • sistem de control;
 • Duza de sudare;
 • alimentator;
 • motorului.

Principiul de funcționare

Înainte de a lucra în extruder introduceți tija de umplere, care ar trebui să fie fabricate din material planificat pentru utilizare în operațiile de sudare. Procesul de lucru în sine arată astfel: pe panoul superior al dispozitivului este atașat un manșon de primire cu o gaură, în care se introduce apoi tija de umplere. Ar trebui să fie plasat în el în așa fel încât capătul liber să se afle în zona capturii sale de către șnec.

Cum funcționează ExtruderulCând se lansează cu motor specialist, fiind expus la jet saturat de aer cald, bare încălzite, și în același timp, după un timp care este pre-expus dispozitiv și bare senzor este alimentat la măcinare. Aici Melcul efectuează mișcarea de rotație, începe să se rupe bar, care ia forma unei mase granulare. Ca urmare a încălzirii, acesta începe să se topească și se mută treptat în regiunea de topire, unde granulatul are deja o compoziție complet uniformă.

Când se testează presiunea din partea burghiului, Granulatul este trimis în zona de sudură, și de acolo se duce la duza de sudare, unde în procesul de presare pe suprafața produselor îmbinate, iese în afară sub forma unei benzi uniforme cu o lățime dată determinată de configurația duzei. Având în vedere că temperatura din exteriorul produsului sudat este mult mai scăzută decât cea produsă de încălzitorul termic, materialul de bara este răcit rapid, rezultând o cusătura de sudură.

Atunci când se utilizează modele extrudate mai mari și mai eficiente, funcția de încălzire a tijei de umplere este preluată de un încălzitor termic extern, care primește aer de la un mic compresor. Extruderii pot fi diferiți între ei și metoda de încălzire a materialului de umplutură. În unele modele, elementele de încălzire inelară instalate în corpul încălzitorului sunt utilizate în acest scop.

Următoarele funcții sunt atribuite sistemului de control al extruderului:

 • Extruder sistem de controlDeconectarea încălzitorului atunci când șurubul este în continuare în funcțiune. Aceasta împiedică particulele granulatului să adere la pereții camerei de sudare.
 • Blocarea "începutului rece". Funcționează presupunând că există încă un material de umplutură neuniform în zona de lucru a șnecului.
 • Porniți unitatea de foraj a șurubului.
 • Porniți încălzitorul.
 • Preselecția temperaturii de încălzire, care depinde de temperatura de topire a materialului plastic.

Regulile de funcționare și selecția modelului

Înainte de a proceda la sudarea produselor din plastic, o serie de condiții trebuie îndeplinite, cauzate de caracteristicile materialului. De pe suprafața produselor care urmează să fie îmbinate, trebuie eliminată toată contaminarea și trebuie să aveți grijă ca acestea să nu intre în contact cu materialul umed în timpul funcționării.

Folosind un extruderPentru buna funcționare a lucrării, este necesar să se ia în considerare diferența dintre temperaturile de topire ale materialelor care urmează să fie îmbinate, în cazul în care acestea diferă în ceea ce privește compoziția chimică. Astfel, un extruder de mână poate fi utilizat pentru sudarea HDPE și a polipropilenei, deoarece aceste materiale au o gamă de temperatură de topire care se suprapun complet sau parțial. Atunci când este necesară conectarea materialelor din PVC și HDPE sau din polipropilenă, există adesea dificultăți. Atunci când lucrați cu astfel de materiale, un extruder manual poate fi utilizat numai pentru a conecta produse care sunt fabricate din materiale identice.

Deoarece extruderul manual are o dimensiune compactă, sudarea elementelor din plastic poate fi efectuată cu acest dispozitiv fără a întrerupe lucrul produselor îmbinate. Astfel, țevile din polipropilenă pot fi sudate fără a întrerupe mai întâi alimentarea cu apă.

Înainte de începerea sudării produselor din plastic este necesar să se efectueze o serie de inspecții obligatorii:

 • Asigurați-vă că tija de umplere este livrată în bucșa extruderului într-o linie dreaptă. Uneori, atunci când există o duritate puternică, tija începe să se deplaseze de-a lungul traseului șurubului, iar acest lucru afectează negativ funcționarea mecanismului de strivire cu șurub și duce adesea la apariția unui granulat de compoziție neuniformă.
 • Extruder checkVerificarea optimității temperaturii de încălzire a tijei, care trebuie adusă la starea vâscoasă înainte de a fi alimentată. La verificare, fabricantul de materiale este necesar să fie luat în considerare, deoarece pentru materialele plastice de diferite grade, intervalul de topire poate fi diferit.
 • Verificați fiabilitatea apăsării duzei de sudură pe suprafețele care urmează să fie îmbinate. În primul rând, acest lucru este relevant pentru produsele care au o formă complexă. Pentru a preveni o astfel de problemă, producătorii își echipează extruderele pentru sudură cu un set de accesorii atașabile.
 • Verificarea posibilității de topire a materialelor cu ajutorul unui flux de aer cald provenit de la un încălzitor termic, fără utilizarea unei tije de umplere. Necesitatea pentru acest lucru apare atunci când nu există informații precise despre materialul de produse care sunt planificate să fie conectate printr-un extruder.

Pentru a găsi modelul cel mai potrivit al dispozitivului, trebuie luate în considerare o serie de caracteristici:

 • diametrul tijelor;
 • disponibilitatea unui set de dispozitive interschimbabile;
 • grosimea produselor care urmează să fie unite;
 • comoditatea setării parametrilor procesului;
 • productivitatea pe unitate de timp.

Tipuri de modele de extruderMulți producători produc extrudere împreună cu materiale de umplutură de proprietate, indicând în plus că, pentru a crea o conexiune fiabilă, materialul consumabil trebuie să corespundă producătorului sculei.

În principiu, este întotdeauna posibil să se ia în considerare posibilitatea fabricării unui extruder pentru uz casnic de către propriile mâini. Ca bază pentru aceasta este folosită uscător industriale comune, la care este conectată șurubul, iar apoi structura este modificată pentru a da ambelor noduri un aspect compact. În unele cazuri, șnecul poate fi înlocuit de un piston, totuși, o astfel de opțiune fiabilă nu poate fi considerată fiabilă. Acest extruder auto-fabricat pentru operațiile de sudare se poate comporta diferit cu tijele de aterizare deoarece acestea pot fi fabricate din materiale diferite. Ca unitate este cel mai bine să utilizați un motor de tip colector, deoarece este mai stabil cu modificări constante ale indicatorilor de cuplu.

Producători de extruderi pentru lucrări de sudură

Cel mai adesea, consumatorii cumpără lucrări de sudură extrudere de mână de la următorii producători:

 1. Munsch (Germania). Dintre caracteristicile agregatelor ale producătorului trebuie remarcat confortabil în formă de unități de lucru, ceea ce le face ușor de întreținut, utilizarea materialului de umplutură de orice dimensiune, prezența unei funcții de încălzire separată, posibilitatea de sudare extruder în stradă, în sezonul rece, un set complet de duze interschimbabile, sistem de management sofisticat și de control. Principalul avantaj este un nivel ridicat de performanță și asamblare.
 2. Producători de extruderiLeister (Elveția). Gama de produse cuprinde o multitudine de tipuri de extruderele pentru sudarea de diferite dimensiuni variind de la capacitate mică la 0.8- 1.2 kg / h la profesional, care sunt capabile să suporte până la 6 kg pe oră. Proiectarea extruderilor Leister include un sistem de control și monitorizare de ultimă oră pentru procesul de lucru, iar dispozitivul în sine este eficient din punct de vedere ergonomic. Calitatea nu provoacă cenzuri.
 3. Dohle (Germania). Principala activitate a companiei este producția de uscătoare de păr pentru clădiri. Dar, recent, a decis să schimbe focalizarea spre extruderele de sudură manuale. Principala caracteristică distinctivă a mașinilor fabricate sub marca Dohle pentru sudare este utilizarea motoarelor electrice de la terți producători. Compania poate oferi cel mai compact extruder de sudură cu o capacitate de 0,5 kg / h, livrat cu un furtun și un mini-compresor.
 4. Stargun (Italia). În ciuda faptului că seria liniară de extrudere este reprezentată de un număr destul de mic de modele, toate sunt echipate cu motoare electrice destul de puternice și sunt orientate în special către profesioniști. Dintre caracteristicile extruderelor, trebuie remarcat posibilitatea evidențierii locale a zonei de sudură.
 5. Extrudere de la compania rusă RSE. Livrate împreună cu alimentatorul materialului de umplutură, acestea nu diferă în funcție de funcționalitate față de agregatele oferite de producătorii de mai sus.

Prețul extruderului de sudurăCostul unui extruder de sudură pot fi diferite și determinate de funcționalitatea și performanța unui model specific. Dacă luăm în considerare agregatele producătorilor ruși, atunci în medie pot fi achiziționate pentru 30-55 de tone de p. Producătorii străini sunt gata să vândă un extruder de sudură a producției proprii pentru nu mai puțin de 50 mii de ruble.

Tuburile din plastic, care au câștigat recent o mare popularitate, sunt acum utilizate pe scară largă pe o mare varietate de site-uri. Adesea, proprietarii decid să schimbe sistemul de alimentare cu apă cu unul nou fabricat din acest material tehnologic. Dar pentru a conecta elementele conductei, aveți nevoie de echipament specializat.

Destul de des specialiștii pentru acest tip de lucru folosesc un extruder de sudură care susține lucrul cu produse nu numai din PVC, ci și din alte tipuri de plastic. Cu toate acestea, lucrul cu acest dispozitiv necesită cunoașterea caracteristicilor nu numai a mașinii de sudură, ci și a materialelor care sunt planificate să fie conectate. Nu toată lumea știe că diferența de temperatură de topire a diferitelor materiale poate afecta negativ fiabilitatea conexiunii create. Prin urmare, extruderul nu poate fi întotdeauna considerat cel mai potrivit tip de instrument pentru efectuarea operațiilor de sudură.

Extruder parametriiExistă, de asemenea, o serie de alți parametri importanți, care ar trebui luate în considerare la alegerea unui extruder pentru sudarea produselor din plastic. Majoritatea utilizatorilor obișnuiți nu dețin astfel de informații, deci este destul de ușor de înțeles de ce un extruder de sudură este considerat un instrument de lucru al profesioniștilor.

Dacă există o dorință de sudură independentă a țevilor din PVC, este recomandabil să se facă acest lucru sub îndrumarea unui specialist cu experiență și cu respectarea exactă a instrucțiunilor sale pentru desfășurarea fluxului de lucru. În caz contrar, totul se poate termina foarte rău pentru proprietar până la apariția unor situații de urgență în cel mai neașteptat moment.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să sudați un tubCum să sudați un tub
Extruder: ce este, pentru ce este proiectat?Extruder: ce este, pentru ce este proiectat?
Cum să lipiți țevi de plastic pentru alimentarea cu apăCum să lipiți țevi de plastic pentru alimentarea cu apă
Cum de a alege fiare de lipit pentru țevi din polipropilenă?Cum de a alege fiare de lipit pentru țevi din polipropilenă?
Produse din polietilenă de joasă presiune sau pdd, ce este?Produse din polietilenă de joasă presiune sau pdd, ce este?
Montarea conductelor de polipropilenă manual: lipire și videoMontarea conductelor de polipropilenă manual: lipire și video
Cum de a construi o conductă de apă în țară cu propriile mâiniCum de a construi o conductă de apă în țară cu propriile mâini
Cum sa faci o piscina din polipropilena cu mainile taleCum sa faci o piscina din polipropilena cu mainile tale
Cum să sudați țevile de polipropilenă cu propriile mâiniCum să sudați țevile de polipropilenă cu propriile mâini
Conducte: Proprietăți, tablă cu diametruConducte: Proprietăți, tablă cu diametru
» » Extruder manual pentru polipropilenă: principiul funcționării
© 2021 amigdas.com