amigdas.com

Hrănirea găinilor de găină la domiciliu cu diferite tipuri de hrană

Cum să hrăniți puiiȘi acum, trecând prin orice fermă rurală, puteți auzi dureroase, cunoscute de vocile copilăriei de bărbați și de găini. În condițiile moderne de viață, problema păsărilor de reproducție devine din ce în ce mai relevantă. Fiecare familie vrea să aibă ouă de pui proaspete și carne gustoasă și hrănitoare pe masă.

De păsările cele mai insensibile de drept sunt considerate găini domestice. Ei mănâncă cu bucurie cereale, verde de buruieni din paturi, rămășițe de furaje mixte primite de capre și porci și chiar deșeuri de la masa persoanei. Dar, cu o dietă atât de slab echilibrată, este foarte dificil să se obțină o productivitate ridicată a unei gospodării casnice.

Stramosii sălbatici ai găinilor și ai rudelor ei apropiate într-un mediu natural mănâncă foarte diferit. Bomboanele și fructele, ierburile și semințele, larvele și insectele adulte, viermii sunt departe de meniul complet al acestor păsări. Desigur, hrănirea găinilor la domiciliu este dificil de făcut atât de divers, dar este încă extrem de important să oferiți animalelor de companie toate ingredientele pentru dezvoltare, creștere și productivitate bună.

Compoziția furajelor pentru găini la domiciliu

Diferitele tipuri de cereale reprezintă aproximativ 60% din totalul meniului pentru găini. Și, de asemenea, păsările de curte trebuie să fie furnizate în întregime cu furaje animale și vegetale, care furnizează toate organele vitale de găini cu grăsimi, proteine ​​și carbohidrați. Este necesar să se adauge la dietă minerale și diverse suplimente de vitamine.

Alimentarea hranei

Când hrănești găinile acasă este necesar să se țină cont de raportul dintre produsele diferitelor substanțe. Compoziția hranei pentru animale trebuie să includă:

 1. Alimente pentru găiniProteinele sunt principalul material utilizat în organism pentru construcția celulelor. Este o proteină care servește drept componentă principală a ouălui de pui. Proteinele de origine animală (producția de deșeuri de pește, făină de oase, râme, diverse moluște și amfibieni) și de origine vegetală - rapiță, tort semințe de floarea soarelui, fasole, soia trebuie să fie prezent în întregime în hrana pentru găini.
 2. Grăsimile sunt elementele care alcătuiesc rezerva de energie a găinilor. Acest stoc merge la formarea ouălor și se depune în stratul subcutanat. Cerealele de porumb, ovăz și alte culturi de cereale sunt considerate principalele furnizori de grăsimi în corpul unei păsări.
 3. Carbohidrații în volum total asigură munca armonioasă a tuturor organelor și mușchilor găinilor. Prin urmare, alimentele de pui trebuie să conțină cantitatea potrivită de fibre, zahăr, amidon. Carbohidrații fac parte din furajele suculente, cum ar fi sfeclă furajeră, cartofi, morcovi. Fibrele se găsesc cel mai adesea în cochilii de cereale integrale.
 4. Vitaminele sunt, de asemenea, substanțe esențiale. De o importanță deosebită sunt vitaminele A, B și D, care, în multe uleiuri de pește, însilozare, ierburi verzi, făină de lemn de esență moale si altele. Fara cantitatea necesara de vitamine pui poate începe la durere, ceea ce reduce productivitatea lor.
 5. Substanțele minerale sunt considerate materiale de construcție pentru coji de ouă și scheletul unei păsări. Prin urmare, într-un recipient separat ar trebui să conțină întotdeauna lemn de frasin, cretă, pietriș, făină de oase sau var.

Cereale din meniul găinilor

cereale perfect digerate în corpul de pui. Acestea sunt sursa bogată de fibre, carbohidrați și vitamine. Fiecare păsări de curte trebuie să includă în regimul de păsări:

 • Cum să ai grijă de găiniPorumb, bogat în carbohidrați. Pentru a îmbunătăți asimilarea, trebuie mai întâi să fie zdrobită.
 • Grâu, care conține o mulțime de vitamine din grupa B și E, în special straturi necesare.
 • Orz, foarte util pentru carnea de găină și rasele de carne.
 • Tărâțe de grâu, care sunt superioare valorii nutritive pentru găinile ouătoare, chiar și a boabelor integrale.
 • Ovăz bogată în fibre. Este necesar să fie zdrobit și aburit pentru o digestie mai bună, deoarece boabele nepurificate irită esofagul și intestinele puiilor.
 • Tărâțele de ovăz pot face până la 20% din volumul de cereale din dietă și înlocuiesc perfect boabele.
 • Mei și secară.
 • Hrișcă, care nu ocupă mai mult de 10% din norma pentru hrana găinilor.

Oricum, chiar și în cele mai echilibrate amestecuri făcute de mână la domiciliu cu cereale, uneori nu există suficiente substanțe nutritive pentru a pune oamenii. Prin urmare, va fi foarte util adăugați la găinile ouătoare:

 • Culturile de fasole.
 • Semințe de floarea-soarelui și in.
 • Prăjituri și prăjituri, bogate în fibre și proteine.

Tipuri de hrană

În fermele subsidiare private, în primul rând, pentru hrănirea găinilor ouătoare, a deșeurilor de grădină de bucătărie, grădină și bucătărie. Principalele produse:

 • Cartofi improprii alimentelor umane (mici, încolțite, verzi), precum și purificarea acestora. Rata pentru o găină este de 50-10 g pe zi.
 • Pâinea, în formă veșnică, găini învechite sau uscate, negre sau albe mănâncă ușor.
 • Furajele furajere și verzi sunt prezentate sub formă de deșeuri din grădină și grădină. Sfeclă roșie, morcovi, frunze de varză, fructe de padani în formă zdrobită sunt un aditiv excelent introdus în garnizoanele pentru găinile ouătoare.
 • Deșeurile de bucătărie (rămășițe de feluri de mâncare din carne, organe de pește și capete, oase proaspete zdrobite) au un efect pozitiv asupra productivității găinilor de găină.
 • Proteină alimentară. Laptele și produsele prelucrate (brânza de vaci, laptele tocit, zară, zerul) sunt utilizate pe scară largă în ferme personale pentru a alimenta straturile. Furajele cu valoare ridicată, bogate în proteine, sunt râme, amfibieni mici, gândaci mai.

Prepararea hranei cu mâna proprie

Pentru ca găinile ouătoare să fie absorbite cât mai mult posibil de substanțe și alimente utile, pasărea a fost mâncată foarte ușor, iar păsările de curte au trebuit să pregătească alimente pentru găinile găinilor cu propriile lor mâini. O astfel de instruire include:

 • Hrana pentru puiRădăcinile și cartofii trebuie să fie frecați într-o pastă sau topiți pe o grătar cu mâinile lor, apoi sunt amestecați cu amestecuri de făină sau adăugați în alt aliment.
 • Cartofii verzui și mugurii în compoziția lor au o substanță otrăvitoare de solanină. Când gătiți, această substanță trece în apă. Prin urmare, după gătit, apa este drenată și se adaugă făină la cartofii piure și acest amestec este dat straturilor.
 • Pentru a otrăvi păsările pot duce la produsele din viața fungilor de mucegai, prin urmare, atunci când pregătiți hrana pentru animale de tine, nu permiteți ingerarea de pâine mucegai.
 • Înainte de adăugarea unui pană umedă, toate alimentele din proteine ​​trebuie să fie bine zdrobite.
 • Amestecurile de cereale sunt, de asemenea, de dorit să fie hrănite într-o stare aplatizată sau într-o formă zdrobită (mărimea 1-2 mm a grăunțelor).
 • Cu ajutorul conservării din lapte, zerul, carnea și deșeurile de pește sunt recoltate pentru utilizare ulterioară. Serul umplut cu masă poate fi păstrat timp de până la două săptămâni la o temperatură de cel mult 20 ° C.
 • Pentru a îmbunătăți asimilarea proteinelor, legumele de cereale trebuie să fie înmuiate și apoi aburite într-o cantitate mică de apă.
 • Dacă este necesar, urzica trebuie să fie arsă, iar fructele Padanilor pot fi fierte. Și, de asemenea, mănâncă prin mâinile lor deșeurile de grădină și grădină înainte de consum.
 • Cereale încolțite, bogate în vitamine, este foarte util să dai pasărea în timpul iernii.

Furaje combinate în dietă

Furajele aparțin categoriei hrană uscată pentru găini. Este fabricat și vândut într-o stare bine zdrobită, care ajută la prevenirea supraalimentării și a obezității la puii de găină. Furajele mixte sunt pregătite la întreprinderile agricole strict conform GOST.

Furajele mixte prin compoziție pot fi variate și preparate pentru un anumit tip de găini. Întreprinderile industriale pregătesc furaje combinate special echilibrate pentru găini, găini de găină și găini.

Componenta de alimentare pentru straturi constă din următoarele componente:

 • Elemente vegetale și un amestec de cereale.
 • Oligoelementele.
 • Elemente de origine animală.
 • Vitaminele sunt naturale.

Norma zilnică pentru un strat în furajele mixte caracterizată prin compoziție:

 • Puii de hrănire în timpul ierniiGrâu de grâu - 50 gr.
 • Orz - 40 gr.
 • Porumb - 10gr.
 • Făină osoasă -1 gr.
 • Bran - 20 gr.
 • Shells, zdrobite - 5 gr.
 • Creștere - 3 gr.
 • Vitamine - 1 gr.
 • Sare alimentară - 0,5 gr.

Aceasta este compoziția de bază a componentelor necesare prezente în amestecurile de furaje.

Modul de hrănire a puilor

Din momentul anului depinde de modul de hrănire a găinilor. Deci, în timpul verii, hrăniți păsările de două ori pe zi, iar iarna de trei ori pe zi.

Cel mai neplăcut obicei de fumat este de a rake cereale în alimentatoare. Prin urmare, alimentatorul uscat ar trebui să fie umplut doar cu o treime din volum, la fel de mult ca puii de mâncare. Dar boabele sunt așezate într-o cantitate suficientă încât găinile să o mănânce timp de o oră, înainte de începerea aprinderii componentelor mashanka.

Mâncarea umedă trebuie administrată dimineața și la prânz. Și noaptea este necesar să se aplice hrănirea ușoară, inclusiv cerealele sau furajele mixte. La fiecare hrănire, trebuie să curățați jgheaburile de alimentare. Și nu uitați, atunci când hrăniți, pentru a monitoriza prezența apei curate.

În timpul iernii, mâncarea trebuie administrată dimineața la ora 08.00, în timpul prânzului este necesar să se producă la ora 13.00, iar seara pasărea este hrănită la ora 18.00. Dacă există posibilitatea ca puii de găină să se plimbe pe iarbă verde în timpul verii, hrănirea se face de două ori pe zi - la ora 08.00 dimineața și la ora 18.00 seara. Dacă nu există posibilitatea de pășunat, atunci în timpul verii este necesar să se organizeze o hrănire pentru cină a păsării.

Suprafețe de hrănire în vară și iarna

Începătorii fermierilor de păsări trebuie să fie conștienți de faptul că normele de hrănire în sezonul cald și rece sunt diferite în dieta hranei pentru animale.

În timpul verii, când este posibilă pasarea pasarilor în aer liber, compoziția hrănirii zilnice a găinilor găini este următoarea:

 • Ce hrănește găinile ouătoareCereale - 50 gr.
 • Amestec de făină - 50 gr.
 • Pâine de furaje de viță de vie - 10 gr.
 • Furaj suedez dur - 30-50 gr.
 • Proteine ​​alimentare - 10-15 gr.
 • Făină osoasă - 2 gr.
 • Sare și aditivi minerali - 5,5 gr.

Furaj verde juicy, în timpul iernii, înlocuiți cu cartofi sau hambare umede, utilizați alimentele proteice. Dieta pe zi arată astfel:

 • Mashanka - 30 g.
 • Cereale - 50 gr.
 • Cartofi - 100 gr.
 • Torturi și mâncare - 7 gr.
 • Usturoi uscat sau făină de fân - 10 gr.
 • Făină osoasă - 2 gr.
 • Produsele lactate sau laptele curat - 100 gr.
 • Aditivi minerali și sare - 5,5 gr.

Desigur, dezvoltat special pentru stabilirea hranei industriale, conține aproape toate elementele necesare pentru hrana animalelor dvs. de companie, dar un transfer complet la hrana uscată într-o curte personală este economic neprofitabil și nerentabil.

Hrănirea raselor de broileri

Organismul de pui, pentru a obține carne proaspătă de coacere, a fost radical schimbat în procesul de selecție. Această proprietate și ar trebui să fie luate în considerare atunci când compilarea un burrow de o dieta echilibrata pentru rasele broiler de pui. Hrănirea intensivă a păsărilor de carne ar trebui să se desfășoare pe parcursul unei perioade de creștere rapidă. Dupa care vine perioada de pubertate, atunci cand cresterea puiilor incetineste, este necesar sa reactionam imediat in acest moment prin reducerea cantitatii de mancare dat. Puii de rase de pui sunt mult mai slabi in metabolism decat in puii obisnuiti, deci au mai putine oua. Ele cresc mai repede.

Organizarea hrănirii de carne de pasăre poate fi efectuată în două moduri diferite. În primul caz, este necesar să se hrănească pasărea cu o mulțime de amestecuri, cu conținut scăzut de calorii, în care prezența proteinelor și a carbohidraților este mică. În cel de-al doilea caz, ele folosesc un aliment complet echilibrat, dar se hrănesc strict cu norma pentru un pui.

Găini de hrănire în timpul moliilor

Nutriția corectă a găinilorOdată cu scăderea zilei de lumină, puii de găină au de obicei o perioadă de molit, care se caracterizează printr-o scădere a ouatului de pasăre. Unii fermieri de păsări se procesează debutul molirii este indus artificial. Pentru a face acest lucru, reduceți perioada de iluminare în casa de găină, iar pasărea este forțată să moară de foame. Timp de câteva zile îi este dată numai apă, iar după începerea molotării, hrana este restaurată în întregime. Alimentul ar trebui să fie mai puțin caloric, dar variat în compoziție în această perioadă. Ar trebui să se adauge la produsele alimentare mai multe minerale și în mod necesar sulf.

Nu poți hrăni puii

Păsările, prin natura lor, adesea nu acordă atenție calității alimentelor, mâncând și bucăți mucegărate și decăzute de alimente. Această nemulțumire față de un mâncare poate uneori să rezulte la infecții intestinale, boli parazitare, blocaje de buric și alte boli ale păsării.

Prin urmare, în meniul de pasăre, în nici un caz, nu puteți include alimente fermentate și acide, precum și produse cu semne de mucegai și de deteriorare evidentă. Cartofii brute, curățarea și legumele întregi rădăcină ar trebui să fie complet excluse din dieta de pui pentru a evita problemele cu digestia. Înainte de a include în meniuri resturile de pe masă, ele trebuie verificate și sortate. În nici un caz nu ar trebui să i se permită să intre în mâncare de folie, șir, resturi de film de ambalaj și alte obiecte necomestibile.

De asemenea, este necesar să verificați iarba proaspătă privind absența în ea a plantelor otrăvitoare (celandină, coada-calului, pelin). Aceste plante provoacă adesea boala găinilor ouătoare.

Nu este de dorit să furați găinile cu chifle. Dar, pâinea obișnuită sau grâul poate fi inclusă în siguranță în rația găinilor, în special în timpul iernii. Adevărat, este mai bine să dați pâine într-o formă îmbibată sau să o adăugați la paie.

Amintiți-vă că trebuie să monitorizați în permanență statutul fiecărui pui și întregul efectiv în ansamblu. Controlul calității alimentelor este mai ușor în funcție de starea fecalelor păsării. Cu o dietă rațională, așternutul păsării este întunecată și densă, cu o acoperire albă ușoară. Abaterea de la acești indicatori ar trebui să alerteze proprietarul și să facă o revizuire a alimentelor în general.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Guineea - ce fel de pasăre? Conținut la domiciliuGuineea - ce fel de pasăre? Conținut la domiciliu
Cum să hrăniți un pui pentru a purta o mulțime de ouăCum să hrăniți un pui pentru a purta o mulțime de ouă
Cele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoareCele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoare
Caracteristicile rasei de pui SussexCaracteristicile rasei de pui Sussex
Cât de multă hrană are o găină nevoie de o găină într-o zi, normele de consum?Cât de multă hrană are o găină nevoie de o găină într-o zi, normele de consum?
Instrucțiuni pentru utilizarea enroflonului pentru păsăriInstrucțiuni pentru utilizarea enroflonului pentru păsări
Compoziția și prepararea furajelor pentru găiniCompoziția și prepararea furajelor pentru găini
Cum să hrănim broilerii acasăCum să hrănim broilerii acasă
Pot să le dau puii de găină, păpădia și celandina?Pot să le dau puii de găină, păpădia și celandina?
Cum se hrănește găinile: hrană la domiciliuCum se hrănește găinile: hrană la domiciliu
» » Hrănirea găinilor de găină la domiciliu cu diferite tipuri de hrană
© 2021 amigdas.com