amigdas.com

Descrierea cuplurilor leghorn de pui albi

Puii sunt leghorniiDeși în acest moment este ușor să numărați până la o duzină de specii și rase de pui sunt foarte productive

, Cu toate acestea, de mult timp, cele mai populare tipuri de pui nu își pierd cererea în agricultură. Acest tip de păsări de curte este pui de legume. Au fost cunoscuți de mult timp peste tot în lume pentru caracteristicile lor neobișnuite. Și cu atât mai mult, în timpul nostru, ei utilizat în mod activ ca material genetic una dintre cele mai bune surse pentru reproducerea noilor rase de pui.

Această rasă este mai bine cunoscută ca una dintre cele mai productive, ceea ce înseamnă că aceasta nivelul producției de ouă acestea depășesc în mod semnificativ această cifră de mai multe ori. Totuși, aceasta nu este singura demnitate înainte de alte rase. de aceea ne-am propus să-i familiarizăm pe cititorii noștri cu Leghornov în detaliu.

Descrierea puiilor Lychegory: caracteristici și caracteristici distinctive

Pui albi din LeghornaAceastă rasă își are rădăcinile din Italia, dar a fost mult timp răspândită în afara țării sale, iar originea sa străină a fost mult uitată.

Probabil, de asemenea, pentru că toate trăsăturile caracteristice pentru puii Leghorn au fost obținute prin crucea de reproducere, deoarece înainte de ameliorarea această rasă nu avea o valoare deosebită. În plus, măsuri similare pentru îmbunătățirea calității rasei sunt conduse de specialiști și în prezent.

Pe baza genetică a acestor găini a fost obținut un număr imens de specii și subspecii noi. Și ei continuă să câștige popularitate.

Parametrii și aspectul lui Leggornov

Puii albi LeghornyÎn exterior, pasărea pare mic, bine pliată.

De mai mulți ani de reproducere și creștere a acestei rase de pui au fost obținute toate tipurile de specii, inclusiv coloranți. Dar totuși cele mai comune Leggornuri din regiunea noastră sunt un fel de rasă cu o culoare albă. În plus, pentru acest tip de păsări de curte, culoarea albă este cea mai caracteristică. Cu toate acestea, dacă întâmpinați puii:

 • albastru,
 • negri,
 • maro,
 • colorat,
 • Fawn,

atunci ar putea fi la fel Leggorns.

Dacă o faci descriere externă, atunci toate acestea vor fi caracterizate de:

 1. Mărimea corpului mic (acest lucru face chiar păsările adulte foarte compacte).
 2. Forma verticală a corpului (una dintre principalele caracteristici distinctive).
 3. Pielea găinilor este predominant galbenă sau colorată în carne.
 4. Dimensiunea capului este mică.
 5. Pieptenele sunt de dimensiuni medii, de culoare roșu predominant strălucitoare (creasta este, de asemenea, una dintre diferențele dintre bărbați și femei, deoarece la bărbați se poate atârna ușor, iar la femei este de obicei stagnantă.
 6. Gâtul este subțire și destul de lung, atât la găini, cât și la cocoșii acestei rase.
 7. Beagle, în comparație cu alte pietre, Leggornii sunt foarte scurți, cu o nuanță galbenă caracteristică. O caracteristică caracteristică este faptul că la sfârșit se îndoaie puțin.
 8. Spatele la puii de rasa descris este aproape plat, dar in acelasi timp de la alte rase se disting prin pieptul lor bombat si abdomenul larg.
 9. Picioarele ajung la alb și subțire, de lungime medie, atunci când păsările ajung la vârsta matură sexuală. Trebuie remarcat faptul că la animalele tinere, la fel ca la puii de găină, pielea găinilor este de obicei galbenă.
 10. Coada atât a femelei cât și a bărbatului Leghorn Skoi este destul de largă, cu un înclinare de 40 ° față de corp. La găinile ouătoare, de regulă, este ușor coborât în ​​jos, iar la bărbați, dimpotrivă, este crescut.

Cei mai importanți indicatori ai productivității legăturilor în economia individuală

Puii Leghornyastfel de indicatori de productivitate, deoarece fertilizarea, ouarea și conservarea animalelor tinere din această rasă sunt foarte ridicate.

Creșterea puiilor din această rasă este efectuată, de obicei, de acei proprietari ai unor ferme individuale care se așteaptă să primească exclusiv ouă din acestea, fără a acorda o atenție specială cărnii. În indicatorii de producție de ouă, aceste găini sunt reale campioni, deoarece indicatorul indicatorilor lor în acest domeniu este egal 300 ouă pe an.

Au fost deosebit de surprinși de aceste păsări domestice ale proprietarilor lor prin faptul că acești indicatori îi vor putea oferi deja în primul an de viață. Adică, după ce a cumpărat o găină de pui de o astfel de rasă, într-un an este posibil să primești 300 de ouă pentru un an.

De asemenea, un avantaj serios este acela ouăle tinere tineri ouătoare vor începe să suporte deja de la 4,5-5 luni viața lui, cu alte cuvinte, din momentul maturității sale. În ceea ce privește calitatea ouălor, această rasă se distinge prin faptul că acestea sunt destul de mari, 55-70 grame. Cojile de ou sunt albe și cu o dietă de pui suficientă și de înaltă calitate - foarte dură.

Fertilitatea ouălor din această rasă este foarte ridicată, adică oricare dintre ele poate deveni fie un ou, fie un pui viitor, fără a înșela așteptările, dacă maestrul dorește. În cifre, indicele de fertilizare - 95%. Cu toate acestea, nivelul puiilor de pui în același timp este ușor mai scăzut, deși, în general, este de asemenea ridicat - de la 92 la 93%.

Dezavantajul acestei rase este greutatea prea scăzută în viu, prin urmare, ca și carnea, această rasă de pui este aproape complet neapreciată pe piața animalelor. În condițiile cele mai optime (aprovizionarea abundente de alimente, condițiile de viață etc.). Chiar și după atingerea vârstei de exemplare adulte ating o greutate de cel mult 1,5-2 kg, iar greutatea maximă a masculul acestei specii poate ajunge la nu mai mult de 2,6 kg. În plus, această rasă nu este carne. De exemplu, nu se poate lauda cu o astfel de juiciness și sensibilitate ca la păsările domestice din rasa Jubilee Kuchin.

Avantajele rasei de găină Leggornovsky, care merită să acorde atenție

Rezistența la îngheț

Avantajele rasei de pui LeggornovskyCreșterea acestei rase este foarte avantajoasă nu numai pentru obținerea unui număr mare de ouă de înaltă calitate, ci și pentru simplitatea îngrijirii. Inclusiv, ele sunt la fel flegmatice în comportamentul lor, nu agitat și în general nu este tare. În interacțiunea cu o persoană sunt foarte prietenoase, se adapteze rapid la condițiile de viață, să se obișnuiască cu crescătorul lor, nu teamă. Acestea dezvoltă rapid un reflex condiționat între aspectul gazdei și aspectul alimentelor în coșurile de hrană.

În plus, în ciuda originii sale străine din climatul cald, puii sunt foarte bine aclimatizați la diferite tipuri de condiții naturale și de temperatură ale conținutului și tolerează în mod favorabil totul, de la cel mai fierbinte la cel mai rece climat. Puii Leghorn sunt, în general, înghețați: înghețurile din regiunea noastră pot afecta rar sănătatea lor, ceea ce le distinge de alte rase concurente.

Zonele deschise ale corpului Legăturile (scalpul și picioarele) rareori dau la degeraturi. Dar ar trebui să știți că nu este o scuză pentru a le arunca la mila condițiilor meteorologice într-un hambar neîncălzit. Încălzirea camerei pentru păsările de curte este întotdeauna un lucru bun, în afară de condițiile mai favorabile, păsările vor fi mai productive.

calități ouătoare

Vinete de pui de vineteCu toate că, în general, această cifră este foarte mare în Leghorn și persistă pe toată durata de viață a găinilor ouătoare la niveluri foarte satisfăcătoare, are 2 ani suporta ou el scade brusc, dar în comparație cu alte specii, această cifră este încă destul de mare.

Cu toate acestea, crescătorii de păsări, cunoscând șansele tinerilor pui de liceu, reduc acest parametru la productivitatea în 150 ouă pe an consideră că este literalmente catastrofală.

Din acest motiv, proprietarii fermelor și fermelor private preferă să înlocuiască perioada de producție "petrecută" a găinilor cu tineri noi în fiecare an, iar jumătate și cele vechi să fie folosite ca carne.

Problema capacităților reproductive ale noilor generații de leggorni este, de asemenea, destul de problematică și, în unele privințe, chiar paradoxală. De exemplu, în ciuda nivelului ridicat al fertilității și eclozarea ouălor din care animalele tinere, procesul de producție este hașurarea exclusiv prin incubator sau prin plasarea de ouă găini Leghorn Duze alte rase. Acest lucru se explică prin faptul că instinctul de incubație din această rasă este literalmente complet pierdut. Adică, dacă cel puțin unul dintre puii de găină disponibil, de exemplu, 50 va dori să producă o nouă generație, probabilitatea de a ține descendenții într-un fel sau altul va fi destul de scăzută.

Descrierea celorlalte soiuri Leghornov: cele mai productive și populare

Descrierea speciilor LegornovPuii albi Leghorny - în felul lor, nu singurii. Ele au fost folosite ca material genetic principal, pe baza căruia s-au produs și alte subspecii producătoare de pui de găină.

Prin urmare, dacă ați observat Leghorny în culori diferite pe piața păsărilor, vă recomandăm să le acordați atenție.

Pui de porc italian, sau maro leghorny maro

Această rasă de păsări de curte se referă și la speciile de ouă. O trăsătură distinctivă a Leghorn maro - vorbește termeni, dimorfismul sexual colorit opereniya.Naibolee lor în mod clar diferite de bărbați, deoarece gât și spate sunt acoperite cu pene lucioase caracteristică nuanță aurie-roșu. În acest caz, părțile rămase ale corpului au o culoare neagră cu un luciu metalic verde distinct. Femeile individuale sunt pictate mai modest, iar culorile în sine nu sunt la fel de saturate ca în cocoși.

Leghorn Cuckoo-Groin

Această specie a raselor Leghorn aparține păsărilor autosexuale, cu alte cuvinte, sexul lor poate fi discutat deja în primele 24 de ore de la incubarea din ouă. Dacă faceți o descriere externă, atunci indivizii de sex masculin ar trebui să se distingă pentru culoarea mai deschisă a pufului. Această rasă de pui este foarte simplă în conținut, deoarece acestea sunt la fel de modest și viabile ca Leggorns alb. Această pasăre este foarte activă și mobilă, are un caracter foarte prietenos.

La maturitate, bărbații și femeile diferă în funcție de mărime și culoare. Din punct de vedere al stabilirii ouălor cu coajă albă obișnuită, puii din această rasă sunt foarte productivi. Cu toate acestea, ouăle rareori ajung la dimensiuni mari, fiind de dimensiuni medii. Instinctul de cuibărit în ele, de asemenea, este slab dezvoltat, la fel ca în Leggornele albe. Acestea cântăresc mai mult decât rasa descrisă mai sus, dar cu toate acestea, adulții rareori ajung la o greutate mai mare de 3,5 kilograme. Putem spune că acesta este marcajul maxim.

Leghorne golden - o combinație de frumusețe și productivitate

Culoarea aurie frumoasă și mărimea mică a trunchiului fac aceste găini într-o oarecare măsură aproape decorative, dar au, pe lângă toate celelalte avantaje, o productivitate destul de ridicată. De exemplu, într-un an, o găină a stabilit în medie 240-270 de ouă. În acest caz, greutatea unui ou poate varia de la 59 la 65 de grame. Învelișul este ouă albe. Oamenii de aur de sex masculin, ca niște legănări albe, cântăresc în medie 2,3 kilograme, iar persoanele de sex feminin - 1,8.

Leghorn reperat este cea mai pură rasă de pui.

De ce această rasă de Leggorns este considerată curată? Răspunsul este simplu: a apărut aproape complet independent, fără intervenția crescătorilor și așa mai departe. Chiar și în perioada de prosperitate deosebită a cercetării de selecție, nu mai era confundată cu nici o altă rasă. Poate că de aceea o astfel de culoare atipică ca întreg pentru rasa de pui este caracteristică numai Leggornilor, deoarece în combinația culorilor alb și negru sunt dominate de alb.

Vânătaia găinilor gălbui, ca și Leggornii albi, este foarte mare, de la aproximativ 220 la 260 de ouă pe an. La fel ca toate Leggorns, aceste pui de găină nu se pot lăuda cu caracteristici de greutate remarcabile: acest indicator variază între 1,8 și 2,7 kg și depinde de sexul păsării.

Recomandări practice pentru creșterea puiilor Leggory

 1. Recomandări pentru reproducerea găinilor LeggornSingura modalitate de a obține o nouă generație a acestor găini este de a cumpăra găini, de a folosi un incubator sau de a alege o găină pentru ei de la alte rase.
 2. Ouăle pot fi luate de la găinile ouătoare, și nu numai de la cele achiziționate, pentru că în orice caz veți avea un rezultat excelent. Cumpărați tineri și ouă din acest pui nu este deloc dificil: această rasă este foarte comună și populară printre fermierii de păsări.
 3. În cultivarea găinilor Leggorn nu este nimic complicat, același lucru este valabil și pentru îngrijirea păsărilor adulte.
 4. Unul dintre principalele avantaje ale rasei este un nivel ridicat.
 5. viabilitatea și supraviețuirea, chiar și în absența mamiferelor. Cu toate acestea, trebuie îndeplinite anumite condiții.
 6. Nu uitați de o dietă completă.
 7. Puii nou-născuți ar trebui să dea imediat un ou fiert, pisat și dezosat în grâu.
 8. După un timp, se adaugă verdeață, făină de cereale.
 9. O lună mai târziu, puii sunt transferați la hrană pentru adulți, deoarece această rasă crește foarte repede. Desigur, consuma puii ei lunar va fi mult mai puțin.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Cele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoareCele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoare
Caracteristicile rasei de pui SussexCaracteristicile rasei de pui Sussex
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Cele mai bune rase de pui decorativiCele mai bune rase de pui decorativi
Chick Master Gray: descriere detaliată a raseiChick Master Gray: descriere detaliată a rasei
Pui de găină rare de rasă de carne de ou BarnevelderPui de găină rare de rasă de carne de ou Barnevelder
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
Specii de pui araucanSpecii de pui araucan
Kuchinskaya jubilee rasa de pui: descriereKuchinskaya jubilee rasa de pui: descriere
» » Descrierea cuplurilor leghorn de pui albi
© 2021 amigdas.com