amigdas.com

Pui de lămâie de pui: recomandări pentru îngrijire și întreținere

Descrierea raseiUna dintre sarcinile industriei avicole industriale este crearea de noi rase de pasari foarte productive, folosind crucile intre ele pentru a obtine hibrizi de inalta calitate.

Astfel de hibrizi cu supraviețuire și productivitate crescute se numesc cruci. Rasa Lohman Brown este una dintre aceste cruci, referindu-se la caste de carne și ouă.

Cur Loman Brown destul de apreciată de mulți fermieri astăzi, deoarece aceasta este o rasă foarte productivă atât în ​​direcția de ouă, cât și în cea a cărnii. Din acest articol veți afla despre aceste păsări de curte de origine germană, care au multe avantaje. De asemenea, cunoașteți originea acestei specii de pui, descrierea externă, caracteristicile și recomandările specialiștilor privind îngrijirea și întreținerea corespunzătoare a acestei rase de păsări domestice.

Loman Brown: descrierea rasei

Această rasă este una dintre cele mai productive și celebre cruce ale direcției ouălor. Este derivat prin trecerea a patru roci hibride, rezultând o cruce foarte productivă numită Loman Brown.

Pene de o pasăre de culoare albă și maro, care se caracterizează prin prezența genei paterne și materne. De obicei, puii au un penaj roșu-brun, iar roșterii sunt în majoritate albi.

Crucile au un corp fizic puternic, un piept larg, un stomac strans si aripi bine dezvoltate.

Loman Brown este o pasăre calmă și ademenitoare care se distinge prin caracterul său blând și se întâlnește bine cu alte persoane. E absolut nemaipomenită și are o bună calitate de adaptare rapidă la noile condiții.

Și, de asemenea, Loman Brown nu are tendința de obezitate și acumularea de exces de greutate. Această rasă sa stabilit ca o pasăre agricolă nemaipomenită, calmă și productivă.

Nesushki și roosters: condițiile de detenție

Roosters și carne de puiIndicatorii de înaltă productivitate și nemulțumirea fac posibilă reproducerea puiilor la fermele de păsări în condiții industriale, precum și în gospodării.

Loman Brown este crescut, folosind întreținerea celulară sau a pardoselii, iar comercianții privați le permit și merg pe jos. Pentru a crește în camere este necesar să se respecte anumite norme și reguli de conținut.

Unul dintre primii pași spre succes este regimul de temperatură corect. Temperatura în casa de păsări în conformitate cu normele nu trebuie să depășească 18 grade, iar umiditatea aerului este de 70%.

Pentru a nu deranja microclimatul în timpul iernii, este necesar să încălziți încăperea. Pentru a reduce costurile și a economisi căldură, se recomandă izolarea pereților casei. Proiectele sunt de asemenea nedorite, astfel încât trebuie să izolați ferestrele și repararea tuturor fisurilor în cazul apariției acestora.

Trebuie amintit faptul că durata de stabilire a ouălor a unei zile ușoare are și un impact mare. Prin urmare, o hambar specială sau o casă de păsări de curte în gospodării este echipată cu lămpi de iluminare artificială. În timpul verii, puii domestici primesc suficientă căldură și lumină, rămânând aproape toată ziua pe teren.

În timpul sezonului de iarnă, în timpul înghețurilor puternice și al izolației constante în șopron, este necesar să se utilizeze lămpile artificiale adecvate, tipice pentru o lumină naturală normală. În condițiile spațiilor industriale fără accesul păsărilor de curte la padoc, este necesar un mod constant de lumină naturală.

Pentru a evita orice fel de infecții și bolile, casa este ventilată în fiecare zi.

Puii care cresc în gospodării, sfaturi utile

Aspectul de pui loman maroÎntreținerea podelei lui Loman Brown necesită echipamentul corespunzător al casei. Ca așternut, rumeguș sau paie sunt așezate pe podea, iar camera este echipată cu jgheaburi, cuiburi, cuiburi și bastoane.

Polii speciali cu un diametru de aproximativ 40 mm, care sunt necesari pentru restul găinilor, se numesc cuiburi.

Când construiți cuiburi, trebuie să țineți cont de dimensiunile păsărilor, deoarece rasa Loman Brown are în vedere parametrii mari. Puii trebuie să se urce liber și să se transforme în cuiburi, astfel încât acestea să le facă spațioase.

Alimentatoarele sunt făcute dreptunghiulare și alungite. O plasă cu un anumit diametru al găurii este de obicei trasă peste partea superioară, care se face cu un astfel de calcul, care nu împiedică puiul să ajungă la mâncare fără a intra în alimentator cu labe, împrăștiind boabele.

Furnizarea constantă a găinilor cu apă la fermele de păsări se face cu ajutorul unor băutori speciali. Proprietarii privați din ferme pentru aceste scopuri folosesc, de obicei, rezervoare mici, săpate în pământ.

Layer ouă lacomă Loman Brown

Prin masa de păsări agricole Loman Brown destul de mici. Greutatea unui cocoș adult este de aproximativ 3 kg, iar puii adulți cresc până la 2 kg. Loman Brown se grăbește deja de la vârsta de șase luni. Media anuală de ouă a unei găini este de 320 de ouă, cu o greutate de un ou de 64 de grame.

Pentru a obține un ou, aveți nevoie de 124 de grame de hrană. Ouă densă de ou este maro.

La 4,5 luni după nașterea puiilor Loman Brown începe pubertatea, iar perioada de creștere completă este de 5,5 luni. Producția maximă de ouă se observă la vârsta de 5-6 luni. Randamentul găinilor ajunge la 98%.

E interesant! Până în prezent, Loman Brown este una dintre pozițiile de lider în ceea ce privește productivitatea. Acest lucru este realizat datorită randamentului mare de carne și a producției mari de ouă.

Diferențele și varietățile de cocoș și pui

Cum să crești găinileExistă multe feluri diferite de cruce. Diferențele lor sunt cauzate de utilizarea a patru tipuri de găini la momentul selecției. Chick Browns sunt diferite de la culoarea cocoșilor.

În procesul de selecție, s-au determinat cele două culori principale de culori ale cocoșilor: maroniu auriu, deși este permisă o mică adaos de penaj alb și negru. Pentru găinile ouătoare caracteristice este o culoare roșcat-maronie a penajului.

Astfel de diferențe permit diferențierea puiilor pe sexe chiar și în epoca diurnă, deoarece puii sunt maro și găinile albe.

Creșterea și hrănirea

O cerință indispensabilă pentru producerea de ouă înaltă este o dietă echilibrată.

Datorită nutrienților, suplimentelor minerale și vitaminelor care fac parte dintr-o dietă echilibrată a puilor și a adulților, se asigură o productivitate ridicată și o dezvoltare normală a păsărilor.

În pupa ouălor de pui trebuie să existe o cantitate suficientă de proteine ​​și suplimente minerale. Dieta ar trebui să includă și:

 • Făină din oase.
 • Pietriș.
 • Mel.

Mananca carne de puiToate aceste componente contribuie la o rezistență ridicată la coajă, la o bună producție de ouă și la sprijinirea corpului găinilor ouătoare Loman Brown într-o stare sănătoasă.

Sfaturi utile: nLoman Brown în cușcă nu este recomandat să suprascrie pasărea, pentru a evita acest lucru, hrana ar trebui să fie dozată. Doza zilnică de furaje uscate mixte nu trebuie să depășească 115 g.

Găinile ouătoare găinilor conținute în cuști sunt limitate în mișcare, ca urmare a supraîncărcării poate duce la obezitatea păsării.

Kurei ar trebui hrănit nu mai mult de trei ori pe zi, și anume:

 • Dimineata hranire (dar nu imediat dupa ce se trezeste pasarea).
 • Îngrijirea în timpul zilei.
 • Masă de seară.

Alimentatorii ar trebui să fie într-o stare curată, fără contaminare, și chiar mai mult boli fungice. Accesul la apă pentru pasăre trebuie asigurat în mod continuu.

Cea mai bună hrană pentru găini este furajele amestecate special. Nu se recomandă hrănirea unei păsări cu cereale integrale.

Grâul încolțit în cantități mici este un supliment bun la dietă. Ajută digestia să digere rapid hrana.

Este bine să oferiți suplimente de vitamine naturale sub formă de culturi de rădăcini de sămânță furajeră, napi, morcovi, dovleci și varză. De cereale sunt destul de potrivite: porumb, grâu, mei și un orz mic.

În vara, crucea Loman Brown ar trebui să primească hrana verde. Cu un paddock accesibil, aceasta nu este o problemă, iar întreținerea celulară a puilor este necesară furnizarea de iarbă.

Fetițe de hrănire

Descrierea rasei de puiÎn primele două săptămâni de viață, puii sunt ținute separat "în carantină". Dieta principală în această etapă este o hrană specială (starter). Apoi, cerealele sunt introduse treptat în furaj, înlocuind treptat furajele pentru alimentarea obișnuită.

Componentele principale include făină de porumb, furaje verzi și culturi de rădăcini. Dieta puiilor ar trebui să fie echilibrată prin vitamine și micro (macro) elemente.

În primele două săptămâni, se adaugă seleniu în apa de băut.

Trebuie să știți! Pentru măsurile preventive din primele cinci zile, puilor trebuie să li se administreze preparate speciale: Enroxil și Baytril.

Incubarea ouălor

Crucea încrucișată a Loman Brown devine numai prin incubație artificială. Pentru măsurile de incubație de pe ferma de păsări, ei cumpără ouă sau tineri.

În viitor, observând că toate regulile din perioada de incubație primesc un pui puternic și viabil, care pe viitor se transformă într-o pasăre foarte productivă.

boală

Deși încrucișate Loman Brown și se deosebește în abilitățile și capacitățile sale de adaptare, dar nu poate fi numit "fier", având în vedere faptul că suferă de asemenea anumite boli, cum ar fi:

coccidioza

Boala pe care rozătoarele și păsările sălbatice se răspândesc, ca urmare a faptului că găinile își pierd apetitul, devin letargice, își coboară aripile la sol și au nevoie constant de lumina soarelui. Tratamentul este efectuat, de obicei, sub supravegherea unui medic veterinar. Boala este tratată cu antibiotice în combinație cu Sakox, Avatek și Koktsidivit.

Askoridoz

O altă boală, care este mai susceptibilă la găini și tineri. Principalele simptome ale acestei boli ale puiului sunt: letargie, apetit scăzut și o încetinire a creșterii economice. Adulții bolnavi practic opresc producția de ouă. Pentru tratarea acestei boli, se utilizează piperazină: 0,5 g per litru de apă pentru adulți, 0,2 g pentru același volum de apă pentru animalele tinere.

tuberculoză

Boala cea mai periculoasă care poate fi transmisă de la pui la oameni și înapoi. Sursa acestei infecții este așternutul păsării infectate. Într-o fază incipientă, tuberculoza este problematică. Simptomele acestei afecțiuni: afectarea pielii, acoperirea ciocului puiului cu noduli și umflarea articulațiilor. Când tuberculoza este detectată la păsări, acestea sunt ucise și cadavrele lor sunt arse. Este strict interzisă consumul de carne infecțioasă.

Pro-urile rasei:

 • Pui de rasa loman maroRandament ridicat al puilor.
 • Early ripeness.
 • Maximă ovipoziție pe o perioadă de 5,5-6 luni.
 • Aclimatizare necomplicată și rapidă.
 • Posibilitatea păstrării în aproape orice condiții.
 • Nivel ridicat de rentabilitate.
 • Costul hranei pentru animale este minim.

contra:

 • După 80 de săptămâni, numărul de ouă scade.
 • Loman Brown se reproduc numai artificial.

opinii

Loman Brown sunt găini minunate care sunt purtate aproape pe tot parcursul anului. Yaytsenoskost începe devreme, iar ouăle sunt destul de mari. Liniștiți și neliniștiți în mâncare. Destul de suficient de furaje auxiliare de uz casnic și furaje speciale mixte.

Având în vedere că aceasta este în primul rând pui de ou, carcasele sunt destul de mari. Straturile vechi de 2 ani sunt recomandate să taie, deoarece producția de ouă scade odată cu vârsta. Dar, în general, un minunat flogger.

Dacă cumpărați ouă pentru un incubator, atunci puii vor fi mari, iar puii vor fi viabili și puternici. Cu o îngrijire corespunzătoare și o alimentație adecvată de la un pui pe an, puteți obține până la 320 de ouă. Mănâncă destul de puțin. Costuri financiare și fizice minime.

Astfel, astăzi rasa Loman Brown este considerată cea mai populară. Majoritatea fermierilor preferă această cruce, deoarece din aceste găini puteți obține nu numai carne gustoasă, ci și un număr mare de ouă mari. În plus, păsările din această rasă se adaptează foarte bine la schimbările climatice și sunt destul de puțin pretențioase în ceea ce privește conținutul acestora.

Dar vreau să mă concentrez în momentul în care cultivarea cu succes a găinilor în gospodărie va fi fezabilă numai dacă acestea vor beneficia de toate condițiile necesare dezvoltării lor sănătoase.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoareCele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoare
Lunghorn pui: descriere și descriereLunghorn pui: descriere și descriere
Rase de carne de găină: nume, descriere și fotografieRase de carne de găină: nume, descriere și fotografie
Chick Master Gray: caracteristici, descrierea crucii și fotografieChick Master Gray: caracteristici, descrierea crucii și fotografie
Nesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieriNesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieri
Chick Master Gray: descriere detaliată a raseiChick Master Gray: descriere detaliată a rasei
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
Pui de rasă Rhodonită: descriere, condiții de detențiePui de rasă Rhodonită: descriere, condiții de detenție
Pui Maran Descriere și caracteristiciPui Maran Descriere și caracteristici
Descrierea cuplurilor leghorn de pui albiDescrierea cuplurilor leghorn de pui albi
» » Pui de lămâie de pui: recomandări pentru îngrijire și întreținere
© 2021 amigdas.com