amigdas.com

Fiuri de aur și voal de fier - o adevărată focă de foc în lumea peștilor

Fiuri de aur fierbințiFire Barbus

sau tradus în latină Barbus conchonius - unul dintre cei mai memorabili și mai luminoși reprezentanți ai barbilor genului. Aceste pești de foc nu stau în picioare, sunt în permanență în mișcare și înoată în jurul acvariului zile întregi, motiv pentru care este foarte interesant să le observăm. De asemenea, ghimpele sunt nenecesare condițiilor de întreținere și se întâlnesc cu frații și peștii altor specii.

Datorită acestor calități pozitive, ghimpele de foc sunt populare pentru acvaristii începători. Puteți învăța cum să hrăniți, să hrăniți și să reproduceți în mod corespunzător aceste pești minunați în acest articol.

Grătări de foc se deosebesc printre alte pești de acvariu culoarea sa frumoasă. Dar, mai ales bărbații strălucitori din această specie arătau în timpul reproducerii. Balanțele lor dobândesc culori mai intense, precum și roșu și auriu strălucitor, care sunt turnate ca flăcări. Această caracteristică și a servit ca motiv pentru care barbii au primit numele lor.

Este de remarcat faptul că aceste pești sunt nemaipomenit, dar, în același timp, datorită culorii lor poate deveni ornament de orice acvariu. Caracteristica principală a conținutului barbei este temperatura corectă a apei. Întrucât, în natură, reprezentanții acestei specii preferă să se stabilească în corpuri de apă destul de răcoroase, apoi în acvariu au nevoie de apă, cu o temperatură de 18-18 grade peste zero. Vecinii pentru ghimpi ar trebui să fie aleși cu nevoi similare.

Descrierea barbilor - Goldfish

Aspectul mingii de foc:

 • Corpul este alungit, ușor comprimat lateral.
 • mahseerAntenele absente ca inutile.
 • Furca de furcă divizată. Această caracteristică permite peștelui să dezvolte o viteză mare în apă.
 • În condiții naturale, acestea au un corp de până la cincisprezece centimetri. În captivitate, nu se pot lăuda cu o dimensiune atât de mare. Cu o bună îngrijire pot crește până la opt centimetri în lungime, în timp ce menținerea casei.
 • Maturitatea sexuală apare atunci când peștele crește cu lungimea de șase centimetri.
 • Acasă, peștii acestei specii pot supraviețui timp de patru până la șase ani.

În colorarea corpului Grămările de foc sunt dominate de tonuri de argint și de aur. Unii indivizi pe spatele lor pot vedea un reflux de nuanță verzui. Pe varful caudal al barbusului este o specie întunecată, cu o margine de aur.

Bărbații se pot lăuda cu o culoare mai strălucitoare decât femeile. Balanțele lor uimiște cu fulgi de culoare aprinsă, iar aripioarele sunt vopsite în roșu bogat, cu o nuanță de cupru. Pe spate și pe aripioare, unele persoane au un vârf negru.

Culoarea femelei este făcută în culori mai rezervate și mai moi. Pentru unii, ele pot părea prea clare, dar baloanele de culoare maro și bronz se potrivesc perfect cu aripioarele transparente, ceea ce face fetele acestei specii în felul lor fermecător.

Principalele diferențe între femele și bărbații din minge de foc sunt:

 • Culoare. Femeia este mult mai palidă decât bărbații și există mai puține culori în paleta de culori decât în ​​băieții de pește.
 • Volumul corpului. Femeia, de regulă, este mai plină și mai mare decât bărbații.

În mod deosebit, aceste diferențe devin în timpul hrănirii: femela câștigă în greutate, iar culoarea bărbatului devine și mai luminată.

Până în prezent, există mai multe tipuri de barbs de pește. Acestea sunt retrase în laborator și au un număr de diferențe față de barbecuele clasice de foc.

Golden Barbus - pești mici în tonuri gălbui. Are spate maro deschis și o burtă albă. Culoarea este dominată de un podton de aur.

Peștele barbusului de voalBarbă de foc Barbus - pește foarte strălucitor, uimitor cu frumusețea sa. Principala diferență față de cea obișnuită este prezența aripioarelor chic, ca și cum ar fi făcută dintr-un voal subțire. Pestele acestei specii arata chiar mai impresionant si mai vizibil in acvarii.

O altă formă de minge de foc este neonul de foc. Nu are diferențe evidente față de forma clasică, dar are o culoare mai profundă și mai strălucitoare de culoare roșie și aurie.

Fire Barbus - are o manieră foarte prietenoasă și sociabilă. În mediul natural și chiar în acvariu, aceste pești preferă să se rătăcească în turme de șase sau mai multe persoane. Suporturile plutitoare preferă straturile inferioare și medii ale apei.

Habitatul natural

Bătălia de foc a fost văzută și descrisă în secolul al XXI-lea al secolului al XIX-lea de către Francis Buchanan-Hamilton. Patria peștilor din această specie sunt statele Assam și Bengal din nordul Indiei. De asemenea, barbii se găsesc în Australia, Singapore, Columbia și Mexic.

Dimensiunea și aspectul barbilor este influențată de zona habitatului. De exemplu, peștii care trăiesc în vestul Bengalului sunt mai intense și mai luminoase.

Pentru viata, barbatii de foc aleg locuri si conditii absolut diferite. Ele pot fi găsite în aproape orice apă. Habitatele peștilor din această specie pot fi:

 • Curenți rapizi, râuri cu curent puternic și curent.
 • Influxuri și surse de râuri.
 • Corpuri de apă statice mici:
 • Iazurile.
 • Lacul.
 • Mlaștinile.

Ca hrană pentru aceste pești alege:

 • Diferite insecte și larvele lor.
 • Toate tipurile de plante acvatice, alge.
 • Și chiar detritus (un produs format în procesul de descompunere a țesuturilor vii).

Conținutul acvariului

Pește de aur de peșteO minge de foc este mare, pește activ, plutitoare în toate straturile de apă din acvariu. Pentru a reduce agresiunea altor pești și dezvăluie pe deplin natura animalelor de companie de aur, acestea ar trebui să fie prezent într-o cantitate de șase - șapte bucăți (acest lucru este cel mai puțin), dar este posibil să aibă o turmă mare și, dacă permite dimensiunea de acvariu.

Principalul criteriu pentru alegerea acvariului potrivit pentru peștii din această specie este o zonă mare pentru înot. Prin urmare, acordați atenție acvariilor de formă dreptunghiulară cu un volum de peste 80 de litri. Firele de foc pot fi foarte accelerate în timpul înotului, astfel încât acvariul trebuie să aibă în mod necesar un capac, în caz contrar, peștele se poate sări în siguranță din el.

Orice reguli speciale privind conținutul acestor pești nu ar trebui respectate. Principalul lucru este să le oferim un loc pentru înot și o temperatură adecvată a apei (optzeci până la douăzeci și doi de grade de căldură). În vara fierbinte, astfel de condiții sunt destul de dificil de menținut, dar ghimpii se adaptează calm la condiții mai calde, deși dacă este posibil să li se acorde un regim de temperatură favorabil, ar trebui să se profite de acesta.

Astfel de pești iubesc fluxul, acesta poate fi creat folosind modurile de filtrare pentru acvariu. Barbarile au nevoie de apă curată, deci dacă schimbați apa în fiecare săptămână în stare proaspătă, peștele se va simți bine. De asemenea, va fi foarte confortabil pentru ei să trăiască într-un acvariu, care prin designul său repetă habitatul lor natural. Pentru a oferi animale de aur cu astfel de condiții, veți avea nevoie de:

 • Câmp de nisip pentru partea de jos.
 • Multe plante și alge.
 • Diverse piedici, în spatele cărora se poate ascunde.

Dacă puneți acvariul în apropierea surselor de lumină naturală, puteți observa cum razele soarelui reflectă cântarele acestor pești, creând o strălucire a focului și auriei.

compatibilitate

Aceste pești - foarte creaturi pașnice și prietenoase. Această specie este capabilă să se întâlnească cu orice vecin. Sunt potrivite pentru acvarii, care contin simultan mai multe specii de peste. Dar ghimpele nu sunt la fel de ideale cum ar părea, la prima vedere, ele rareori arată agresiune față de semenii lor, dar tind să fluture periodic alte aripi. Prin urmare, ca vecini, ghimbații sunt ideali pentru pescarii rapizi, cu aripioare mici, pentru care huliganul va fi greu să se rănească.

Fish CardinalAcest tip este cel mai bine ținut împreună cu același iubitor de apă rece. O alegere excelentă va fi:

 • Cardinalii.
 • Catfish.
 • Pandas.

reproducere

Nu va fi dificil să provocați o minge de foc la reproducere. Odată ce peștele ajunge la șase centimetri în lungime, devine gata pentru împerechere. Cea mai bună pereche este creată de persoane care constau dintr-o singură turmă, care diferă în culoarea cea mai strălucitoare și cea mai frumoasă.

În timpul de depunere a icrelor, o femeie nu alege un loc specific pentru ouă ouătoare, ea pune-o de-a lungul acvariu, și ea, la rândul lor, propriile lor se lipește de pereți, pietre, plante și plutirea. Apoi vine rândul de sex masculin pentru a contribui la crearea de pui - el fertiliză ouăle. Pentru reproducerea peștelui trebuie să se planteze într-un acvariu separat și, imediat după fertilizare, ouăle se întorc înapoi în turmă, deoarece această specie este predispusă să-și mănânce ouăle.

Aproximativ o zi după ce ambreiajul de larve alunecă din ouă. În decurs de trei zile, ele se transformă în prăjitură. Din acest punct de vedere, peștii mici de dimensiuni mici au nevoie de hrană. Pentru hrănire utilizați de obicei:

 • Microworms.
 • Ciliate.
 • Gălbenuș de ou.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Conținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestoraConținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestora
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Fish barbs: specii, îngrijire, reproducereFish barbs: specii, îngrijire, reproducere
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Conținutul de pește neon acasăConținutul de pește neon acasă
Locuitorul acvariului de apă dulce - pești miciLocuitorul acvariului de apă dulce - pești mici
Condiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini baluCondiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini balu
Acvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariuAcvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariu
» » Fiuri de aur și voal de fier - o adevărată focă de foc în lumea peștilor
© 2021 amigdas.com