amigdas.com

Bird of the grouse este un modest locuitor al pădurii de pădure

Modest locuitor al pădurii de pădureBird din cocoșul de căpșună

distribuite pe scară largă în Europa, Asia, precum și în pădurile din America de Nord. Vânătorii sunt bine familiarizați cu această mică găină de pădure, aparținând grupului de chorofori, familiei fazanului și subfamiliei de cocoș. Cocoșul de căpșună este un tipic locuitor al pădurii. Adesea, o pasăre se găsește în taiga din partea de nord a Eurasiei. Zona acestui reprezentant al grupului otter acoperă nordul Europei, Siberia și insula Hokkaido în est.

Genul de cocoș. Descrierea subspeciilor

1. Common grouse de căpșună. Distribuit în Europa de Nord și pe teritoriul Siberiei. Pasărea are dimensiuni mici. Lungimea corpului variază de la 34 la 40 cm, greutatea - până la 500 g.

2. Ryabchik Severtsova. Acest subspeci a fost descoperit de călătorul naturalist N.P. Przhevalsky în secolul al XIX-lea. Este diferit de cel obișnuit doar într-o culoare mai închisă a penajului. Reprezentanții subspecii sunt obișnuiți în Tibet și în sud-estul Chinei.

3. Lăptuci de cocoș de clavicule. Locuințează pădurile și tundra foioase și conifere din America de Nord. Pasărea are un pene plâns. Partea superioară a corpului este de culoare maro, cu un model de pete și benzi mici. Partea inferioară a corpului este galben-maroniu. Colțul de cocoș de gâscă este mai mare decât omologii săi europeni și asiatici. Greutatea sa atinge 800 de grame.

Descrierea călușului de aur

Cele mai comune subspecii este o groapă obișnuită. Lungimea corpului său compact ajunge la 40 cm, greutatea - 380-500 grame. Capul păsării este mic, ciocul este curbat, scurt, nu mai mult de 1,5 cm. Marginile ciocului sunt foarte ascuțite. Picioarele sunt scurte, cu patru degete. În timpul iernii, labele sunt acoperite cu pene și pe ele apare un strat suplimentar de cântare excitat.

Bird din locuitorii pădurii de pădure de grosNumai numele păsării descrie exact aspectul. Această pasăre, atât de iubită de vânătorii de pescari, are o pene plină de picior "pock-marcat", cu benzi și pată încrucișată în roșu gri și maroniu. Partea inferioară a corpului este dominată de pene negre cu graniță albă. Coada este de asemenea negru, încadrată de o bandă albă. Bărbații diferă de femele prin prezența unor arcade roșii deasupra ochilor și a unei mici buzunare pe cap. În plus, bărbații masculi au o margine alb-negru pe gât - o "cravată".

habitat

Common grouse de căpșună Este un locuitor tipic de pădure. Cea mai frecventă pasăre se găsește în taiga din partea de nord a Eurasiei. Zona acestui reprezentant al ordinului vidrului acoperă nordul Europei, Siberia și insula Hokkaido în est.

Tipurile de plantații forestiere prin semnificația lor în viața unei păsări pot fi plasate în următoarea secvență:

  • molid-foioase, în principal păduri de molid-arin;
  • molid;
  • mișcări tinere mixte, păduri de mesteacăn;
  • stejar-arin si padure de stejar-pin.

În plus, această găină de pădure îi place teritoriul cu relief scăzut și maluri abundente de râuri abundente.

În grouse pronunțat în mod clar sezonalitatea habitatelor selectate. În pădurile de foioase dense și plantațiile de molid se păstrează pe tot parcursul anului. În pădurile de stejar și în pădurile de mesteacan, păsările preferă să trăiască în vară. Cuibul de căpșuni se mișcă pe pământ sau se ascunde în coroană, nu se așează niciodată pe vârfurile copacilor. În caz de pericol, pasărea fuge sau coboară vertical vertical spre copac, unde se ascunde la o înălțime de 5-7 metri. Este foarte dificil să urmăriți o pasăre care sa ascuns în coroană - este perfect camuflată, se apleacă până la ramurile copacilor și se ascunde în ramuri. Călușul de pădure păstrează pădurea și nu zboară niciodată. Evită să depășească locurile deschise.

mod de viață

Culoarea gulerului de blanăFritzs conduc un stil de viață sedentar. Păsările nu fac migrații lungi, migrațiile lor în căutare de hrană sunt sezoniere. Acești reprezentanți ai familiei de îngrășăminte sunt extrem de precauți. Ei au o audiere excelentă, de departe simt apropierea de pericol și se ascund mai des în denseta densă.

În sezonul cald, păsările sunt active devreme dimineața la răsărit și apus, căutând mâncare. Păsările de zi și de noapte se odihnesc pe copaci.

În timpul iernii buchetul poate trăi în zăpadă, sparge găurile și labele și se află în ele timp de 18-20 de ore pe zi, făcând plecări scurte nu mai mult de 2 ori pe zi. Temperatura în adăposturile de zăpadă nu se ridică la peste 5 grade. În timpul dezghețului, păsările își părăsesc vârtejurile pentru a evita umezirea penajului. Uneori acestea mor din cauza debutului, care nu poate fi spart cu un mic cioc. În timpul iernii, cocoșurile de căpșuni devin adesea pradă vulturilor de aur și goshawks. Alți dușmani naturali ai păsărilor includ vulpi, martens, ermine și wolverine.

reproducere

Ryabchiki - păsări cu o singură pasăre, de obicei trăiesc în perechi și chiar și în timpul iernii nu formează turme mari. Fiecare bărbat are propriul său teritoriu, pe care îl protejează cu atenție de incendierea concurenților. În cazul în care granița este ruptă, "proprietarul" site-ului ridică mușchiul pe cap și bâlbâie la rival. Cu toate acestea, luptele sunt extrem de rare.

Perioada de căsătorie

Severtsova RyabchikSezonul de împerechere a cocoșului începe cu stabilirea primelor zile calde. El se exprima în fluierul neîncetat al păsărilor, până când păreau tăcuți. În sudul Rusiei, pot fi auzite fluiere în păduri în perioada 28-29 martie, în nord - în perioada 1-4 aprilie. Pe măsură ce apar tot mai multe patch-uri, fluierul devine mai puternic și devine activ în special în perioada 15-28 aprilie. Glasul călugăriței este melodic, nu se amestecă cu sunetele emise de alte păsări și este ușor de recunoscut la o distanță considerabilă.

În aprilie, perechile de grouse ocupă suprafețe strict definite ale plantațiilor forestiere și le mențin permanent. În cea de-a doua decadă a lunii mai, intensitatea fluierării (îmblânzire) scade.

Un loc de cuibarit este selectat și protejat de un bărbat. Un tâmpit construiește un cuib sub protecția unor tufișuri, de exemplu sălcii, căpșuni, cireșe de pasăre, brad sau brad, sau chiar chiar sub o lovitură și o grămadă de pene. Cuibul este o gaură în sol cu ​​un diametru de 20-25 cm. Cuiburile sunt orientate spre sud, est sau vest, din nord sunt întotdeauna protejate de un obiect sau de un copac.

Perioada de incubare

Ouăle de căpșună de căpșună sunt de măsline, cu mici și mari fulgi de culoare brun închis. Lungimea lor este de 37,5-39 mm, lățimea - 28 mm. În cuibul 6-9 ouă, mai puțin adesea 10-12. Are un ou de sex feminin pe zi. Începutul zidăriei depinde de condițiile meteorologice și de localizarea geografică a terenului. Cuiburi cu ouă se întâlnesc între 5 și 30 mai, puii apar între 20 mai și 1 iunie. Dacă primele pahare dispar, păsările încep să se lenece din nou.

Nasizhivaet de sex feminin 22 de zile. Păsările nu părăsesc cuibul chiar și în cazul unui pericol care se apropie. În ultimele zile, înainte de incubație, ryabushka nu lasă ouă chiar și pentru hrănire. În acest moment, bărbatul are grijă de ea.

Pui de căpșună de căpșună

puiGreutatea puilor eclozati variază de la 10 la 12 grame. Blancul de blană are o culoare roșcat-maro a spatelui, pe abdomen este galben deschis. La ochi o stria întunecată. În prima zi a vieții, așa-numitul dinte de ou este păstrat în apropierea puii dulce - o mică formă de alb pe partea superioară a ciocului. Cu ajutorul lui, bebelușul este selectat din coaja de ouă tare.

Puii de cocoș de lilieci cresc rapid. În cea de-a doua zi a vieții, birdiii sară și se mișcă minunat. În ziua a 6-a încearcă deja să ajungă pe aripă, iar în a 12-a zi ei pleacă. Coada puilor, dimpotrivă, crește încet și nu-și poate îndeplini funcțiile, astfel încât tinerii zboară de obicei în linie dreaptă. La vârsta de 2 săptămâni, cânecile de căpșuni cântăresc 25-30 gr. În a doua decadă a vieții, tinerii cresc foarte mult.

Habitatele păsărilor sunt constante. Odată ce găsiți un turm într-un anumit loc, o puteți întâlni acolo câteva zile la rând. Numărul de păsări din brood variază: în luna iunie se poate întâlni 7-8, în iulie și august - 6, în septembrie - 4-5 bucăți. La formarea finală a păsărilor tinere, numărul acestora scade cu aproape jumătate. Lutul de căpșună trăiește în condiții naturale de până la 10 ani.

Sursă de alimentare

Grupele de căpșuni alimentează o varietate de alimente:

  • rinichi, cercei, lăstari de arin, căpșuni, mesteacan, frunze de aspen, carpen;
  • boabe de caprifoi, frunze și boabe de afine, căpșuni, afine, cenușă de munte;
  • lăstari de coadă de pădure, muscatura lupului, acru, ferigă, trifoi.

Odată cu înființarea unui capac de zăpadă călugărițele sunt satisfăcute în principal de furajele de lemn. În timpul dezghețurilor, păsările se scufundă rareori la pământ și, chiar și atunci, când descoperă patch-uri deschise de fructe de pădure. Odată cu eliberarea pădurii din zăpadă, căprioarele de alune se hrănesc cu plante erbacee, în fructe de vară.

În primele zile de viață, cuișorii se hrănesc cu diverse insecte, colectează ouă de furnici, ospitalieri, captive și bug-uri mici. Apoi, tinerii cresc din ce în ce mai obișnuiți cu "meniul" părinților, consumă la început boabe și apoi hranesc lemne.

Vânătoare de căpșuni

Catelul de căpșună este foarte delicat și delicios, astfel că această pasăre mică este un trofeu bun venit. Vânătoarea de succes și interesantă este la sfârșitul lunii septembrie și în octombrie. Vânătoarea de cocoș de păianjen nu necesită mult efort. Există 2 modalități eficiente de extragere.

Vânătoarea cu mank (alimente)

Vânătoare de căluș de căpșunăÎn toamnă vine o perioadă de vânătoare pentru grouse cu ajutorul unei manga. Până acum, puii se dezintegrează. Cel mai bun moment pentru pescuit este dimineața și seara. În vremea tulbure, păsările merg bine la apelul manșei de-a lungul zilei.

Există 3 tipuri de manga.

  1. Homemade os. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza oasele tubulare, fără creier și fără grăsime, din lemn de grous sau iepure. Jumperul este realizat prin amestecarea cretei și a adezivului epoxidic.
  1. Fabrica de metal. Este cel mai puțin potrivit pentru a atrage o pasăre, deoarece sunetul reprodus de ea se dovedește a fi foarte dur și poate speriat grouse de căpșuni. În plus, dispozitivul are un diametru mic și este rapid înfundat cu saliva.
  1. Fabrica de plastic. Modelele pot fi simple și duble. Au capacitatea de a ajusta tonul și volumul sunetului. Astfel de mango-uri sunt mult mai potrivite pentru muncă decât cele metalice.

Trebuie amintit faptul că vocile indivizilor masculi și feminini sunt diferite. Bărbatul pleacă de bună voie la cântecul femeii. Cele mai bune rezultate sunt obținute prin îndemânarea, care se desfășoară imediat după cântecul grousului. Dacă pasărea începe să răspundă, dar nu zboară mai aproape, este necesar să se găsească un loc retras și continuă să beckon cu un interval de 5-7 minute. Cocoșul de căpșună interesat va zbura spre fluier și va sta pe ramura de copac. Vânătorul primește șansa de a trage.

Vânătoarea de la abordare

galinacee hrăniți mereu în aceleași locuri, prin urmare, vânătoarea de la abordare se întâmplă, de regulă, cu succes. Tulpinile tulburate nu zboară departe. Vânătorul are posibilitatea de a se apropia de mai multe ori de o distanță suficientă pentru o lovitură. Grupele de căpșuni au obiceiul de a se rupe în mod neașteptat. O reacție rapidă este principala condiție pentru extragerea trofeului.

Pentru toată simplitatea aparentă, există destul de multe gafe în vânătoarea de cocoș de căpșuni. Acest lucru se datorează faptului că păsările sunt foarte bune la camuflarea lor în coroanele copacilor. În plus, pasărea are dimensiuni mici. Trageți-i împușcat numărul 6-7. Pentru vânătoare este recomandabil să folosiți o pușcă 12-20 calibru. De asemenea, puteți folosi o pușcă de calibru mic. Sutura este slabă și nu împiedică jocul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Bull vultur: cum arată și ce se hrăneșteBull vultur: cum arată și ce se hrănește
Păcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbatPăcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbat
Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?
Pasăre de cocoș negru: unde trăiește și mănâncăPasăre de cocoș negru: unde trăiește și mănâncă
Bird joke-mockingbird: cum arată și ce se hrăneșteBird joke-mockingbird: cum arată și ce se hrănește
Ce arata o pasare de miel, alimente si speciiCe arata o pasare de miel, alimente si specii
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Cocoșul de munte supranatural: o descriere a păsării, a habitatului acesteia, a reproduceriiCocoșul de munte supranatural: o descriere a păsării, a habitatului acesteia, a reproducerii
Frumusețea naturii sălbatice: ceara de porumbelFrumusețea naturii sălbatice: ceara de porumbel
» » Bird of the grouse este un modest locuitor al pădurii de pădure
© 2021 amigdas.com