amigdas.com

Șlefuirea mouse-ului: îngrijire și întreținere, avantaje și dezavantaje

Șarpele de la proba de porumbAstăzi, printre proprietarii terariilor, o nouă reptilă câștigă popularitate - rake de porumb. Ce fel de animal este și ce mănâncă?

Mănâncă-l, desigur, nu este necesar - dar pentru a afla ce fel de reptile, cum ar fi dreptul de a menține și de a avea grijă de ea, probabil, necesar.

Tradus din latină (elaphe guttata), sună ca un crawling reperat. Cel mai adesea această reptilă se găsește în câmpurile de porumb - de aici se numește "porumb". Printre numeroșii șerpi, trupele se remarcă prin culoarea lor strălucitoare și prin ornamentarea diferită a pielii. Foarte des se poate găsi în SUA și Mexic. Captura acestui specimen în natură practic nimeni nu este angajat, deoarece se înmulțește în captivitate. Există dovezi că în captivitate numărul de curse de porumb este chiar mai mare decât în ​​habitatul natural.

Ce arata o pozitie de porumb?

Aspectul culoarului de porumbCopiii reptilieni au o lungime de 20 până la 40 de centimetri, iar un specimen adult atinge o dimensiune de 150 de centimetri. După cum sa menționat deja, caracteristica distinctivă a șarpelui este culoarea sa unică. Ornamentele derapajului foarte variat, și scala de culoare, pentru orice "gust și culoare" - negru, roșu, portocaliu, smântână, zmeură, roz, coral, cireș, maro, alb ...

Unde altundeva poti gasi un sarpe cu o asemenea varietate de culori? Okiti - reprezentanți ai culorii clasice a culorilor luminoase și saturate. Există și reprezentanți care nu au culori strălucitoare în culoarea lor - amelanisti. Acestea sunt șerpi albi și crem, cu nuante de galben sau portocaliu. Scheletul de albine are o culoare crem deschis cu benzi întunecate abia vizibile și ochi roșii proeminenți.

De ce a devenit această reptilă atât de popular cu jucători de terariu?

  • Ei nu sunt absolut agresivi.
  • Culori neobișnuite și diverse.
  • Dimensiuni mici comparativ cu alte reptile.
  • Foarte repede obișnuiți cu "mâinile".
  • Stripele nu mușcă.
  • Ei trăiesc între 10 și 20 de ani, în funcție de condițiile de detenție.
  • Lumină și nepretențioasă în conținut.

Aveți un aspect de porumb și câteva deficiențe:

  • Este afectată de bacterii, deci este foarte important să monitorizăm curățenia terariului și sănătatea reptilei.
  • Foarte viguros și vrea să învețe un spațiu nou - astfel încât să poată scăpa. Pentru a evita acest lucru, este necesar să se aranjeze o locuință pentru viitorul animal de companie în avans.

Modul de viață al culturii de porumb

Persoanele adulte se târau bine și se pot urca la o altitudine destul de mare, dar forțele tinere nu au destule. În timpul iernii, aceste reptile intra în hibernare și se trezesc doar odată cu sosirea primăvară a zilelor calde. Începeți să prezentați activitate în jurul valorii de jumătatea lunii mai, când iarba este deja destul de ridicată. Într-un habitat natural pentru iarnă, ele se strecoară în locuri retrase: sub bușteni, în crăpăturile de pietre și altele asemenea.

În terariu se va căuta, de asemenea, un colț retras, în care nimeni nu se va deranja să alunece. Cel mai înalt punct de activitate atacurile de tun pe timp de noapte sau în zori, dar după-amiaza preferă să se odihnească. O ocupație preferată a unei reptile este vânătoarea de rozătoare, șopârle, păsări mici. Depășirea țintei, alunecarea strânsă o strânge și o strangulează.

Conținut alimentar

Descrierea șarpeluiPentru conținut de porumb șarpe să fie suficient de cușcă mică (aproximativ 80 de litri, 40-50 litri suficient pentru viței), care este necesară pentru a menține o temperatură de aproximativ 25-29 de grade și umiditate de aproximativ 60% (în timpul năpârlirii - 80%). Și, de asemenea, terariul trebuie să fie bine ventilat.

Pentru a încălzi "casa", puteți utiliza termocupluri speciale, cabluri de căldură, lămpi cu incandescență și lămpi cu oglindă și pentru a menține nivelul dorit de umiditate - o cuvă cu sphagnum umplut. Dacă pentru încălzire ați ales un cablu, atunci este mai bine să îl așezați sub fundul terariului decât în ​​sol. Și dacă alegerea ta a căzut pe lampă - trebuie să fie instalat astfel încât reptilă să nu fie arsă, este de dorit să-l opriți cu sticlă sau cu o grătare. Noaptea, încălzirea terariului poate fi oprită - dacă temperatura în acesta nu scade sub 22 de grade. Și nu uitați să setați în cușcă mai multe termometre pentru a controla temperatura, deoarece temperatura este foarte importantă pentru funcționarea normală a aparatului digestiv și animalele de companie.

În partea de jos a "locuinței" trebuie să turnați nisip mare, hârtie, coajă zdrobită, pietriș sau un substrat special de nucă de cocos. Există o opoziție - dacă alegeți să acopere chips-uri, chips-uri mici sau substrat de nucă de cocos, este necesar să se hrănească reptila într-un alt loc din cauza amenințării de a cădea în particule sale de corp de sol cu ​​alimente.

Fără eșec este necesar să echipăm reptilele cu un colț retras - o casă, un jaluzeu decorativ, un raft ... alegerea este imensă. Nu uitați că dimensiunile adăposturilor ar trebui să permită ascensorului să se ascundă complet în ele. În mod ideal, ar trebui să aibă câteva găuri, astfel încât șarpele să fie confortabil înăuntru / în afară. Va fi o distracție bună pentru deraparea și depășirea tot felul de crengi, bastoane, prăjini. Lumina terariului necesită lumini fluorescente.

Tacoises, ca multe alte reptile în timpul moult, au tendința de a apă - să se întindă, să se ude, să înoate. Deci, nu uitați să puneți un tip frumos de "baie". Și, bineînțeles, nu uitați de un bol de băut stabil cu ziduri înalte.

Este posibil să se păstreze câteva picături de porumb într-un terariu?

Desigur, puteți, și chiar aveți nevoie, dacă dimensiunea terariului dvs. este permisă! Pentru un bărbat în terrariu, sunt permise maximum două femele. Atenție vă rog! Când tulpinile ies din hibernare, trebuie să fie însămânțate temporar. Și, de asemenea, trebuie să furați toate separat.

Dieta alimentară

Un aspect important în îngrijirea unei plise de porumb este alimentația.

Mouse-ul polis acasăAlimentați cursorul o dată la cinci zile - după ce mâncarea care a fost mâncată înainte a fost digerată și lăsată afară. Adulții consumă în medie 1 dată pe săptămână. Amintiți-vă că șerpii nu au un simț al proporției, așa că nu suprasolicitați!

Principala dietă a reptilei este șoarecii - cantitatea depinde de mărimea și vârsta șarpelui (1-2 șoareci mari). Puteți alimenta poziția cu o mâncare specială dezghețată. Nu este necesar să se permită o reptilă să prindă un șoarece, deoarece există o posibilitate de infecție și otrăvire. Adulții sunt de dorit uneori diversifică dieta găinilor mici, prepelițelor, gerbililor sau hamsterilor, dar de multe ori nu au nevoie de ea.

Dar, de asemenea, nu uitați de diferite suplimente minerale - calciu, coajă de ouă. Dar vitaminele concentrate ar trebui administrate rar - o dată pe lună va fi o mulțime. Nu experimentați carne, cum ar fi carnea de porc sau de vită, și pește - sistemul digestiv al piei de porumb nu este adaptat la astfel de alimente, în consecință, animalul de companie din acesta se poate îmbolnăvi și poate chiar să moară. Verificați întotdeauna apă într-un animal de companie și schimbați-l în fiecare zi, aceasta este una dintre cele mai importante condiții pentru păstrarea unei mingi de porumb! În apă este uneori posibilă amestecarea apei minerale ca Borjomi, ca o sursă suplimentară de vitamine și minerale.

Hrănirea copilului nu este foarte diferită de cea a unui adult - aici este important să nu lăsăm copilul să moară de foame. Dați mâncarea de care aveți nevoie o dată la 4-5 zile, din nou, cu condiția să fie complet golită de porțiunea anterioară. Diapozitive foarte mici, până la șase luni sunt hrănite numai de șoareci nou-născuți.

După hrănirea benzii de porumb nu se recomandă deranjarea, deoarece reptila se poate regreta. Dacă acest lucru sa întâmplat, trebuie să faceți o întrerupere în hrană cel puțin o săptămână.

În timpul perioadei de moarte Nu trebuie să hrăniți porumbul.

Nu este necesar să se întindă o masă pentru reptila cu mâinile goale, t. Pentru a. Șarpele de porumb înghite întreg alimente și ar putea apuca și brațul ușor.

Este posibilă reproducerea trestiei de porumb acasă?

Cum să hrăniți o alunecare de porumbDupă cum am menționat mai devreme, reproducerea acestor șerpi acasă nu este numai posibilă, ci și adesea mai eficientă decât în ​​sălbăticie.

Când sunt reptilele capabile de reproducere? Maturarea sexuală are loc la vârsta de doi sau trei ani. După atingerea vârstei de maturitate sexuală, trebuie să așteptați până când reptilele vor ieși din iernare și adăugați vitamina E timp de două până la trei săptămâni în furaj. Apoi, atașați unii pe alții.

Împerecherea are loc în 10-20 de minute, după care femelele plasează ouă în 1-2 luni. În terariu, trebuie să instalați o cuvă cu sphagnum - acolo femelele vor face zidărie. Masoneria constă de obicei în 6-35 ouă.

Ouăle trebuie plasate într-un incubator, unde este necesar să se mențină o temperatură de 27-29 grade. După 50-75 de zile, vor apărea bebelușii de benzi de porumb. Hrăniți puii după primul molt.

Atunci când țineți acasă, puteți realiza repoziționarea - pentru aceasta aveți nevoie să stimulați în continuare bărbații și femeile. Într-un habitat sălbatic, acest fenomen nu a fost observat.

Așadar, am examinat principiile de întreținere și îngrijire a șorilor de porumb. Pe baza tuturor celor de mai sus, devine clar de ce această reptilă a devenit atât de îndrăgită de crescătorii de șerpi - este nemaipomenită în alimentație și îngrijire și nu provoacă prea multe probleme. Pentru începătorii care nu au avut niciodată o afacere cu șerpi înainte, dar care doresc să facă față acestei afaceri interesante, acesta este șarpele perfect. Este un mod pretențios, pașnic - ce altceva este necesar? Desigur, ca și în cazul altor reptile și animale, este mai bine să dobândești un pui, deoarece va fi mai ușor să îmblânzi. Cubii încep să recunoască rapid proprietarul și îi place să-l însoțească în toate treburile casnice.

Mult noroc și succes în tine în eforturile voastre!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Snake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nuSnake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nu
Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?
Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?
Deoarece mouse-ul este mai bine să mănânce, există un fel de mouse sălbatic și acasăDeoarece mouse-ul este mai bine să mănânce, există un fel de mouse sălbatic și acasă
Cum arată câmpul hamsteri, habitatul lorCum arată câmpul hamsteri, habitatul lor
Ce mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticieCe mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticie
Snake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crudSnake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crud
Dark Tiger Python: descriere și sfaturi cu privire la conținutDark Tiger Python: descriere și sfaturi cu privire la conținut
Cele mai mici animale din lumeCele mai mici animale din lume
Conserve de porumb: gătit acasăConserve de porumb: gătit acasă
» » Șlefuirea mouse-ului: îngrijire și întreținere, avantaje și dezavantaje
© 2021 amigdas.com