amigdas.com

Infecția cu coronavirus și gastroenterita la pisici

Infecția cu coronavirus la pisiciCoronavirusul la pisici este destul de obișnuit, în special în pericol sunt acele animale de companie care nu a fost vaccinat

. Potrivit statisticilor, vaccinarea nu garantează că animalul nu va prinde virusul, dar evoluția bolii va fi economizoare. Pentru a ajuta un animal de companie pufos la timp, trebuie să cunoașteți simptomele bolii și cum să o preveniți.

Efectul coronavirusului asupra organismului felinar

Infecția cu coronavirusBoala rezultată este tratată pentru o lungă perioadă de timp, caracteristicile sale sunt multiple încălcări ale muncii a organelor interne ale peritoneului, a căror patologie cauzează de multe ori moartea unei pisici. Numele virusului provine de la apariția acestuia (în jurul capului sunt bulgi care seamănă cu o coroană), dacă sunt văzute sub microscop.

Pericolul microorganismului constă în faptul că efectul său asupra corpului pisicii nu provoacă una, ci mai multe boli, dintre care cea mai comună este enterita virală. Dezvoltarea peritonitei infecțioase conduce la o complicație a afecțiunii, în care se efectuează doar un tratament simptomatic, deoarece nu este posibilă vindecarea bolii însăși. Nici unul dintre acești viruși nu este periculos pentru corpul uman.

Modalități de transmitere a infecției

Infecția cu coronavirus la pisiciDacă animalele sunt ținute în numeroase grupe, de exemplu în adăposturi, pepiniere, principala modalitate de transmitere este considerată a fi fecal-orale, pisoii mici, cel mai adesea, infectează mama, după ce proprietățile protectoare ale laptelui mamei devin scăzute (5-6 săptămâni). Un gram de fecale din animalul infectat conține aproximativ un miliard de microorganisme de coronavirus care intră în corpul pisicii prin gură cu alimente și apă sau prin respirație.

Virulența coronavirusului (capacitatea de răspândire) este ridicată, este suficient să se lase tava pisicii infectate anterior pentru utilizare. Un microorganism periculos este conținut în 60-75% din organismele tuturor pisicilor, iar în contact cu acesta erau aproape toate animalele de companie. În mediul înconjurător, virusul rămâne capabil de viață de aproximativ 1-1,5 luni. Prin participanți, microbul nu este transmis, cu excepția cazului în care mâinile, hainele însoțitorului pepinierii sunt murdare cu fecalele animalelor bolnave.

Prin gura sau sistemul respirator Microorganismul cade în primul rând în stratul epitelial al stomacului sau al intestinului subțire. Imunitatea animalului încearcă să înlăture infecția neinfectată din organism și în majoritatea cazurilor microorganismele părăsesc corpul pisicii. Procesul de eliminare naturală durează 3 săptămâni până la 6 luni, în funcție de rezistența organismului.

Diverse tulpini de infecție cu coronavirus la pisici

Virusul este împărțit în tulpini caracteristice:

 • coronavirus de pisici intestinale (FCoV);
 • patogeni infecțioși cu peritonită (FIPV).

Microorganismele sunt similare în compoziția antigenică, cea de-a doua specie apărută din prima, prin mutație deja în corpul purtătorului de pisici, sub influența stresului și reprezintă o amenințare letală 100% pentru animalul de companie. In ceea ce priveste forma intestinala, cursul usor al vietii pisicii nu este amenintat.

În ciuda faptului că peritonita infecțioasă și enterita coronavirus apar în organism, datorită aceluiași agent patogen, ei nu provoacă boli identice. Dacă animalul are o formă ușoară intestinală a bolii, atunci nu poate amenința deloc peritonita virală. Pe de altă parte, un animal cu peritonită infecțioasă nu poate emite microorganisme dăunătoare în mediu împreună cu fecalele.

Virusul care provoacă boală intestinală severă este o tulpină mutantă a unui virus intestinal simplu, a cărui reproducere apare numai în stratul epitelial al intestinului. O tulpină periculoasă găsește un loc de dislocare în macrofage (leucocite ale sistemului sanguin) și se răspândește cu sângele prin părți ale corpului, perturbând activitatea tuturor sistemelor.

Dacă este detectat un coronavirus într-o pisică, atunci aceasta nu este o dovadă a bolii animale. Studiile moderne determină numai coronavirusul în sângele animalului sau prezența anticorpilor în sânge. Forma intestinală ușoară a coronavirusului la pisici apare frecvent, ca și în cazul peritonitei infecțioase severe, o mutație apare la doar 10% din numărul total de animale infectate.

Riscul de a obține o formă dureroasă de animale domestice care nu au împlinit încă un an, acele pisici care se află în condiții de detenție slabă, se confruntă cu stres constant, frica și experiența unei stări diferite de natură imunosupresoare. După ce agentul cauzator intră în corp, evenimentele se dezvoltă în astfel de moduri:

 • Infecția cu coronavirus este o boală periculoasă la pisicipisica va deveni peritonita virale severă, iar tratamentul va viza menținerea vieții prin eliminarea simptomelor specifice care perturba animalul;
 • animalul va excreta, pentru o anumită perioadă de timp, forma intestinală a coronavirusului, apoi eliberarea de microorganisme va încetini, iar conținutul de anticorpi din sânge va scădea la zero;
 • animalul de companie devine un purtător de-a lungul vieții, la această soartă aproximativ 13-14% din animale sunt pregătite, pisica poate fi perfect sănătoasă, dar în fecalele sale vor găsi constant agenții patogeni ai coronovirusului la pisici;
 • unele animale sunt complet rezistente la infecția cu coronavirus, ele includ aproximativ 4% din reprezentanții felinelor, imunitatea lor naturală împiedică răspândirea bolii.

Simptomele enteritei fără complicații

Gastroenterita la pisici nu provoacă reclamații semnificative și apare cu simptome ușoare. Disfuncția principală a intestinului este inflamația intestinului subțire, care se numește enterita coronavirus datorată unei încălcări a integrității stratului mucus în intestin. Simptomele caracteristice ale bolii includ:

 • Foarte periculoasă infecție cu coronavirus la pisicidiaree severă sau scaun ușor, cu adăugare de mucoasă și sângerare;
 • Un animal pierde în greutate sau este slab câștigat de creștere;
 • lipsa apetitului, animalul se îndepărtează de mâncarea obișnuită;
 • creșterea temperaturii corpului unei pisici.

Aceste simptome nu agravează starea generală a pisicii și, uneori, este nevoie de puțină medicamente. Această condiție trece destul de curând, dacă nu se unește cu altă infecție sau nu dezvoltă boli concomitente.

Simptomele peritonitei infecțioase la pisici

Dacă agentul cauzal al enteritei intestinale se mută sub influența factorilor favorizanți, atunci în corpul animalului se dezvoltă letală severă, Este complicat prin infectarea unui microorganism patogen modificator. Pentru stadiul sever al bolii, este caracteristic faptul că transmisia virusului modificat nu are loc, numai patogenul coronavirus standard este excretat din organismul animalului bolnav. Simptomatologia diferă de fluxul enteritei simple.

Simptomele peritonitei infecțioase la stadiul inițial diferă puțin de manifestările enteritei intestinale, dar se adaugă și crampe treptate, atonii musculare. Microorganismul patogen, ca urmare a activității sale vitale, secretă produse toxice care otrăvesc toate sistemele și organele corpului pisicii. Adesea, tratamentul este întârziat și acest lucru servește ca o condiție prealabilă pentru dezvoltarea insuficienței hepatice și oprirea muncii rinichilor. Organele interne sunt complet afectate, ceea ce duce la epuizarea forțelor vitale.

Cum să identificați coronavirusul în reprezentanții felinelor?

Definiția coronovirusului se referă la diagnosticarea complexă, deoarece majoritatea pisicilor o poartă în mod asimptomatic, iar virusul este secretat după o anumită perioadă de timp. Principalele forme ale studiului sunt:

 • Infecția cu coronavirus la pisici este o boală periculoasăeste caracteristic faptul că virusul poate fi excretat numai în stadiul inițial al intrării agentului cauzal în corpul pisicii;
 • pentru a identifica boala ar trebui să fie repetate examinarea scaunului, deoarece un singur poate ajunge la perioada în care pisica sa oprit alocarea patogen pentru un anumit interval de timp;
 • foarte des, rezultate bune sunt obținute printr-un test PCR, dar realizarea acestuia pentru creșterea eficienței trebuie combinată cu anticorpi ai imunofluorocentrului;
 • pentru a stabili în mod fiabil incidența infecției 5 teste de laborator consecutive fecale cu un interval de patru săptămâni, agentul patogen coronavirus este considerat că nu este găsit dacă toți aceștia arată absența acestuia în fecale;
 • Oamenii de știință suedezi efectuează 4 analize ale scaunelor cu un interval de 7-9 zile și consideră rezultatul negativ dacă nu este detectat niciun coronavirus în toate studiile;
 • Pentru a stabili că apartenența pisicii la grupul de purtători pe toată durata vieții de coronovirus poate fi dacă, după studiile efectuate în termen de 8 luni, testele ar trebui să arate un rezultat pozitiv.

efectuarea de vaccinare

Infecția cu coronavirus - boala pisicilorÎn timpul studiilor lungi, s-au făcut multe încercări de a dezvolta un vaccin eficient pentru a proteja pisicile de infecția cu coronovirus, dar la rezultate reușite se numără și unitățile. Pentru utilizare, vaccinul intranazal Primucell, Pfizer este recunoscut. Medicamentul se realizează cu ajutorul unei tulpini dependente de temperatură, care este capabilă să dislocă și să se înmulțească numai în gură sau în faringe. Această proprietate îi permite să producă un număr mic de anticorpi și să formeze o imunitate locală la locul de intrare al virusului.

Acest preparat vaccin este eficient împotriva patogenului coronavirusului și este sigur, dar nu a fost posibil să se obțină rezultate convingătoare privind protecția corpului animalului împotriva peritonitei infecțioase. Vârsta recomandată pentru începerea vaccinării este de 16 săptămâni, dar până atunci pisoii au avut deja contact cu coronovirusul din corpul mamei, ceea ce face procedura de vaccinare inutilă.

Pentru a obține o vaccinare completă în unele creșe, excomunicarea precoce de la alăptarea pisicilor se practică până în momentul în care anticorpii de protecție sunt prezenți în laptele matern și nu se descompun din timp. Din virusul intestinal, pisicile sunt rareori vaccinate și nu a fost creat un vaccin eficient din cauza peritonitei infecțioase și sunt în curs de desfășurare studii suplimentare.

Acțiuni pentru eliminarea coronavirusului

Infecția cu coronavirus este o boală periculoasă la pisiciAceastă întrebare proprietarii de animale de blană sunt în cauză și crescătorii de pepiniere. Trebuie amintit că corpul de pisici pe cont propriu să fie capabil de a scăpa de virus, de ceva timp este dat pentru a lupta, atunci virusul părăsește corpul pisicii și animalul nu mai este eliberat în agenții patogeni din mediul extern, împreună cu fecale.

În imensitatea internetului, sunt colectate un număr mare de sfaturi pentru eliminarea virusului din corpul reprezentanților felinelor, anumite scheme, diete și multe lucruri sunt prezentate. Dar pentru medicamente bazate pe dovezi, aceste consilii nu au cea mai mică legătură, iar consilierii sunt departe de medicină.

Dacă nu vorbiți despre utilizarea necontrolată în tratamentul agenților imunostimulatori, atunci orice diete nu va putea să dăuneze nici pisicilor, nici paraziților coronovirusului localizați în corpul ei. Mutația virusului simplu intestinal în agentul cauzator al peritonitei apare la animale care suferă de stres constant. Prin urmare, cu atât mai mult maestrul va încerca să aplice animale de circuit de eliminare coronavirus la modă, folosind mijloace de introducere forțată, cu atât mai mare trauma într-un animal, precum și condițiile necesare pentru transformarea acestuia într-un agent de periculos.

Medicament pentru infecția cu coronavirus

Pentru a restabili vitalitatea utilizați medicamente antiinflamatoare și imunocorectori:

 • medicamentul activ comprimat Glicopina este produsă din celule bacteriene, este utilizată pentru a inhiba activitatea vitală a microorganismelor dăunătoare;
 • cu ajutorul anticorpilor conținute în preparat, câinele Globkan-5 luptă activ cu agentul cauzator al infecției;
 • medicamentul Lycopid își manifestă activ acțiunea bactericidă;
 • restabilește imunitatea, distruge microorganismele patogene și virale în organism, reduce manifestările de stres de droguri Roncoleukin;
 • Pentru a restabili indicele de hemoglobină, s-a folosit glicoproteina care conține fierul Poliferin A.

La începutul pisicilor de detectare a infecției sunt atribuite medicamente imunomodulatoare și antibiotice. Animalele de companie sunt hrănite cu produse dietetice, exclud produsele semi-fabricate și produsele secundare. Sunt recomandate complexe multivitamice, dar acestea sunt folosite de cursuri scurte pentru scopul și sub supravegherea unui medic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este o pisică subcutanată la pisici?Ce este o pisică subcutanată la pisici?
Cum se manifestă alergia la pisici și cum să scapi de eaCum se manifestă alergia la pisici și cum să scapi de ea
Multiple 4 instrucțiuni pentru pisici: vaccin și utilizarea acestuiaMultiple 4 instrucțiuni pentru pisici: vaccin și utilizarea acestuia
Peritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentulPeritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentul
Caracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câiniCaracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câini
Sânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faciSânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faci
Vaccin împotriva rabiei pentru pisici și pisici: vaccinăm corectVaccin împotriva rabiei pentru pisici și pisici: vaccinăm corect
Micoplasmoza la pisici: simptome și tratamentMicoplasmoza la pisici: simptome și tratament
Vaccinări pentru pisoi pentru prima datăVaccinări pentru pisoi pentru prima dată
Bolile de piele la pisici: o listă și principalele simptomeBolile de piele la pisici: o listă și principalele simptome
» » Infecția cu coronavirus și gastroenterita la pisici
© 2021 amigdas.com