amigdas.com

Ce maimuțe aparțin antropoidului

maimuțăCele mai dezvoltate, cele mai inteligente maimuțe sunt umanoide. Astfel este cerut cuvântul "om". Și tocmai pentru că, prin aspectul nostru, au multe în comun. Despre maimuțele mari poți vorbi mult, lung și cu entuziasm pur și simplu pentru că sunt foarte aproape de mintea noastră. Dar, despre totul în ordine.

maimuțăÎn total, aceste animale se disting prin 4 specii:

 • gorilă,
 • urangutanii,
 • cimpanzei,
 • bonobos (sau cimpanzeii pitici).

Bonobosii și cimpanzeii sunt foarte asemănători unul cu celălalt, dar cele două specii rămase nu sunt deloc similare între ele sau cu cimpanzeii. Cu toate acestea, toți maimuțele mari puteți identifica o mulțime în comun, de exemplu:

 • ei nu au coadă,
 • o structură similară a membrelor superioare și a mâinilor unei persoane,
 • volumul creierului este foarte mare (în timp ce suprafața sa este plină de brazde și convoluții, ceea ce indică un nivel ridicat de inteligență a acestor animale)
 • există 4 grupuri de sânge,
 • sângele de bonobos din medicină este utilizat pentru transfuzie la o persoană cu un grup sanguin adecvat.

Toate aceste fapte vorbesc despre rudenia "sânge" a acestor ființe cu oamenii.

Ambele specii de gorile și cimpanzeii trăiesc în Africa, iar acest continent, după cum se știe, este considerat leagănul întregii omeniri. Orangutanul, în opinia oamenilor de știință, cea mai îndepărtată relație îndepărtată genetic dintre maimuțele mari, trăiește în Asia.

Cimpanzeul comun

Viața socială a cimpanzei

Cimpanzeul maimuțăChimpanzeii trăiesc, de regulă, în grupuri, pe o medie de 15-20 de indivizi. Grupul, condus de un lider de sex masculin, include femei, bărbați de toate vârstele. Grupuri de cimpanzeii ocupă teritorii, care de la intruziunile vecinilor sunt păzite de bărbați înșiși.

În locurile unde hrană este suficientă pentru un grup de ședere confortabilă, cimpanzei conduc un stil de viață sedentar. Cu toate acestea, dacă mâncarea este mică pentru întregul grup, atunci ei se rătăcesc în căutarea hranei pentru o distanță destul de lungă. Se întâmplă să se intersecteze teritoriul de reședință al mai multor grupuri. În acest caz, se vor uni pentru o vreme. Este interesant faptul că în toate conflictele avantajul este dat grupului care conține mai mulți bărbați și care, în această privință, se dovedește a fi mai puternic. Familiile cimpanzeilor permanente nu creează. Acest lucru înseamnă că orice bărbat adult are dreptul să aleagă liber o altă prietena de la femelele adulte și, ca a lui, a aderat la grup.

După o perioadă de gestație de 8 luni, un copil absolut neajutorat apare în cimpanzeul feminin. Până la un an de viață, femeia poartă bebelușul pe stomac, după care copilul trece la ea pe spatele ei. În timpul întregii perioade de 9-9,5 ani, femela și copilul sunt practic inseparabile. Mama lui învață tot ceea ce ea se cunoaște, îi arată lumea înconjurătoare și alți membri ai grupului. Există cazuri în care adolescenții sunt dați la "grădinița" lor. acolo ei se zbat cu colegii lor sub supravegherea mai multor adulti, de obicei femele. Când copilul împlineste 13 ani, cimpanzeul intră în perioada de maturitate și începe să fie considerat membri independenți ai pachetului. În același timp, bărbații tineri încep să lupte pentru conducere,

Chimpanzeii sunt animale destul de agresive. În grup sunt adesea conflicte care se transformă în lupte chiar sângeroase, care de multe ori se termină cu moartea. Stabilirea de relații între ele maimuțele antropoide oferă ocazia pentru o gamă largă de expresii, gesturi și sunete faciale, prin care își transmit aprobările. Sentimente prietenoase pe care aceste animale le exprima prin prinderea părului unul de celălalt.

Chimpanzeii își săpăm hrana pe copaci, pe pământ și pe acolo, și acolo simțim în locul lor. Alimentele lor includ:

 • legume,
 • insecte
 • animale mici.

În plus, cimpanzeul flămând de întreaga echipă poate ieși din vânătoare și poate lua o masă comună, de exemplu o gazelă.

Mâini capabile și cap inteligent

Chimpsii sunt extrem de inteligenți, sunt capabili să folosească unelte și să aleagă în mod deliberat instrumentul cel mai util. Ele sunt chiar capabile să-l îmbunătățească. De exemplu, pentru a urca într-un mândru, o maimuță antropoidă utilizează o ramură: ea selectează o tijă potrivită și o optimizează, tăind frunzele de pe ea. Sau, de exemplu, folosiți un băț pentru a bate un făt în creștere. Sau să-și lovească adversarul în timpul unei bătălii.

Pentru a sparge piulița, maimuța o pune pe o piesă specială pentru această piatră plată și o altă piatră ascuțită sparge cochilia.

Pentru a stinge setea, cimpanzeul folosește o frunză mare și o aplică ca o scoică. Sau face un burete dintr-o foaie pre-măcinată, coboară-l într-un pârâu și stoarce apă în gură.

Vânătoare, maimuțele pot înscrie o victimă la moarte cu pietre, grindină moloz se va aștepta ca un animal de pradă, cum ar fi un leopard, care îndrăznește să deschidă vânarea acestor animale.

Pentru a nu se uda în timpul trecerii prin iaz, cimpanzeii sunt capabili să construiască o punte de bastoane și vor folosi frunze largi ca umbrelă, vâslă, ventilator și hârtie igienică.

gorilă

Bunii giganti sau monstri?

Monkey GorillaEste ușor de imaginat sentimentele persoanei care a văzut mai întâi o gorilă - gigant umanoid, extratereștri înfricoșătoare amenințătoare strigăte bate cu pumnii pe piept, de rupere și trageți în sus rădăcinile tinere întâlnire derevya.Podobnye cu fiare sălbatice, și a dat naștere la povești de groază și legende despre întrupat diavolul, a cărui putere supraomeneasca poartă un pericol de moarte dacă nu pentru rasa umană, atunci, pentru psihicul lui.

Din păcate, aceasta nu este o exagerare. Astfel de legende, care au împins publicul că aceste creaturi asemănătoare omului au început să fie tratate prea mult la timpul potrivit, au provocat practic o exterminare necontrolată a pantelor de gorile. Specia a fost amenințată cu dispariția completă dacă nu ar fi fost munca și eforturile oamenilor de știință care au luat sub protecția acestor giganți, despre care în acei ani oamenii nu știau aproape nimic.

După cum sa dovedit, acești monstri teribili sunt cei mai pașnici erbivori,care alimentează numai alimentele vegetale. În plus ele sunt aproape complet non-agresive, dar demonstrează puterea lor și cu atât mai mult o aplică doar atunci când există un pericol real și dacă cineva ajunge pe teritoriul lor.

Mai mult decât atât, pentru a evita vărsarea de sânge în zadar, gorilele încearcă să sperie infractorii, nu contează - cealaltă este bărbatul, conducătorul unei alte specii sau persoana. Atunci toate mijloacele posibile de intimidare intră în joc:

 • hohote,
 • strigăte
 • Koloshenee însuși în piept cu pumnii,
 • spargerea copacilor și așa mai departe.

Caracteristicile gorilelor de viață

Gorilele, precum și cimpanzeii, trăiesc în grupuri mici, dar numărul lor este de obicei mai mic - pentru 5-10 persoane. Dintre aceștia este de obicei șeful grupului - bărbatul mai în vârstă, mai multe femei de la tineri de vârstă diferită și 1-2 bărbați tineri. Conducătorul este ușor de recunoscut: pe spate are un strat gri-argintiu.

Până la vârsta de 14 ani, gorila masculină devine matură sexuală, iar în locul părului negru apare o banda ușoară pe spate.

Deja bătrânul este imens: are o înălțime de 180 cm și cântărește câte 300 kg. Cel care vine de la bărbații arginți-dorsali este cel mai mare și devine liderul grupului. Umerii lui puternici sunt îngrijiți de toți membrii familiei.

Principalul mascul în grup trimite semnale să se trezească la răsăritul soarelui și la culcare la apus de soare, el alege o cale în tufiș, pe care se va odihni grupul în căutarea hranei, reglementează ordinea și pacea în grup. El îi protejează, de asemenea, toate pericolele periculoase, care, în pădurea tropicală, sunt uriașe.

Generația tânără din grup este crescută de mamele lor. Cu toate acestea, în cazul în care copilul orfan brusc, atunci acesta este liderul pachetului care le ia sub aripa sa. El îi va purta pe spate, alături de ei să doarmă și să se asigure că jocurile lor nu sunt periculoase.

Când protejează orfani orfani, conducătorul poate merge chiar și la un duel cu un leopard sau chiar cu un bărbat înarmat.

Adesea, prinderea unei tinere gorile implică nu numai moartea mamei sale, ci și moartea șefului grupului. Ceilalți membri ai grupului, lipsiți de protecție și îngrijire, animale tinere și femei neajutorate, stau pe marginea prăpastiei, dacă unul dintre bărbații singuri nu își asumă responsabilitatea pentru familia orfană.

urangutanii

Orangutan: trăsături ale vieții

Monkey Orangutan"Orangutanul" din Malay se traduce ca "om de pădure". Acest nume denotă maimuțe antropoide mari care locuiesc în jungla de pe insulele Sumatra și Kalimantan. Orangutanii - sunt din creaturi uimitoare de pe pământ. Ele diferă în multe privințe de alte maimuțe antropoide.

Orangutanii duc un mod de viață lejer. Să greutatea lor este destul de semnificativ, 65-100 kg, acestea sunt foarte bune pentru a urca in copaci, chiar la înălțimea de 15-20 m. Ei prefera sa nu coboare la sol.

Desigur, datorită greutății corpului, ei nu pot sări de la ramuri la ramuri, dar pot urca încrezător și rapid în copaci.

Aproape tot timpul, urangutanii mănâncă, mănâncă

 • fructe,
 • frunziș,
 • ouă de pasăre,
 • pui.

Seara, urangutanii își construiesc propriile locuințe, și fiecare - a lui, în cazul în care acestea sunt aranjate pentru noapte. Ei dorm, ținând una din labele de lângă ramură, ca să nu cadă într-un vis.

Pentru fiecare noapte, urangutanii se stabilesc într-un loc nou, pentru care ei construiesc din nou un "pat" pentru ei înșiși.Aceste animale practic nu formează grupuri, preferând o viață singură sau viața în perechi (mamă - pui, femeie - mascul), deși există cazuri în care o pereche de adulți și câțiva pui de vârste diferite formează o familie.

Femela acestor animale se naște 1 copil. Mama are grijă de el timp de 7 ani, până când crește suficient pentru o viață independentă.

Până la 3 ani copilul orangutan alimentează numai laptele matern și numai după această perioadă mama începe să-i dăruiască alimente solide. Ea mestecă pe frunziș, făcându-i astfel un pudră de legume.

Ea pregătește copilul pentru maturitate, îl învață cum să urce în mod corespunzător copacii și cum să facă o casă de dormit. Copiii orangutani sunt foarte jucăuși și afectuoși și percep întregul proces de educație și învățare ca un joc distractiv.

Orangutanii sunt animale foarte savuroase. În captivitate, ei învață să folosească uneltele și chiar le pot produce. Dar, în condițiile de viață liberă, acești maimuțe antropoide cu abilitățile lor folosesc rar: căutarea continuă a alimentelor nu le oferă timp pentru a-și dezvolta inteligența naturală.

bonobo

Bonobo, sau cimpanzeu pitic - cea mai apropiată noastră rudă

Monobo bonoboDespre existența celui mai apropiat rudă - bonobos - foarte puțini oameni știu. deși setul de gene în cimpanzeul pitic coincide cu setul de gene umane la fel de mult ca 98%! Ele sunt, de asemenea, foarte apropiate de noi pe baza comportamentului social și emoțional.

Locuiesc în Africa Centrală, în nord-estul și nord-vestul Congo-ului. Ei nu părăsesc niciodată ramurile copacilor, iar la sol se mișcă foarte rar.

Caracteristicile caracteristice ale comportamentului acestei specii sunt vânătoarea comună. Ei pot război între ei, atunci există o prezență de putere politică.

Bonobos nu are limbajul semnelor, atât de caracteristică a altor ființe. Ei își transmit reciproc semnale vocale și sunt foarte diferiți de semnalele celui de-al doilea tip de cimpanzeu.

Vocea lui Bonobo constă în sunete înalte, ascuțite și lătrătoare. Pentru vânătoare, ei folosesc diverse obiecte primitive: pietre, bastoane. În captivitate, intelectul lor are ocazia de a se dezvolta și de a se manifesta. Aici sunt în posesia obiectelor și invenția celor noi acționează ca adevărați maeștri.

Bonobos nu are un lider, ca și alți reprezentanți ai primatelor. O caracteristică distinctivă și caracteristică a cimpanzeilor pitic este și faptul că în fruntea grupului lor sau a întregii comunități este o femeie.

Femeile individuale sunt ținute în grupuri. Acestea includ, de asemenea, tineri și sub 6 ani. Bărbații se țin de o parte, dar nu departe.

Este interesant faptul că aproape toate stropile agresive din bonobos sunt înlocuite cu elemente de comportament marital.

Tipuri de maimuțe antropoideFaptul că femelele le domină au fost dezvăluite de către oamenii de știință din experiment atunci când sunt combinați cu grupuri de maimuțe din ambele specii. În grupuri, bonobii sunt primii care încep să mănânce femelele. Dacă bărbatul nu este de acord, femeile își unesc forțele și expulzesc bărbatul. În timpul unei mese, bătăi de cap nu se întâmplă niciodată, dar există întotdeauna o împerechere chiar înainte de a mânca.

concluzie

După cum spun multe cărți înțelepte, animalele sunt cele mai mici. Și cu certitudine se poate spune că marii maimuțe sunt frații noștri - vecini.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este filogeneza - psihologia sau jocul?Ce este filogeneza - psihologia sau jocul?
Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lorȘarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
Ce amfibieni au o inima cu trei camere?Ce amfibieni au o inima cu trei camere?
Cel mai lung șarpe din lume, șerpi mariCel mai lung șarpe din lume, șerpi mari
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Tipuri de maimuțe cu nume, caracteristici ale fiecărei raseTipuri de maimuțe cu nume, caracteristici ale fiecărei rase
Zece rase inteligente de pisiciZece rase inteligente de pisici
Visele: Ce este visul unei maimuțe?Visele: Ce este visul unei maimuțe?
Care animale sunt erbivore?Care animale sunt erbivore?
Maimuta este un nosiac. Viața unei maimuțe cu un nas mareMaimuta este un nosiac. Viața unei maimuțe cu un nas mare
» » Ce maimuțe aparțin antropoidului
© 2021 amigdas.com