amigdas.com

Polar poartă: habitat lor și caracteristicile generale

Descrierea prădătorului urs polarUrsii polari sunt foarte frumoși și au propria lor eleganță și grație. Cu toate acestea, după cum se știe, nu este ușor să le întâlnim, chiar dacă în grădinile zoologice. Problema este că acești prădători trăiesc în cele mai îndepărtate teritorii ale Arcticii și trăiesc singuri.

În prezent, urșii polari sunt una dintre cele mai protejate animale, pentru că, pentru o vreme, au fost deosebit de populare printre braconieri și au fost distruse de zeci, dacă nu de sute. În plus, trebuie remarcat faptul că urșii polari sunt indicatori unici care contribuie la monitorizarea stării terenului nostru.

Polar poartă: o caracteristică generală

Dacă credem cele mai recente studii, apoi strămoșii prădătorilor albi erau urși bruni. Aceste animale sunt foarte vechi și s-au născut cu șase milioane de ani în urmă. Spre deosebire de strămoșii lor, ei se simt perfect în apă și sunt excelenți înotători.

Aceste animale sunt printre cei mai mari pradatori de pe pământ. Habitatul ursilor polari este Arctica. Adaptabilitatea ridicată la temperaturi scăzute și capacitatea de a trăi fără hrană pentru mult timp le permit să supraviețuiască în condiții atât de dure. După cum am menționat mai devreme, urșii polari trăiesc singuri, spre deosebire de alte specii de urși.

Particularitatea lor constă în prezența celui mai sensibil sentiment de miros și auz, care le permite să vâneze pentru sigiliile, care sunt elementul principal al alimentației acestor prădători.

Urși polari împărțit în două subpopulații duzină, ale căror nume depind de habitatul prădătorilor.

Cât cântă urșii polari? Greutatea masculilor variază de la trei sute la șase sute de kilograme. Femelele cântăresc mult mai puțin - de la o sută cincizeci la trei sute de kilograme. Ei trăiesc mult. În habitatul natural de la optsprezece la douăzeci și cinci de ani, totuși, au fost înregistrați indivizi, vârsta cărora a ajuns la trei decenii. În captivitate, cea mai lungă viața ursului era de patruzeci și doi de ani.

Unde trăiește ursul polar?

Cum urcă ursulUrșii polari se găsesc în întreaga arctică. Ei locuiesc în locuri în care este cel mai convenabil pentru vânătoare, rasă și în cazul în care există posibilitatea de a construi vizuini în care se simt protejate, se pot încălzi și crește puii lor. Un număr mai mare de indivizi se observă în acele zone în care se observă populații de focă inelată.

La fel de confortabile simt aceste animale și pe uscat și sub gheață. Ei pot înota mai mult de o sută cincizeci de kilometri de pământ. În prezent, cel mai mare număr de urși, aproximativ patruzeci la sută, se află în nordul Canadei.

Supraviețuirea ursilor polari este destul de ridicată: depozitele lor de grăsimi și de animale calde de blană, chiar și în înghețuri foarte severe, aproximativ minus patruzeci de grade. Interesant este ca ursii urs polar au o structura cu doua straturi, care ii ajuta si sa tolereze ingheturile. Urechile și coada au doar dimensiuni care favorizează conservarea căldurii. Este puțin cunoscut faptul că animalele au mai multe dificultăți asociate cu supraîncălzirea, în special în timpul încărcărilor grele, cum ar fi alergarea. O altă demnitate a lor sunt ghearele incredibil de tenace, lungi și groase, care ajută animalele să-și păstreze în labe prada, greutatea cărora poate depăși nouăzeci de kilograme.

Sursă de alimentare

Dieta acestui prădător este după cum urmează:

  • Ce mănâncă urșii polari?sigilii
  • ring sigilat
  • mare, el este mai puțin comun decât Lahtak
  • Beluga
  • morse
  • narval

Ursul absoarbe carnea victimei, numai dacă este foarte foame. De obicei, doar mănâncă pielea și grăsimea pradă. Datorită unui astfel de sistem alimentar, o cantitate enormă de vitamină A se acumulează în ficatul animalului. La început, animalul poate mânca aproximativ opt kilograme, iar în cazul în care este foarte foame, atunci până la douăzeci.

Rămășițele producției de urs nu sunt pierdute, pentru că se duc să hrănească Arctic Foxes. Dacă pradă mare nu ar putea fi apucată, urșii sunt mulțumiți cu diferite tipuri de carouri, pești, pot distruge cuiburile de păsări și nu disprețuiesc mancatul de găină. Uneori, pentru o masă deosebit de mare, de exemplu, dacă un individ era destul de norocos să găsească o balenă moartă, mai mulți prădători vor merge. Unii cred, ca în cazul în care dieta ursului polar include pinguini, dar, de fapt, pinguinii nu locuiesc în zona în care trăiesc urșii polari.

În vara, gheața se îndepărtează de obicei sau se topeste cu totul. Această situație amenință prădătorii privați de locurile unde se pot hrăni. Astfel, urșii polari sunt forțați să meargă pe post, care poate dura până la patru luni. Acesta este singurul moment în care o mulțime de indivizi petrec timpul împreună, liniștit odihnindu-se pe țărm, deoarece nu concurează pentru alimente.

Omul, ca prada, poartă rareori, deși acest lucru se întâmplă. De fapt, aceste animale nu sunt deosebit de agresive, iar pericolul poate veni numai de la femele cu descendenți sau animale rănite.

Principiul vânătorii

Vânătoare urs polarÎn cele mai multe cazuri, prădătorii În așteptarea apariției capului potențialului lor victimă din polinya. Odată ce animalul iese, pîndea-l cu o singură lovitură un imens urs laba asomarea prada lor, nu dându-i o șansă de a recupera, și apoi trage pe gheață.

Există și un alt mod de a vâna. Esența sa constă în transformarea cadavrului de gheață, pe care se sprijină victima. De cele mai multe ori acestea sunt tineri și nu sunt întăriți încă. Cu indivizi puternici în apă, ursul nu va fi capabil să facă față cu ușurință. Uneori, un prădător găsește găuri în gheață, prin care respira sigiliile. Apoi începe să-l extindă cu lovituri de labute puternice, după care scade jumătate din corp sub gheață, își prăvălește prada cu dinți ascuțiți și o trage la suprafață.

reproducere

Urșii polari nu sunt agresivi iar bărbații, în cazuri rare, pot lupta în timpul perioadei de împerechere sau pot ataca puii.

Urșii polari cu maturitate sexuală ajung la șase - opt ani de viață. Femelele mature mai repede decât bărbații. Perioada de împerechere este din martie până în iunie. În acest moment, animalele se adună în grupuri, iar femela poate fi înconjurată de cinci sau mai mulți bărbați. Sarcina dureaza opt luni.

În toamnă, mai aproape de mijloc, femelele încep să pregătească adăpost pentru ei înșiși și pentru viitorii lor urmași. Interesant este faptul că ei aleg un loc pentru bârlog cu un anumit principiu, iar alegerea lor se întâmplă cel mai adesea pe insulele Wrangel și Landul Franz Josef, unde până la două sute de fețe pot fi simultan. După ce adăpostul este gata, femeia este hibernantă, care este prelungită până în aprilie și intră pe perioada de dezvoltare a embrionilor. Nașterea are loc spre sfârșitul iernii arctice.

Descendența ursului ei este, de obicei, formată din două pui, care apar în această lume complet neajutorată și destul de mică. Greutatea lor nu depășește opt sute de grame. În cazuri foarte rare, ursul poate da naștere la patru pui. În prima lună din viața lor, descendenții se hrănesc exclusiv cu laptele matern. În a doua lună a deschis ochii, apoi, o lună mai târziu, începe incursiunile lor scurte din groapă, și doar trei luni în familie a părăsi vreodată adăpost și își începe călătoria lungă prin întinderi înzăpezite. De-a lungul călătoriei, care durează un an și jumătate, mama îi protejează copiii și le hrănește cu lapte, apoi devin independenți și o părăsesc.

Problema este că, pentru întreaga viață, femela aduce puțin mai mult de o duzină de pui, pornind de la faptul că ea produce puilor o dată la trei ani. Și, prin urmare, populația aceste animale cresc foarte încet. Este necesar să se ia în considerare faptul că mortalitatea copiilor mici este de la zece la treizeci la sută.

Fapte interesante

  • Habitatul ursilor polariUrsii nu sunt doar înotători mari. Ei pot înota pentru distanțe uriașe. Ajungând ursul cel mai încăpățânat poate fi găsit mențiune în Cartea Recordurilor: ea a înotat aproximativ 700 km, pierderea nu numai o cincime din greutatea sa, dar puiul.
  • Greutatea celui mai mare urs care a fost găsit este de o mie și două kilograme.
  • În ciuda faptului că habitatul ursilor polari este extrem de temperaturile scăzute, temperatura corpului animalului este de treizeci și doi de grade.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce mănâncă măcelul: Predator alimente în pădure, în vară și iarnaCe mănâncă măcelul: Predator alimente în pădure, în vară și iarna
Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?
Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?
Ursul grizzly sau gri: hrana, reproducerea, unde locuieșteUrsul grizzly sau gri: hrana, reproducerea, unde locuiește
Polar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasăreaPolar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasărea
Plante și animale care sunt bogate în natura rece a tundreiPlante și animale care sunt bogate în natura rece a tundrei
Pinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipedePinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipede
Ursul brun siberian - o descriere a unui animal puternicUrsul brun siberian - o descriere a unui animal puternic
Animale care trăiesc în deșertul rece al ArcticiiAnimale care trăiesc în deșertul rece al Arcticii
Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?
» » Polar poartă: habitat lor și caracteristicile generale
© 2021 amigdas.com