amigdas.com

Răcul acvariu: caracteristicile conținutului, descrierea rocilor

Conținutul de raciMulți acvariști cu o curiozitate deosebită aparțin diferitelor creaturi exotice. Din acest motiv, în plus față de speciile rare de pești, creveți, creveți, broaște și racii mici apar adesea în "bazele lor". Acestea din urmă merită o atenție deosebită, deoarece ei posedă:

 • aspect aparte;
 • structura unică a corpului;
 • caracteristici interesante ale comportamentului;
 • nemulțumire în conținut;

Ei sunt cei dedicați articolului actual.

Astfel, tema "racului de acvariu: întreținere și îngrijire" este de interes pentru mulți cunoscători ai unei faune unice subacvatice. Ce fundamente teoretice trebuie să achiziționați înainte de a cumpăra aceste animale uimitoare, cum să le păstrați împreună cu peștele, ce să hrăniți și cum să vă protejați împotriva numeroaselor boli. Să încercăm să ne ocupăm de toate întrebări similare cât mai detaliate posibil.

Observați că comportamentul racilor într-un acvariu este mult mai interesant decât v-ați putea imagina. Aceste creaturi mici conduc un stil de viata foarte activ, dau cu curaj nurca in apropierea tufisurilor, fac transee intregi si incontinuu agitate. În partea de jos a acvariului, puteți pune o pietricică de râu cu pietricele mici în mărime de trei până la douăzeci de milimetri. Destul de ciudat, chiar și astfel de cruste mișcă în mod liber pietricele în ghearele lor puternice.

Descrierea speciei

Conținutul de raci de acvariuRaci sunt reprezentanți ai apei dulci și faună marină, care se găsesc din ce în ce mai mult în viața acvariștilor. Au o cochilină puternică, destul de groasă, dinți rotunzi albi, 19 perechi de membre și ochi strălucitori pe tulpini subțiri. Funcția receptorului sensibil este efectuată de mustață. Mută ​​și protejează cancerul cu gheare jagged. Coada animalului este împărțită în mai multe segmente chitinoase.

Racii preferă o noapte mod de viață, și ca produse alimentare de origine vegetală sau animală. Adultul creste la 13 centimetri în lungime, deși în mod natural sunt de asemenea specimene cu dimensiuni mai mari de 20 de centimetri, și membrii mici ale speciei, cu o lungime de 4 centimetri. Astăzi specia constă din mai mult de 100 de specii, dar pentru conținutul involuntar, nu toate sunt ca. Prin urmare, înainte de plasare cancer în acvariu, asigurați-vă că el supraviețuiește acolo.

Conținutul de cancer de acvariu cu pește

După o lungă observație a racului, când a fost ținut împreună cu alți locuitori acvatici, acvariștii au reușit să determine că primele nu reprezintă un pericol pentru acestea. Și, deși racii mănâncă în mod constant plante, deși într-o cantitate mică, atacă peștii bolnavi sau morți, sunt foarte prietenoși cu indivizii sănătoși.

Practic, opiniile experților și ale acvariștilor experimentați în această chestiune diferă foarte mult. Există două opinii principale:

 1. Prima categorie consideră că racii și peștii nu sunt categoric potriviți pentru întreținerea în comun. Ei vor intra în conflict și vor lupta, ceea ce va duce la consecințe dezastruoase până la moartea peștilor;
 2. Reprezentanții unei alte categorii sunt siguri că cancerul de acvariu este un rezident subacvatic foarte amabil și amabil, care nu va ataca niciodată vecinii săi;

Dar, după cum spun statisticile, Răspunsul adevărat la întrebarea "este posibil să conțină raci cu pești" este între cele două categorii.

Cu un astfel de conținut, este important să se acorde atenție caracteristicilor de rasă a cancerului și a peștilor. Este important să alegeți animalele "potrivite", precum și să le oferiți condițiile adecvate pentru o dezvoltare deplină.

Raciul acvariului:

Tipuri de cancere pentru întreținerea acasăAr trebui reamintit din nou că nu toți racii pitici sunt potriviți pentru a trăi într-un acvariu tropical cu reprezentanți ai faunei tropicale în aceleași condiții. De exemplu, indivizii care se găsesc în regiunile noastre sunt cu sânge rece, astfel încât nu vor supraviețui în acvariu într-un mod înțepător.

Și dacă ai re-citit o sută de articole și mituri teribile care vorbesc ca crabi masiv atacat și a plantelor de pește fără milă distruse, ceea ce duce la protuhaniyu apei ar putea să le pună într-un acvariu separat. În acest caz este important să puneți solul și plantele pe fund. Capacitatea optimă va fi de 60 de litri de apă, iar fundul trebuie să rămână suficient de mare. De asemenea, ar trebui să aveți grijă de un sistem bun de aerare și filtrare.

La fundul acvariului ar trebui să fie pământ prezent, o înălțime de cel puțin șase centimetri, iar în compoziția sa ar trebui să fie mici pietre cu diametre diferite (de la 3 la 15 milimetri). Acest lucru se datorează faptului, că într-un habitat natural astfel de animale preferă adăpostul în năvăliile pe care le produc singure. Dar un cancer mic nu poate ridica o piatră grea pentru a construi o casă, deci este mai bine să folosiți ca material de construcție:

 • râu sau mare de prundis;
 • cărămida roșie zdrobită;
 • spumă învelită și fragmentată expandată;
 • terenul achiziționat, care este disponibil în magazine;

Și alte opțiuni similare.

Plante din interiorul acvariului: condiții optime de păstrare

Conținutul de raci din acvariu implică abundența vegetației. Acest lucru se datorează faptului că animalele sunt obișnuiți să creeze adăposturi în apropierea tufișurilor, iar rădăcinile vor împiedica prăbușirea urzelilor și vor servi ca refugiu pentru animale. Dacă solul este foarte puțin adânc, iar la partea de jos există structuri artificiale, cum ar fi țevi ceramice, scoici din nuci și altele, racii de acvariu vor mai sătura și nurca. această ocupație este prezentă la nivel instinctiv.

Important pentru a înțelege, că într-un acvariu cu cancer ar trebui să existe un echilibru biologic stabil și complet. Dar fără plante este aproape imposibil de realizat. Printre vegetația adecvată, cea mai eficientă este:

 1. cripte;
 2. aponogetony;
 3. Echinodorus;

Și alte alge exotice.

Intensitatea lucrărilor de aerare și filtrare este determinată de volumul apei și de numărul de animale. Disponibilitatea filtrelor interne - o regulă obligatorie de păstrare a racilor în acvariu. Faptul este că astfel de dispozitive își asumă rolul sistemelor de filtrare biologică, care combate efectiv orice izbucnire bacteriană neprevăzută.

Cancerul la sănătate depinde în mod direct de eforturile dvs. și de respectarea regulilor de bază ale conținutului. Nu puteți supradimensiona racii și puteți da multă hrană. Acest lucru se datorează faptului, că restul animalelor de hrană se vor ascunde în găurile lor și, după o anumită perioadă de timp, va începe să putrezească și să deterioreze starea apei. Ca rezultat, apariția unui focar bacterian și dispariția rezervelor de apă nu sunt excluse.

Reguli pentru păstrarea racului de acvariu: curățarea și înlocuirea apei

Ce mănâncă cancerulDacă, din anumite motive, culoarea apei sa schimbat foarte mult, a devenit murdară și murdară, iar mirosul de acvariu este putrezit, este necesar să se schimbe apa cât mai curând posibil sau să se reducă intensitatea nutriției. Pentru a înlocui apa, puteți folosi apă proaspătă de la un acvariu sănătos. Se va întoarce repede echilibrul biologic optim.

Înlocuirea apei se face o dată pe lună, când a patra sau a cincea parte a apei vechi este înlocuită cu apă proaspătă. Dar, în orice caz, este imposibil să refuzi un astfel de eveniment. Dacă în acvariu va fi un val de lichid proaspăt, acest lucru va afecta în mod favorabil compoziția sa hidrochimică și va afecta pozitiv dezvoltarea racului de acvariu. De asemenea, atunci când se revigorează, numărul substanțelor nocive va scădea, iar conținutul de oxigen va crește rapid.

La determinarea parametrilor de bază ai apei, unde va trăi raciul, este necesar să se studieze în detaliu trăsăturile speciilor alese, tk. Cerințele hidrochimice pot diferi în funcție de caracteristicile rasei. În cazul în care achiziționarea de cruzimi de artropode a fost efectuată într-un magazin de animale dovedit, atunci împreună cu animalul vi se va oferi o listă de cerințe de bază pentru condițiile de detenție.

Se crede, în general, că racii din acvariu nu sunt pretențioși pentru compoziția apei, astfel încât nu există limite specifice. Dar este important să se țină seama de faptul că apa prea moale poate duce la consecințe fatale în timpul procesului de hemoragie a cancerului sau în schimbarea mantalei de chitină.

Ce se poate hrăni cu cancer într-un acvariu

Conținutul de raci din acvariul acasă implică utilizarea unei hrănire corectă și echilibrată. Se crede că astfel de creaturi sunt omnivore, deci rația alimentelor este foarte diferită. În compoziția sa trebuie să existe ingrediente vegetale și animale. Dar, după cum spun statisticile, la anularea racilor de apă dulce, care se găsesc în râurile și lacurile noastre, varianta de acvariu dă prioritate hranei pentru animale. În cele mai multe cazuri, ele pot fi hrănite cu alimentele obișnuite pentru pești.

O soluție bună este să folosiți o carne tocată de carne de vită, o carne tocată cu conținut scăzut de grăsimi, bucăți de pește proaspăt sau viermi de sânge. De asemenea, în magazin puteți cumpăra alimente speciale pentru speciile de pești de fund, care au proprietăți nutriționale sporite și compoziții bogate în vitamine.

Când vă hrăniți, este important să nu exagerați și să nu aruncați totul în apa care vine în ochii voștri. Alimentele ar trebui să fie echilibrate și selectate corespunzător. În caz contrar, va duce la un rezultat lamentabil.

Dacă este o chestiune de alegere a alimentelor vegetative pentru a le oferi, este necesar doar în cazul în care într-un acvariu este un pic de alge marine. În alte privințe, animalul va găsi în mod independent hrană pentru caracterul său vegetal.

Racii foarte mult le place să frâie frunzele plantele de acvariu, lăsând în același timp rădăcinile intacte, astfel încât să nu le deterioreze, ceea ce poate afecta siguranța casei. O opțiune bună pentru produsele alimentare este:

 • Alimentarea racilor domesticiurzici;
 • crin de apă;
 • pondweed;
 • morcov;
 • castraveți;
 • dovlecel;
 • patrunjel;

Caracteristicile reproducerii

Dacă racii de acvariu vă provoacă un interes deosebit și curiozitate, până la punctul în care doriți să faceți reproducerea lor, luați în considerare o mulțime de caracteristici și factori. La întreținerea la domiciliu există adesea o astfel de problemă, că într-un singur acvariu se concentrează numai persoanele cu un singur sexși. Pentru a evita această situație, este important să înveți să le distingi prin caracteristicile lor sexuale, astfel încât în ​​apă să existe atât tipuri de cancer masculin, cât și femei.

Caracteristicile naturale ale reproducției sunt ambigue pentru diferitele tipuri de raci de acvariu. De exemplu, cancerul de mlaștină pitic este considerat matur sexual la vârsta de trei luni. În același timp, creșterea masculină rar depășește 2-2,5 centimetri (femelele sunt ușor mai mari - până la patru centimetri). Condițiile optime de întreținere înseamnă prezența unei temperaturi stabile a apei de 15-27 grade Celsius. Speranța medie de viață ajunge la doi ani.

La reproducerea cancerului începe imediat după încheierea perioadei de molotare. Un bărbat are două sau trei femele. La diluția la domiciliu este necesar să se aplice Un fel special de sol în care vor fi prezente frunze de migdale sau de stejar, conuri de arin și pietricele mici. Un astfel de sol va fi un refugiu excelent pentru fetele drăguțe.

În cazul în care partenerii de sex masculin cu femela, ea amână imediat de la 40 la 50 de ouă și de ceva timp se ascunde în adăpost. De regulă, durează până la 14 zile, după care apar mici copii pe lumină.

Ce boli sunt afectate de cancerele de acvariu

Cum să conțină raciCa și alți reprezentanți ai faunei de acvariu, crabii sunt predispuși la diverse boli. O parte semnificativă a acestora se datorează unor condiții inadecvate de detenție, concentrație ridicată de nitrați și alte probleme. Bolile infecțioase sunt reprezentate de o scădere a activității normale, de o deteriorare a proprietăților reproductive și de decesul în masă al populației. Cele mai periculoase boli sunt ciuma canceroasă, bolile ruginite și porțeleanul. Până în prezent eficaceîn lupta împotriva acestor virusuri acolo. Pentru a preveni infecțiile, este important să monitorizați cu atenție starea apei, echilibrul de alimentare și alte caracteristici ale conținutului.

Cu grija adecvata, cresterea racilor de acvariu la domiciliu va fi foarte incitanta. Aceste cruste drăguțe vă vor multumi pe dvs. și pe oaspeții dvs. mai bine decât alte animale de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariuPește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariu
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Particularitățile conținutului de somn pterygochleum de somnParticularitățile conținutului de somn pterygochleum de somn
Instrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariuInstrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariu
Vizualizarea zorilor de broaște, recomandări pentru întreținere și îngrijireVizualizarea zorilor de broaște, recomandări pentru întreținere și îngrijire
O varietate de compatibilitate sinodontis cu pește de somn peșteO varietate de compatibilitate sinodontis cu pește de somn pește
» » Răcul acvariu: caracteristicile conținutului, descrierea rocilor
© 2021 amigdas.com