amigdas.com

Faza de reproducere: conținut la domiciliu

Celule pentru fazaniAstăzi, mulți sunt interesați de modul în care să-i reproducă pe fazani acasă. Aceste păsări frumoase pot aduce cu ușurință un venit stabil. Ce ar trebui să știe un începător pentru ca conținutul și creșterea să devină profitabile? Torsul ușor aplatizat, pieptul nu prea lat. Cea mai mare parte a cărnii din zona sânului, coada și tibia sunt mult mai mici decât puiul. Oasele și pielea sunt subțiri, culoarea cărnii este albăstrui

.

Descrierea a ceea ce sunt rocile

Apare din regiunile din Caucaz, dar astăzi fazanii sunt crescuți cu succes în zona de mijloc a Rusiei și chiar în Yakutia. Fazanul comun rămâne o țintă dorită pentru vânători în multe țări din întreaga lume. Începutul agricultorilor produce preponderent caucazian și obișnuit. În timpul reproducerii, subspecii au trecut de mai multe ori, așa că astăzi fazanul de vânătoare este o rasă hibridă.

Caracteristica cea mai caracteristică - Coada lungă este în formă de pene, în care sunt aproximativ 20 de pene. Are un inel frumos în jurul ochilor, această parte poate fi lipsită de pene în varietatea sălbatică. Aripile sunt rotunde, picioarele bărbaților împodobesc pintenii. Ele sunt mai mari decat femelele, greutatea fazan ajunge la 2 kg. De lungime a corpului de aproximativ 90 cm.

Culoarea bărbatului poate fi diferită - de la aur la violet. În mod deosebit, frumoasa face ca pasărea să fie o depresiune metalică. Samochki arată mult mai modest - gri sau maro deschis, cu impregnări întunecate. Există un fazan obișnuit nu numai în Asia (China, Mongolia, Afganistan, Vietnam), dar și în Caucaz, în regiunea Volga, Primorsky Krai și Coreea.

 • Cum să conțină fazaniFazanul de Aur. Venind din China. Numele a fost primit datorită unui trunchi de pene lungi de aur. Sânul este roșu, gâtul este portocaliu (penele sunt decorate cu o margine întunecată). Această rasă este pur decorativă, are o greutate mică. În plus, o culoare strălucitoare nu contribuie la supraviețuirea în sălbăticie.
 • Fazan de argint. Acest reprezentant al detașării struțului vine și din Asia. Ușor de învățat - partea superioară a carcasei este albă, decorată cu linii maro. Partea inferioară a casetei este contrastantă - negru, cu pene negre strălucitoare. Picioarele sunt roșii strălucitoare, corpul bărbatului este destul de lung - până la 120 cm. Păsările colorate în culoarea brun-gălbui cu linii negre transversale.
 • Fazanul regal. Rasa decorativă este destul de mare - lungimea corpului împreună cu coada poate ajunge la 2 m. În Europa este și o pasăre comercială. Pene sunt maro de aur, gâtul este întunecat, partea din spate a capului este ușoară. Se pare că fazanul este acoperit cu cântare - de fapt, fiecare stilou are o margine de culoare contrastantă.

Pentru fazanul de creștere a cărnii, fazanul vânează.

De unde să încep

Deoarece fazanul este doar o pasăre parțial domesticată, acesta poate fi păstrat numai în incinte închise. Prin urmare, trebuie să țineți cont imediat de costurile de construcție a cuștilor. De asemenea, necesitatea de a cumpăra un incubator, oul sau tânăr podroschenny, produse alimentare (costul este de aproximativ 400 de ruble. Pe cap).

Este necesar să aveți o cameră izolată separată pentru tineri, deoarece este de până la vârsta de 2 luni. trebuie să fie ținute calde. Fazanutyam pentru încălzire necesită lămpi speciale. Toate aceste costuri trebuie luate în considerare înainte de a lua o decizie privind reproducerea. În caz contrar, reproducerea fazanților la domiciliu poate deveni o povară insuportabilă pentru antreprenorii începători.

Locurile de conținut este de dorit să costați cu un acoperiș, sau înfășurați-o cu un film. Se face pentru a menține animalele în permanență uscate - nu le place umiditatea. Păsările adulte se pot ierna în condiții de siguranță în aer liber, dar umezeala este plină de boli. Prin urmare, cea mai bună acoperire pentru podea este nisipul. În locurile în care mersul pe jos poate fi obtyanut peste nailon ochiurilor de plasă care masculii nu se accidenteze când decola. Baldachinul va servi ca un adăpost de la vreme rea și de razele soarelui stropitoare. Locurile ar trebui să fie mai multe - animalele de companie ar trebui să se simtă relaxate, deoarece în sălbăticie își petrec cea mai mare parte a timpului fără vecini.

Cerințele pentru incintă nu sunt prea complicate, ci tratați-le cu atenție. La urma urmei, succesul fazanilor de reproducere va depinde de confortul păsărilor. Condițiile de detenție ar trebui să fie cât mai aproape de cele din sălbăticie.

 • Faza de reproducere în casăAtunci când se reproduc roci decorative, este necesar să se mărească suprafața incintei, deoarece bărbații au cozi destul de lungi.
 • În condiții naturale, fazanii petrec noaptea pe copaci, așa că ar trebui să faceți năluci în cuști. Ele sunt situate la o înălțime de cel puțin un metru de la sol. Puteți planta un copac sau un tufiș pe care pot dormi păsările.
 • Pe ochii fazanilor este recomandat să purtați ochelari speciali - așa că se vor comporta mai calm.

În primăvară, sezonul de reproducere începe, femelele vor începe zidăria. Fă-o mai bine pentru ei în adăposturi, a căror construcție ar trebui să aibă grijă de proprietar. Fazanii acasă rar independent de ouăle de incubație. Prin urmare, ele sunt plasate într-un incubator sau au pus puii.

Retragerea tinerilor

Fazanul în primul an de viață poate demola până la trei zeci de ouă, mai mulți adulți - până la 70 de ani. Este important să se asigure că femelele permit fazanilor. Fermierii cu experiență sunt sfătuiți să transfere periodic bărbați de la o familie la alta. Deci toată zidaria va fi fertilizată cu siguranță.

Puii nou-născuți ar trebui lăsați în incubator câteva ore. astfel încât să se usuce și să înceapă să urce labele lor. Apoi, acestea sunt transferate într-o cameră separată la o rată de maxim 30 de capete pe metru. O populație mai densă este plină de cazuri de canibalism.

Copiii devin destul de repede - deja în 3 luni. ajunge la greutatea maximă, după care este posibilă producerea de carne. În cazul în care păsările sunt cultivate pentru a participa la vânătoare, ele sunt păstrate până la sfârșitul molotării.

Sursă de alimentare

Mănâncă fazanCa multe alte pui, fazanii acasă mănâncă cereale, legume proaspete și au nevoie de suplimente minerale. Baza de dieta ar trebui să fie de porumb și grâu, include, de asemenea, tort, făină de oase, ulei de pește, creta. În vii, păsările vor mânca iarbă, vor căuta gândaci, viermi. Tinerii sunt foarte de dorit să dea hrană mixtă - în special, au nevoie de reprezentanți ai raselor de carne. Este posibil să se ofere amestecuri destinate curcanilor. Alimentatorii ar trebui plasați astfel încât să nu aibă apă.

Dacă e pe un câmp de cartofi Găleții Colorado se găsesc, fazanii vor ajuta să scape de această problemă. Numai înainte de a elibera păsările la libertate, trebuie să-și lege aripile sau să scape.

piață

Orice activitate agricolă, inclusiv reproducerea fazanților, ar trebui să aducă profit. O parte importantă a lucrării este căutarea celor care doresc să cumpere produsele fermei. Păsările sunt achiziționate în diverse scopuri:

 • pentru lucrările de reproducție (păsări de curte în formă vie);
 • pentru restaurante (carcase procesate) - multe rase de rase rare de carne în străinătate;
 • pentru vânătoare (cumpărarea de silvicultură) - principala dificultate este de a găsi o economie interesată. Ar trebui să fie situat în apropiere, să aibă vizitatori obișnuiți cu venituri mari;
 • vânzarea în colecții private, grădinile zoologice - este încă o direcție foarte rară, cu o anumită perspectivă.

Nu fiecare restaurant oferă carne fazană scumpă și rară. Rețelele comerciale comune vând păsări de curte mai ieftine. Este că supermarketurile cu un public țintă special pot cumpăra pentru clienții lor un produs neobișnuit. Prin urmare, fazanii de reproducere necesită o analiză preliminară detaliată, luând în considerare toți factorii. Doar prin semnarea unui contract pentru furnizare, este necesar să începeți să achiziționați tot ce este necesar.

caracteristici

 • Cum să ai grijă de fazaniÎn viața fazanilor există perioade diferite - tribale și non-tribale. Primul se caracterizează prin agresarea crescută a păsărilor în relație una cu cealaltă. În acest moment, familiile ar trebui să fie resetate pentru a evita coliziunile. În sezonul non-tribal, toate animalele pot fi păstrate împreună, ceea ce simplifică foarte mult menținerea fazanilor acasă. Pentru incepatori este important sa luati in considerare toate detaliile in avans pentru a reduce pierderile de animale.
 • Reprezentanții diferitelor rase ar trebui să fie păstrați în camere separate. În caz de coliziune, masculii pot muri, deoarece manifestă agresiune unul față de celălalt.
 • În funcție de rasă, păsările pot fi fie monogame, fie poligame. Având în vedere acest lucru, este necesar să se efectueze reinstalarea - fie în perechi, fie în familii (4 femele pe fazan).

Merită să faci afaceri cu fazani?

Faza de reproducere ca o afacereFasada carne are caracteristici bune de gust, iar proprietățile sale dietetice sunt cu adevărat unice. Ea nu are practic nici o grăsime, deci poate fi utilizată într-o dietă sănătoasă. Mulți consideră că creșterea acestor păsări este o afacere promițătoare. Ferma plătește în decurs de un an, profitul atinge 50%. Cu toate acestea, materialul de reproducere, oul de incubație costă mult mai mult decât puii obișnuiți, gâștele și rațele.

Avantajele includ concurența redusă, ceea ce face posibilă luarea nișei. Carnea fazan și oul au un gust excelent, sunt foarte utile, sunt folosite în scopuri medicinale. Cu toate acestea, pentru a începe o afacere, este nevoie de deșeuri considerabile. Păsările vor putea să aducă urmași numai în anumite condiții. Un cost mare de producție poate împiedica căutarea canalelor de vânzare.

Păsări de curte experimentate nu va părea dificilă reproducerea fazanilor acasă. Pentru începători, această afacere poate fi prohibitivă - dacă o persoană nu a fost implicată niciodată în creșterea păsărilor, el ar trebui să înceapă să facă păsări mai puțin costisitoare pentru a începe.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să prindă un fazan: metode și reguli de bazăCum să prindă un fazan: metode și reguli de bază
Cum să prindă un fazan: habitat, aspect și modalități de capturare a fazanțilorCum să prindă un fazan: habitat, aspect și modalități de capturare a fazanților
Cele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografieCele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografie
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Baza curcani - caracteristici și descriere generală a curcanilorBaza curcani - caracteristici și descriere generală a curcanilor
Chicken brahma: o descriere a păsărilor, tehnologie de reproducere, hrană și boalăChicken brahma: o descriere a păsărilor, tehnologie de reproducere, hrană și boală
Salmonella faverol de puiSalmonella faverol de pui
Puii de orez sunt o rasa minunata rusaPuii de orez sunt o rasa minunata rusa
Caracteristicile rasei de pui de mătase din ChinaCaracteristicile rasei de pui de mătase din China
» » Faza de reproducere: conținut la domiciliu
© 2021 amigdas.com