amigdas.com

Enromage în medicina veterinară - instrucțiuni de utilizare

Aplicarea medicamentuluiEste un agent antibacterian și un antibiotic utilizat pentru tratarea animalelor în medicina veterinară.

droguri injectabile Enromag, de asemenea, numit enrofloxacina, reprezintă un lichid galben saturat sau ușor ambalate în fiole de sticlă, volumul de preparare diferit:

 • 20 mililitri;
 • 100 mililitri.

Informații generale

Principala substanță activă a medicamentului: enrofloxacin, în funcție de concentrația soluției - 50 sau 100 miligrame pe mililitru. În plus, conține secundar:

 • butilat (alcool butilic);
 • apă distilată;
 • hidroxid de potasiu.

Păstrați flaconul într-un ambalaj etanș și etanș, într-un loc uscat protejat de lumina soarelui și încălzire directă. Medicamentul nu trebuie să stea lângă hrană, să se hrănească sau să fie la îndemâna copiilor. Temperatura este în limita a 5 până la 25 de grade Celsius.

Timpul de păstrare în memorie în condițiile menționate anterior, este de 3 ani de la data emiterii. După acest timp, nu puteți trata animalele cu acest medicament. Sticla deschisă nu este, de asemenea, supusă unei depozitări pe termen lung - acestea trebuie utilizate imediat după decuplare. Și restul medicamentului este eliminat în conformitate cu cerințele prevăzute în legislația specială.

Contraindicații

Medicamentul enromagTratamentul cu Enromag nu poate fi combinat utilizând următoarele medicamente și ingrediente active: cloramfenicol, macrolide, teofilină, tetracicline și medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. Prezența anomaliilor în țesutul cartilaginos sau în sistemul nervos, însoțită de crampe, este o indicație pentru refuzul tratamentului.

Nu se recomandă utilizarea bovinelor și a animalelor în timpul sarcinii sau hrănirii, deoarece în timpul tratamentului, o parte din enrofloxacină va fi excretată cu lapte. Contraindicat Enromag cu sensibilitate crescută la constituenții medicamentului și fluorochinolone, precum și la creșterea puilor și pisicilor.

mărturie

Enromag se utilizează subcutanat sau intramuscular pentru tratamentul porcinelor, animalelor de companie, pisicilor, bovinelor mici și mari. Dar, de asemenea, cu ajutorul său trata păsările de pui de carne sau alte rase de carne domestice. Medicamentul implică tratament:

 • bronșită, răceli sau alte boli respiratorii;
 • colibaciloza;
 • salmoneloza;
 • Pasteurellosis;
 • varietăți de enteritis;
 • micoplasmoze;
 • infecții virale (dacă există o sensibilitate a agentului patogen la componenta activă a medicamentului).

În plus, medicamentul este utilizat atunci când există semne ale bolilor de mai sus la porci tineri, viței și miei. În medicina veterinară este folosit pentru tratamentul cazurilor severe de rinită și pneumonie.

Enromag - instrucțiuni de utilizare

Medicamentul trebuie utilizat o dată pe zi, în intervalul 3-5 zile. Doză de praf este injectată în mușchi, toate celelalte - subcutanat. Dozajul pentru fiecare specie poate diferi, cantitatea admisibilă de medicament în mililitri pentru fiecare 1 este dată în tabel:

specie5% Enromag10% Enromage
Animale agricole0,5-1,00,25-0,5
Animale de companie (pisici, câini),0-2,0-

Pentru animalele mici Nu se recomandă injectarea cu enorme cu concentrații mai mari de 5%. Datorită posibilei apariții a durerii severe la locul de injectare, nu este recomandabil să se administreze mai mult decât doza indicată animalelor:

 • mare - 5 mililitri;
 • mici - 2,5 mililitri.

Unde se folosește enromagul de droguriPăsărilor li se permite să ia un antibiotic, adaugat la apa potabila, un curs de 3-5 zile. Pentru perioada selectată, alimentarea obișnuită este înlocuită cu soluția rezultată de Enromag și apă. Diluant de droguri bazat pe nevoia de a bea o zi. Concentrația permisă a medicamentului la 10 litri de apă nu trebuie să depășească 5 mililitri. Reziduurile de lichid la sfârșitul zilei sunt reciclate și înlocuite cu o nouă porție.

Pierderea admiterii la dozare Enromage trebuie evitate - aceasta va duce la o scădere a eficacității tratamentului. Dacă nu o puteți evita, injecția este reluată.

Efecte secundare, fenomene sau complicații atunci când sunt aplicate strict conform instrucțiunilor sunt absente. Dar o supradoză a unui medicament poate provoca un animal să sufere de depresie, apetit scăzut, vărsături sau diaree.

Dacă există o alergie sau o hipersensibilitate la componentele incluse în componente, Enromag trebuie întrerupt, iar animalului trebuie să i se prescrie un curs antihistaminic.

Instrucțiuni după aplicare

Instrucțiuni de utilizareDeoarece Enromag se referă la varietăți de antibiotice, pe lângă instrucțiuni, este necesar să se respecte o serie de precauții. Imediat după cursul tratamentului Este imposibil să sacrificați rasele de carne de animale, așteptați cel puțin 2 săptămâni după ultima aplicare. Pentru păsări, la rândul lor, este suficient să supraviețuiți 11 zile și să începeți să folosiți ouăle pentru alimente - după 9 zile.

În cazul în care este necesară o sacrificare forțată a unei păsări sau a unui animal, carnea poate fi folosită ca hrană pentru animalele purtătoare de blană pentru producția de făină de carne și oase.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisiciEnroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
Amoxicilina pentru aplicare pe animale este inclusă în instrucțiuniAmoxicilina pentru aplicare pe animale este inclusă în instrucțiuni
Medicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizareMedicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare
Enroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinarăEnroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinară
Tylosin 50: instrucțiuni pentru preparare, utilizare în medicina veterinarăTylosin 50: instrucțiuni pentru preparare, utilizare în medicina veterinară
"Stop cistita" pentru instructiunile pentru pisici: tableta pentru pisici"Stop cistita" pentru instructiunile pentru pisici: tableta pentru pisici
Farmacină pentru păsări: instrucțiuni de utilizareFarmacină pentru păsări: instrucțiuni de utilizare
Medicină veterinară: enrofloxacină, instrucțiuni pentru utilizare la păsăriMedicină veterinară: enrofloxacină, instrucțiuni pentru utilizare la păsări
Aplicarea unui antibiotic local antibiotic efervescent din aveximaAplicarea unui antibiotic local antibiotic efervescent din avexima
Indicații pentru utilizarea enormă conform instrucțiunilor din medicina veterinarăIndicații pentru utilizarea enormă conform instrucțiunilor din medicina veterinară
» » Enromage în medicina veterinară - instrucțiuni de utilizare
© 2021 amigdas.com