amigdas.com

Tipuri de acoperiri anticorozive pentru produse metalice

Componente de protecție pentru metalAcoperirea anticorozivă a metalului este una dintre cele mai comune metode de protejare a structurilor metalice sau a comunicațiilor de orice fel de influențe externe negative.

Protejarea stratului de acoperire împotriva coroziunii este crearea pe suprafață a unui strat suplimentar care nu permite contactul direct al metalului cu aerul, umiditatea sau apa.

Există diferite tipuri de acoperiri anticorozive, datorită cărora este posibilă extinderea cu succes a duratei de viață a dispozitivelor metalice.

Ce este coroziunea metalică?

Aplicarea compoziției protectoareÎnainte de a vă da seama cum să acoperiți metalul împotriva coroziunii, ar trebui să înțelegeți care este coroziunea însăși. Se înțelege ca o reacție chimică, care apare atunci când toate condițiile favorabile pentru aceasta au fost create.

Pe suprafață forme de coroziune din următoarele motive:

 • dacă materialul a fost expus la umiditate timp îndelungat;
 • dacă suprafața se află într-o zonă deschisă;
 • Dacă condițiile de funcționare nu au fost îndeplinite;
 • dacă metalul este deformat și proprietățile sale sunt atât de schimbate, încât nu va fi posibilă utilizarea acestuia în viitor.

Datorită factorilor externi, metalul poate schimba culoarea, textura sau se poate rupe.

Scopul acoperirilor anticorozive

O acoperire anticorozivă are această funcție:

 • creează protecție împotriva efectelor negative ale umidității;
 • se confruntă cu diferite tipuri de combustibil;
 • Nu permiteți reacția cu un număr mare de componente chimice care pot deteriora stratul de protecție al învelișului;
 • creează rezistență la intemperii și izolație electrică.

Reguli de selecțieMaterialele de protecție pot crea o activitate activă și pasivă protecție împotriva coroziunii. Protecția pasivă înseamnă aplicarea unui strat de vopsele și lacuri, cu care metalul este izolat de umiditate. Cel mai adesea pentru protecția pasivă a vopselelor și lacurilor metalice pe bază de lianți sintetici, precum și a vopselelor alchidice sunt utilizate. Când aveți nevoie de o acoperire de înaltă calitate și subțire, acordați atenție bituminoase, și dacă este vorba de aplicare într-un mediu agresiv și la o temperatură ridicată, atunci este necesar să se utilizeze emailuri organosiliconice.

Și protecția activă implică utilizarea inhibitorilor chimici în coloranți, care încetinesc oxidarea metalelor și a altor aditivi. Astfel de acoperiri vor dura mai mult decât protecția pasivă.

Acoperirea anticorozivă este necesară pentru caorroziya Nu sa răspândit pe toată suprafața metalului.

Puteți achiziționa agenți anti-coroziune în orice magazin de construcții, sunt disponibili în termeni de cost. Ei intră repede în contact cu rugina și își loveau focurile.

În scopul protecției, specializate vopsele și lacuri, Cele mai bugetare sunt emailurile și vopselele cu aditivi chimici.

avantaje

Componente de protecție pentru metalToate acestea sunt foarte simple în aplicare și aplicare, munca nu necesită pregătire specială. Cu ajutorul acestor compuși, este posibilă procesarea rapidă și calitativă a structurilor metalice de design complex și dimensiuni mari.

Și coperta are un număr de bonusuri. Ele sunt nu numai ieftine, dar au și ele astfel de avantaje:

 • capacul poate fi orice culoare, este suficient doar să alegeți paleta respectivă;
 • compozițiile au caracteristici de protecție ridicate;
 • În cazul în care stratul este deteriorat în timpul funcționării, acesta poate fi ușor restaurat.

Majoritatea agenților de control al coroziunii sunt folosiți în principal pentru izolarea pe termen lung a elementelor metalice prezente în structură. Această metodă de procesare poate fi combinată cu succes cu finisaje decorative. Estetica exterioară în final rezultatul este important. Mai mult decât atât, dacă munca se va face fără griji, atunci este posibil ca, în timp, coroziunea să reapară și va fi mai periculoasă.

Tipuri de acoperiri și reguli pentru selectarea acestora

Acoperiri anti-coroziuneStructurile metalice trebuie protejate în mod fiabil de deteriorarea mecanică și chimică. Cu ajutorul protecției anticorozive, puteți salva aspectul original al materialului. De asemenea, este posibilă extinderea duratei de viață a structurii la 60 de ani. Stratul de protecție aplicate uniform și rezistente la efectele de temperatură ridicată și la așchii.

Acest tip de protecție anticorozivă trebuie ales în funcție de caracteristicile de proiectare:

 • galvanizare - o opțiune potrivită pentru elementele și produsele mici, dar pentru lucrările de reparații nu va funcționa;
 • nitridarea - este folosită în principal pentru protejarea rezervoarelor. Stratul de nitrit rezistă bine la apă, ulei sau benzină, dar este capabil să se descompună datorită acțiunii acizilor sau a sărurilor.

În plus față de aceste acoperiri anticorozive pe piața internă, următoarele sunt populare:

 • Aluminarea (folosind un aliaj de fier și aluminiu) - utilizat pentru a acoperi echipamente de turnătorie, țevi sau tablă;
 • cromarea (compusă din ferocrom 60%) protejează detaliile echipamentelor industriale, țevilor din rețelele de schimb de căldură și componentele auto;
 • îmbinarea prin difuzie (aliaj de aluminiu și zinc) - în acest caz stratul de protecție este aplicat în cuptoare rotative speciale, apoi este pasivizat și devine mai rezistent la coroziune.

Metoda cea mai simplă și cea mai rentabilă pentru crearea de protecție împotriva coroziunii pentru metal este acoperirea cu vopsele speciale precum "Nerzhalyuks" sau "Silver"

Produsele metalice pot fi prelucrate prin intermediul materialelor plastice, în special din nailon sau fluoroplastice.

Cu toate acestea, indiferent de metoda pe care o alegeți, este important ca suprafața care trebuie tratată să fie corect pregătită, curățată sau degresată. Aceasta este garanția că stratul de acoperire va fi aplicat uniform, iar durata de viață va crește semnificativ.

Caracteristicile aplicării compușilor de protecție

Așa cum am menționat deja, stratul de protecție anticoroziv este realizat pe baza diferitelor aliaje metalice și a metalelor (zinc, cadmiu, aluminiu, nichel și altele).

Există mai multe moduri de a aplica un strat de protecție:

 • galvanizarea - metalele sunt depuse pe suprafața structurilor prin acțiunea electrolitică;
 • metodă fierbinte - metalul este aliat cu un strat de protecție la o temperatură de până la 450 de grade;
 • metoda de difuzie - structura este imersată într-un amestec metalic pulverizat la o temperatură de 380 până la 1000 de grade;
 • metalizarea - metalele topite sunt pulverizate prin echipamente speciale.

Această sau acea metodă de aplicare a unui strat anti-coroziv este selectată pentru anumite tipuri de structuri metalice. În special, dacă este vorba de prelucrarea obiectelor mari, cum ar fi rezervoarele, tancurile, podurile sau navele, se alege metalizarea. Pentru prelucrarea obiectelor mijlocii de oțel se utilizează galvanizarea, într-o manieră difuză, se aplică protecția părților de diferite tehnici, iar pentru structurile din oțel și fontă fierbinte este o tehnică fierbinte.

Protecția materialului trebuie efectuată foarte atent, este necesar, de asemenea, să se efectueze anumite măsuri preventive care să nu permită coroziunea. Dacă rugina a apărut deja pe metal, atunci este necesar să acționați după cum urmează:

 • mai întâi folosiți o detectare a defectelor. Această metodă implică un studiu detaliat al suprafeței pentru a determina gradul de coroziune din metal. În acest stadiu, se efectuează diagnostice și se determină modalitățile cele mai potrivite de a face față ruginii și consecințelor. Uneori trebuie să realizați o finisare de înaltă calitate și de înaltă calitate a încăperii sau a departamentului industrial;
 • apoi există lucrări pregătitoare, în timpul cărora suprafața este pregătită pentru lucrările următoare și are ca scop curățarea metalului de rugină, precum și finisarea. În unele cazuri, înainte de vopsire, va trebui să faceți un grund sau să eliminați zgârieturile, prin care lichidul intră în structura metalului și din interior distruge. Nu uitați că praful este dăunător și că este foarte important să îl îndepărtați în timpul pregătirii suprafeței. Este în praf compușii chimici și compușii care provoacă distrugerea metalului;
 • Ultima etapă și cea mai importantă este aplicarea unui strat de vopsea pe suprafața metalică. Nu vă puteți grăbi aici, deoarece calitatea acțiunilor depinde de eficiența stratului protector al stratului de acoperire. După fiecare strat următor este necesar să se aștepte uscarea și solidificarea acestuia. Apoi se verifică calitatea lucrării.

Protecția anticorozivă pentru metal este incredibil de importantă, o compoziție bine selectată va proteja în mod fiabil structurile metalice de influențele externe negative și va prelungi viața.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce sunt inhibitorii de coroziune ai metaluluiCe sunt inhibitorii de coroziune ai metalului
Curenții rătăciți și protejarea conductelor de apă împotriva coroziuniiCurenții rătăciți și protejarea conductelor de apă împotriva coroziunii
Caracteristicile și compoziția oțelului inoxidabilCaracteristicile și compoziția oțelului inoxidabil
Tipuri de coroziune și caracteristicile acestoraTipuri de coroziune și caracteristicile acestora
Zincarea metalelor și tehnologia de galvanizareZincarea metalelor și tehnologia de galvanizare
Acoperișuri: descriere, fotografieAcoperișuri: descriere, fotografie
Acoperiș din metal, culori, fotografieAcoperiș din metal, culori, fotografie
Utilizarea cascadelor metalice, descriere cu fotografieUtilizarea cascadelor metalice, descriere cu fotografie
Caracteristicile protecției catodice a conductelor împotriva coroziuniiCaracteristicile protecției catodice a conductelor împotriva coroziunii
Coroziunea electrochimică: o descriere a procesului și a metodelor de combatereCoroziunea electrochimică: o descriere a procesului și a metodelor de combatere
» » Tipuri de acoperiri anticorozive pentru produse metalice
© 2021 amigdas.com