amigdas.com

Pui de mini-carne: caracteristicile rasei

Pui de mini-carne - descrierePână în prezent, există destul de puține rase de pui. Proprietarii de ferme mici preferă să reproducă puilor de mini-carne. Este o rasă universală capabilă să ofere proprietarului său nu numai carne, ci și ouă. Pentru a păstra și a crește mini-pui, nu aveți nevoie de atașamente mari. Aceste păsări sunt complet nepretențioase, consumă o cantitate mică de hrană, dar câștigă rapid greutate.

În 66 de pui pitica albaPentru prima dată, puii de mini-carne au fost crescuți în Rusia. Ulterior, aceste păsări au devenit populare în Europa. Pentru a realiza o gamă largă de culori de pene, oamenii de știință au folosit următoarele rase de găini:

 1. Rhode Island.
 2. White plymutroki.
 3. Cornish.

Rasa de găini mini-carne are avantajele și dezavantajele sale.

Pentru ei beneficii includ:

 • Puii pitici în curtecreșterea rapidă a penei;
 • impotenta in mancare (mancarea este bine digerata);
 • sunt nerăbdători în îngrijire și întreținere;
 • poartă aceste păsări sunt ouă mari;
 • au un caracter calm, echilibrat, absolut neagresiv;
 • Nu sapa in pamant (ceea ce este foarte valoros pentru fermieri);
 • consumă o cantitate mică de hrană;
 • pentru reproducerea lor nu necesită mult spațiu (poate fi cuprinsă în cuști și în voliere).

Dezavantajele mini-carne de pui nu este atât de mult, totuși, acestea sunt încă disponibile:

 1. Mini-carne de găină - Conținut închisPuii mini de culori diferite trebuie să fie păstrați unul de celălalt (această regulă trebuie respectată, deoarece acestea nu pot fi traversate).
 2. Din cauza labei scurte pe vreme ploioasă, găinile se agață de burtă pe terenul umed. Această circumstanță poate duce la boala lor. Pentru a evita acest lucru, nu este necesar în condiții nefavorabile de a lăsa puii miniaturați la plimbare.
 3. Pot apărea probleme cu labe. Acestea pot fi evitate prin selectarea unei hrăniri mai bune și mai echilibrate pentru păsări.

Descrierea rasei mini-carne de pui

Caracteristicile aspectului puiului de mini-carne:

 • Adulți cocoș de carne mini pe iarbăcorp fizic dens;
 • în spate;
 • piept rotund;
 • picioare scurte;
 • pieptene mici;
 • greutate redusă;
 • penaj destul de dens;
 • culoarea acestor păsări: alb, galben și roșu.

Reproducerea puii de mini-carne

Mini-carne de pui și cocosÎn scopul de a reproduce mini-carne de pui de carne nu trebuie să-și petreacă o sumă mare de bani. Aceste păsări este destul de usor sa continui. În cazul în care adăugarea unui cocoș Cornish în populația mini-pui, puii vor fi destul de puternici și masivi.

Creșterea tinerilor este foarte activă și rapidă. Supraviețuirea găinilor este aproape 100%. Cu toate acestea, nu uitați că puii mici, care nu au fost recuperați, trebuie să ofere o cameră caldă. În primele săptămâni după ecloziune, temperatura ar trebui să fie de aproximativ 35 de grade Celsius. În viitor, puteți reduce temperatura cu mai multe grade în fiecare săptămână.

Întreținerea și îngrijirea rasei de pui de mini-carne

Pui de mini-carne în interiorDacă respectați toate regulile de păstrare și îngrijiți cu atenție aceste păsări mici, ei vor mulțumi proprietarului lor cu carne și ouă de bună calitate.

Pentru a păstra aceste găini miniaturi mici este necesar să se construiască un coș mic de pui cald, în care nu ar trebui să existe proiecte. Prizele trebuie amplasate la o înălțime de puțin peste jumătate de metru. De asemenea, merită plasate bănci pentru păsări pe o platformă ridicată. Pe furaje trebuie să existe fuste, astfel încât mâncarea să nu se prăbușească în timpul mesei.

În camera sau în cușcă, unde sunt ținute păsările, este necesar să se mențină ordinea. Casa curată de păsări este cheia sănătății păsărilor și să le protejeze de diverse paraziți și boli infecțioase.

Puii de mini-carne se odihnescPe podeaua din casa de păsări trebuie să existe un așternut. Acesta va absorbi excesul de umiditate și va ajuta la evitarea răcelii. Trebuie să schimbi așternutul de două ori pe lună.

Într-o cameră cu păsări, trebuie efectuată o curățare de primăvară de mai multe ori pe an. Casa de păsări este curățată cu apă fiartă, o perie și un săpun de rufe.

Dezinfectarea camerei cu păsări miniaturate ar trebui să fie în mod regulat. Aceasta se face cu o soluție de 2% de lizol.

Hrănirea puii mini-carne

Pui de mini-carne - nutriție adecvatăAceste păsări fără discriminare în mâncare și consumă foarte puțină hrană. Puii tineri sunt recomandați să alimenteze prima lună de furaje mixte, care sunt special dezvoltate pentru rasele de carne. În plus, hrăniți păsările pot fi măcinate cereale în care este necesar să se adauge diferite amestecuri. Și, de asemenea, în produsele alimentare ar trebui să existe pește sau făină de carne și oase, cretă și scoici de ouă tocate mărunt.

tineri se recomandă, de asemenea, să se dea brânză de vaci și verde tăiată. Pansamentul de top mineral ar trebui să fie, de asemenea, prezent în dieta păsărilor. Pe padoc, puii își pot diversifica dieta cu larve, verdeață și pietricele mici.

Drinkers cu apă curată trebuie să fie ținute permanent în casa de păsări. Este de dorit schimbarea regulată a apei, astfel încât diferite bacterii să nu fie crescute în ea.

Descrierea productivității raselor mini-carne de pui

Conținut optim de pui de mini-carneÎn ciuda dimensiunii sale miniatură, mini pui sunt destul de grele. Greutatea medie a acestor păsări mici este de aproximativ trei kilograme. Femeile individuale în greutate sunt puțin mai mici decât cocoșii.

Carnea acestor găini este suculentă și plăcută și delicată.

În ciuda faptului că aceste păsări aparțin raselor de carne, găinile ouătoare au o bună stabilire a ouălor. O singură persoană pe an poate aduce până la 170 de ouă, a căror greutate este de aproximativ șaizeci de grame. Coaja oualor este maro și foarte durabilă.

Se recomandă schimbarea numărului de pui la fiecare doi ani.

Soiuri comune de mini-pui

Luați în considerare câteva din cele mai populare specii ale rasei.

Caracteristicile rasei Dwarf Leggon sau Mini-Cura B-33

Puii din această rasă au o culoare galben strălucitoare, dar adulții sunt albi. Supraviețuirea animalelor tinere este de aproape 100%.

K principalele caracteristici ale rasei includ:

 • cap de dimensiuni mici, roșu;
 • pieptene în formă de frunză plată în specimene de sex masculin și ușor înclinate la femele;
 • lobii urechii albi (dacă au o nuanță roșiatică, atunci este considerată o căsătorie);
 • puternic cioc galben;
 • la animalele tinere ochii sunt portocalii, la adulți ochii sunt mai buni;
 • Picioarele scurte, pe care nu există penaj.

Aceste puicuțe sunt destul de ieftine pentru a le conține, deoarece consumă aproape jumătate din cantitatea de furaj ca cele mai mari rase de păsări.

Leggony diferă caracterul activ, non-agresiv și prietenos. Ocazional pot exista conflicte între cocoși.

Aceste păsări miniatură capabil să se adapteze la orice climat și condiții de detenție.

Pentru mini-puii de reproducție va fi necesară achiziționarea incubatoarelor, deoarece găinile ouătoare nu au instinctul de incubație.

Mâncarea de mini-pui trebuie să fie echilibrată. Alimentația necorespunzătoare poate duce la diverse boli, iar puii pot opri transportul de ouă. Într-un an, o găină poate aduce peste 200 de ouă.

Descrierea rasei de mini pui Rhode Island sau P-11

Pitica cocoșului pitic 11Aceste puicuțe se disting prin penajul roșu și dimensiunile miniatură. Greutatea cocoșului poate ajunge la trei kilograme. Greutatea găinilor este de aproximativ două kilograme și jumătate.

Natura acestor păsări mici este pașnică. Cocosii nu sunt absolut agresivi, nu aranjează luptele și sunt foarte atenți la găinile ouătoare.

În mâncarea acestor păsări mofturos, sunt capabili să digere bine produsele alimentare. În ziua în care au nevoie de puțin mai mult de 100 de grame de alimente.

Până la vârsta de șase luni, mini-puicuțele încep pubertatea. Durata producției de ouă este de 16 luni. Ridicați Rhode Island cu ajutorul unui incubator. Într-un an, o persoană poate aduce aproximativ 160 de ouă.

Mini Chicken Rhode IslandDin descrierea rasei de găini mini-carne, se poate concluziona că acestea păsările sunt ideale pentru păstrarea în gospodării mici. Aceste păsări necesită îngrijire și costuri minime. Ei sunt buni la digerarea alimentelor și nu sunt predispuși la boli atunci când sunt întreținute corespunzător. O altă virtute poate fi atribuită naturii lor iubitoare de pace și complet non-agresivă. Și, de asemenea, este demn de remarcat faptul că reprezentanții acestei rase miniatură se alătură bine altor păsări.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rase de carne de găină: nume, descriere și fotografieRase de carne de găină: nume, descriere și fotografie
Cele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografieCele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografie
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Nesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieriNesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieri
Chick Master Gray: descriere detaliată a raseiChick Master Gray: descriere detaliată a rasei
Toy-poodle: o descriere a rasei, minusuri și plusuriToy-poodle: o descriere a rasei, minusuri și plusuri
Descrierea rasei mini-Dobermann: caracteristicile unui pincher miniaturalDescrierea rasei mini-Dobermann: caracteristicile unui pincher miniatural
Pui de carne Cobbs 500: descriere și descrierePui de carne Cobbs 500: descriere și descriere
Descrierea rasei de găini de găină AdlerDescrierea rasei de găini de găină Adler
Rasă de pui Plymouth: descriere, descriere, conținutRasă de pui Plymouth: descriere, descriere, conținut
» » Pui de mini-carne: caracteristicile rasei
© 2021 amigdas.com