amigdas.com

Orishnikovaya sleepyhead: păstrarea la domiciliu, îngrijirea animalelor

Cum să păstrați dormitorul de căpșuniOrășelul Ornish este un rozător mic, similar cu un șoarece, dar cu o coadă mai pufoasă și mai pufoasă. Acest animal trăiește în condiții sălbatice, dar în ultimul timp a fost din ce în ce mai ținut acasă. Cum să ai grijă de un astfel de animal? Ce trebuie să știți despre asta?

Animalul unei dormune: caracteristicile unui rozătoare

În natură, există două tipuri de rozătoare - starea de somn și lemnul. Terestru mai mult ca un mouse obișnuit la toate, și lemne este similar cu o veveriță. Și ambii se înțeleg foarte bine cu o persoană, dacă creează cele mai confortabile condiții de viață. În același timp, este foarte important să ne amintim puritatea cuștii: Sony, în ciuda faptului că sunt animale foarte mici, le poluează foarte repede casa, iar acest lucru, la rândul său, duce la un miros neplăcut în cameră.

Acum, puțin despre apariția acestui animal:

 • Conținutul de căluș de căpșuniSleepingul somnolenta (al doilea nume este "woody") are un blana de culoare rosiatica, dar pamantul somnoros (se mai numeste "polochok") este complet gri, de aceea ele sunt comparate cu veveritele si soarecii;
 • lungimea corpului sony este de aproximativ 20 cm, exact aceiași indicatori pentru coadă (respectiv, coada și corpul animalului sunt proporționale);
 • greutate de sony - aproximativ 100 gr;
 • Urechile animalului au o formă rotunjită.

Sonia este un animal nocturn, așa că va dormi cea mai mare parte a zilei. Aceste animale nu trăiesc mult timp - de la 3 la 5 ani.

Este foarte interesant să observați mișcările de sony la ramurile copacilor, deoarece acest mic rozătoare este foarte dapper și capabil să sară la o distanță de 10 m.

În cazul în care să cumpere acest animal

Orășelul - nu un animal atât de exotic, încât să poată fi cumpărat la orice magazin de animale de companie, precum și pe piața păsărilor sau chiar cu mâinile crescătorilor. Pe Internet, puteți găsi adesea anunțuri de la persoane despre vânzarea acestui rozătoare.

Apropo, cumperi un dormouse din mâini, trebuie să fii atent: este posibil ca acest individ să fie prins în pădure, respectiv, există riscul ca acesta să-și muște proprietarul și să-i aducă un fel de infecție.

Dar dacă copilul este foarte timid și în același timp complet neagresiv, prin urmare, el sa născut deja în captivitate, iar acesta poate continua să se obișnuiască cu mâinile.

În medie, va trebui să plătiți aproximativ 1000 de ruble pentru somn.

Cum să păstrați un animal de companie acasă

Cum să hrănești dormuncul de căpșuniÎnainte de a cumpăra animalul în sine, trebuie să aveți grijă de casa viitoare în avans. Pentru Sony, celula cu dimensiunile de 100x200x50 cm, cu o mulțime de scări, rafturi și case mici înăuntru este perfectă. De asemenea, în cușcă puteți instala frânghii astfel încât animalul să urce peste ele și o roată pe care toți rozătoarei îl plac fără excepție.

Celulele rotunde pentru aceste animale nu se potrivesc deloc. Sonya este cel mai bine păstrată într-o cușcă standard sau dreptunghiulară. Este important ca acesta să fie spațios și cu multe atribute pentru viața activă a animalului.

La început, dormița de căpșuni va avea cea mai mare prudență în noua sa casă, și acest lucru este normal, așa că nu vă supărați și credeți că ceva nu este în regulă cu animalul. De-a lungul timpului, se adaptează la cușcă, învață toate scările, privește casele și roata și apoi începe să-și ia viața obișnuită. Oreshnikovaya dormouse este foarte activă prin natură, așa că foarte curând va începe să urce corzi, să coboare scara stabilită, apoi să meargă sus, iar acesta va fi principalul ei hobby.

Atenție: Nu lăsați animalul din cușcă și lăsați-l să curgă în jurul apartamentului sau al casei. Acestea sunt rozătoare foarte agile, astfel încât acestea vor fi foarte greu de capturat, pe lângă faptul că există un risc ridicat ca dormoaica să se blocheze undeva, să mănânce ceva sau să fie prinsă de alte animale de companie (de exemplu, o pisică).

Rozătoare Oreshnikovy se simte singur, dar poate fi păstrat și în perechi. Trebuie amintit faptul că astfel de animale într-o singură celulă pot trăi fie ca un cuplu, fie ca o singură familie. Plantați două perechi sau chiar două familii de rozătoare într-un teritoriu: dormama de căpșuni nu va tolera concurența și va lupta fără întrerupere între ei.

Aceste rozătoare sunt foarte prolifice, prin urmare, atunci când le cuplează, trebuie să fim gata pentru un pui permanent. Dacă nu există nici un scop de reproducere a gălucilor de alun, atunci toți indivizii ar trebui să fie păstrați unul de celălalt.

Sonia - animalele nu sunt cele mai curate, astfel încât în ​​plus față de curățarea zilnică a gunoiului, va fi necesar să se efectueze curățarea săptămânală regulată a întregii celule, care implică spălarea fundului, alimentatoare, tije.

Ce mănâncă dormine

Hrănindu-i dormița aproape nu diferă de dieta oricărui alt rozător, constă în astfel de produse:

 • Descrierea căsuței de căpșuninuci;
 • semințe;
 • fructe de copaci;
 • fructe;
 • legume;
 • insecte - poate singura diferență față de restul rozătoarelor.

Este foarte important ca animalul să aibă întotdeauna apă curată și proaspătă, astfel încât vasul de băut trebuie curățat și reumplut în fiecare zi.

În fiecare zi, dormi suficient pentru a mânca aproximativ 40 de grame de alimente, astfel încât aceste animale sunt absolut dispuse să supraalimentare și câștig în greutate.

De câteva ori pe săptămână, acest animal poate fi tratat cu tratamente speciale, de exemplu:

 • pământul gri îi place pâinea obișnuită și iarba;
 • Woody roșu va gusta ouă obișnuite.

Câteva cuvinte despre înmulțirea rozătoarelor

Aceste animale ajung foarte repede la pubertate și deja în 1 lună pot fi reduse. Ele aduc descendenți doar o dată pe an, și, de obicei, se întâmplă în primăvară. Sarcina femeii survine exact o lună, după care se nasc copii în cantitate de aproximativ 10 bucăți. Din moment ce dormiul este un mamifer, tânărul se va hrăni cu laptele matern. Perioada de hrănire este de 3 săptămâni, după care copiii întăriți trec la auto-hrănire. Deja într-o săptămână de auto-hrănire, bebelușii devin adulți și își pot aduce un pui.

Este interesant faptul că astfel de rozătoare se abordează foarte responsabil în creșterea puilor, în care nu participă numai mama, ci și tatăl. Deci, o astfel de familie poate fi considerată deplin în toate privințele.

Animalele de iarnă intră într-o hibernare, de aceea, în cuști ar trebui să existe o mică căldură, cu rumeguș și cârpe înăuntru. De asemenea, celula însăși în sezonul rece ar trebui mutată într-o cameră caldă. Astfel, rozătoarele se vor trezi în jur de 3-4 luni, iar apoi, în primăvară, vor aduce în mod necesar urmași.

În perioada anterioară hibernării și după aceasta, este necesar să examinăm mai atent nutriția animalului: trebuie să fie mai nutritivă și mai echilibrată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Anteater: unde locuiește, cum arată, ce mănâncăAnteater: unde locuiește, cum arată, ce mănâncă
Ce mănâncă veverițele decât puteți hrăni veverițele în parc?Ce mănâncă veverițele decât puteți hrăni veverițele în parc?
Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?
Cage pentru chinchilla: dimensiunea optimă, cum se faceCage pentru chinchilla: dimensiunea optimă, cum se face
Șoarece alb - un animal de companie excelent decorativȘoarece alb - un animal de companie excelent decorativ
Hedgehog alimente acasă: ce să hrănești ariciulHedgehog alimente acasă: ce să hrănești ariciul
Barguzin sable: un animal frumos și predatorBarguzin sable: un animal frumos și predator
Șoareci: o varietate de specii din aceste animaleȘoareci: o varietate de specii din aceste animale
Rasă de câini de casă asemănătoare unei vulpeRasă de câini de casă asemănătoare unei vulpe
Cât ar trebui să trăiască un șoarece?Cât ar trebui să trăiască un șoarece?
» » Orishnikovaya sleepyhead: păstrarea la domiciliu, îngrijirea animalelor
© 2021 amigdas.com