amigdas.com

Caracteristicile unei pasari chibis, pinguini

Descrierea unei pasari chibisChibisul sau lancea este o pasăre la fel de mare ca un porumbel mic, cu un cioc scurt și aripi relativ largi. Aceste păsări aparțin numeroaselor viermi obișnuiți, unei familii de licheni. Existența lor în raza de acțiune nu provoacă teamă și nu necesită măsuri speciale.

Chibi are o voce puternică și un strigăt plin de jale. Într-o perioadă liniștită, cântecul păsării este destul de melodic, dar în momentul de pericol produce sunete zgomotoase, deranjante, asemănătoare cu "ale căror" sau "ale căror persoane sunteți". Aceste sunete pot elimina adversarul indecis. De aici și numele acestor păsări.

descriere

Chibis este o pasăre din grupul de viermi. Date externe:

  1. Unde locuiește o pasăre din ChibiÎn forma acestor păsări cele mai notabile sunt aripile aproape pătrate. Dimensiunea lor este de 21,5-23,75 cm.
  2. Culoarea spatelui are un luciu metalic-verzuie, violet și bronz.
  3. Pieptul păsării este negru, abdomenul, părțile laterale ale corpului și capul sunt albe, cea mai mare parte a penei de direcție sunt de culoare albă pură, acoperirea coadă este roșie.
  4. Pe capul chibisului este o creastă de pene alungite, alungite.
  5. În vara "opțiune", burta și gâtul păsării sunt negre, iarna - predomină pene albe.
  6. Ochii lui sunt maronii întunecate, ciocul este negru, picioarele sale golale sunt cu patru degete.

În sezonul de împerechere, un trunchi lung Bărbatul și vârful capului sunt negri cu luciu metalic, gâtul este albicioasă. Culoarea părților rămase ale corpului este purpuriu, verde metalic și cupru. În femela, strălucirea metalică este mai slabă, creasta este mai scurtă.

Penajul luminos al unei păsări îl face o pradă ușoară pentru un vânător. Dar această specie se distinge prin "volatilitate" extremă. În aer, o pasăre se poate îndepărta de aproape orice persecuție.

habitate

Chibis este comun de la Pacific la Atlantic.

În cea mai mare parte, această specie de păsări este o pasăre migratoare. Pe locul cuiburilor ajung foarte devreme, și se așeză pe mlaștini ierburi și pe pajiști umede, într-o regiune acoperită cu un arbust rar.

Răcirea bruscă cauzează adesea păsările să zboare spre sud. Chibis depășește distanțe uriașe pentru ca în câteva zile, când se încălzește, să se întoarcă.

În țările CSI, aceste păsări se găsesc în valea Syr Darya, la est de Marea Caspică, în regiunea Teli-Kul și în Turkmenistan.

Nutriție și activitate

Chibiții se hrănesc numai cu hrană pentru animale. Poate fi:

  • insecte;
  • larve;
  • melci mici;
  • râme.

Hrănirea păsărilor chibiAceste păsări - pagalite oferă anumite beneficii agricultura, distrugerea dăunătorilor.

Sunt activi în timpul zilei. Ei trăiesc în perechi separate sau mici colonii mici. Dar chiar și în cazul coloniilor, fiecare pereche are propriul său sit individual.

Aspectul unui oaspete nedorit creează o agitație în pachet. Păsările cu strigăte piercing, cu voce tare și cu diverse intonări înjurătoare încep să se certe peste inamic, apropiindu-se de el destul de aproape.

De obicei, bărbații își protejează site-ul, femeile se alătură doar dacă intrusul se apropie prea aproape de cuib. În acest caz, chibi-urile disting perfect gradul de pericol. Mananca inamicul este un caine, un barbat sau cori - zboara si striga. Dacă goshawk-goshawk zboară peste câmp, nici un chibis nu se va ridica în aer. Păsările tind să devină invizibile. Se aplatizeaza la pamant pentru a-si salva viata.

reproducere

Întorcându-se de la iarnă imediat după topirea zăpezii, chibii se descompun în perechi, ocupând zonele de cuibărit.

Bărbați, datorită aripilor largi, în aer, se fac piroueturi foarte complexe în timpul împerecherii. Ei se alunecă și se rostogolesc de la o parte la alta. Pe teren, bărbații încearcă, ca și femelele, să meargă în fața lor și să săpare găuri în pământ, dintre care unul mai târziu poate deveni un cuib.

Chibis are un cuib pe dreapta sau pe un deal mic. Este o groapă căptușită cu iarbă uscată. În diferite cuiburi, așternutul este diferit. Cuibul poate fi învelit în abundență sau poate fi absolut fără așternut.

Masoneria constă, de obicei, din 4 ouă. Nasizhivaet ouă timp de o lună, mai ales de sex feminin, de sex masculin îl înlocuiește ocazional.

Puii nou-născuți au o culoare patronică, datorită căreia sunt bine deghizate în vegetația înconjurătoare.

Cele mai multe păsări părăsesc câmpurile și pajiștile într-o mâncare bogată, mai multe locuri umede. Pe aripa tinerii chibi se ridică la vârsta de 5 săptămâni.

În ultimele zile de vară, păsările se adună în numeroase turme și întâlnesc mai întâi prin cartiere și apoi zboară spre locul de iarnă.

Chibis și omul

Cum arată o pasăre din Chibi?Pentru prezența unui bărbat, chibii sunt absolut tolerabili. Ei populează de bunăvoie terenurile agricole, aranja cuiburi în câmpuri și pajiști, care sunt folosite în mod activ de om.

Când păsările văd că un om se apropie de cuib, zboară în sus, țipă și încearcă să se scufunde în "oaspete", dar nu-și scapă cuiburile.

Din păcate, situate pe câmpurile cuibului Chibis de multe ori mor în muncă agricolă și arat. În ultimii ani, pustiirea domeniile a dus la o reducere a numărului de amagitori ne pustiesc lanurile, care și-au pierdut site-urile lor preferate de cuibărit, ca pajiști și câmpuri cu arbuști și năpădite de iarbă este prea mare.

Cu mult timp în urmă popoarele slave iubeau pe Chibi. A fost interzis să-i ucizi și să-ți distrugi cuiburile. Există o legendă veche despre văduvele și mamele care nu se pot însoți și care s-au transformat în chibi plâns.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Totul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițeTotul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițe
Duck mandarin: unde locuieste si ce este interesantDuck mandarin: unde locuieste si ce este interesant
Ce arata o pasare de miel, alimente si speciiCe arata o pasare de miel, alimente si specii
Unde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile eiUnde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile ei
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Gâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristiciGâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristici
Câți ani poate trăi o cioară și o cioarăCâți ani poate trăi o cioară și o cioară
Bird Turako: descriere și tipuri de bananeideBird Turako: descriere și tipuri de bananeide
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
» » Caracteristicile unei pasari chibis, pinguini
© 2021 amigdas.com