amigdas.com

Cât timp rămâne câinele însărcinat?

Sarcina unui câineDacă vă decideți că un câine este lipsit și gândit serios despre pui - acest articol este potrivit pentru tine.

Vom spune în detaliu ce este împerecherea, câți câini vor merge femeile însărcinate, cum să salvați sănătatea iubitului "în poziție" și să oferiți recomandările practice necesare. A ajuta animalul într-o astfel de perioadă crucială va fi mult mai ușor.

Detalii intime din lumea câinilor

Într-un moment în care bărbatul este gata să producă urmași pe tot parcursul anului, afacerea târgului este diferită. Ea va da consimțământul unei întâlniri fructuoase numai la o anumită perioadă de estrus, care se numește estus (vânătoare) și durează în medie o săptămână. În timpul vânătorii, femela este complet localizată pentru a concepe, iar ovulația (adică ieșirea ovarului din ovare în oviduct) are loc la fiecare câteva ore.

Se consideră că meciul este ținut dacă se termină cu o stropire (o blocare care este cauzată de spasmul mușchilor vaginali). În castel este posibilitatea de concepție mai mare. La sfârșitul procesului, este mai bine să puneți crenguța pe o parte sau să lăsați-o să stea pe labele din față, ridicând ușor picioarele din spate (aproximativ 10-15 minute). A doua zi puteți repeta legarea.

Din ce zi ar trebui să numeri sarcina?

Când câinele este pregătit pentru sarcinăAici, de asemenea, începeți primele probleme în determinarea calendarului unei astfel de poziții interesante a câinelui. Pentru începutul contorului, se ia întotdeauna data primei împerecheri, astfel că se recomandă ca cea de-a doua și toate cele ulterioare să fie efectuate cât mai curând posibil și nu după 2-3 zile.

Dar chiar și în acest caz există o posibilitate de eroare: la câinii care au fost împerecheați în ziua a 2-4 a estului, fertilizarea poate să apară în 5 zile după inseminare. Nu negliji să marchezi datele întâlnirilor de câine pe calendar și să monitorizezi îndeaproape starea animalului tău de companie.

Ce afectează durata sarcinii?

Cât timp va fi nevoie în mod specific pentru ca animalul dvs. să suporte puii, depinde de un număr mare de condiții.

Printre acestea:

 • Rasa de animale;
 • Numărul de fructe;
 • Vârsta câinelui;
 • Numărul de serie al creionului.

Cât timp câinele a purtat descendenți?

Durata melodiei este individuală. Cu toate acestea, în medicina veterinară există caracteristici numerice medii ale unei sarcini "corecte". Ne vom baza pe ele.

Astfel, reprezentanții Rasele mari și mijlocii sunt în această poziție 63 de zile, și decor mic - puțin mai puțin, aproximativ 60 de zile. În practică, puii pot dura între 59 și 66 de zile.

Dacă după 67 de zile, nașterea nu are loc, merită să vă adresați unui medic. Cicatatea de până la 70-72 de zile amenință moartea cățelilor în tractul genital al câinelui și va necesita o intervenție la timp. Și puii născuți înainte de termenul stabilit (până la 58 de zile), se naște din morți ușori.

Cum înțelegeți că câinele este gravidă?

Cu privire la întrebarea dacă a fost timpul pentru catelus și câți luni catelul a purtat catelusii, toți crescătorii de câini sunt îngrijorați. Dificultatea este că, cu o durată totală de 2 luni și câteva zile, exact aproximativEste posibil să divorțezi doar sarcina după 3 săptămâni. În special, dacă mama viitoare ascunde cu atenție schimbările în starea ei: menține energia obișnuită, starea de spirit și pofta de mâncare. Cu toate acestea, există și invers: simptomele sarcinii în funcție de comportament apar din primele zile.

Acordați atenție:

 1. Schimbări de comportament - În conformitate cu legile regnului animal, îngrijirea câinelui gravid se sprijină pe umerii fiecărui membru al pachetului și, în plus, statutul său în ierarhia câinilor crește în mod constant. Ghidat de memoria strămoșilor, curva are ocazia să încerce să-și stabilească propriile reguli în pachetul de familie (relativ la membrii familiei mai tinere). Rareori sunt expresiile de furie față de celelalte femele. Dacă există mai mulți câini în casă, ar trebui să fiți atenți: cea mai dragă fată se poate transforma într-un teribil mic.
 2. Apetit crescut - aproximativ 10 zile după împerechere, câinele poate avea un apetit crescut. În acest caz, meniul este mărit prin introducerea alimentelor suplimentare cu mai puțină hrană. În perfecțiune, până la sfârșitul primei luni, câinele ar trebui să câștige puțină greutate în plus (nu este vorba despre dimensiunea burții, ci despre cantitatea de grăsime pe coaste). Cu toate acestea, este doar un pic, obezitatea este inamicul unei sarcini sanatoase si de succes.
 3. Semnele câinelui gravidLipsă de energie, slăbiciune - Unii câini încep să se comporte mai atent și mai atent după împerechere. Evitați efectele turmei de câini, jocurile active, devii apatici, preferați somnul în loc să mergeți. Cu toate acestea, este încă prea devreme pentru a merge mai departe despre dragă. Restricțiile la soare și la aerul proaspăt nu vor fi benefice, va fi suficient pentru a reduce efortul fizic.
 4. Greață, refuzul de a mânca - câinii merg, de asemenea, la toxicoză (simptomele neplăcute apar, de obicei, la 2-3 săptămâni sau la sfârșitul sarcinii). Poate fi ca o voma simpla dimineata si greață profundă pe tot parcursul zilei, o lipsă totală de apetit. Postul poate duce la o scădere bruscă a glucozei în sângele animalului și la moartea embrionilor. Pentru un proprietar atent, toxicele canine provoacă multe probleme. Cum să susțină animalul de companie și să prevină consecințele nedorite? Vom răspunde la această întrebare în secțiunea următoare.

Calendar detaliat al sarcinii

Pentru proprietarii care abordează această problemă în mod responsabil, a fost compilat un calendar de sarcină pentru câine. Gardurile perioadelor de formare a fătului sunt condiționate, depind în mare măsură de caracteristicile personale ale cățea. Acest calendar se bazează pe date privind sarcina "corectă" și oferă un concept aproximativ al modificărilor care apar în corpul câinelui, calendarul și metodele de diagnostic medical al căței, precum și caracteristicile fiecărei perioade.

Prima perioadă

Primele șapte zile - ca urmare a fuziunii celulelor sexuale ale femeilor și bărbaților (ovocite și spermă), apare o nouă celulă care posedă indicatori ereditari ai doi paznici (zigot). Zigoții sunt separați activ și se mișcă lent în uter, de-a lungul drumului, formând 3 membrane embrionare.

2 săptămâni - ajungând la uter, embrionii sunt distribuite moderat de-a lungul planului. Între ei și corpul mamei, se stabilește schimbul constant de substanțe calorice.

Etapa timpurie

De la a 14-a până la a 21-a zi - de la a 18-a zi începe etapa critică a dezvoltării intrauterine. Embrionii formează organe interne, un sistem nervos, genele care sunt responsabile de individualitățile pedigree și încep operațiile active. Și rudimentul, în timp ce dimensiunea unui strugure mic și nu se deosebește de embrionii altor mamifere, nu poate ezita - în condiții potrivite un câine adevărat va crește de la el!

De acum înainte și până la nașterea în sine, gazda trebuie să respecte cu atenție condițiile de detenție:

 • Nu permiteți câinelui să se supraîncălzească și să supraîncălzească;
 • Garantați meniul optim de alimentare;
 • Pentru a proteja o cățea de sarcini fizice și psihologice.

În 21 de zile deja permisiunea de a face prima analiză medicală - pentru a trece un test de sânge pentru a determina nivelul hormonului de sarcină (relaxin). Această procedură este destul de nouă și, din nefericire, este disponibilă numai pentru rezidenții mega-instituțiilor, unde există policlinici veterinari bine echipați. Cu toate acestea, nu deranjați!

Semnele externe ale sarciniiÎn cea de-a treia săptămână, veți putea vedea primele simptome externe ale suficienței iminente - aceasta este o compactare apreciabilă a glandelor mamare ale pitomului. Mamele se umflă, iar la câinii cu piele echitabilă, devin ușor roz.

4 săptămâni (21 - 28 zile) - înălțimea etapei prefetale. Embrionul osifică scheletul, se termină formarea musculaturii și se introduc rudimentele fălcilor, membrelor și nasului.

Dacă sunteți foarte dispus să aflați numărul și sexul căței - acesta este cel mai bun moment pentru a vizita un medic și pentru a efectua o examinare cu ultrasunete (cu ultrasunete).

În ziua 26-27 medicul veterinar poate găsi embrionii. Dimensiunea lor depinde de mărimea câinelui (astfel, în rasele de mijloc sunt egale cu nucul). După o săptămână, uterul se va umple cu lichid, iar acest lucru va face palparea neinformativă.

Stadiul fructelor

5 săptămâni - Prima perioadă de sarcină se apropie de sfârșit. Germenul este mai mult ca un catelus. Câinele devine mai dificil cu fiecare zi care trece. Și proprietarii sunt preocupați de întrebarea cât timp câinele a purtat cățelușele, mai mult decât perioada de finalizare a sarcinii.

Cum să aveți grijă de un câine în timpul sarciniiDe la 5 săptămâni câinele este transferat într-o hrană fracționată de trei ori cu un aport crescut de vitamine și proteine. Adresați-vă medicului veterinar cu privire la dieta pentru animalul dvs. de companie, ceea ce va fi mai bine pentru ea în acest stadiu al sarcinii.

6 săptămâni (35 - 42 de zile) - o lună mai târziu, câinele își pierde grația de forme, burta din spatele coastelor devine mare și glandele mamare se umflă. Există câini care mușcă părul în jurul lor, creând halouri de piele cheală. Bucla animalului pare a fi descoperită, nu este exclusă apariția secrețiilor mucoase. Frumusețea cu patru picioare foarte rapid acumulează excesul de greutate și schimbă radical comportamentul:

 • Se face mult mai calm, evident se păstrează;
 • Are prudență față de străini, încredințând abdomenul numai proprietarului;
 • El este gelos de locul său;
 • Unii încep să producă stocuri "într-o zi ploioasă", ascunzând mâncare, încercând să îngroape bucățele de apetisant în colțurile ascunse ale spațiului de locuit.

De la 42 la 49 de zile - Prin intermediul unui stetoscop este deja posibil să auziți bătăile catelilor. Uterul câinelui crește (până la 2/3 din cavitatea abdominală), presează organele interne și stomacul. Când mai multe sarcini sunt mișcări bine vizibile ale fructelor. Greutatea lor ajunge la 75% din greutatea totală la naștere.

Decât să hrăniți un câine în timpul sarciniiÎn această perioadă, frecvența hrănirii crește, reducând cantitatea de porții.

De asemenea, trebuie să căutați densitatea fecalelor animalului (cățea mușcată devine înfundată). Dacă este necesar, câinele este prevăzut cu laxative naturale (ulei din semințe de in sau suc de portocale).

A 8-a săptămână - temperatura sfarcurilor cainelui creste usor, cand se preseaza de la el, se atribuie colostrul.

Câinele poate continua să "cuibărească cuibul": sape un covor, trageți și fixați capace și tampoane în spațiul său. Cainii cu excitabilitate crescuta arata entuziasm pentru lucruri care seamana cu puii (pischalks, jucarii). O mamă cu patru picioare poate, fără ajutorul altora, să se "transfere" de la locul obișnuit într-una nouă, unde se va simți în siguranță. Toate acestea indică faptul că este timpul ca proprietarul să echipeze "den" pentru viitorii descendenți.

9 săptămâni (57 - 63 zile) - orice zi dorită poate începe nașterea dorită. În prealabil, aranja cu un medic veterinar - un animal de companie poate fi de ajutor medical util.

Recomandări utile ale specialistului în câini

Pentru a sparge credința comună, pregătirea unui animal de companie pentru sarcina iminentă trebuie să înceapă în avans. Este important să vă faceți griji nu numai despre alegerea unui chevalier potrivit, ci și despre îmbunătățirea formei fizice a câinelui. Cu o lună înainte de sosirea de estrus crește sarcina și durata de plimbări. Mai târziu, acest lucru va ajuta, fără îndoială, pe mama taică să evite obezitatea și să faciliteze livrarea.

Cu o săptămână înainte de reproducere, câinele este transferat într-o dietă ușoară, prevăzută cu vitamine (gălbenuș de ou, morcovi, grăsimi vegetale și șobolan).

Chiar și atunci când sunteți absolut sigur de sănătatea câinelui, cu două săptămâni înainte de întâlnirea programată cu mirele, este necesar să se efectueze un tratament antiparazitar.

Pentru a înota un câine înainte de reproducere este interzisă, este necesar să se facă curățare uscată. Fiți răbdători, de îndată ce ultima împerechere se termină - luați-vă sufletul departe.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se multiplică păsările: perioada de fertilizare și împerechereCum se multiplică păsările: perioada de fertilizare și împerechere
Cât durează pisica pentru pisică și cum este determinată?Cât durează pisica pentru pisică și cum este determinată?
Ce este fertilitatea la bărbați și femei?Ce este fertilitatea la bărbați și femei?
Cum să tăiați corect ghearele unui câine: cum să tăiați gheareleCum să tăiați corect ghearele unui câine: cum să tăiați ghearele
Ce face câinele să urle în curte? De ce și de ce?Ce face câinele să urle în curte? De ce și de ce?
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Antrenăm câinii în tavă în condițiile apartamentuluiAntrenăm câinii în tavă în condițiile apartamentului
Afișarea Hyenic Wild Dog din AfricaAfișarea Hyenic Wild Dog din Africa
Câți ani locuiesc rușii în terrierul ăstaCâți ani locuiesc rușii în terrierul ăsta
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
» » Cât timp rămâne câinele însărcinat?
© 2021 amigdas.com