amigdas.com

Interesant - în apropiere: deserturi și semi-deserturi din Rusia

Zona naturală a deșertuluiVorbind despre deșerturi, imaginația atrage porțiunile vaste, neatinsă ale deșertului nisipos sau stâncos fără nici un semn de viață. Călătorind cu avionul și văzând zona vastă, împădurită a Rusiei, cu râuri și gropi de lacuri, este dificil să ne imaginăm un loc unde există astfel de locuri. Cu toate acestea, nu este așa: în Rusia există deserturi și semi-deserturi. Ele sunt uimitoare, frumoase în felul lor și deloc lipsit de viață

.

Deserturile Rusiei: geografie și trăsături naturale

Deserturi și semi-deșerturi din RusiaSemi-deserturile și deșerturile din Rusia ocupă o mică zonă de sud-est a părții europene a țării, la vest și la est de zonele inferioare ale Volgăi și la poalele raionului Caucazian. La sud de Volgograd există o graniță, separând zonele de stepă și deșert, plecând de la malul stâng al Volgăi, mai departe spre nord-est spre Kazahstan, apoi spre sud până la poalele Caucazului și a văii Terek.

Odată ce o zonă semnificativă de deșerturi și semi-deșerturi din actuala câmpie caspică era o fundație de mare, care a lăsat o amprentă asupra peisajului - plat ca masă, suprafața multikilometru se întinde până la orizont. În timpul topirii zăpezii sau a ploii, apa se așează în iazuri mici pe suprafața deșertului, creând impresia unei "patchiness" a pământului.

Solurile și flora sunt diferite aici, există soloneze, zgură și zone de nisip. Semipreșunile au un climat mai redus și condițiile de viață, sunt folosite ca pășuni pentru pășunat. Acestea sunt secțiunile vestice ale semi-deșerturilor, mai aproape de pantele abrupte ale râului Ergeni, mai mult relief, deluroase, cu vegetație semi-pustie.

Se întâmplă periodic pe câmpiile mării, iar dealurile sunt numite sare bătută. Depozitele subterane de sare de rocă se mișcă sub presiunea rocilor și sunt forțate să iasă la suprafața pământului, formând coline și dealuri și înrădăcind peisajul deșertului.

Caracteristici climatice

Deserturile și semi-deșerturile se caracterizează printr-un climat cu o diferență de temperatură zilnică puternică și o cantitate mică de precipitații: nu mai mult de 150 mm pe an (primăvara). Clima este caldă și uscată, apa se evaporă înainte de a putea absorbi în pământ. Diferențele de temperatură sunt caracteristice nu numai pentru schimbarea zilei și a nopții. Diferența de iarnă și de vară temperaturile sunt, de asemenea, foarte mari. Contextul general al condițiilor meteorologice poate fi definit ca fiind extrem de dur.

Uneori, temperatura aerului în deserturi atinge 50 de grade în vara, iar iarna coloana termometrului scade la minus 30 de grade!

Astfel de diferențe de temperatură nu pot afecta decât formarea florei și a faunei din semi-deșerturile Rusiei.

Floră și faună

Deserturi și semi-deșerturiÎnflorirea vieții vine din aprilie până în iunie. Lipsa umezelii suficiente și modificările aspre de temperatură fac posibilă creșterea doar a unui număr limitat de plante. Flora principală apare în semi-deserturi, și mai aproape de deșerturile câmpiei caspice, cu atât mai puțin vegetația.

În timpul iernii, se adaugă un vânt puternic la îngheț, care suflă zăpadă din câmpie și împrăștie pământul. Aceste zone sunt negre, se numesc "Terenuri Negre". Dar ei și-au luat numele nu numai din cauza asta. În semi-deserturi crește pelin negru: o plantă cu frunze mici și ramuri întunecate. O anumită zonă a terenurilor deșertului este rezervată rezervației, numită și "Terenurile Negre".

Ce creste in semi-deserturi?

În deserturi și semi-deserturi se cultivă următoarele culturi:

  • Ephemeroide: plante care trăiesc foarte repede, se estompează rapid, dar se lasă în solul tuberculilor și bulbilor.
  • Plante-efemera: cu un ciclu de viață scurt, în două sau trei luni.

Aici cresc ierburi perene, cactusi, ephedra, ghimpe de camila, kendyr, salcam nisipos si chiar lalele. K plante cu un ciclu scurt viata poate fi atribuita albastreasa bulbusa. El acoperă pământul cu un covor, transformând pentru scurt timp un deșert într-o oază de viață.

În solurile nisipoase, cerealele și alte plante cu rădăcini adânci și puternice se simt bine: cimbru, saxaul, elmus. Pamânturile solzoase absorb apa bine și o țineți, fără a lăsa să se evapore.

Animale de deserturi și semi-deșerturi

Natura desertuluiÎn ciuda climatului aspru și a florei sărace, fauna semi-deserturilor este diversă. Nu este ușor să se adapteze la căldura sizzling, lipsa de surse permanente de apă și de alimente, dar speciile care locuiesc deserturi și semi-deserturi au reușit. Animalele săpească găuri adânci și așteaptă în ele pentru căldură, știți cum să păstrați umiditatea pentru o lungă perioadă de timp. Printre nisipurile și vegetația slabă este dificil să se ascundă: să scape de prădători ajută abilitatea de a alerga rapid și de a face sărituri lungi. Păsările sunt capabile să zboare pe distanțe lungi.

Reprezentanții faunei deserturilor și semi-deserturilor:

  • Mamiferele: iepurii-ghețari, jerboane, arici uriași, corsați, veverițe de pământ, gazele, antelope, fenki, cămile.
  • Reptile: șerpi, țestoase, șopârle, șopârle.
  • Insecte: păianjeni, lăcuste, gândaci.
  • Păsări: șuruburi, lăstari, potârnici, jerbe, vrăbii.

În funcție de latitudinea geografică a terenului, deșerturile și semi-deșerturile din Rusia formează zona climatică corespunzătoare ecosisteme diferite. Flora și fauna acestor zone sunt de asemenea diferite.

Problemele deserturilor și dezvoltarea lor

Criza ecologică este după cum urmează:

  1. Viața plantelor și a animalelor din deșert și semidesertÎn dezvoltarea unui om al zonelor deșertice în scopul mineritului. Acest lucru duce în mod inevitabil la o perturbare a ecosistemului.
  2. În braconaj. Teritoriul deserturilor și semi-deșerturilor este locuit de specii valoroase de animale. Înlăturarea lor, un om încalcă integritatea lanțului natural, provocând consecințe ireversibile.
  3. Deserturile sunt deja o problemă. Desertificarea se întâmplă foarte rar în mod natural și este un proces foarte lent. Factorii antropogeni sunt o altă problemă.

O persoană este responsabilă pentru deșertificarea terenurilor. Exploatarea copacilor, sursele de scurgere, schimbarea paturilor râurilor, terenul de arat, utilizarea pe termen lung a pășunilor, metodele de irigare analfabete, mineritul irepresibil al resurselor naturale sunt doar o parte a listei afacerilor umane.

Deserturi naturale în felul lor frumos, de neînțeles și ascunde multe mistere. Dacă oamenii nu transformă deșerturile în deșerturi, ei ne vor dezvălui mai multe secrete.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Râul și păstrăvul de mare. Unde se află și caracteristicile saleRâul și păstrăvul de mare. Unde se află și caracteristicile sale
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Pradă minunată și uimitoare - vulpe tibetanăPradă minunată și uimitoare - vulpe tibetană
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Rase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albineRase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albine
Broască țestoasă din Asia Centrală: conținut și îngrijireBroască țestoasă din Asia Centrală: conținut și îngrijire
Gem de Kiwi pentru iarnă: rețete simple pentru deserturi neobișnuiteGem de Kiwi pentru iarnă: rețete simple pentru deserturi neobișnuite
Caracteristicile pescuitului în TatarstanCaracteristicile pescuitului în Tatarstan
Aparate pentru prepararea înghețateiAparate pentru prepararea înghețatei
» » Interesant - în apropiere: deserturi și semi-deserturi din Rusia
© 2021 amigdas.com