amigdas.com

Simptomele și tratamentul inflamației nervului trigeminal

Imagini nervoase ternareCel mai sensibil nerv nervos este nervul trigeminal. Acest omolog al aparatului spinal segmentat are un sistem bogat de conexiuni, care se referă la diviziunile sale periferice și centrale. Cea mai mare parte a fluxului aferent proiectată pe interneuronilor conținute în nucleii nervului trigemen, care îi permite să interacționeze cu diverse structuri ale sistemelor de limbic stem si cerebeloasa si.

Caracteristicile structurii morfologice a nervului contribuie la formarea unui sistem algogenic cu compresie periferică a fibrelor. Nervul ternar afectează în mod activ cortexul cerebral, în timp ce efectul iritant în față este mult mai puternic decât același efect asupra altor zone ale pielii.

Nevralgie trigeminală

Printre inflamațiile nervului feței, primul loc este ocupat de nevralgie paroxistică trigemină de origine compresivă. În plus față de această boală, există:

 • neuropatie posthermetică;
 • neuropatia odontogenă.

etiologie

Inflamația nervului trigeminalEtiologia acestui tip de nevralgii asociate diferitelor cazuri de compresie a nervului trigemen cauzate de compresia vaselor coloanei vertebrale looplike din regiunea artera cerebeloasă inferioară sau superioară care se confruntă cu luxație sau extinderea modificărilor.

Evident, nevralgia trigeminală este cauzată tocmai de această cauză și numai în cazuri rare poate fi afectată, de exemplu, de scleroza multiplă. Patogeneza în nevralgia trigemenală are primar geneza periferică a bolii, deoarece într-un stadiu incipient al bolii apare o schimbare în structura fibrelor.

Nervul triunghiular: simptome și tratamentul inflamației

pentru nevralgie paroxistică se caracterizează printr-o schimbare a aspectului pacientului, astfel încât primul aspect va contribui la conștientizarea bolii:

 • o persoană poate să-și exprime teama, chiar și groază, suferind înainte de un atac dureros;
 • caracterizată prin răspunsuri monosilubice, gura ușor deschisă cu dificultate;
 • cea mai mică mișcare sau atingere a zonei bolnave provoacă durere;
 • Uneori pacienții comunică în scris, astfel încât în ​​timpul conversației mișcarea maxilarului nu provoacă un nou atac al paroxismului de durere;
 • în timpul unui atac dureros o persoană se oprește cu durere uimitoare;
 • adesea pacientul are dureri sau ticuri dureroase, în timp ce pacientul încearcă să stoarcă zona durerii și chiar să-l frece;
 • în timpul unei exacerbări, pacienții nu pot mânca, își pot radia dinții.

Punctele de ieșire ale fibrelor nervoase nu răspund întotdeauna cu sindromul durerii. Zonele de mișcare sunt localizate în zonele feței medii:

 • leziunea primei ramuri corespunde durerii în colțul interior al ochiului, între sprâncene, la baza nasului;
 • a doua ramură reacționează cu durere la aripile nazale, deasupra buzei superioare, la nivelul nasolabial al feței, maxilarul superior dăunează în interiorul membranei mucoase;
 • când a treia ramură este stoarsă, bărbia dăunează, stratul mucus al maxilarului inferior este implicat în zona dureroasă, se observă hipesisusia pe parcursul unui curs lung al bolii fără o terapie adecvată.

Cum se formează sindromul de durere?

Nevralgia nervului trigeminalUn reflex de durere de protecție informează despre boală și avertizează asupra schimbărilor în activitatea întregului organism sau a organelor interne individuale. Durerea are o funcție protectoare până când cauza nu este eliminată, după care semnalul durerii devine inutil. Dacă durerea se repetă constant și nu se estompează, atunci sistemul nervos central îneacă conștiința și, prin urmare, perturbă alte sisteme ale corpului.

Este în general acceptat faptul că durerea se formează în creier la nivelul crescentelor vizuale (durere thalamică, pentru localizarea căreia nu există loc exact). Uneori apare o senzație neplăcută sub colinele vizuale, apoi apare în zona mesencefalică. Este reglementată de gradul de activitate al durerii cortexul cerebral, frontal implicate departamentele sale fibre de proiecție legate de reticular, sistemul limbic, în alte părți ale cortexului și talamusul optic.

Funcționarea nervului trigeminal

Alimentarea sângelui nervului trigeminal provine din vasele diferitelor sisteme:

 • în zona periferică înainte de a intra în cavitatea cavității, sângele provine din cercul arterei carotide exterioare;
 • regiunea regiunii intracraniene și a nodului trigeminal sunt furnizate simultan din sistemul arterei carotide interne și externe;
 • în nucleul nervului trigeminal și sângele cavității conductive este transportat din cercul arterei bazilare.

Munca nervului este influențată de starea în care este localizată inervația vegetativă a vaselor, unde se produce fluxul sanguin și modificările structurii pereților vasculare. Dacă fibrele nervoase maxilare și mandibulare au modificări patologice și afectează tonul pereților vaselor, aceasta duce la o încălcare a alimentării cu sânge.

Cum este inflamația nervuluiModificările sclerotice legate de vârstă în vase și deformarea canalelor reduc rata fluxului sanguin, în timp ce vasele de sânge se revărsau cu conținut și stagnare. Aceasta, împreună cu alții boli neuromusculare la vârste înaintate, duce la o încălcare a alimentării cu sânge a trunchiului nervului trigeminal.

Nu numai o perturbare a circulației nervului duce la apariția durerii și, ulterior, la modificări patologice ale trunchiului trigeminal nervos, dar diferite leziuni și daune joacă un rol semnificativ. Impulsurile impulsive provoacă inflamație în zona de trecere a nervilor, în zona afectării maxilarului și a altor modificări degenerative.

Diagnostice diferențiale

Un studiu atent al simptomelor clinice arată că diagnosticul conține manifestări ale unui adevărat nevralgie trigeminală (dureri pe termen scurt, apariția acestora din cauza mestecării, vorbesc, toaletă, înghițire). Zonele Kurkovye sunt prezente, se observă eficacitatea tratamentului cu carbamazepină. La pacienții din diferite grupuri, există diferite manifestări ale studiilor electronice ale indicatorilor fiziologici, de exemplu, conductivitatea electrică a punctelor standard de acupunctura pe față.

În timpul diagnosticării inflamației trigemenale a nervului trigeminal, pe lângă stabilirea bolii însăși, este necesară determinarea stadiului bolii și a perioadei acesteia (exacerbare, remisiune etc.).

Diagnosticul inflamației nervoaseÎn prima etapă, simptomele modificării sensibilității sunt absente în afara perioadei acute, nu poate exista nici un reflex conjunctiv sau cornean. Debutul bolii este tipic pentru stoarcerea unei ramuri, al doilea sau al treilea castron, iar primul este afectat în cazuri excepționale.

A doua etapă caracterizată prin conservarea durerii între momentele de exacerbare. Pentru cea de-a treia etapă, există dureri constante, nu prea intense, împotriva cărora există paroxisme acută dureroase, există o schimbare a sensibilității sub formă de hipoestezie, câteodată există trismus. În ultimele două etape, sunt implicate a doua și a treia ramură, uneori toate cele trei sunt afectate.

Dacă boala progresează, atunci ramurile vecine ale nervului trigeminal sunt afectate. Cu exacerbarea bolii toate simptomele ei ajung în prim plan:

 • există paroxisme pe termen scurt, care amintesc de curse scurte ale curentului electric și zonele de declanșare sunt notate;
 • în perioada de remisiune și remisiune există o lipsă de zone de declanșare.

Tratarea nervului trigeminal cu medicamente

Un mecanism special al apariției durerii în inflamația nervului trigeminal pe față dictează tactici de tratament personal. Cum se trateaza nervul trigeminal, daca analgezicele analgezice sunt in acelasi timp neputincioase? Un preparat medical obișnuit în anii anteriori, care are un efect terapeutic, a fost difenina, care face parte din grupul de medicamente antiepileptice. Semnificația are o introducere în tratamentul carbamazepinei, care îmbunătățește radical starea pacientului.

Carbamazepina ca ingredient activ este inclusă în preparate tigratol, finlepsin, stasepine. Utilizate pe scară largă și medicamente pe bază de acid valproic. Acestea includ convulex, orfiril, acetiprol, depakin. Acțiune efectivă a medicamentelor suksilepa, trimetin, antilepsină. Uneori, diagnosticul incorect determină neuralgia trigemenală a pacientului, dar, de fapt, se observă unul dintre cazurile de prozopalgie. În acest caz, utilizarea medicamentelor antiepileptice se termină într-un rezultat ineficient și simptomele nu dispar.

Cum să tratați inflamația nervilorO perioadă lungă de tratament cu medicamente antiepileptice la pacienții cu inflamație a nervului trigeminal conduce la scăderea efectului medicamentului. Acest lucru se datorează dezvoltării toleranței la medicamentul utilizat, uneori pacientul dezvoltă efecte secundare, ceea ce necesită o scădere a ratei zilnice. Reacțiile adverse nedorite duc la o dozare inadecvată a dozei fără a lua în considerare recomandările farmacocinetice pentru medicament.

În ceea ce privește efectele adverse pentru a reduce necesarul zilnic de noneficace este trecerea la medicamente similare, acțiune antiepileptic adaugă la terapia cu ajutorul derivatilor gamma - aminobutiric, de exemplu Phenibut 0,25 g sau 0,5 g în mod similar, adăugând o doză pantogam 0,5-1 g de trei ori pe zi. Se utilizează injecții intravenoase ale unei soluții 20% de oxibutirat de sodiu pe bază de glucoză.

atribui baclofenul de trei ori pe zi pentru 35-50 mg, dar este eficace inferior în ceea ce privește carbamazepina. Ca tratament experimental, a fost utilizat Mioglinol, care a trecut cu succes studiile clinice și sa dovedit eficient.

Valoarea nevralgiei neuronale trigeminale are în terapia antidepresivelor utilizarea. Dintre acestea, cele mai populare amitriptilină, care este prescris la 50-150 mg pe zi. Medicamentele antidepresive reduce anxietatea, se înmoaie senzație de durere severă, trunchiate frica de emergente nou atac, tratează note depresive în comportamentul pacientului.

Studiile psihologice de masă realizate dezvăluie o schimbare în psihic, mai ales dacă cineva judecă modificările ținând cont de amploarea triadei nevrotice. Pentru normalizarea stării, amitriptilina este utilizată în combinație cu medicamente antiparosimice. Dacă pacienții au boală vasculară obișnuită sau modificări sunt cauzate de debutul vârstnicilor, atunci schema terapeutică include agenți vasoactivi (cavinton, trental).

Alte metode de tratare a nevralgiei nervului facial

Foarte eficient pentru a trata acupunctura in asociere cu alte medicamente. Aplicați blocarea spirituonokainovye a fibrelor nervoase afectate, dar nu întotdeauna. Aceste injecții conduc, după cum arată studiile morfologice ale fibrelor nervoase, la dezvoltarea fibrozei și a modificărilor degenerative ale trunchiurilor sistemului nervos. Utilizarea repetată a acestor blocade în timp este ștersă de eficiență, iar preparatele medicamentoase devin inactive.

Acupunctura pentru tratamentul nervului trigeminalUn alt tip de tratament este intervenția chirurgicală pentru decompresia legăturilor nervoase și vasculare la pacienții cu nevralgie în diagnosticul de stenoză a canalului mandibular și a canalului infraobital. Utilizarea pe scară largă a fizioterapiei sub formă de hidrocortizon fonoforeză pe locul de ieșire al ramurii implicate a trunchiului nervos.

Se utilizează o ultrasunete care are o intensitate a fluxului de 0,2-0,4 W per centimetru cubiru timp de 5 minute. În total, se recomandă efectuarea a 15 proceduri. Curenții fluctuanți și diadynamici funcționează eficient. În timpul procedurii, unul dintre electrozi este plasat o porțiune a îmbinării temporomandibulare mandibulare, iar al doilea este plasat pe punctul de ieșire al celei de-a treia sau celei de-a doua ramuri. Localizarea electrozilor variază în funcție de schema fibrelor nervoase, uneori este mai bine să le aranjăm în direcția transversală.

Măsuri de tratament pentru neurologia odontogenică a nervului trigeminal

Tratamentul neuropatiei odontogene este îndreptată pentru a opri cauzele bolii, eliminarea inflamatie in zona cu probleme, eliminarea diferitelor impregnări străine, de exemplu, de umplere material sau proteză schimbare nereușită. Utilizați analgezice, complexe de vitamine B prin metoda standard, comprimate cu dimexid în proporție de 1: 2 în zona afectată.

În stadiul de neuropatie odontogenă, care a trecut în forma cronică, pentru tratamentul terapeutic sunt utilizați agenți medicinali ai grupului anabolic, de exemplu, orotatul de potasiu. Injectați intramuscular fosfaden, doza se aplică la o doză de 40 ml de două ori pe zi. Total pentru cursul tratamentului de care aveți nevoie să cheltuiți 60 de injecții intramusculare.

Dacă tratamentul nervului trigeminal apare după leziuni traumatice sau inflamații, apoi numiți o electroforeză trilonică sau lidază, repetați electroprocedura cu tiamină sau novocaină. Este eficient să se adauge acidul acetilsalicilic în electroforeză.

Prognoza bolii

Cum să tratați nervul trigeminalNevralgia nu este o boală, rezultatul căruia poate fi un rezultat letal. Dar acele sentimente dureroase pe care le întâmpină pacienții, le strică viața și le reduc componentele de calitate. Inflamația nervului trigeminal este prelungită și dificil de tratat în cazuri complicate. Dar rezultatul terapiei depinde de pacient și de metoda prescrisă de tratament. Urmați sfatul medicului și desfășurați activități complexe care să conducă la reducerea intensității durerii și prelungirea perioadei dintre exacerbări. În cazul în care numirile terapeutice nu ajută, atunci ar trebui să recurgă la o intervenție chirurgicală.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Atrofia nervului optic: cauzele chasnului, unde se poate vindecaAtrofia nervului optic: cauzele chasnului, unde se poate vindeca
Cum să ucizi un nerv în dinte - cum să elimini un nerv la domiciliuCum să ucizi un nerv în dinte - cum să elimini un nerv la domiciliu
Care este retina ochiului, care sunt funcțiile și structura acestuiaCare este retina ochiului, care sunt funcțiile și structura acestuia
Impactul nervos în coloana lombară și tratamentulImpactul nervos în coloana lombară și tratamentul
Sciatic nervos și tratamentul său în conformitate cu Dr. BubnovskySciatic nervos și tratamentul său în conformitate cu Dr. Bubnovsky
Strângerea nervului sciatic: simptome, metode de tratament, fotografieStrângerea nervului sciatic: simptome, metode de tratament, fotografie
Ce se poate face dacă nervul din spate este ciupitCe se poate face dacă nervul din spate este ciupit
Neuropatia: cauze și simptome ale acestei boli, metode de tratamentNeuropatia: cauze și simptome ale acestei boli, metode de tratament
Inflamația dzn - edemul nervului opticInflamația dzn - edemul nervului optic
Este dureroasă îndepărtarea nervului din dinte?Este dureroasă îndepărtarea nervului din dinte?
» » Simptomele și tratamentul inflamației nervului trigeminal
© 2021 amigdas.com