amigdas.com

Transformatoare de sudură: caracteristici, tipuri, principiu de funcționare

Transformator de sudurăTransformatoarele sunt utilizate pentru manuale și unele tipuri de sudare industrială. Acestea sunt dispozitive care convertesc un curent dintr-o rețea electrică urbană într-unul adecvat pentru un dispozitiv de sudare.

Transformatorul de sudură reduce tensiunea și asigură o funcționare stabilă a unui astfel de dispozitiv.

Caracteristici de design

Lucrarea transformatorului de sudură se bazează pe o scădere ușoară a tensiunilor la 60-90 V, precum și în creșterea puterii curentului electric la 40-600 A.

Acest proces se bazează pe principiul bine cunoscut al inducției electromagnetice, coeficientul de conversie determinat de diferența dintre numărul de rotații ale înfășurărilor secundare și primare, precum și dispersia de reglare a câmpului magnetic prin deplasarea elementelor dispozitivului permite reglarea tensiunii de ieșire.

Curentul electric, care trece prin circuitul magnetic, formează o tensiune la toate rotirile bobinei instalate. La ieșire, se adaugă la indicele optim.

Transformatorul de sudare are un design destul de simplu, pentru că unii meseriași fac un dispozitiv de uz casnic cu propriile mâini:

 1. Masina de sudatMiezul magnetic (miez) include în compoziția sa mai multe plăci din oțel, care sunt izolate una de cealaltă. Pentru echipamentele "samopalnogo" puteți lua plăcile din oțel electric. Puteți obține materialul din vechea tehnică.
 2. Înfășurările sunt situate pe circuitul magnetic. În orice caz, înfășurarea primară va fi singura, toate celelalte fiind secundare.
 3. Tensiunea de ieșire este reglată prin deplasarea unui șurub special care trece prin bobină și miez, precum și deplasarea înfășurărilor mobile.
 4. Interiorul protejează echipamentul împotriva influențelor externe.
 5. Adăugat detalii suplimentare (role pentru transport, mânere, ventilație).

Transformatoare realizate

În dispozitivele realizate independent, Înfășurarea primară este realizată dintr-un cablu de cupru special, iar pentru secundar este utilizat un cablu de sudură cu mai multe fire.

Transformator realizatÎn cazul echipamentelor "autopropulsate", înfășurările sunt transmise la terminalele obișnuite din cupru, în timp ce modelele fabricate sunt echipate cu întrerupătoare speciale.

Schema specifică a dispozitivului depinde în mod direct de tipul de miez și de materiale care sunt disponibile de la comandant.

În versiuni mai complexe, sunt instalate simultan mai multe traductoare. În plus, componentele electronice pot fi adăugate la proiectare.

Caracteristici și tipuri

Scopul dispozitivului determină caracteristicile sale de design:

 1. Capacitatea echipamentelor industriale este suficientă pentru a oferi mai multe locuri de muncă simultan. De regulă, acestea sunt dispozitive complexe multi-table.
 2. Pentru nevoile gospodăriei, se utilizează un instrument pentru un singur sex.

În funcție de tipul de construcție, transformatoarele sunt împărțite în:

 1. Transformatoare de sudurăModele care au o dispersie nominală a câmpului magnetic. Asemenea echipament constă dintr-o accelerație ajustabilă și transformatorul în sine.
 2. Dispozitivele cu dispersie magnetică crescută se caracterizează printr-o construcție complexă constând dintr-un stabilizator, un condensator, înfășurări și alte părți.
 3. Dispozitivele tiristoare reprezintă un tip de echipament de sudare relativ nou, care constă dintr-un regulator de fază tiristor și un transformator de putere. Aceste dispozitive cântăresc mult mai puțin decât alte soiuri.

Principiul de funcționare

Transformatoarele de sudură sunt caracterizate prin principiul universal al funcționării, dar caracteristicile și designul unei instalații specifice depind direct de scopul acesteia.

Dispozitiv pentru punctul de sudare de ieșire trebuie să furnizeze curentul electric de 5-10 kA (pentru modelele de capacitate mică) și 500 (kA pentru echipamente mai puternice).

Echipament de sudare de rezistență are o eficiență ridicată de conversie și dispozitive de întrerupere - fiabilitate ridicată și structură simplă, sau sudura nu este foarte mare calitate.

Atunci când cumpărați sau realizați un transformator de sudură independent, trebuie acordată atenție următoarele criterii:

 • Cum funcționează transformatorul?Indicatorul de tensiune de rețea - de la această valoare depinde de numărul de faze ale instalației.
 • Curent electric nominal - pentru modelele de uz casnic această cifră nu depășește 100 A.
 • O gamă extinsă de control al curentului prin sudură face posibilă utilizarea unor electrozi diferiți.
 • Tensiunea nominală la locul de muncă este tensiunea de ieșire. Pentru sudarea obișnuită cu arc, valorile de la 40 la 70 V sunt destul de suficiente.
 • Ieșirea și consumul de energie fac posibilă calcularea eficienței. Cu cât acest indicator este mai mare, cu atât mai productiv va funcționa echipamentul.

Defecțiuni comune

Atât aparatele de uz casnic cât și cele achiziționate pot deveni defecte din cauza unui număr mare de motive. Adesea, instrumentul poate fi reparat manual. Excepții sunt numai dispozitive industriale cu un design complex.

 • Transformator de sudură defectCea mai obișnuită problemă este închiderea între părțile echipamentului, ceea ce poate duce la oprirea acestuia. Pentru a rezolva problema, dispozitivul trebuie să dezasambleze și să schimbe piesa defectă.
 • O altă vină comună este prea multă căldură. Supraîncălzirea este cauzată de instalarea unui curent electric mai mare decât valoarea recomandată.
 • O rușine puternică poate indica faptul că piulițele sau șuruburile sunt slăbite în carcasă. Pentru a repara transformatorul trebuie să fie dezasamblat și inspectat cu atenție și, dacă este necesar, să fie strânse conexiunile.

Designul transformatorului de sudură este caracterizat prin simplitate, iar echipamentul însuși - accesibilitate și fiabilitate. Este foarte popular printre maeștrii interne, deoarece acesta poate fi folosit pentru a sigila cu ușurință foile metalice subțiri și să facă orice reparații de piese din aliaje metalice.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum funcționează transformatorul pas cu pasCum funcționează transformatorul pas cu pas
Cum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasaCum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasa
Cum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casaCum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casa
Motoare electrice monofazate 220VMotoare electrice monofazate 220V
Conectarea unui motor de inducție la un circuit stea sau deltaConectarea unui motor de inducție la un circuit stea sau delta
Principiul funcționării transformatoarelor și scopul acestoraPrincipiul funcționării transformatoarelor și scopul acestora
Transformatoare: soiuri, circuite de înfășurareTransformatoare: soiuri, circuite de înfășurare
Invertor de sudare cu mâinile proprii: circuite și comandă de asamblareInvertor de sudare cu mâinile proprii: circuite și comandă de asamblare
Semiautomat sudare cu mâinile proprii: schemeSemiautomat sudare cu mâinile proprii: scheme
Oscilator pentru invertor și auto-sudareOscilator pentru invertor și auto-sudare
» » Transformatoare de sudură: caracteristici, tipuri, principiu de funcționare
© 2021 amigdas.com