amigdas.com

Tipurile de furtunuri de gaz și avantajele acestora

Cum să alegeți un furtun flexibil de gazPână de curând, întrebarea cum să conectați soba de gaz nu a fost ridicată. Aparatul de uz casnic a fost îmbinat de un cuplaj mort de un mecanic, folosind o țeavă de oțel obișnuită. Acum, în rețelele de retail există o gamă largă de conexiuni flexibile de gaze de la diferiți producători. În plus, acestea diferă în ceea ce privește speciile. Care dintre ele să aleagă?

Desigur, conducta de oțel are și avantajele sale. Este puternic, sigur, sigur de operat. Dar toate acestea sunt acoperite de un dezavantaj semnificativ - lipsa mobilității. Pentru a planifica un interior de bucătărie de înaltă calitate, cu un aragaz fix, este destul de problematic. Adăugați aici complexitatea curățării banale - și această opțiune nu pare atât de tentantă.

Cumpărați numai furtun de gaz special - pipetat categoric nu este potrivit, deoarece jocurile cu gaz se termină întotdeauna rău. Te puteti conecta teoretic, designul furtunului o permite. Dar cea mai bună opțiune va fi provocarea comandantului - el va efectua instalări profesionale și va garanta o conexiune sigură la rețeaua de gaze.

Există trei tipuri de furtunuri de gaz disponibile:

 • cauciuc și-pânză;
 • cauciuc armat;
 • burduf.

Stofă din cauciuc

Tipuri de furtunuri de gaz - Cârpă din cauciucConexiunea este un furtun de cauciuc, armate cu fire textile. Dacă există o problemă de salvare - această opțiune este cea mai potrivită. Costurile scăzute, ușor de instalat, flexibilitatea și funcționalitatea sunt avantajele acestui tip de furtun. Puteți găsi întotdeauna diametrul și lungimea potrivite la punctele de vânzare.

Cauciucul este un dielectric bun. Prin urmare, furtunurile de cauciuc sunt utilizate pentru a furniza gaz lichefiat aparatelor de uz casnic și sunt utilizate în principal în case private. Nu este cea mai sigură cale, dar în mod clar cea mai ușoară.

În timp, furtunul este acoperit de crăpături, ceea ce duce la scurgere. De aceea, în prezent, furtunurile de cauciuc folosesc doar la racordarea la buteliile de gaz. Un alt dezavantaj este lipsa rigidității necesare în produs.

Durata de viață aproximativă a furtunurilor de cauciuc este de 2 ani, deși în practică foarte puțini oameni le folosesc pentru o perioadă scurtă de timp. Cu toate acestea, în prezent structura furtunurilor include materiale care îi permit să funcționeze în condiții de siguranță timp de până la 5 ani.

armat

Armarea furtunurilor de cauciuc și a manșoanelorManșoanele de cauciuc cu armare arată asemănătoare cu cele ale omologilor lor pentru alimentarea cu apă. Plasa exterioară este realizată din fire de oțel, din care este fabricat furtunul interior materiale polimerice. Semnul distinctiv al furtunului de gaz este incluziunile galbene în panglica exterioară.

Acest tip de furtun este, de asemenea, ieftin și ușor de utilizat, poate rezista la temperaturi de până la 50 de grade, dar, trebuie remarcat, în multe țări din Europa este interzisă. Lucrătorii noștri din domeniul gazelor, de asemenea, recomandă insistent ca acestea să fie abandonate și, dacă este cazul, numai cu respectarea strictă a regulilor de funcționare.

Manșonul de plastic din interior este supus acelorași proprietăți negative ca și omologul său din cauciuc. În plus, oțelul este un conductor electric, astfel încât la conectare este necesar să se utilizeze garnituri dielectrice.

burduf

Stivuirea burdufilor ½ aniSingurul tip de conexiune flexibilă care permite conectarea aparatelor de gaz în țara noastră. Această ondulare, rezistentă la temperatură, stres mecanic, presiune.

Numele provine din cuvântul englez Sylphon. Pe tip se întâmplă cu un singur strat și cu mai multe straturi, material din care este confecționat - metal, nemetalic. Carcasa exterioară acționează ca o barieră, făcând furtunul mai sigur pentru a funcționa.

Manecile din mâneci sunt fabricate din oțel inoxidabil. Pe tipul sunt împărțite în model:

 • cu panglică din metal fără izolație;
 • cu o acoperire dielectrică polimerică galbenă.

Pentru o distribuire optimă a amestecului de gaze, trebuie selectată o conexiune cu un diametru interior de cel puțin 10 mm.

Furtunurile cu furtunuri au până la 30 de ani. De la alte tipuri de furtunuri se disting printr-un preț mai mare. Cu toate acestea, ele se plătesc bine datorită calităților lor pozitive. Avantajele furtunurilor cu burduf:

 • Manșonul este fabricat în conformitate cu specificațiile și standardele GOST;
 • singurul tip de furtun care este permis să se folosească;
 • Acoperirea din PVC protejează în mod fiabil conexiunea, polimerii protejează împotriva impactului și mediului agresiv;
 • nivel ridicat de rezistență la sarcini critice;
 • durată lungă de viață, mai mult de 25 de ani;
 • protecția împotriva acțiunii energiei electrice la 1000 V și mai mult;
 • nu există limite de funcționare.

Când alegeți un furtun de gaz, cereți întotdeauna un certificat de stare. Recomandăm cu insistență alegerea furtunurilor de gaze cu burduf. Dar chiar și atunci, feriți-vă de contrafacerile chineze ieftine. Adesea ele nu pot fi distinse de un produs de calitate. Pericol în utilizarea în fabricarea lor de cauciuc subțire, de calitate scăzută.

Asigurați-vă că legătura este elementul galben-gazos trebuie să fie inclus în împletitură. Nu cumpărați dermatograful inutil lung, la măsurătorile dvs. adăugați 20% - această lungime este suficientă. Opțiunile care sunt cele mai solicitate sunt unul și doi metri. Diametrele standard ale gospodăriei sunt de 1/2 sau 3/4 inci. Furtunul poate avea două piulițe unice cu filet interior sau o piuliță la un capăt și o bucșă cu un fir exterior pe cealaltă.

Comparând furtunurile prezentate pe piața noastră de la burdufuri, și există o mulțime de ele, este necesar să se acorde atenție unui alt tip de subwoofere. Luați în considerare punctele prezentate aici - și alegerea dvs. va fi optimă.

 1. Bellows filetează IDROSAPIENSMaterial. Cumparați conducte de gaze din același material ca duza. Deci vei câștiga în puterea furtunului.
 2. Conectează-te. Tipul conexiunii determină durata de viață a produsului. Legătura pe adeziv este de scurtă durată, deci alegeți o conexiune sudată sau dintr-o bucată.
 3. Temperatura. Performanță optimă pentru utilizarea burdufelor de la -55 până la +255 grade Celsius.
 4. Presiune. Furtunul este utilizat cu presiuni de lucru de până la 6 atmosfere. În sistemele noastre de gaze, indicele nu este mai mare de 0,03 atmosferă. Prin urmare, putem vorbi despre marginea imensă a rezistenței manșonului.
 5. Stretching. Teoretic, este permisă o întindere de 2 ori mai mare decât lungimea inițială. În realitate, valoarea limită este jumătate din indicele inițial, altfel va exista o pierdere de rigiditate.
 6. Certificarea. Certificatul de calitate este obligatoriu pentru dispozitivele care lucrează cu substanțe explozive, furtunurile cu gaze nu fac excepție.

Conectarea la o placă de uz casnic

Conectarea la o placă de uz casnicPe spatele plăcii găsim fitingul de admisie. Receptorul poate fi drept sau unghiular. La intrarea directă, atunci când șinele de gazare sunt amplasate lateral, este necesar să se achiziționeze un unghi metalic cu un filet interior și un opritor, în care sunt așezate garniturile din paronită. Când instalați, asigurați-vă că manșonul nu are îndoituri puternice.

Filetul de ieșire poate fi ¾ sau 3/8 ină. În acest caz, 1/2 in. Practic, gazonul este situat în colțul bucătăriei. Din el există un robinet cu un robinet. Este înșurubat sau înșurubat, în funcție de firul șurubului, de manșonul pe care îl aveți.

Într-un set cu manșon trebuie să existe două garnituri paronite. Acestea ar trebui utilizate pentru instalare pentru a evita scurgerile de gaze naturale. Puteți aplica o garnitură cu o plasă fină dacă vă este frică de probabilitatea incluziunilor mecanice în amestecul de gaze. Furtunul este înșurubat cu o cheie, fără efort excesiv, paronitul nu trebuie să iasă din articulație.

Înainte este o verificare pentru o posibilă scurgere de gaz. Spuma de spuma se aplica pe rosturi. Dacă nu există bule, puteți începe în siguranță utilizarea aragazului conectat în siguranță.

Reguli de siguranță atunci când utilizați sobe de gaz:

 • Conectarea coloanei de gazacces liber constant la furtunul de gaz;
 • este interzisă conectarea dispozitivelor suplimentare la soba de gaz;
 • Furtunul trebuie păstrat curat, colorarea este interzisă;
 • Manșonul trebuie să aibă o înclinare, în caz contrar există riscul de rupere sau de scurgere la punctele de legătură;
 • atunci când planificați, așezați distanța în lungimea furtunului (lungimea maximă a furtunului este de 4,5 m), optimă la deplasarea plăcii în caz de curățare, reparație, în mișcare, închiderea alimentării cu gaz;
 • Evitați răsucirea și răsucirea manșonului;
 • Protejați șnurul de metal de condens;
 • andocarea trebuie să fie filetate, sudate sau sudate;
 • În timp, înlocuiți furtunul la sfârșitul duratei sale de viață.

concluzie

După cum puteți vedea, instalarea unui furtun de gaze nu este o procedură complicată, dar este mai bine să se ocupe de specialiștii în gaz care au permisiunea autorităților competente. În caz contrar, este posibil să pierdeți garanția pe aragaz. Prin urmare, verificați în prealabil carnetul de garanție, dacă vi se permite să vă conectați independent.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să alegeți feluri de mâncare potrivite pentru mașinile de gătit cu inducțieCum să alegeți feluri de mâncare potrivite pentru mașinile de gătit cu inducție
Cum să conectați mașina de spălat la sistemul de alimentare cu apă și canalizareCum să conectați mașina de spălat la sistemul de alimentare cu apă și canalizare
Cum să conectați un cazan la o conductă de apă - instrucțiuni pas cu pasCum să conectați un cazan la o conductă de apă - instrucțiuni pas cu pas
Cum să conectați corect mașina de spălat la canalul de canalizareCum să conectați corect mașina de spălat la canalul de canalizare
Cum să construiți o sobă pentru o baie cu propriile mâiniCum să construiți o sobă pentru o baie cu propriile mâini
Cuptoare pentru baie cu un rezervor pentru apă: cumpărați sau faceți-vă?Cuptoare pentru baie cu un rezervor pentru apă: cumpărați sau faceți-vă?
Cum se face sistemul de irigare prin picurare în seră cu mâinile taleCum se face sistemul de irigare prin picurare în seră cu mâinile tale
Avantajele și dezavantajele plitelor de inducțieAvantajele și dezavantajele plitelor de inducție
Cum se instalează un cuptor încorporat, instalarea unui cuptor electricCum se instalează un cuptor încorporat, instalarea unui cuptor electric
Tipurile și utilizarea acarienilor de presare pentru țevi metalo-plasticTipurile și utilizarea acarienilor de presare pentru țevi metalo-plastic
» » Tipurile de furtunuri de gaz și avantajele acestora
© 2021 amigdas.com