amigdas.com

Îndoirea țevilor în formă de tuburi de-a lungul razei: metode și echipamente

Îndoirea țevilor în formă de țevi de-a lungul razeiExistă un număr mare de produse metalice pe piață, care necesită utilizarea unui echipament special pentru țevi de îndoire.

Se folosește adesea o procedură, care se numește conducte flexibile de rază. Aceasta va ajuta la salvarea eforturilor comandanților în fabricarea structurilor metalice. Firește, puteți utiliza segmente separate și le puteți prelucra cu o mașină de sudură și un bulgară, sau puteți lua o țeavă întreagă și o puteți îndoi cu o unealtă specială.

Mașini pentru efectuarea lucrărilor

Îndoirea profiluluiAtunci când se utilizează metoda de deformare mecanică a metalului, este posibil să se controleze gradul său. Aceasta se face prin intermediul unor mașini speciale în care piesele sunt plasate între cilindrul în mișcare și fixate de un cilindru special. Mașinile permit ca tevile să se îndoaie în greutate, iar cilindrii de transport acționează ca suporturi.

Raza de îndoire a materialului Puteți să-l controlați singur, este bine pentru performanță. Pentru a lucra a fost curat, întregul proces ar trebui împărțit în mai multe vizite, dar partea va trebui să fie scos de mai multe ori, și apoi din nou pune în blocare. Pentru alinierea piesei de prelucrat, se utilizează un șablon.

Datorită acestei metode de prelucrare, dimensiunile originale ale materialului sunt conservate și nu este necesară încălzirea metalului în continuare. Și dacă aveți experiența și un bender profesionist de bender executa de locuri de muncă nu va fi dificil.

Dar considerați că această tehnologie poate fi utilizată pentru a permite o rază minimă de îndoire a țevilor. Pentru a obține indicatorul, efectuați calculul ținând cont de parametrii externi ai elementului de lucru. Acest lucru este foarte important, deoarece ținând cont de raza minimă de îndoire a țevilor, nu veți permite apariția crăpăturilor atunci când metalul se va întinde în timpul funcționării.

Îndoirea manuală a țevilor

Adesea, nevoia de țevi de îndoire apare la domiciliu atunci când se construiește un foișor sau o seră. În acest caz, nu este necesar un bender de țeavă special pentru aceasta, vor fi necesare doar șabloane și umpluturi.

Procesul poate arăta astfel:

 • Mașină de îndoit realizată manualMai întâi, determinați dimensiunile elementului de lucru. Apoi pregătiți eșantionul, pentru acest scop, echipați o parte cu un dop închis, prin cel de-al doilea capăt, nisipul trebuie umplut în conductă și turnat apă.
 • Clotați capătul liber.
 • Fixați partea care este deformată în șablon cu unul dintre capete. Aplicați efortul asupra celei de-a doua părți și efectuați îndoirea țevii, în timp ce aceasta trebuie să fie mișcată încet înainte pentru a permite produsului să obțină circumferința necesară.

Modul manual de îndoire a modelelor este cel mai simplu, cu toate acestea, are și dezavantaje:

 • Mai întâi, trebuie să conectați o mulțime de forțe pentru a efectua procesul manual, mai ales dacă doriți să îndoiți mai multe elemente deodată;
 • este dificil de controlat unghiul de îndoire, deci raza uniformă în acest caz, produsul nu poate fi garantat;
 • Designul este puțin probabil să fie de înaltă calitate în cele din urmă.

Cu toate acestea, trebuie să plătească un omagiu acestei metode, forța de deformare poate fi controlată, respectiv, riscul de deteriorare a metalului este scăzut.

Îndepărtarea țevilor și aplicarea acestora

Mașina de îndoit profil Stalex TR-12Îndoirea tubului de profil se realizează radial cu ajutorul unui bobinator de țevi, care poate fi manual sau mecanizat.

Dacă vrei să vorbești despre bender, atunci acest echipament începe să funcționeze din forța aplicată. De asemenea, acționează servomotorul de alimentare al actuatorului, precum și generatorul de distorsiune.

Un produs în dispozitivul de tip mecanizată funcționează de acționare, cuplul de declanșare pe cilindrul în mișcare în sine generatorul poate fi rulat atunci când acesta este expus la operator, sau dispozitivul de acționare hidraulică.

Cel mai popular dispozitiv, folosit atât în ​​producție, cât și acasă - este profgleib (PG). Există astfel de modele:

 • Mașina de îndoire a țevilor PG-2PG1 - acest dispozitiv este remarcabil pentru mărimea compactă (până la 4 centimetri) și poate fi stocat acasă. Acesta este adesea folosit în instalațiile sanitare și lăcătuș. Cu ajutorul acestuia, este posibil să se efectueze raze minime cu o valoare de 18 cm inclusiv, iar diametrul structurilor inelare va fi de 60 cm.
 • PG2 - acest dispozitiv este, de asemenea, de dimensiuni mici, dar are mai multă putere în comparație cu modelul anterior. Cu ajutorul acestuia este posibilă procesarea produselor chiar și în dimensiunile de 60 mm. Raza minimă este de 220 mm, iar diametrul este de 600 mm.

Dar merită adăugat că aceste mașini sunt destul de scumpe. Din acest motiv, unii meșteri preferă să-i facă acasă. Și cei care nu se pot descurca cu astfel de lucrări, este mai bine să contactați o companie specială care se ocupă profesional cu structuri flexibile de țevi de profil.

Efectuarea unui instrument de casă

Elementul cheie al construcției unui astfel de dispozitiv este sistemul trivalent. Prin urmare, înainte de a începe să lucrați la auto-asamblarea benderului de țevi, trebuie să înțelegeți mai întâi că este într-un mod constructiv.

Deci, în ordine pentru a face o îndoire manuală, trebuie să efectuați următoarele acțiuni:

 • Țeava se îndoaie cu mâinile taleMai întâi faceți un cadru: pe baza a patru canale, formați un cadru dreptunghiular folosind o mașină de sudură.
 • Apoi, centrul sudurile brățării formează litera „P“, iar marginile de sus sudurilor de nuci centru, acesta va acționa ca bază pentru cleme în viitor. Apoi, înșurubați volantul în el, știftul va intra în contact cu plăcuța rotativă, care se mișcă în adânciturile părților laterale ale brațului.
 • Pe placă adaptăm ruloul, care este fixat între picioarele laterale. Forța de strângere în acest caz va fi asigurată de trepied.
 • Pe părțile laterale ale suportului suporturile tijei sunt fixate prin metoda sudării.
 • Pentru a fixa cilindrii, trebuie să luați șuruburile. Pe laturile lor, este necesar să se asigure prezența pinionului din transmisia lanțului, care poate fi preluat de pe o bicicletă veche.
 • Ca urmare, lanțul este pus pe cilindrii de alimentare. Pe unul dintre asteriscuri trebuie să instalați un mâner pentru a permite pornirea arborelui.

Un astfel de dispozitiv este foarte simplu de folosit, îndoirea țevilor de-a lungul razei cu ajutorul ei este realizată cu ușurință. Elementul de lucru este așezat pe cilindri rotativi, apoi este fixat cu ajutorul unei role de deformare, apoi șurubul este atașat. Mânerul mobil deplasează structura în mișcare, apoi trece încet prin părțile deformabile.

Cum să îndoiți țevile corect

Dacă aveți de gând să faceți acest lucru pentru prima dată, atunci este recomandat să luați în considerare astfel de sfaturi de la profesioniști:

 • Profiling - fabricarea la domiciliuAtunci când lucrați cu țevi cu diametrul mai mare de 10 centimetri, este necesar să le preîncălziți pentru a face metalul mai flexibil. Pentru aceasta, procedura de recoacere este efectuată. Este necesar să se utilizeze umplutură (de exemplu, nisip fin uscat). Umplutura nu va permite apariția de lovituri, fisuri și alte deformări ale corpului conductei. Diblurile sau lemnul sunt potrivite ca dopuri.
 • Dacă vorbim despre blocaje de trafic, atunci când există încălzire în interiorul corpului țevii, există întotdeauna gaze. Și că conducta nu se rupe, este recomandat să se facă găuri mici cu un diametru de 3-4 mm în avans în dopuri pentru evacuarea gazelor.
 • Raza de îndoire recomandată a țevilor este egală cu diametrul elementului, înmulțită cu trei.
 • Încălzirea țevii trebuie să fie ghidată de îndoire (aceasta este zona care trebuie să fie deformată și să devină "mai moale", dar restul corpului nu are nevoie de încălzire).
 • Încălzirea se efectuează cu ajutorul arzător cu gaz sau suflantă. Metalul ar trebui să fie cumpărat ca rezultat al unei nuanțe roșu burgundă. În cazul supraîncălzirii, elementul este răcit cu apă.
 • Atunci când lucrarea este efectuată pe o țeavă cu o cusătura, este necesar să se controleze absența acesteia în zona supusă îndoirii. Cea mai bună opțiune este atunci când articulația este plasată deasupra.
 • Pentru a îndepărta umplutura din țeavă, scoateți dopurile, atingeți conducta și turnați nisipul.
 • Produsul finit trebuie să fie curățat de incandescent, astfel încât să aibă un aspect atractiv.
 • Dacă raza țevii este de maxim 4 cm, este posibil ca încălzirea să nu fie necesară. În acest caz, elementul trebuie fixat în sculă și să efectueze toate lucrările necesare.

Trebuie avut în vedere faptul că îndoirea țevilor de profil trebuie efectuată numai dacă, atunci când se ia în considerare următoarele:

 • Diametrul elementului de lucru (metoda de îndoire depinde în mod direct de acesta).
 • Grosimea pereților, în funcție de acest indicator, selectează acest echipament. Cu cât zidul este mai gros, cu atât mai mult efort va fi necesar.
 • Materialul pentru fabricarea țevilor de profil (acest parametru este important pentru determinarea razei minime de îndoire).
 • Indicator al cercului viitor.

Procesul de structuri de încovoiere de-a lungul razei nu este atât de complex cum ar părea. Dar este foarte important să respectați reglementările de siguranță. Dacă pentru prima oară faceți acest lucru pentru prima dată, atunci este mai bine să elaborați tehnica pe țevi vechi, deoarece raza necesară de la prima dată nu poate fi obținută întotdeauna.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Fitinguri pentru țevi de alimentare cu apă: principalele tipuri de adaptoareFitinguri pentru țevi de alimentare cu apă: principalele tipuri de adaptoare
Particularitățile producției independente a conducteiParticularitățile producției independente a conductei
Cum să faceți un profil personal?Cum să faceți un profil personal?
Îndoirea tubului pentru o țeavă de profil cu propriile mâini: aplicațieÎndoirea tubului pentru o țeavă de profil cu propriile mâini: aplicație
Cum sa faci benders pentru o conducta de profil cu mainile tale?Cum sa faci benders pentru o conducta de profil cu mainile tale?
Bender de mana: bender de casa de la viciuBender de mana: bender de casa de la viciu
Îndoirea și îndoirea foilor metaliceÎndoirea și îndoirea foilor metalice
Principiul de funcționare al unei mașini de formare manuală a rolelorPrincipiul de funcționare al unei mașini de formare manuală a rolelor
Caracteristici ale profilului manual realizat manualCaracteristici ale profilului manual realizat manual
Manipularea manuală a tubulaturii hidraulice: funcționarea și aplicareaManipularea manuală a tubulaturii hidraulice: funcționarea și aplicarea
» » Îndoirea țevilor în formă de tuburi de-a lungul razei: metode și echipamente
© 2021 amigdas.com