amigdas.com

Pești Guppy în acvariu: îngrijire și întreținere

Pedigree guppies FotografieGuppy - unul dintre cei mai populari și preferați pești ca acvaristi începători și având mulți ani de experiență în îngrijirea unor locuitori acvatici. Un pește modest și frumos este numit un alt milion de pești. Varietatea de forme și culori vă permite să alegeți tipul care este ideal pentru decorarea oricărui acvariu.

Zona naturală a guppilor

Descrierea fotografiei de pește guppyÎn mediul natural, această specie de pește trăiește în nord-estul continentului sud-american, în America Centrală, în sudul Caraibelor. Cele mai comune gupiri din iazuri înconjurate de vegetație densă, țări precum Venezuela, Brazilia, Guyana, Suriname. Poate fi ca niște cursuri de munte curate și râuri noroioase. Există, de asemenea, acești mici pești în apele costiere de coastă. În prezent, ca urmare a așezării lor artificiale pentru distrugerea larvelor de țânțari malari, ei trăiesc în corpuri de apă caldă din întreaga lume. În condiții naturale, peștii se hrănesc cu larvele țânțarilor, cu puști de țânțari, molii și alte insecte mici.

Descrierea peștilor guppy

Aceste pești în formă de raze, cum ar fi chordatele aparțin familiei Pecilia carpophages. Guppii diferă în structura alungită a corpului. Acestea sunt destul de mici în pești de mărime: până la 4 cm - masculi și până la 7 cm - femele. Pentru ei, dimorfismul sexual este caracteristic, adică bărbații externi sunt în mod izbitoare de femele. La bărbați se poate observa o aripă anală caracteristică, care este organul de fertilizare - gonopodia. Femelele se disting printr-o abdomen lărgit, destinat transportării ouălor. Bărbații sunt mai strălucitori, mai interesanți și mai atrăgători decât femele - nu au numai culori frumoase, ci și cozi și aripi magnifice. La femele, culoarea este mai slabă, dar aripioarele și cozile sunt mai scurte.

Când decideți cu privire la creșterea păsărilor, ar trebui să știți cât de mulți gupieni trăiesc. În mediul acvariului, ei poate trăi până la 3 ani. Acest lucru este mai lung decât în ​​condiții naturale.

Pește Guppy: de îngrijire și

Mulți acvariști sunt gudropii crescuți cu entuziasm. Întreținerea și îngrijirea acestora este mai ușoară decât pentru peștii exotici mari, dar are caracteristicile.

Condiții de detenție

Pentru acvariu, unde sunt păstrate guppii, se recomandă următorii parametri de mărime și conținut de apă:

 1. Calculul pentru o pereche optimă de suprafață de apă de pește - aproximativ 625 cm² (25x25) pentru nivelul de apă de 15 cm Când adăugați fiecare probă trebuie să fie mai priplyusovyvat 15 cm² ..
 2. Valoarea admisă a temperaturii apei: 20-26 ° C. Guppy poate supraviețui la o temperatură de 14ºC la 33ºC, în apă rece, dar o mare probabilitate de boală, în timp ce apa prea cald duce la viață scurtat și măcinare de rocă. Nu modificați brusc temperatura.
 3. Aciditatea optimă a apei de la 6,5 ​​până la 8,5 pH. Duritatea apei este de până la 25ºgH.
 4. Acvariul trebuie să aibă o bună aerare și filtrare și să nu permită un flux puternic.
 5. Este recomandabil să oferiți iluminare moderată timp de 12 ore.

Îngrijirea și întreținerea fotografiei de peșteApa trebuie schimbată regulat, dar nu complet - aproximativ o treime din volumul la un moment dat. Puteți adăuga 1 lingură de sare de masă la 10 litri de apă. Pe fundul acvariului se va arăta pietricele fine de culoare închisă. Este acceptabilă plasarea unor pietre mari care nu au muchii ascuțite. De plante sunt bine potrivite: ferigă indiană, nitella, limnobium runaway.

hrănire

Deoarece gupurile animalelor de acvariu sunt de asemenea convenabile deoarece sunt omnivore. Cu toate acestea, ele preferă mâncarea vie. Acestea pot fi date:

 • dafnia;
 • Cyclops;
 • molii;
 • bucăți de pește de mare;
 • particule mici de carne de vită, ficat, inimă;
 • cereale.

Mâncarea uscată trebuie să fie prezentă în dietă și să aducă o varietate în nutriția locuitorilor acvariului. Printre furajul final pot fi găsite potrivite exact pentru acest tip de pește, care, la rândul lor, sunt împărțite în produse alimentare specializate: de exemplu, pentru a prăji sau pentru a spori culoarea indivizilor luminoase. Furajul conține componente vegetale și diverse minerale necesare care contribuie la creșterea și dezvoltarea animalelor de companie. Ele sunt disponibile într-un ambalaj convenabil cu recomandări pentru dozare. Peștele nu poate fi suprasolicitat, regimul de hrănire - de 2-3 ori pe zi. Restul bucăților de alimente trebuie îndepărtate după ce peștele este plin.

Creștere și reproducere

Proprietarii de gupini sunt scutiți de îngrijirea complicată pentru ouă. Femelele produc puii plini, care încep imediat o viață independentă. Femelele gravide sau peștele în curs de dezvoltare ar trebui să fie plantate într-un acvariu separat, deoarece tinerii pot mânca adulții. Dacă nu există posibilitatea de jigging, pe suprafața apei, plantele plutitoare pot fi plantate, de exemplu, cocoș, în frunzele cărora se poate ascunde tigaia.

Guppies de reproducere fotografiePentru reproducerea completă a femelelor ar trebui să fie de 3 ori mai mare decât bărbații. Abilitatea de a multiplica guppii este dobândită în 4-5 luni. Sarcina se dezvoltă în 5-6 săptămâni. Disponibilitatea femeii de a se reproduce poate fi determinată de semnele externe: deschiderea anală devine umflată și se poate observa un spot întunecat. Pentru reproducere, apa ar trebui să fie ușor mai caldă decât de obicei - 27 ° C. La lumina poate apărea până la 100 de prăjiți, fiecare dintre acestea fiind închisă într-o carcasă subțire. Hrăni animale tinere ar trebui să infusoria de până la 5 ori pe zi.

boală

Guppiile provin din latitudini sudice, deci sunt predispuse la boli tropicale. Cele mai frecvente sunt:

 • micobacterioza. Persoanele bolnave par a fi drenate cu un abdomen retras. Spatele este curbat. Astfel de animale de companie sunt supuse la distrugere, iar acvariul și echipamentul sunt dezinfectate.
 • Trihodinoz. Parazitul infectează indivizi slăbiți, precum și prăjiți.
 • scolioză - Boala coloanei vertebrale.
 • Plistoforoz Boala fungică infecțioasă. Caracterizată prin formarea de noduli cenușii pe corp și pe cap.
 • Fin ciuperca. Cauzează dezintegrarea țesuturilor inter-raze, în special în varietăți de pești.
 • Roșu crud. Pe aripile caudale apare un strat roșu care distruge treptat întreaga coadă.

Pentru a preveni bolile, este necesar să se creeze condiții optime pentru păstrarea peștelui și, de asemenea, să se pună în carantină noi persoane.

Compatibilitatea cu ceilalți locuitori ai acvariilor

Guppii se pot întâlni cu ușurință cu toți locuitorii pașnici. Sunt compatibile, de exemplu, cu pești precum molii, neonii, corynopeumurile, daniosii. Trebuie remarcat faptul că speciile de văl de gupi, care au coase luxuriante, sunt cel mai bine păstrate într-un acvariu separat. Chiar și liniștii, dar vecini mai mari pot deteriora coada lor delicată și subțire. Este necesar să se ia în considerare fertilitatea ridicată a guppilor, astfel încât acvariul să nu fie supraîncărcat și animalele de companie să poată trăi confortabil.

Atunci când selectați plante de acvariu, este mai bine să vă opriți la cei care nu au frunze tari. Bijuterii decorative ar trebui să fie alese fără margini ascuțite și muchii.

Soiuri de gupieni

Soiuri de gupițe FotoÎn acvariile amatorilor și crescătorilor, puteți observa o mare varietate a acestor pești comuni. Specialiștii sună mai mult de o sută de soiuri. În primul rând, speciile de gupițe diferă în forma coapsei și aripioarelor. De exemplu, veneo-cozi, fuste, coadă de ac, lire, cu sabie sau dublă. Al doilea semn pe care sunt împărțite peștii este culoarea. Acesta poate fi negru, verde, rosu, leopard, curcubeu și altele. Datorită compatibilității genetice a peștilor cu o anumită formă a cozii și a culorii, apar în mod constant diverse combinații sau subspecii.

Conținutul acestui mic pește nemaipomenit nu este deosebit de dificil. Cei care pescuiesc mai întâi, se vor descurca fără dificultate cu cultivarea guppilor și vor putea să se bucure de frumusețea calmă a lumii subacvatice. Acvariștii mai experimentați și mai entuziasmați, dacă se dorește, pot efectua lucrări de selecție și pot încerca să scoată la iveală unicul lor guppy.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Particularități ale vieții peștelui de pește de mareParticularități ale vieții peștelui de pește de mare
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Conținutul de pește neon acasăConținutul de pește neon acasă
Locuitorul acvariului de apă dulce - pești miciLocuitorul acvariului de apă dulce - pești mici
» » Pești Guppy în acvariu: îngrijire și întreținere
© 2021 amigdas.com