amigdas.com

Modul de viață și descrierea mahonului fluture

Cum arată fluturele ca un machaonFluturii sunt insecte uimitoare, iar mahonul de fluturi sunt cunoscuți de aproape toată lumea, datorită dimensiunii și culorii lor strălucitoare. Populația de mahon fluturi devine mai mică și, prin urmare, unele țări au pus-o deja în Cartea Roșie.

Fluture mahonii aparțin ordinei lepidoptera, la familia de bărci de navigație. Se crede că cei mai frumoși reprezentanți trăiesc în păduri tropicale și insule. Dar nu este așa. În țara noastră există și specii cu o culoare și un model frumos. Doar fluturii sunt machoși și trăiesc în țările noastre.

Descriere, fapte interesante pentru copii

Există multe subspecii mahaon și aproximativ 37 de soiuri. Acest fluture este ceva mai mare decât congenerii, lungimea corpului ajunge până la 9 cm, anvergura aripilor este de până la 10 cm, au antene clavate și șase picioare bine dezvoltate. Aripile de aripă au creșteri alungite, ele nu aderă la abdomen.

Trebuie remarcat faptul că femelele sunt puțin mai mari decât bărbații, iar culoarea lor este mai strălucitoare. Aripile sunt mari o varietate de culori și modele, puteți vedea linii și forme complet diferite. Modele alb, roșu, negru, albastru, pe un fundal galben strălucitor, culoarea fluturilor depinde de climatul în care trăiesc. În primăvara reprezentanților, culorile sunt mai strălucitoare decât cele ale rudelor lor de vară.

Un fapt interesant în descrierea mahonului fluture pentru copii va fi de unde provine acest nume. Aici povestea începe în Troia antică. Potrivit legendei, a trăit un doctor soldați miraculos de vindecat care au fost răniți în luptă. Acest doctor era fiul faimosului doctor Asclepius, iar numele lui era Machaon.

Acest fluture a fost descris de Karl Linnaeus - faimosul naturalist biolog. El a fondat, de asemenea, sistematica moderna a lumii animalelor. Linnaeus și a dat numele fluturelui în onoarea caracterului antic al lui Machaon.

Subspecii Machaon

Machaon formează mai mult de 30 de subspecii. Există unele dintre ele în habitat:

 • Tipuri și subspecii mahonilor flutureSub-speciile nominele locuiesc în Europa de Est;
 • Subdomeniul orientis poate fi găsit în partea de sud a Siberiei;
 • Subspecies ussuriensis locuieste in regiunea Primorye si Amur;
 • Subtipurile de hipocrate locuiesc în Japonia și Sahalin;
 • Subdomeniul amurensis locuiește în întregul bazin al Amurului mijlociu și inferior;
 • Subdomeniul gorganus este larg răspândit în sudul Rusiei, în Caucazul de Nord-Vest și în Europa Centrală;
 • Subtipul brutanicului Seitz este obișnuit în Marea Britanie;
 • Subdomeniul aliaska Scudder locuiește în America de Nord.

Și există, de asemenea, multe alte subspecii care locuiesc pe glob. Dar taxonomii nu recunosc Unele dintre ele, considerându-le ca forme sezoniere ale unei specii nominative.

Habitat și stilul de viață

Fluture mahaon locuiesc aproape întregul glob. Ei locuiesc în Europa și Asia, în America de Nord și în Africa de Nord.

Putem distinge câteva trăsături ale vieții machoilor:

 • Cum arată fluturele ca un machaonAceste fluturi sunt treji în timpul zilei, de aceea sunt legate de speciile din timpul zilei. Florile polenizează aceia care au înflorit în timpul zilei.
 • Nu stati mult timp pe o singura planta, ei fug de la unul la altul, si de aceea oamenii de stiinta le considera a fi fluturi energetici.
 • Preferați spații deschise: stepi, câmpuri, pajiști, franjuri. Zburați la o altitudine de 2 până la 4,5 metri.

Hrănirea fluturilor Mahaon

De îndată ce omida a ieșit din ouă, ea începe să se hrănească cu planta pe care a fost așezat acest ou. Ei hrănesc ospitalii intens. De regulă, plantele furajere pentru omizi sunt patrunjelul, mărarul și alte specii umbelliferoase, precum și pelinul, arinul și altele. Dar când dezvoltarea ombilicului se apropie de ultima etapă, acesta încetează să mai hrănească.

Fluturi mahonii se hrănesc cu nectar de orice flori, dar pot vizita și speciile umbrelă de plante.

Reproducere și speranța de viață

O perioadă favorabilă pentru reproducere în fluturi este primavara. Se rotesc în aer, ca și dansul. În această perioadă, ei intră în turme, dar apoi zboară din nou. După jocuri de împerechere, femelele plasează ouă pe o frunză sau tulpina unei plante furajere. Pentru un sezon, o femeie poate amâna până la 120 de ouă. O saptamana mai tarziu apar aparate din zidarie.

Ele diferă în negru cu pete albe sau roșii, dar pe măsură ce culoarea se dezvoltă, se schimbă. La omida machoonului, pe cap se află un mijloc special de protecție împotriva prădătorilor. Acestea sunt două glande care nu sunt văzute într-o stare calmă, dar în momentul pericolului apar două tuberculi portocalii. Ei dau un miros neplăcut, capabil să înspăimânta un prădător.

Pentru a supraviețui frigului de iarnă, șobolanii din omidă, iar în această stare își petrec iarna. Speranța de viață a unui mahon fluture este în medie 20 de zile, astfel încât trei generații se pot schimba reciproc în timpul verii.

Dușmanii machaonului

Cât timp fluture trăiesc mahaonPericolul pentru aceste fluturi este animalele insectivore, păsările, păianjenii, furnicile etc.

Pe numărul lor pot fi, de asemenea, afectate de cercetarea entomologică, captarea lor în scopul colectării, studierii. Fiind în stadiul de ouă, omizi sau puști, mahaonii pot pieri de focurile de stepă.

Aproximativ 80 de ani, machaii erau încă dăunători ai plantelor cultivate și erau în mod activ exterminați. În prezent, populația lor a fost mult redusă, iar amenințările pentru plantele de cultură nu mai reprezintă. Chiar au nevoie de protecție.

Prin urmare, oameni de știință din întreaga lume urmăriți numerele acestora și multe țări le-au enumerat deja în Cartea Roșie, mai ales în Europa.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncăTipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncă
Bull vultur: cum arată și ce se hrăneșteBull vultur: cum arată și ce se hrănește
Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"
African struț. Descriere. Unde locuieste?African struț. Descriere. Unde locuieste?
Câte fluturi au picioare. Numărul de picioareCâte fluturi au picioare. Numărul de picioare
Butterfly Admiral: descriere, formă vernală, caracteristică specieiButterfly Admiral: descriere, formă vernală, caracteristică speciei
Câți fluturi trăiesc: durata de viață a tuturor ciclurilorCâți fluturi trăiesc: durata de viață a tuturor ciclurilor
Ce este boala fluturelor, cum se manifestă sindromul?Ce este boala fluturelor, cum se manifestă sindromul?
Aplicarea hârtiei colorate - "fluture"Aplicarea hârtiei colorate - "fluture"
Care sunt tipurile de păsări: numele și descrierea lorCare sunt tipurile de păsări: numele și descrierea lor
» » Modul de viață și descrierea mahonului fluture
© 2021 amigdas.com