amigdas.com

Caracteristici și tipuri de țevi electrosudate din oțel, criterii de selecție

Țevi sudate din oțel electricȚeavele din oțel sudate cu electrozi au fost utilizate pe scară largă în viața de zi cu zi. Printre tipurile de metal laminat, ocupă o poziție de lider. Oțelurile electrice sudate sunt utilizate în industria de construcții și construcții. Nu au analogi în sectorul energetic și în construcția conductelor de gaz și a conductelor de apă. Ele sunt, de asemenea, utilizate în servicii de locuințe și comunale. Oțelurile electrice sudate din oțel sunt disponibile în diverse diametre și lungimi.

Clasificare și tipuri

Țevi de oțel sunt împărțite în tipuri:

 • Fără sudură. Ele reprezintă o construcție fără cusătură și sunt caracterizate ca pereți groși.
 • Sudate. Ele sunt produse prin metoda benzilor de sudare din oțel pe echipamente de înaltă frecvență. Sunt fabricate din oțel cu conținut scăzut de aluminiu și carbon. În comparație cu primele, acestea sunt pereți subțiri.

Produsele cu cusături drepte pot varia în funcție de lungime și pot fi dimensionale sau nedimensionate. Toate aceste produse metalice diferă nu numai în proprietățile lor, ci și în tehnologia de fabricație. La vânzare vin ca produse de rulare și au o culoare neagră, dar pot fi acoperite cu zinc. Produsele galvanizate sunt mai scumpe.

Produsele electro-sudate pot fi de profiluri diferite: ovală, rotundă, pătrată sau dreptunghiulară. Toate acestea sunt produse în conformitate cu cerințele standardului de stat. De asemenea, produsele pot fi de o calitate diferită.

Formarea țevilor sudate electricNormalizarea în fabricarea proprietăților mecanice este marcată cu litera "A", în compoziția chimică - marcată cu "B". Variantele cu normalizarea ambilor indicatori sunt marcate cu litera "B". Marcarea "D" are produse cu normalizarea presiunii hidraulice de încercare.

Tratamentul termic poate avea produse pătrate și dreptunghiulare. Acestea sunt de asemenea produse de cele cu filare termică și nu au un tratament termic în timpul producției. Diametrul și lungimea produselor vor depinde de zona de aplicare a acestora. Precizia diametrului exterior al capetelor poate fi mărită sau normală.

În funcție de caracteristicile cusăturii, produsele sunt împărțite în două tipuri:

 • Tuburi înfășurate. Pe aceste produse, cusătura se face pe o linie cu șuruburi.
 • Țeava dreaptă. În astfel de produse, cusătura se face paralel cu axa.

Metoda de fabricare la modă este populară datorită disponibilității și economiei sale. Această metodă este utilizată pentru fabricarea produselor cu un diametru mare.

Metalul pentru producție este prelucrat prin metode de deformare la rece sau la cald. Metoda de deformare fierbinte este de cost ridicat, ceea ce îl face neprofitabil. Din acest motiv, metoda de deformare la rece este utilizată în industrie.

avantaje

Produsele fără sudură și fără sudură au astfel de avantaje:

 • Proprietăți anticorozive.
 • Gamă largă de aplicații.
 • Prețul disponibil.
 • Rezistenta la fluctuatiile de temperatura.

Domeniul de aplicare

Astfel de produse sunt considerate universale datorită faptului că domeniul lor de aplicare este foarte complex. Acestea sunt cele mai des folosite:

 • În cazul utilizării țevilor sudate electricÎn industria automobilelor.
 • În industria auto.
 • În industria textilă.
 • Atunci când construim mașini și inginerie.
 • La dotarea industriei agricole.
 • Ca echipament în fabricile de mobilă.
 • În diferite zone de construcție.
 • În fabricarea structurilor pentru terenuri de joacă pentru copii.
 • În fabricarea structurilor metalice, de exemplu, schelete pentru garduri.
 • În industria construcțiilor navale.
 • În industria aeronautică.

O gamă largă de aplicații pe care acest produs le-a primit datorită capacității sale de a rezista încărcăturilor grele. Tehnologiile moderne și echipamentele de sudare oferă produse sudate cu rezistență egală cu omologii fără sudură. Ele nu sunt inferioare acestor analogi în ceea ce privește calitatea și performanța.

Astfel de produse pot fi utilizate pentru construcția balustradelor. Structurile metalice sunt utilizate pentru asamblarea structurilor de sprijin pentru turnurile de televiziune și radio. Oricare ar face un om modern, o țeavă de oțel este un element indispensabil în diferite domenii ale industriei.

Materiale pentru fabricarea țevilor

Pentru producția de diferite tipuri de oțel. Oțelurile cu conținut scăzut de aluminiu și carbon sunt cele mai solicitate în acest domeniu. Aceste aliaje se disting prin puterea și duritatea lor. Un alt avantaj este prețul lor acceptabil. Deficiențele acestui aliaj includ rezistența redusă la uzură și rezistența la căldură.

Oțelul aliat are avantaje clare. Cromul și nichelul constituent fac ca metalul să fie puternic și dur, să îmbunătățească rigiditatea și ductilitatea. Din această cauză se dovedește a fi rezistent la șocuri și capabil să reziste la coroziune. Adăugarea de mangan la aliaj va face din oțelul aliat durabil și va crește rezistența, însă plasticitatea acestuia va scădea.

Criterii de alegere a țevilor sudate electric

Cum să alegeți țevi din oțel sudate electricUna dintre caracteristicile importante în alegerea produselor electro-sudate este dimensiunea sa. Pentru mulți cumpărători, caracteristicile tehnice și compoziția metalului din care au fost fabricate produsele sunt criterii importante. Însă, cele mai importante caracteristici sunt indicatorii dimensiunilor sau neputinței.

Produsele din oțel pot fi produse în producția de orice lungime, în cazul în care clientul are nevoie de un produs pentru un proiect special. De asemenea, împreună cu principalele caracteristici, este important să se asigure tipul de mediu pentru transport ulterior (gazos sau lichid) și gradul de influență asupra aliajului metalic.

Pentru a achiziționa un produs de calitate, este mai bine să contactați producătorii care au lucrat timp de mai mulți ani și au recomandări bune. Numai întreprinderile mari, orientate spre cooperare pe termen lung, au echipament de înaltă calitate și specialiști calificați.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Diametrul țevii în inci și milimetriDiametrul țevii în inci și milimetri
Tabelul sortimentului de țevi din oțel: diametru și greutateTabelul sortimentului de țevi din oțel: diametru și greutate
Electrozi refractari: scop, tipuri și aplicațiiElectrozi refractari: scop, tipuri și aplicații
Caracteristicile de sudare sub un strat de flux în conformitate cu GOST 8713-79Caracteristicile de sudare sub un strat de flux în conformitate cu GOST 8713-79
Tipuri de electrozi pentru sudarea fonteiTipuri de electrozi pentru sudarea fontei
Sudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbonSudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbon
Parametrii îmbinărilor sudateParametrii îmbinărilor sudate
Descrierea conductelor de apă și gaze sudate din oțelDescrierea conductelor de apă și gaze sudate din oțel
Racordarea țevilor din polietilenă și a cuplajelor speciale pentru eleRacordarea țevilor din polietilenă și a cuplajelor speciale pentru ele
Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91
» » Caracteristici și tipuri de țevi electrosudate din oțel, criterii de selecție
© 2021 amigdas.com