amigdas.com

Caracteristici de îngrijire de bufniță la domiciliu

Conținutul de bufnițe la domiciliuBufnitele reale sunt prădători în natură. Intimă la prima vedere, pasărea este dotată cu gheare ascuțite și cu un cioc, cu care prindă și rupe o pradă de animale potrivită. Acești indivizi cu pene au suficiente informații și știu că vânătoarea liniștită și inconștientă poate aduce mari fructe.

Astăzi a devenit foarte popular pentru a îmblânzi prădătorii sălbatici, iar bufnițele nu fac excepție. Dacă vă decideți să păstrați bufnițe domestice, trebuie să obțineți informații importante și foarte utile despre îngrijire.

Scurtă descriere a speciei

Timp de zece milioane de ani, aceste păsări inteligente au trăit în nordul continentului american. Ele pot fi găsite și pe teritoriile deserturilor fierbinți, în stepele spațioase, pe versanții munților înalți sau în apropierea locuinței unui om. Bufnitele au o mare responsabilitate: sunt atenți să se asigure că populația de rozătoare rapid reproducătoare, capabilă să extermine un număr mare de culturi cultivate, nu depășește marcajul optim. Pe teritoriul Federației Ruse există aproximativ 17 specii din aceste animale interesante.

 • Cum să ai grijă de bufnițeCea mai mică bufniță - buha pitică, care cântărește între 60 și 80 de grame, iar lungimea corpului este de aproximativ 20 cm felinelor este cel mai mare membru al familiei, creșterea acesteia până la 70 cm, iar greutatea trece uneori prin marca de 4 kg ..
 • Fecioarele cu pene trăiesc în jur de zece ani în sălbăticie. Cu toate acestea, într-un mediu intern, termenul poate dura până la patruzeci sau mai mulți ani.
 • Orice reprezentant al ovifelor, datorită anatomiei vertebrelor cervicale, transformă cu ușurință capul până la 280 de grade.
 • Ochii bufniței sunt situați pe partea frontală a botului, ceea ce face mai ușor să privești prada lor.
 • Predatorul este caracterizat de membrele foarte puternice, precum și de ghearele ascuțite cu formă curbată.
 • Deoarece bufnița are o structură de pene specifică, ea se mișcă fără zgomot din copac în copac, schimbându-și poziția în timpul vânătorii. Un animal viclean și inteligent poate dezvolta o viteză mare de zbor (80 km / h).
 • Acești prădători cu pene rămân pentru totdeauna credincioși unui partener, sunt puternic atașați de familie și cuib. Dacă decideți să păstrați această pasăre acasă, trebuie să știți că ea poate muri de dor de casa ei.

La nota!

Trebuie să fii foarte atent cu bufnița sălbatică, deoarece ei pot transporta bacterii infecțioase în tractul lor gastro-intestinal. Riscul de îmbolnăvire în acest caz este foarte ridicat.

Bufnițe la domiciliu

Acasă OwlCrescătorul trebuie să-și amintească că în fiecare pasăre dragostea de libertate și nevoile înnăscute ale organismului sunt în mod natural conservate. De-a lungul timpului bufnițele domestice vor uita de regulile de viață în sălbăticie și fără ajutorul proprietarului, ceasul va fi numerotat. Rezultă că pentru a lua un animal pentru tine, trebuie să poarte o mare responsabilitate pentru asta, mai ales dacă ați decis să cumpărați o pereche și doriți să vedeți puștii sub forma de bufnițe mici și sănătoase.

Acești prădători cu pene sunt niște creaturi foarte delicate și reacționează acut la schimbările din mediul extern, deși par formidabile și severe. Animalele sunt foarte greu de adaptat la noile condiții. Gazdele trebuie să fie pregătite pentru faptul că bufnița nu poate supraviețui etapei inițiale de întâlnire a oamenilor. Pe de altă parte, după ce acest animal de licitație a devenit obișnuit cu amelioratorul, o lungă separare afectează sever sănătatea psihologică a animalului de companie cu pene.

Bufele de casa necesita nutriția specifică și condițiile de detenție. Dacă o persoană nu este capabilă să o ofere cu toate acestea, este mai umane să abandonezi ideea unei instituții. Pasărea are un miros respingător, iar atunci când încerci să pet pet, nu se va repeta, cum ar fi pisicile sau câinii. Pasărea va fi trădată, dar numai la nivel mental.

Comportamentul unei bufnițe domestice

 • Care sunt obiceiurile lui SovCreatura creata are nevoie constant de zboruri. Dacă nu faceți un loc special pentru o pasăre, va folosi mobilier și alte elemente în casă ca ramuri de copac.
 • Owls molt în fiecare zi. Sarcina maestrului este de a menține igiena păsării și a propriului său apartament.
 • Deoarece sezonul de împerechere pentru bufnițe este foarte frecvent, încep să caute un partener și să se comporte oarecum agresiv. Pe oameni necunoscuți, pasărea va ataca, considerându-i dușmani ai stăpânului său.
 • Bufele domestice nu încetează să mai fie animale nocturne. Începând să adormiți, veți începe să observați viața activă a animalului dvs. de companie, care va produce o varietate de sunete.
 • Bufnicii sunt foarte îndrăgostiți de apucarea și tragerea obiectelor mici. Nu lăsați telefoanele și documentele într-un loc aparent.

Important!

Cusca nu este în niciun caz potrivită pentru acest prădător de pradă, deoarece poate fi grav rănit, încercând să efectueze orice manevră.

Sfaturi pentru conținut

Pentru o bufniță este mai bine pentru tine cameră separată spațioasă fără detalii interioare, pe care pasărea le poate strica.

 • Ferestrele camerei trebuie să fie perdezate cu materie densă care nu permite luminii.
 • Pe pereți sunt montate rafturi speciale, care amintesc de ramurile copacului. Asigurați-vă că ați umplut cu material de înmuiere. Cabinetul vechi este bun ca un gol artificial pentru bufnita. Candelabrele vor trebui dezasamblate, deoarece animalele de companie vor rupe neapărat.
 • Aceste animale de companie iubesc să înoate, așa că au nevoie de un rezervor mic, în care apa ar trebui schimbată zilnic.

Ce să hrănești bufnița?

cos de puterePredatorii au nevoie de un joc complet: rozătoare sau păsări mici. Pentru a menține sănătatea, trebuie să hrăniți animalele de companie nu numai moarte, ci și carcase proaspete. Bufna trebuie să absoarbă alimente împreună cu pene și oase. Ridicați un pui, hrăniți-l cu mâinile în porții mici, dar nu uitați de prudență. O dată pe săptămână, animalul de companie ar trebui să fie plantat pe o dietă, oferind doar apă. Astfel, salvezi o bufniță domestică de obezitate.

Important!

Opt la zece ore după sărbătoare, pasărea trebuie să regurgă mirosul, un amestec al tuturor nedigerate în stomac. Dacă acest lucru nu se întâmplă, există șanse mari ca animalul cu pene să fie bolnav.

Starea de sănătate a păsării (bufnițele adulte sau mici) este determinată în primul rând de coerența așternutului. La un animal de companie care nu este deloc bolnav, fecalele au o culoare de bază albă, cu patch-uri întunecate și grele. Lipsa foarte lichida, cu un miros rau si o culoare stralucitoare, indica o boala. De asemenea, puzzle-ul nu trebuie să emită miros și să fie amestecat cu sânge. O pasăre bolnavă este lipsită de pofta de mâncare, nu are activitate intrinsecă, o lungă perioadă de timp nu se mișcă și penajul devine murdar și lipicios. Dacă apar oricare dintre simptome, trebuie să contactați un specialist.

Pentru bufnițele domestice, există o formă specială de vaccinare, oferind imunitate față de majoritatea patologiilor aviare cunoscute. Împreună cu injecția, specialistul prescrie vitamine și minerale, deoarece păsările petrec o grămadă de bani care trăiesc în apartamentele urbane.

Cum să faci prieteni cu un prădător?

Prima dată după întâlnire, multe păsări nu mănâncă deloc și încep să scartaie într-un colț. Curând bufnița ar trebui să arate activitate și să ia mâncarea oferită de proprietar. Atunci când prădătorul își dă seama că nu vreți să-l faceți rău, puteți începe procesul de instruire. Purtați mănuși de pe piele pentru a vă proteja de gheare. Fiți răbdători și așteptați, În timp ce bufnița încetează să sune sau faceți clic pe manipularea și vocea ta. Nici o impunere nu va da roade în îmblânzire.

Dacă proprietarul dorește să meargă împreună cu animalul său de companie, merită să cumpărați ottenki (corzi din piele care leagă labele păsării și mănușa proprietarului). Purtați o adaptare din primele zile, astfel încât animalul să se obișnuiască cu ei. Casa bufniță nu este disprețuită să se joace cu bilele, dar este necesar să ascundă obiecte prea mici din ea, deoarece pasărea le poate înghiți.

Achiziționarea de animale de companie

Owl acasăPentru potrivirea conținutului acele specii care diferă fără pretenții și echilibru mental (bufnita, bufnita, bufnite). Cumpărați animalul trebuie doar în pepiniere specializate, în cazul în care practică păsări de apel. Pe inel trebuie să existe o notă care să coincidă cu informațiile prescrise în documentația pentru animal.

Important!

Să ne gândim cum să prindă o bufniță nu este necesară. Păsările sălbatice sunt greu de antrenat, se plictisesc de natură și sunt capabile să transporte bacterii de boală. Domesticirea unei pasari din padure este foarte periculoasa si inumana.

Pui mici cel mai potrivit pentru domesticire. Sunt mai ușor de tolerați procesul de adaptare și de câteva ori mai flexibili la antrenament. Costul unui miel poate fi de 12.000 de ruble. Speciile rare sunt evaluate de două ori mai mult.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Polar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasăreaPolar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasărea
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Pradă minunată și uimitoare - vulpe tibetanăPradă minunată și uimitoare - vulpe tibetană
Prădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilorPrădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilor
Papagalul kakapo și descrierea păsărilor fără zborPapagalul kakapo și descrierea păsărilor fără zbor
Ce animale trăiesc în America de Nord?Ce animale trăiesc în America de Nord?
Ce animale trăiesc în stepi?Ce animale trăiesc în stepi?
Care sunt tipurile de păsări: numele și descrierea lorCare sunt tipurile de păsări: numele și descrierea lor
Pasărea de pradă a familiei de șoimiPasărea de pradă a familiei de șoimi
Specii și păsări rare și pe cale de dispariție incluse în cartea roșieSpecii și păsări rare și pe cale de dispariție incluse în cartea roșie
» » Caracteristici de îngrijire de bufniță la domiciliu
© 2021 amigdas.com