amigdas.com

Masina de sudat foxweld master 202

Mașină de sudatÎn epoca noastră, utilizarea unei mașini de sudura în viața de zi cu zi a devenit destul de comună. Dacă înainte de sudare pentru chiar și cele mai simple scopuri de zi cu zi a fost o chestiune de profesioniști. Acum, nivelul de dezvoltare a tehnologiei mașinii de sudură este suficient de mare încât să puteți efectua toate lucrările la domiciliu. Educația specială pentru a stăpâni arta de sudare, de asemenea, în mod opțional, m. Pentru a. Pentru a realiza cu succes suduri simple, familiarizați suficient cu o cantitate mică de informații și să posede puține abilități practice de sudura.

 • Avantajele și dezavantajele aparatului

Una dintre cele mai bune soluții pentru consumatorul va achiziționa invertor de sudare sudor Foxweld master 202. Cum să-i și ceea ce reprezintă în sine svarochnik, spectacol și descriu mai jos în mod corespunzător.

Foxweld Master 202

Mașină de sudat Foxweld Master 202 - aparatul semiprofesional de producție din China pentru utilizare în condiții casnice, are o dimensiune compactă și este destul de simplu de întreținut și de operat. Este considerată o alegere excelentă în categoria sa de prețuri. Iată principalele caracteristici ale sudorului.

 • Foxweld Master 202Tensiunea de alimentare este normală de 220 V, 50 Hz (în pașaport, distribuția sursei de alimentare este de la 180 V la 240 V).
 • Limitele curenților de sudură de la 20 la 200 A.
 • Factorul de putere sau așa-numita cos fiin (cos φ) este egal cu 0,93.
 • Tensiunea de ralanti este de 62 V.
 • Are o clasă de izolație F.
 • Corespunde clasei de protecție IP21.
 • Greutate 8 kg.
 • Dimensiuni 370 × 150 × 230 milimetri.

Atunci când este vândut complet cu masterul invertorului 202 urmați următoarele poziții:

 • Mașina de operare a mașinii de sudat.
 • Cabluri de alimentare, cablu de împământare și cabluri de alimentare.
 • Curele de transport pentru încheietura mâinii.

Invertorul are mai multe caracteristici speciale, dotate cu electronice interne.

 • Startul la cald este o funcție care permite aprinderea ușoară a arcului în timpul pornirii.
 • Finalizarea Masterului Foxweld 202Antistickul este o funcție anti-lipire.
 • Forța arcului - valori ridicate pentru caracteristica curent-tensiune.
 • Schematic prevăzut cu un sistem de protecție împotriva supratensiunii, dispozitivul se oprește pur și simplu fără a afecta componentele interne.
 • Protecția împotriva supraîncălzirii - după o funcționare prelungită și o supraîncălzire a sudorului, electronica va opri automat aparatul, dar ventilatorul va continua să funcționeze. După o răcire suficientă, indicatorul de pe panoul frontal va indica faptul că dispozitivul este pregătit să funcționeze din nou.
 • Puterea poate fi asigurată și în detrimentul generatoarelor diesel, adică funcționează atât în ​​curent alternativ, cât și în curent direct.

Perioada de garanție pentru cumpărarea în magazin va fi de aproximativ 1 an.

Cum să conectați corect invertorul

Înainte de a utiliza dispozitivul, este necesar să se verifice integritatea tuturor componentelor primite. Verificați cablurile de alimentare și cablul de împământare pentru a asigura continuitatea printr-o inspecție externă. Asigurați-vă că cablurile sunt conectate bine la dispozitiv. Inspectați ventilatorul, nu trebuie să existe blocaj sau obiecte în exces în el. Dacă lucrarea trece în interior, este necesar să se asigure o furnizare constantă de aer proaspăt.

Regulile de conectare ale mașinii de sudurăDupă ce ați pornit în orice caz, nu puteți acoperi dispozitivul cu niciun material, în special cu o structură densă. S-ar putea să existe cazuri în care, din anumite motive, firele de alimentare nu funcționează, sunt uzate sau complet plecate. Pentru fabricarea de noi, va trebui cu siguranta sa selectati sectiunea transversala a partilor conductoare ale firului. Dacă lungimea firelor este mai mică de 5 metri, o secțiune transversală ar trebui să fie aleasă nu mai puțin de 16 pătrate. Dacă doriți să măriți lungimea firelor de alimentare, alegeți secțiunea transversală de 25 de pătrate.

Nu puteți amesteca polaritatea tijelor înainte de conectare (polaritatea este indicată în instrucțiuni către acestea). Clema de împământare este marcată cu "minus", iar clema suportului electric este "plus". Clema de împământare trebuie să fie amplasată cât mai aproape posibil de locul de muncă.

Asigurați-vă că verificați tensiunea rețelei, indiferent dacă vine vorba de invertor și cât de mare este. Indicația se află pe panoul de instrumente de sudură, iar indicatorul de alimentare indică faptul că dispozitivul este pregătit pentru funcționare.

După toate verificările necesare, comutăm comutatorul la modul de sudare cu arc (comutatorul de comutare MMA). După aceea, este necesar să se aleagă cantitatea de curent necesară și suficientă pentru efectuarea operațiilor de sudură în condițiile și cerințele date.

După finalizarea sudurii, asigurați-vă că opriți aparatul și scoateți tija de lucru din cleme.

Maestrul mașinii de sudură 202 este capabil să lucreze în regimul de sudura cu argon cu curent continuu sau așa-numita sudare TIG. Acest lucru este necesar electrozii speciali de tungsten și o serie de acțiuni:

 1. Fixați firul de împământare la piesa de prelucrat.
 2. Conectați cablul de la arzător la borna negativă.
 3. Furtunul este conectat la un balon cu argon prin intermediul unui reductor pentru a regla presiunea de alimentare cu gaz.

Principiul de funcționare al Foxweld Master 202Pentru diferite curente de lucru este necesar să alegeți un anumit diametru de tije de tungsten. Mai mult, cu cât este mai mare curentul, cu atât este mai mare secțiunea transversală a tijei. La curenții de la 10 la 200 A, diametrul tijei trebuie să fie de 2 mm, 60-150 A - 1,6 mm și până la 80 A - 1 mm.

Arcul este aprins după ce tija este în contact cu piesa de prelucrat și este retras treptat de la piesa de prelucrat. Apoi, sudarea are loc direct. Oprirea se face prin mărirea distanței dintre arzător și piesa de prelucrat, cu întreruperea alimentării cu gaz după 5-6 secunde după terminarea sudurii.

Problemele frecvente și soluția lor

Să dăm exemple de probleme simple, în cazuri mai complexe, este mai bine să dați imediat aparatul la serviciul de reparații. De exemplu, dacă lampa pregătită pentru o lucrare nu mai luminează sau dacă există lumină puternică cu curent electric. Cu mirosul de ardere de la invertor și, în plus, apariția fumului de la dispozitiv, cea mai bună soluție este să contactați un specialist.

 1. Rezolvarea problemelor cu Foxweld Master 202Adesea, când opriți mașina de rețea, este suficient doar să schimbați prizele.
 2. Arcul nu se aprinde, dar ventilatorul de răcire și gradul de pregătire al sudorului funcționează, indicând faptul că dispozitivul este OK. Cel mai probabil, nu este setat curent, uita-te la regulamentul actual, este probabil în poziția 0A.
 3. Electrodul a devenit un „stick“, în cele mai multe cazuri, situația va corecta orice creștere a curentului sau a modifica unghiul de sudare cu o strict pe verticală, la un unghi de 45 de grade față de piesa de prelucrat.
 4. Indicatorul galben de pe supraîncălzirea dispozitivului a aprins - opriți funcționarea și așteptați până când dispozitivul sa răcit și semnalul galben se stinge. Aceasta înseamnă că dispozitivul este gata de utilizare din nou.

Avantajele și dezavantajele aparatului

Dezavantaje ale Master Foxweld 202Dintre meritele pot fi identificate bugetul său, ușurința de utilizare, capacitatea de a menține sudarea cu argon. În plus, sudorul este ușor de reparat. Toate electronice sunt pe o singură placă, înlocuirea ei simplă va rezolva orice, chiar și cea mai dificilă problemă cu electronica.

Dezavantajele includ cablurile de alimentare, ele nu sunt utile pentru condițiile climatice. La temperaturi scăzute se dublă rapid, devine absolut inflexibil și incomod în muncă. Mulți utilizatori notează un suport inconfortabil pentru transport. Dispozitivul este destul de popular în Rusia, deci se poate întâmpla foarte des ca Foxweld Master 202 să fie un fals. Feriți-vă de expertul contrafăcut al foxweld 202.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un aparat de sudura pentru casa taCum de a alege un aparat de sudura pentru casa ta
Cum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasaCum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasa
Cum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casaCum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casa
Sudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabileSudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabile
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Sfaturi pentru alegerea unui sudor pentru casa și vila dvs.Sfaturi pentru alegerea unui sudor pentru casa și vila dvs.
Sugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de suduraSugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de sudura
Resanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftinResanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftin
Electrozi care ar trebui să fie aleși pentru sudarea prin invertorElectrozi care ar trebui să fie aleși pentru sudarea prin invertor
Repararea mașinilor de sudură de propriile mâiniRepararea mașinilor de sudură de propriile mâini
» » Masina de sudat foxweld master 202
© 2021 amigdas.com