amigdas.com

Grund pentru metal: tipuri, proprietăți de protecție, nuanțe de alegere

Zincomet - grund de protecție și decorativ pentru metal galvanizatPentru ca structurile metalice să dureze perioada declarată de fabricant, acestea trebuie tratate cu o compoziție specială împotriva coroziunii. Această procedură trebuie în mod necesar să fie supusă tuturor structurilor, elementelor și pieselor metalice. Deși are o forță suficient de mare, este încă mult mai susceptibilă la efectele distructive ale umezelii în comparație cu multe alte materiale.

Aceasta înseamnă că, imediat după instalarea structurilor metalice, acestea trebuie protejate împotriva factorilor externi. În ceea ce privește noile modele, o sarcină similară este rezolvată prin amorsarea și vopsirea ulterioară. Dar cu vechiul metal, pe care deja apar semne de rugina, acționează într-un fel diferit.

Tipuri și proprietăți de protecție

Grund anticoroziv de amorsarePrimerii moderni sunt utilizați în scopul unic de pregătire a suprafeței pentru colorarea ulterioară. Datorită amorsării, valorile suprafeței adezive cresc, ceea ce îmbunătățește aderența vopselei la aceasta. Dacă vorbim despre grunduri pentru suprafețe metalice, atunci nu numai că trebuie să îndeplinească rolul stratului pregătitor, ci și să ia funcția barierului de protecție primar al metalului din influențele negative ale mediului extern. Există tipuri speciale de grunduri, aplicate în mai multe straturi, care pot fi folosite ca vopsea. Acestea includ vopseaua de sol, grundul și smalțul.

Prin tipul de substanță care face parte din grund, acestea pot fi clasificate în mai multe tipuri:

 • ulei;
 • apă;
 • mixt.

Grundurile pentru rugina diferă între ele și proprietățile. Pe baza acestei funcții, ele pot fi împărțite în următoarele tipuri:

 • secvestrare. Componenta principală din compoziție sunt sărurile acidului cromic, care, la contactul cu suprafața metalică, îl lipsesc de capacitatea sa de a reacționa activ cu oxigenul, ceea ce face imposibilă oxidarea acestuia. Compușii asemănători sunt prelucrate în principal din structuri metalice, care sunt planificate să funcționeze în condiții de umiditate ridicată.
 • Grund anticorozivProtectori. Componenta lor de bază este vopseaua sau emailul, conținând particule mici de metal dizolvate. După ce grundul se usucă, se formează o peliculă subțire și puternică pe suprafață, oferind metalului o protecție fiabilă împotriva oricăror influențe externe. Astfel de compoziții sunt cele mai utilizate pe scară largă în prelucrarea structurilor metalice care sunt în mod constant în apă.
 • Izolarea. Ele se bazează pe baza unei merlan albă. După aplicare, pe suprafață se formează o peliculă densă, împiedicând penetrarea apei și a oxigenului pe suprafața metalului. Acești compuși sunt destinați lucrărilor în exterior.
 • Fosfatare cu două componente. Aceste grunduri pentru metal pe rug sunt realizate cu ajutorul acidului ortofosforic, adăugându-se anterior substanțe active pasivante. Grundurile de acest tip pot fi utilizate pentru tratarea oricăror metale, inclusiv a oțelului galvanizat, pe care multe vopsele sunt foarte prost așezate. Utilizarea acestor compuși poate reduce considerabil consumul de email sau vopsea, în același timp mărind proprietățile lor de protecție.
 • Soluri inhibitoare. Caracteristica principală a acestora este capacitatea de a asigura nivelul maxim de protecție împotriva coroziunii. De asemenea, au și alte avantaje - după aplicare se formează pe grund de suprafață metalică - un strat special care are proprietățile unui grund și a unui smalt. Astfel de grunduri antirust pentru metal sunt folosite în diverse domenii și devin din ce în ce mai populare în fiecare an.
 • Grunduri cu un convertor de rugină. Proiectat pentru procesarea structurilor care au deja urme de coroziune. Conține ca o componentă de bază a acidului ortofosforic, care datorită interacțiunii active cu oxizi de fier formează fosfat de fier. Datorită acestora, este posibilă restaurarea parțială a suprafeței afectate de coroziune și asigurarea unei anumite protecții prin crearea unui film de protecție pe acesta.

Formulările adecvate pentru tratarea suprafețelor metalice cu semne de coroziune sunt primeri ai ultimului tip.

Modificatori de produse de coroziune

Piața de astăzi oferă un număr mare de diferite tipuri de grunduri cu un convertor de rugină, care diferă în ceea ce privește compoziția și proprietățile protectoare. Având în vedere interesul deosebit față de ruginirea și distrugerea metalelor, producătorii produc un număr destul de mare de substanțe care pot ajuta la combaterea acestui fenomen.

În mod tipic, componenta de bază a acestor formulări este acidul fosforic, deși se găsesc, de asemenea, produse care conțin alți constituenți cum ar fi acizi hidroxicarboxilici polibazici, tanin și alte substanțe. Aceste compoziții diferă între ele în modul în care interacționează cu produsele de coroziune. Acest lucru le permite să fie împărțite în mai multe grupuri principale:

 • Grund pentru metal: tipuri de bazăStabilizatori de produse de coroziune. Accelerați transformarea hidraților instabili ai oxidului de fier în compuși de tip magnetit mai stabil și alții.
 • Convertizoare de produse de coroziune. La contactul cu o suprafață metalică, acestea încep să interacționeze cu rugina, transformându-l în săruri cu un grad redus de solubilitate - bariu, zinc, fosfați de mangan.
 • Formule de penetrare. Acestea se caracterizează printr-o capacitate mare de penetrare, atunci când sunt aplicate pe o suprafață metalică cu urme de coroziune, determinând ca acestea să devină densificate.
 • Primerii modificator. Ele creează baza pentru aplicarea principalei compoziții de vopsele și lacuri.

Utilizarea substanțelor este recomandabilă numai dacă suprafața ruginii sau scării nu depășește 30% din suprafața metalului.

În toate celelalte cazuri, nu se poate garanta un efect pozitiv asupra utilizării acestora. Există compuși care pot fi aplicați direct pe urmele de rugină. Cu toate acestea, înainte de procedeu este de dorit să se pregătească o suprafață metalică, îndepărtând produsele de coroziune din aceasta. Aceasta va crește durata de viață a întregii structuri.

Modificatoare de grunduri interne

În prezent, în magazine există mai mult de 50 de nume de modificatori de grunduri produse de companiile naționale. Chiar mai multe pot fi găsite compuși ai producției importate.

Dintre toate aceste diversități, se pot distinge următorii compuși, care pentru anii de aplicare practică s-au dovedit a fi cei mai buni.

Grund cu convertor de coroziune EVA-0112

Grund cu convertor de coroziune EVA-0112Un sistem care conține două componente de bază oferite în pachete separate - 85% acid ortofosforic și o bază. Înainte de aplicare, aceste componente sunt amestecate în proporție de 3: 100. Compoziția finită trebuie utilizată în următoarele 24 de ore. Rezultatul maxim al utilizării acestui grund este garantat numai dacă se aplică o vopsea pe bază de epoxi pe această acoperire.

Grund modificator de rugină EVA-01-GISSI

Un alt sistem cu două pachete, care utilizează 70% acid ortofosforic și bază. Înainte de tratamentul de suprafață, substanțele sunt amestecate în proporție de 5-7: 100. Este utilizată ca bază o dispersie de acetat de polivinil cu un aditiv agent tensioactiv.

Primer-modificator de rugina EP-0180

Aici, componentele de bază sunt baza și întăritorul. Grundul începe să fie preparat cu o jumătate de oră înainte de aplicare, pentru care ingredientele furnizate de acest sistem sunt amestecate într-un raport de 7,5: 100. Formularea finită rămâne utilizabilă timp de 8 ore. Este potrivit pentru tratarea suprafețelor care au fost corodate neuniform. După aplicarea acestui strat de vopsea pe metal, apare un film puternic, care poate face față rolului de acoperire de protecție completă, care are deja o culoare roșie-brună.

Nerzhamet-Grunt

Grund pentru protecția împotriva coroziunii, care se bazează pe un inhibitor de coroziune și o umplutură de aluminiu. Aplicat pentru procesare nu numai cu design cu produse de rugina, dar si cu suprafete metalice curate. O compoziție specială permite aplicarea sa directă la rugină. Grundul are o rezistență ridicată la umiditate și o excelentă capacitate de izolare. Este capabil să înlocuiască stratul de finisare, după aplicarea formei de film semi-mat.

Alegerea unui grund pentru metal

Pentru a asigura o protecție maximă a structurilor metalice, inclusiv a celor utilizate pe stradă, este important să alegeți primerul potrivit. Pentru a rezolva această problemă pot fi utilizate diferite amestecuri, care pot fi diferite în ceea ce privește compoziția și raportul dintre componentele de bază.

Acestea pot fi formulate gata de aplicare, precum și concentrate care necesită pregătire preliminară.

Pentru a nu face o greșeală cu alegerea primerului, este necesar să se acorde atenție următoarelor aspecte:

 • Calitatea suprafeței metalice. Există compuși destinați aplicării pe oțel negru, metale neferoase și diverse aliaje.
 • Condiții de funcționare a structurilor metalice. Acestea din urmă pot funcționa în interiorul unei clădiri sau pe stradă. Trebuie luate în considerare diferențele de temperatură și umiditate.
 • Grund anti-coroziune VD-AK-0150.Caracteristici anticorozive. Pe lângă componentele conținute în acesta, este necesar să se acorde atenție naturii formării peliculei, compatibilității cu anumite materiale de vopsea.
 • Timp de uscare completa. Pentru lucrările în exterior, se utilizează în mod obișnuit amestecuri alchidice, iar pentru aplicații în interior se utilizează amestecuri acrilice.
 • Prezența produselor de coroziune pe suprafața unui produs metalic și caracteristicile amplasării acestora.
 • Toxicitatea amestecului de primer. Pentru munca în aer liber, adesea trebuie să utilizați compuși mai toxici. Prin urmare, este necesar să aveți grijă de piele, organe respiratorii și ochi.
 • Economie. În prealabil, este necesar să se calculeze cantitatea de grund necesară pentru aplicarea pe un metru pătrat al suprafeței.

Pentru a proteja suprafața unui produs metalic cu semne de coroziune de la apariția de noi produse, este mai bine să cumpărați modificatori de grund. Acestea vă vor scuti de necesitatea de a efectua operațiuni suplimentare. Datorită acestora, întăriți imediat suprafețele slăbite de rugina și, în același timp, creați un strat anticoroziv pregătitor pentru colorarea ulterioară.

Trebuie avut în vedere că în fiecare caz, durata stratului de grund aplicat va fi diferită. Depinde de mai mulți factori - compoziția mărcii, scopul, condițiile de funcționare a produsului metalic, zona afectată de coroziune. În medie, această perioadă poate fi de la 12 luni la 15 ani.

Excelentă grund pentru metalPrincipala amenințare la adresa metalelor este coroziunea. De aceea chiar și în stadiul de producție toate produsele metalice, în special cele care vor fi folosite în condiții agresive, sunt tratate cu compuși de protecție speciali. Cu toate acestea, o astfel de necesitate poate apărea chiar și în procesul de utilizare a structurilor metalice. Alegerea primerului potrivit pentru un produs care are deja produse de coroziune pe suprafața sa nu este o sarcină ușoară.

Este important ca amestecul dobândit să nu creeze doar o acoperire protectoare pe suprafață, ci și să întărească zonele deja afectate de coroziune. Aceste caracteristici ar trebui luate în considerare în primul rând atunci când se alege un primer. În același timp, este necesar să nu uităm de condițiile în care se planifică operarea unei structuri metalice din beton. La urma urmei, pentru a procesa un rezervor convențional sub apă pentru structuri metalice și metalice, care vor fi utilizate în condiții industriale agresive, va trebui să cumpărați amestecuri de amorse complet diferite.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum și ce să îndepărtați rugina de metalCum și ce să îndepărtați rugina de metal
Vopsea rezistentă la căldură pentru metal până la 1000 de gradeVopsea rezistentă la căldură pentru metal până la 1000 de grade
Curenții rătăciți și protejarea conductelor de apă împotriva coroziuniiCurenții rătăciți și protejarea conductelor de apă împotriva coroziunii
Pătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegereaPătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegerea
Opțiunile de ușă cu perete interior: secretul alegerii corecteOpțiunile de ușă cu perete interior: secretul alegerii corecte
Balustrade pentru scari, garduri metalice - desene fotoBalustrade pentru scari, garduri metalice - desene foto
Caracteristicile protecției catodice a conductelor împotriva coroziuniiCaracteristicile protecției catodice a conductelor împotriva coroziunii
Balustrade metalice pentru scariBalustrade metalice pentru scari
Coroziunea electrochimică: o descriere a procesului și a metodelor de combatereCoroziunea electrochimică: o descriere a procesului și a metodelor de combatere
Tipuri și caracteristici ale dispozitivului de îndepărtare a vopselelor din metalTipuri și caracteristici ale dispozitivului de îndepărtare a vopselelor din metal
» » Grund pentru metal: tipuri, proprietăți de protecție, nuanțe de alegere
© 2021 amigdas.com