amigdas.com

Vitamine pentru întărirea dinților și a gumei

Alegerea vitaminelor pentru dințiDurerea de dinți este considerată cea mai severă și insuportabilă. Acest lucru se datorează faptului că terminațiile nervoase din interiorul dinților sunt foarte sensibile și cele mai mici efecte negative duc la inflamarea lor.

Pentru a preveni apariția unor dureri incredibile, este important să se monitorizeze starea dinților și gurii în ansamblu. În acest caz, nu trebuie să utilizați calmante și medicamente scumpe. În același timp, nu contează cine vorbește, un copil sau un adult - atât pentru primul cât și pentru cel de-al doilea, este nevoie de o hrană echilibrată.

Vitamine pentru întărirea dinților și a gumei

În mod natural, igiena calitativă zilnică este o condiție indispensabilă pentru buna sănătate a oaselor dentare și a cavității bucale. Dar în afară de asta, este necesar să se utilizeze vitamine speciale, care pot fi ratate in corp. În cazul unei alimentații normale, rareori obținem cantitatea adecvată de nutrienți, deci utilizarea suplimentelor cu vitamine este un aspect indispensabil în îngrijirea orală.

Chiar dacă credeți că dinții dvs. nu au nevoie de machiaj suplimentar, deoarece ele sunt complet sănătoase, nu renunță la posibilitatea de a le întări cu suplimente de calitate. Și dacă vorbim despre copil, regimul corect de echilibrare a vitaminei este o condiție indispensabilă pentru o creștere deplină.

În articolul nostru de astăzi vom vorbi despre principalele soiuri de vitamine, care pot lipsi în sistemul nostru dentoalveolar. De asemenea, vom selecta o listă de vitamine individuale pentru dinți adulți și vor vorbi despre preparate complexe pentru prevenirea eficientă a bolilor dentare.

Vitamine pentru întărirea oaselor dinților pentru un copil și un adult

Ce vitamine să iaLista vitaminelor pentru gingii și dinți destul de extins și include substanțe care vor fi utile nu numai pentru cavitatea bucală, ci și pentru organism ca întreg. Este important să înțelegeți că dinții sunt această parte vie a corpului nostru care are nevoie de o protecție stabilă și o îngrijire corespunzătoare.

O coajă tare ascunde numeroasele acumulări de vase de sânge și nervi care au legătură cu restul sistemelor. Din acest motiv, o parte semnificativă de nutrienți și vitamine intră în cavitatea bucală prin alimente. Dar, din păcate, din anumite motive, majoritatea elementelor utile nu ajung la dinți în cantități suficiente.

Vitamina A

Un alt nume pentru această vitamină este carotenul, care seamănă cu cuvântul englez "morcov". Nu este greu de ghicit că în această legumă este reprezentată într-o mare concentrare. Dacă organismul uman va primi volumul necesar de vitamina A, dinții se vor dezvolta foarte rapid și eficient. În acest caz, vorbim nu numai despre coroane, ci și despre rădăcini.

O altă capacitate unică a vitaminei A este consolidarea pereților capilarelor subțiri, ceea ce le face mai rezistente la o varietate de deteriorări ale gingiilor și ale mucoasei orale.

Lipsa de vitamina A poate duce la deformarea smalțului, pierderea strălucirii sale naturale și apariția rugozității. În plus, fără vitamina A, gingiile vor deveni inflamate și vor reacționa prost la agenții patogeni.

Vitamina A poate fi găsită în toate fructele și legumele cu culoare portocalie. Se găsește, de asemenea, în produsele lactate și gălbenușurile de ou. Volumul optim al vitaminei este de aproximativ 100 mcg pe zi.

Vitamina D

Ce trebuie să luați vitamineSe referă la cele mai importante vitamine, care joacă un rol important nu numai pentru cavitatea maxilo-facială, ci și pentru corp ca întreg. Dacă vorbim despre dinți, atunci ea promovează dezvoltarea normală a rădăcinilor și întărirea smalțului. Cu un conținut suficient de vitamină în corp, starea externă a cavității bucale va rămâne excelentă, probleme cum ar fi dezintegrarea dinților dispar complet și pe strălucire va apărea un strălucitor frumos.

Vitamina păstrează țesuturile alveolare, care sunt responsabile pentru reținerea rigidă a dinților pe rădăcini și împiedică slăbirea acestora datorită influențelor agresive. Puteți întâlni vitamina D în ulei de pește, ouă, ficat, ciuperci, patrunjel și droshkas.

Absența de vitamina în cantitatea necesară va duce la la multe consecințe neplăcute, printre care:

 • apariția unui gust de metal;
 • dezvoltarea rapidă a cariilor;
 • deteriorarea funcției de protecție a smalțului;
 • inflamația gingivală intensă;

Vitamina C

În popor se numește "acid ascorbic". Chiar și copilul a auzit despre asta din povești și povestiri ale copiilor. Este considerat cel mai faimos, cel mai popular și cel mai necesar pentru sănătatea umană. Este posibil să se dea copiilor astfel de vitamine pentru dinți. acestea asigură întărirea gingiilor și împiedică dezvoltarea reacțiilor inflamatorii în mucoasa orală. În plus, ascorbicul îmbunătățește starea țesutului osos și a ligamentelor.

O caracteristică interesantă a acidului ascorbic este lipsa capacității de a se acumula în corpul uman, datorită a ceea ce trebuie consumat în cantități mari zilnic. Volumul optim este de 90 mg pentru adulți.

Cel mai adesea, apare vitamina C. în varză, ficat de animale, câine trandafir și coacăz. Destul de ciudat, dar un pic în citrice, cum ar fi lamaie și portocaliu.

Dacă corpul unui copil și al unui adult nu are suficientă cantitate de acid ascorbic, acest lucru poate provoca numeroase procese inflamatorii și slăbirea largă a dinților. Ca urmare, singura cale de ieșire din situație va fi intervenția clinică și asistența unui dentist profesionist.

Grupul B

Care sunt vitaminele pentru dinți?Fără vitaminele B componenta estetică a cavității orale nu se va dezvolta pe deplin. Pur și simplu, puteți uita de un zâmbet frumos și dinții curățiți. Faptul este că absența unor astfel de elemente conduce la distrugerea unei microflore cu drepturi depline și provoacă deteriorarea mucoasei și a oaselor dinților. Fiind în riboflavină, cu piridoxină promovează eliminarea rapidă a bolilor periculoase ale țesuturilor moi, cum ar fi parodontita și gingivita.

Găsiți elemente din grupa B se găsesc în cele mai multe culturi de fructe de padure, nuci și produse de origine animală. Pentru a întări structura osoasă este necesar să consumăm de la 2 mii micrograme de vitamine pe zi. Absența unei concentrații optime în organism va conduce la afecțiuni ale mucoasei, reacții inflamatorii și slăbiciune a dinților. Încercați să nu permiteți astfel de consecințe și să refaceți în mod regulat baza vitaminică a corpului.

În plus față de vitaminele menționate mai sus, Dinții noștri au nevoie de alte elemente importante. Printre acestea:

 • calciu;
 • fosfor;

Calciu pentru dinți este considerat principalul "material de construcție" deoarece se compune din smalt dinți și toate țesuturile tari. În absența unui conținut normal de calciu în organism, dinții vor începe rapid să se deformeze și să cadă.

Pentru a preveni acest lucru, este important să se mențină în mod regulat cantitatea optimă de calciu, utilizând preparate complexe gata preparate sau produse alimentare adecvate.

În plus față de calciu, trebuie să ai grijă de ea volumul normal al fosforului în organism. El este responsabil pentru strălucirea și strălucirea dinților, prevenind distrugerea smalțului și a țesutului osos. Absența fosforului într-o cantitate suficientă provoacă o deteriorare rapidă a dinților, dezvoltarea intensă a bolilor distructive și deteriorarea stării externe a cavității orale.

Finisaje si elemente individuale

Deși majoritatea aditivilor, mineralelor și altor elemente valoroase pot fi obținute din alimente, uneori este nevoie să le extrageți din preparate complexe speciale.

Compoziția alimentelor nu conține întotdeauna numărul de elemente pe care corpul nostru le are nevoie. Și nu toată lumea își poate echilibra dieta în așa fel încât să fie ideală pentru dezvoltarea completă a cavității dentare.

Din acest motiv, stomatologii recomandă folosirea regulată a medicamentelor gata preparate care conțin volumul necesar al anumitor elemente. Cu ajutorul lor, puteți restabili strălucirea pierdută a smalțului și restabilirea sănătății mucoasei.

Dintre medicamentele populare pe care profesioniștii le recomandă, trebuie remarcat:

 1. Complex de vitamineComplexul "Asepta";
 2. DentoVitus;
 3. Calcinov (principala sursă de calciu);
 4. Vitrum Calciu (conține, de asemenea, o cantitate mare de calciu);
 5. Centrum. Se crede că este o sursă de zinc;
 6. Alphabet Classic. Un medicament complex care este destinat adulților. Acesta conține mai mult de 13 vitamine și zece minerale;

Folosind astfel de medicamente, vă puteți proteja gura de dezvoltarea multor boli.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce se întâmplă dacă nu vă spălați dinții deloc?Ce se întâmplă dacă nu vă spălați dinții deloc?
Cum să vă întăriți dinții astfel încât să nu se scalde?Cum să vă întăriți dinții astfel încât să nu se scalde?
Cum sa scapi de sensibilitatea dintilor acasaCum sa scapi de sensibilitatea dintilor acasa
Cum sa prevenim cariile dentare la un copil?Cum sa prevenim cariile dentare la un copil?
Cât de des trebuie să-mi schimb periuța de dințiCât de des trebuie să-mi schimb periuța de dinți
Importanța sanitării regulate a cavității bucale și obținerea unui certificatImportanța sanitării regulate a cavității bucale și obținerea unui certificat
Structura parodonțiului și funcțiile saleStructura parodonțiului și funcțiile sale
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Tratamentul cu gumă în stomatologie și posibile boliTratamentul cu gumă în stomatologie și posibile boli
Cum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficiiCum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficii
» » Vitamine pentru întărirea dinților și a gumei
© 2021 amigdas.com