amigdas.com

Medicamente care pot crește nivelul de testosteron la bărbați

testosteronPrincipalul hormon responsabil pentru efectuarea unui număr imens de funcții în corpul unui bărbat este testosteronul. Cu o scădere a hormonului în plasma sanguină, un bărbat poate avea multe boli. Există simptome neplăcute care reduc semnificativ calitatea vieții. Una dintre consecințele deficienței acestui hormon este disfuncția sexuală.

Din fericire, farmacologia modernă nu se oprește, iar în fiecare an în farmacii găsiți cele mai noi medicamente care pot elimina lipsa de testosteron. Întrebarea principală care se confruntă cu un om, ce medicament să aleagă.

Ce functie are testosteronul in corpul unui barbat?

Testosteronul este un hormon steroidic de origine colesterol. Fiecare perioadă de dezvoltare a unui om, inclusiv timpul intrauterin, este marcată de nivelul de bază al principalului hormon masculin. Dacă nu există factori care să îi inhibe secreția, atunci norma este conținutul hormonului din plasma sanguină în intervalul respectiv de la 10 la 35 nmol / l.

În organismul masculin, acest hormon produce testicule și cortexul suprarenale. Participanții imediate la formarea testosteronului sunt luteinizant și hormonul pituitar care stimulează foliculul. Funcția secretoare a testiculelor și a glandelor suprarenale depinde de influența lor.

Nivelurile de testosteron la bărbațiForma inițială de testosteron prezintă o activitate relativ mică. Receptorii androgeni se leagă de ea, deoarece hormonul este strâns legat de structura proteică cu care circulă în sânge. Pentru ca hormonul să se transforme într-o formă activă, este necesară o enzimă specială. Această enzimă a fost numită 5-alfa-reductază. El este cel care transformă testosteronul în forma sa de lucru - dihidrotestosteronul.

Testosteronul joacă rolul principal în formarea glandelor sexuale masculine. Datorită lui, bărbații dezvoltă testicule și prostată, se formează caracteristici sexuale secundare. Prin acțiunea acestui hormon este asociată cu dorința sexuală și spermatogeneza. Acest hormon este important pentru metabolism. Fără participarea testosteronului, este imposibil să se construiască mușchi, să se regleze greutatea corporală. Hormonul sexual este responsabil pentru starea de spirit, procesele de gândire, comportamentul în societate. Testosteronul îndeplinește multe funcții de protecție: previne osteoporoza, bolile cardiovasculare, diabetul și oncologia.

Cauzele de deficit de testosteron la bărbați

O afecțiune în care nivelul de testosteron scade sub 10 nmol / l duce la hipogonadism. O scădere semnificativă a nivelului hormonului sexual este primară, când testiculele sunt afectate și secundare, cu tulburări hipotalamo-pituitare.

Anormalitatea patologică a hormonului este legată de următoarele motive:

 • Modificări morfologice ale cortexului suprarenale
 • Greutate corporală excesivă
 • Conținutul crescut de hormon pituitar-prolactină
 • Insuficiența funcției glandelor sexuale masculine
 • Bolile cronice ale prostatei
 • Utilizarea pe termen lung a medicamentelor glucocorticoide, care reduc sensibilitatea celulelor la testosteron
 • Terapia de substituție hormonală pe termen lung
 • Abuzul de alcool, fumatul, consumul de droguri
 • Deficiența vitaminelor și microelementelor cauzate de diete.

Simptomele de deficit de testosteron în organismul masculin

Imaginea clinică, observată cu o scădere a concentrației de testosteron în plasma sanguină, poate fi explicată prin vârsta bărbatului.

Deficitul intrauterin al hormonului masculin poate duce la dezvoltarea necorespunzătoare a sistemului reproductiv al embrionului.

În perioada pubertății, când pubertatea băiatului, deficitul de testosteron va contribui la exprimarea slabă a caracteristicilor sexuale secundare. Astfel de adolescenți se caracterizează prin subțire dureroasă, au organe genitale subdezvoltate, adesea suferă de ginecomastie.

Concentrația scăzută a hormonului sexual la bărbați duce adesea la dispariția activității sexuale. Un bărbat se plânge de o erecție proastă, în unele cazuri, infertilitatea se dezvoltă.

Principalele semne ale scăderii testosteronului la bărbați:

 • Lipsa testosteronuluiStarea emoțională depresivă, depresia cronică, lipsa motivației pentru orice.
 • Creșterea țesuturilor glandelor mamare. Lipsa testosteronului este însoțită de o creștere a estrogenului, ceea ce duce la umflarea mameloanelor.
 • Atrofia mușchilor. Creșterea masei musculare are o relație directă cu nivelul de testosteron. Dacă nu creșteți testosteronul în toate modurile posibile, în curând fibrele musculare încep să atrofie, înlocuite de celulele grase.
 • Disfuncție erectilă. Incapacitatea de a comite un act sexual complet. Libidoul scade, omul își pierde interesul față de sexul opus.
 • Scăderea capacității de lucru și a capacității fizice. Lipsa testosteronului agravează calitatea muncii mentale și fizice, starea de oboseală cronică se dezvoltă.
 • Reducerea capacului de păr în funcție de tipul masculului.

Forme de medicamente fabricate pentru a crește nivelul de testosteron

Pana in prezent, companiile farmaceutice au stabilit productia de medicamente hormonale care cresc testosteronul, sub forma:

 • Forma tabletei
 • Capsula solubilă
 • Preparate sub formă de gel
 • Tencuieli speciale
 • implant
 • injecție

Fiecare formă de dozare are plusurile și minusurile. Preparatele care elimină deficitul de testosteron, sub formă de tablete și capsule, sunt marcate de un efect bun asupra corpului masculin. De regulă, ele sunt utilizate împreună cu alimentele, după care sunt absorbite în tractul gastro-intestinal, sunt transformate în ficat, iar produsele de dezintegrare sunt eliberate în timpul defecării. Tabletele și capsulele sunt convenabile pentru utilizare, au un procent ridicat de digerabilitate, cu toate acestea, sunt eliminate rapid. Nivelul necesar al hormonului este atins pentru o perioadă scurtă de timp.

Cuptoarele și gelurile demonstrează o eficiență mai mare. Aplicația locală asigură o penetrare rapidă a testosteronului în sânge, iar hormonul circulă în sânge mult timp. Principalul dezavantaj al acestei forme de hormon este reacțiile alergice posibile. Pe rafturile de farmacii se pot întâlni plasturi scrotali și corporali.

Creșterea testosteronului prin implanturiImplanturile, care cresc nivelul de testosteron, sunt injectate sub piele în abdomen. Capsula conținută în implant se dizolvă treptat, menținând astfel un nivel constant al hormonului timp de 6 luni.

Cea mai populară practică este introducerea hormonului sexual prin injecție subcutanată sau intravenoasă.

Descrierea medicamentelor populare pentru corectarea nivelului de testosteron la bărbați

 • Andriol. Eliberarea este efectuată sub formă de tablete și sub formă de capsule pentru ingestie. Are o tolerabilitate bună și o cantitate minimă de efecte secundare, prin urmare este sigură la orice vârstă. Medicamentul într-un timp scurt ridică nivelul de testosteron. Este demn de remarcat faptul că medicamentul nu interferează cu producerea propriului hormon, ceea ce îl deosebește de multe alte analogii. Medicamentul este prescris pentru tratamentul infertilității, cu impotența genezei endocrine, precum și cu alte condiții cu deficit de testosteron.
 • Sustanon 250. Un preparat medicamentos bazat pe patru forme de testosteron. Cu ajutorul său, se tratează forma primară și secundară de hipogonadism. Este prescrisă într-o doză de 1 ml pe lună. Uneori există efecte secundare cum ar fi edem, înroșire sau arsură la locul injectării.
 • Proviron. Medicamentul sub formă de tablete de 25 mg. Scrieți principalele simptome ale deficienței hormonului sexual masculin: o scădere a erecției, infertilitate, o scădere a capacității de muncă, instabilitate emoțională. Medicamentul este contraindicat în formarea malignă a prostatei și a ficatului.
 • AndroGelAndroGel. Eliberat sub formă de plicuri cu un conținut de 2,5 și 5 grame. Dacă aplicați o doză de piele de 5 g, puteți crește testosteronul mediu cu 3 ng / ml. Cantitatea maximă admisibilă de gel pe zi este de 15 g. Medicamentul este aplicat pe stratul subțire pe pielea curată pe părțile interioare ale antebrațelor sau abdomenului. Este inadmisibilă utilizarea androgelului la penis și testicule, deoarece probabilitatea de iritare a pielii este ridicată. Medicamentul este absorbit timp de 5-10 minute, după care este posibil să se îmbrace.
 • Omnadren. Efectul medicamentului este similar cu hormonul sexual masculin. Omnadrenul constă dintr-un amestec de esteri de testosteron cu diferite rate de absorbție și eliminare. O singură injecție a medicamentului poate menține efectul androgenic timp de aproximativ o lună. Ajută la îmbunătățirea funcției sexuale, stimulează activitatea organelor de reproducere. Afectează în mod favorabil creșterea masei musculare. Barbatii sunt prescris omadnar pentru a elimina decalajul de dezvoltare sexuala, cu rezultate nesatisfacatoare de spermograma, lipsa de androgeni, precum si starea de menopauza barbatilor.
 • Testosteron propanat. Preparatul se administrează intramuscular sau sub piele. Injectiile sunt prescrise pentru doua luni, de 3 ori pe saptamana. Această formă de medicament hormonal stimulează dezvoltarea caracteristicilor sexuale secundare, îmbunătățește conducerea sexuală, numărul de spermatozoizi revine la normal. Efectul anabolic afectează dezvoltarea musculaturii. Propionatul de testosteron este capabil să rețină calciul în oase și să-și mărească puterea.
 • Testosteron undecanoat. Medicamentul este disponibil în tablete, capsule și sub formă de injecții. Forma de tabletă nu este foarte eficientă, în timp ce hormonul steroidic sub formă de soluție uleioasă prezintă o digestibilitate mai mare. Preparatul este produs sub formă de pudră cristalină albă, care este foarte solubilă în ulei vegetal, alcool sau eter. Soluția uleioasă este injectată în straturile musculare adânci pentru resorbția productivă a elementului medicamentos. Componenta activă care conține hormonul este eliberată lent în țesuturile înconjurătoare și este crăpată treptat. La o zi după injectarea intramusculară, se observă o creștere a concentrației hormonului sexual în sânge.

Tratament pe termen lung cu preparate de testosteron în doze mari are riscurile sale:

 • Incapacitatea organismului de sex masculin de a-și produce propria testosteron, încorporată genetic
 • Apariția ginecomastiei, adică o creștere a volumului glandelor mamare
 • Exacerbarea bolilor cardiovasculare
 • Pericolul patologiei cancerului la prostată
 • Dezvoltarea insuficienței hepatice
 • Tulburări psihice
 • Creșterea coagulării sângelui
 • Edemul lui Quincke

Preparate din plante pentru creșterea testosteronului

Stimularea testosteronului propriu este posibilă datorită utilizării aditivilor pe bază de plante și ierburi. Preparatele pe bază de plante cu efect androgenic sunt adesea folosite în multe suplimente alimentare. Suplimentele includ ingrediente naturale care stimulează producerea de hormoni luteinizanți. El, la rândul său, dă un semnal organismelor responsabile pentru producerea testosteronului. Utilizarea pe scară largă a unor astfel de plante ca tencuiala ancora. Compoziția sa naturală stimulează organismul să producă substanțe pe conținutul cărora depinde nivelul hormonului masculin.

Creșterea testosteronului cu preparate din planteStimulentele de testosteron din plante pot conține Dioscin și protodioscină. Medicina de Est pentru multe secole folosește medicamente pe baza lor. Se crede că acestea pot crește puterea masculină, consolidând sistemul endocrin și reducând colesterolul în sânge.

Atleții solicită adesea ajutor cu astfel de medicamente pentru a construi rapid masa musculară sau pentru a stabiliza fundalul hormonal după administrarea de steroizi anabolizanți. Printre altele, astfel de medicamente îmbunătățesc elasticitatea vaselor de sânge, instituie microcirculația sângelui în organele pelvisului mic.

Stimulente populare de stimulare a nivelului biologic al testosteronului:

 • Tribulus Tresters
 • PCT critic
 • Testul Evo
 • Vitriks
 • Testul pe animale
 • Testoportic din Empyreal Dragon

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care este hormonul lg și pentru ce funcții răspunde bărbaților și femeilorCare este hormonul lg și pentru ce funcții răspunde bărbaților și femeilor
De ce să luați un test de sânge pentru testosteron la bărbațiDe ce să luați un test de sânge pentru testosteron la bărbați
Ce este aceasta - gonadotropina corionică umană, aplicarea acesteiaCe este aceasta - gonadotropina corionică umană, aplicarea acesteia
De ce aveți nevoie de zinc în corpul unui bărbatDe ce aveți nevoie de zinc în corpul unui bărbat
Ce inseamna atunci cand un hormon TTG special este redusCe inseamna atunci cand un hormon TTG special este redus
Tabelul normei TTG pentru femei și bărbați în funcție de vârstăTabelul normei TTG pentru femei și bărbați în funcție de vârstă
Medicamentele din farmacie care cresc testosteronul la bărbațiMedicamentele din farmacie care cresc testosteronul la bărbați
Estradiol: ce este, descrierea și scopul hormonuluiEstradiol: ce este, descrierea și scopul hormonului
Lista de produse care cresc testosteronul la bărbațiLista de produse care cresc testosteronul la bărbați
Libido la bărbați: ceea ce este și cum să-l îmbunătățeascăLibido la bărbați: ceea ce este și cum să-l îmbunătățească
» » Medicamente care pot crește nivelul de testosteron la bărbați
© 2021 amigdas.com