amigdas.com

Cane Corsa: descrierea rasei, conținutul, creșterea puilor

Descrierea rasei de câini Cane CorsaCane Corso

descendenți ai câinilor molossieni din Roma antică, câini de luptători. Câinii-gladiatori, care au câștigat arena de lei și urși, au devenit progenitorii acestei rase uimitoare. În Europa cane corso - elită câini, au aceasta - un indicator de prestigiu. Luptele și calitățile de pază în combinație cu echilibrat și o atitudine blândă față de copii face rasa atractivă pentru conținut.

Descrierea rasei Cane Corso

Întreținerea și educația puiilor Cane corsaTraducerea literală a cuvintelor "trestie" și "corso" pare a fi "câine" și "curte, gardian, cal de luptă", respectiv. Arborele genealogic al Canei Corso include câinii beligeranți ai persanilor, cartaginezilor și etruscani, din care au provenit câinii molossieni din Roma antică. Ele se distingau prin dimensiunea lor mare, lipsa de frică, loialitatea față de proprietar, disponibilitatea calităților universale pentru patrulare și serviciul militar.

Italienii au distins rasa, printre altele, datorită multifuncționalității sale: protecția proprietății, protecția proprietarului și a familiei sale, un caine pentru copii, un câine ciobănesc, un ajutor excelent. O lucrare de artă care prezintă o trestie corso: statuete, desene, descrieri în cărți, poezii, mențiuni în folclor mărturisesc respectul pentru rasă și legătura sa strânsă cu omul.

Vechii romani aveau pepiniere pentru câini, unde, deși la un nivel primitiv, dar totuși, munca de selecție a fost efectuată. După căderea imperiului, o rasă omogenă a început să se dezintegreze în varietăți datorită traversării haotice cu alți câini. Aceasta a afectat apariția animalului și a caracterului, deoarece fiecare proprietar a ridicat un câine în conformitate cu obiectivele sale. Uneori câinii cu un nivel sporit de agresivitate, care este neobișnuit pentru rasă, au fost special ridicați.

În plus, câinele a favorizat gloria țăranului. Noua aristocrație a Italiei nu a vrut să cultive rasa populară comună, ceea ce a dus la degenerarea ei și mai mare. Nevoia de rasă a dispărut practic odată cu creșterea populației orașelor, deoarece trestia corso a fost destinată vieții în mediul rural.

Restaurarea celei mai vechi rase din Italia a început în 1976. Cauzată să acorde atenție cercetătorului Brebe, care studiază viața rurală a italienilor. El a atras atenția asupra faptului că rasa era o parte naturală a vieții satului.

Entuziașii au înființat fanii Societății Cane Corso. Trebuiau să călătorească prin Italia, căutând reprezentanți cu semne tipice, prin ruperea standardului rasei antice. După ce a lucrat serios împreună cu crescătorii, experții în câini și a depășit conflictele interne dintre membrii societății, iubitorii de Cane Corso au obținut recunoașterea oficială a rasei în 1994.

Popularitatea crescută a rasei a avut un nou pericol. Dorința de a avea cât de multe pui a împins crescătorii fără scrupule pentru a permite reproducerea persoanelor cu abateri de la standardul dezvoltat. Aceasta a amenințat rasa cu pierderea unor calități mai bune.

Atunci când Cane Corso a fost recunoscută de FCI în 1996, asociația nou formată a italianului Cane Corso a făcut mari eforturi pentru a menține un singur standard, împiedicând adoptarea de noi caracteristici în acesta. Standardul a fost corectat, noua versiune a fost adoptată la 1 ianuarie 2003. În prezent, este standardul Federației Internaționale Canet Corso.

Rasă standard

 • Conținutul căței Cane Corsacarcasă . Lungimea corpului predomină peste înălțimea greabănului. Barbat la greaban 64 - 68 cm, greutate 45 - 50 kg. Femela la greabăn este de 60 - 64 cm, greutate 40 - 45 kg. O musculatură bine subliniată. Excelent piept.
 • cap. Un craniu mare, alungit, convex pe frunte, aplatizat pe fundul gâtului. Lungimea gâtului este egală cu lungimea capului.
 • bot. Botul este destul de scurt. Buzele atarna, inchizand maxilarul inferior. Maxilarul se caracterizează printr-o mică gustare.
 • ochi. Convex, întunecat, oval. O culoare mai deschisă a ochilor este permisă în tonul culorii. Ochii trebuie să aibă în mod necesar un accident vascular cerebral, un aspect de exprimare a atenției.
 • nas. Nasul este caracterizat de o culoare neagră și nări mari.
 • urechi. Urechile triunghiulare suspendate sunt foarte plantate. Adesea, efectua cupping urechi sub forma unui triunghi.
 • extremitate . Lungi cu mușchi bine dezvoltați. Umerii puternici, pasterile mari. Mișcările sunt largi, măturitoare. Picioarele din spate cu solduri lungi. Articulațiile articulate sunt bine dezvoltate.
 • coadă. La bază coada este groasă, este oprită în regiunea celei de-a patra vertebre. Chiar și într-o stare entuziasmată, coada nu trebuie să aibă o poziție verticală și să se răsucească.
 • Piele și lână. Lana este strălucitoare, scurtă aproape fără substrat. Pielea este groasă și robustă.
 • culoare. Negru, gri, roșu, brânză este permisă. Semne albe acceptabile pe labele și pe piept. Când brunza și culoarea roșie pe față ar trebui să fie o mască de aceeași nuanță. Masca ar trebui să prindă ochii.

În prezent, rasa este în stadiul de formare. În acest sens, există mai multe varietăți ale exteriorului unei corso de trestie. Negrii se aseamănă cu Danezii Mari, cei gri cu Mastino, cei de culoare galbenă cu Boxerii și Stăpânii.

caracter

Educația puilor de Cane CorsaÎn rasa de cane-corso surprinzător combinat impresionant, chiar și oarecum înfricoșător aspect și natură echilibrată, în special merită să sublinieze acest fel, undeva în uimire de copii.

Cane Corso formează o separare foarte clară a mediului (atât pentru oameni cât și pentru animale) pe cont propriu și pe alții ".

Deși câinele este lipsit de agresivitate crescută, dacă granițele sale sunt încălcate, poate lua inițiativa, oprindu-i pe infractor, fără comanda proprietarului.

Mușchi puternici, mișcări netede, nobile, inteligență, inteligență sunt surprinzător de armonios îmbinate în cea mai veche rasă italiană de trestie corso. Câinele se consideră a fi membru al familiei proprietarului său și devotat altruist. Atașamentul apare în catelus și durează o viață. Această caracteristică trebuie luată în considerare la cumpărarea unui câine, deoarece schimbarea proprietarilor îi va aduce un traumatism psihologic grav.

Cane-corset este frumos protejat și păzit. Ei nu pot fi distrași de această ocupație, încercând să mită cu tratați. Câinele este foarte conștient de pericol, dar în același timp distinge întotdeauna amenințarea reală de cea imaginară.

Cana-corset minunat nannies, copiii se pot juca cu ei, fără control de către un adult. Animalul este conștient de puterea fizică a acestuia, astfel încât să nu rănească niciodată un copil bătând-o în jos sau speriat.

Întreținere și îngrijire

Caracterul câinilor de câineOrganizarea îngrijirii adecvate și a condițiilor de detenție este importantă pentru buna formă fizică a câinelui și pentru succesul reproducerii. Puiul poate fi purtătorul celor mai bune calități ale rasei, dar conținutul și educația greșită vor duce la faptul că câinele nu poate participa la expoziții și la creșterea animalelor.

Îngrijirea și întreținerea specială a trestie-corso nu provoacă, dar există o serie de condiții care trebuie îndeplinite.

 • Selectați o locație. Cane-corsa percepe orice obstacol ca graniță a teritoriului lor. La urma urmei, sunt descendenți ai câinilor din sat care locuiau în curți împrejmuite. Dacă animalul este ținut într-un apartament și din copilărie i se permite să se miște liber pe întregul teritoriu al locuinței, acesta va lua în considerare întreaga suprafață a apartamentului ca zonă controlată. Iernile severe sunt periculoase pentru trestia corso, deoarece nu au aproape niciun substrat. Câinele la întreținerea într-o curte este necesară o cabină caldă. Puii la temperaturi scăzute sunt recomandați să se stabilească într-o cameră cu încălzire.
 • Activitatea fizică. În prezent, câinii mari au devenit rezidenți ai unor case private, dar și apartamente. Cane-corsetul nu face excepție. Proprietarul câinelui trebuie să-și amintească faptul că, fără o exercițiu fizic suficient, animalul va căuta mobilier, pantofi. În cazul în care câinele pentru o perioadă lungă de timp sistematic pleacă în apartament singur, atunci el va găsi divertisment, dar proprietarul este puțin probabil să-l place. Dacă țineți trestia corso în apartament, proprietarul animalului trebuie să fie pregătit pentru plimbări cu jocuri, mișcări active.
 • Îngrijirea părului. Pentru îngrijirea lânii este simplă, ar trebui să o perii regulat cu o perie cu o perie rigidă. Este important ca părul câinelui să fie tratat cu mijloace împotriva puricilor și căpușelor în perioada primăvară-vară. Substratul din cordonul de trestie este slab, astfel că paraziții îi provoacă suferință câinelui, deoarece aproape imediat cad pe pielea animalului.
 • igienă. Curățarea urechilor este principala procedură de igienă, mai ales dacă sunt fixate. Murdăria se acumulează rapid, astfel că curățarea se efectuează cu tampon săptămânal cu tifon înmuiat într-un lichid special.
 • hrănire . Carnea pentru trestia corso este produsul cel mai favorit. Acest lucru este de înțeles, un câine atât de mare are nevoie de proteine ​​pentru energie. Cu toate acestea, pentru a restricționa dieta câinelui, numai carnea și organele comestibile nu merită. Produsele lactate, legumele, fructele, boabele sunt necesare pentru animal. Este util să dați oase mari, pe care câinele le va căuta cu bucurie. Atunci când se alimentează carnea brută, se recomandă să se efectueze în mod sistematic măsuri preventive împotriva paraziților. Foarte interzis: pește crud cu oase, afumat, dulce. Este foarte important să se determine imediat tipul de hrană: alimente naturale sau alimente uscate. Câinii greu trec de la un tip de mâncare la altul. În plus, modificările dramatice ale dietei afectează în mod negativ tractul gastrointestinal.

Educația și formarea căței

Reguli pentru educarea catelusilor canin corso.

 • Formarea căței de la o vârstă fragedă. A amâna cămășile de antrenament în cutia lungă nu merită. Puteți pierde timpul, apoi câinele este mai greu de antrenat. Un astfel de câine masiv ar trebui să fie instruit și fără îndoială să execute comenzile gazdei.
 • socializare. Un moment important în creșterea copilului este socializarea. Chiar dacă nu intenționezi să iei cățelușul la expoziții și la plimbări cu orașul, câinele ar trebui să aibă o idee despre ce se întâmplă în afara apartamentului, casa privată.

Alegerea unui cățeluș Cane Corso

Alegerea unui cățeluș Cane CorsoO cumpărare reușită a unui cățeluș este garantată într-o canisa bună. Chiar dacă viitorul proprietar nu este interesat de lucrări de expoziție și de reproducere, este necesar să se abordeze cu atenție o selecție a grădiniței. La urma urmei, conform standardului, cane-corso are un caracter frumos echilibrat. Oamenii au încredere în câine pentru a proteja casa, pentru a proteja copiii. Dacă standardul este încălcat prin vina unui crescător lipsit de scrupule, catelul achiziționat poate oferi un animal instabil mental.

Înainte de a cumpăra, se recomandă colectarea cât mai multor informații: învățarea istoriei grădiniței și studierea comentariilor despre aceasta, cercetarea pedigree-ului catelului, verificarea respectării regulilor obligatorii. Cumpărați un catelus este recomandat de un crescător de reputație și păstrați legătura cu el.

Prețul pentru puii fără pedigree este de 12-15 mii de ruble. Pui cu un pedigree, dar care nu participă la expoziții costă de la 25 de mii de ruble. Catelusii purpuriu potriviti pentru lucrarile de expunere si reproducere vor costa 50 mii de ruble si mai mult.

Cane Corso este o rasă minunată. Câinii inteligenți, nobili, străjerii și apărătorii excelenți, prieteni credincioși și devotați. Cea mai veche rasă, mândria națională a Italiei îmbină aristocrația și simplitatea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Începutul celor mai puternici câini din lumeÎnceputul celor mai puternici câini din lume
American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Canalul canal pentru câini: compoziție, conducători, recenziiCanalul canal pentru câini: compoziție, conducători, recenzii
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini de câini cu păr brun: nume, descrieri, fotografiiCâini de câini cu păr brun: nume, descrieri, fotografii
Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turcTurul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc
Sicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținereSicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținere
Rase principale și descrierea câinilor de gardăRase principale și descrierea câinilor de gardă
» » Cane Corsa: descrierea rasei, conținutul, creșterea puilor
© 2021 amigdas.com