amigdas.com

Descriere bulldog bulldog de rasa, caracter

Bulldogul cu câine câștigă popularitateStrămoșii bulldogi francezi s-au distins prin calitățile lor de pază și au participat, de asemenea, la bătălii dintre câini. Câinii au avut un caracter puternic și un aspect pupa, dimensiunea și fălci masive îndrăznind vzglyad.Spustya în timp ce europenii a vrut să facă un luptător furios frumos, un fel, cățel mic, care poate ridica moralul și de a face compania proprietarul său.

Așa că a apărut după câteva decenii de selecție a speciilor - un câine dulce, numit bulldog francez. În exterior, animalul arată foarte frumos: are urechi destul de mari, ochi mari, bine, ușor proeminenți. Acest lucru, probabil, și-a plăcut bulldogul francez mulți oameni.

Istoricul originii rasei

origineReprezentanții științelor istorice sunt, fără îndoială, siguri că buldogii francezi au provenit din câini de câini de câini de luptă. Dar, de fapt, nu se știe nimic despre strămoșii acestor câini minunați, deci este destul de greu să le determinăm originea.

Țări precum Franța și Anglia au susținut mult timp titlul de origine a acestei rase.

buldog - numele de origine engleză, pe care locuitorii din Anglia l-au numit câini folosiți pentru taierea taurilor. Strămoșii buldogilor erau vechii danezi molossieni mari, care au sosit în Anglia din Atena în perioada antică.

Porumbeii Molossi, la rândul lor, au fost selectați aleatoriu. Din moment ce câinii trăiau cu oameni cu venituri, tot așa au făcut și oamenii săraci care au trecut cu rase absolut diferite. Caracteristicile comune și asemănările cu datele externe ale buldogeștilor francezi pot fi văzute în bulldogii englezi vechi. Și asta. au fost câini musculari cu membrele și trunchiul relativ scurt.

Un câine mic și un taur mare

Catelusii bulldoguluiÎn procesul de selecție lungă, descendenții emigranților din Atena au început să scadă în dimensiunile lor. În ciuda acestui factor, câinii au jucat încă rolul câinilor gladiatori. În ciuda parametrilor lor mici, buldogii ar putea duce bovine la moarte, ceea ce a reprezentat un spectacol la scară largă pentru oamenii bogați din engleză. În aceste bătălii mortale, câini cu o greutate mai mică de 20 de picioare, așa-numitele buldoge pitic, ar putea lua parte, de asemenea.

Secțiunile aristocratice ale populației din Anglia au iubit și sportul numit bul-beiting. Acestea au fost concursuri de jocuri de noroc sângeroase, au fost organizate de mai multe ori pe săptămână și au adunat un număr mare de spectatori. Câinii care au supraviețuit și au apărut bogați victorioși au cumpărat o mulțime de bani.

Parlamentul englez a interzis astfel de lupte brutale la începutul secolului al XIX-lea.

Dar decretul nu a avut nici un efect asupra comportamentului luptelor dintre câini. Luptele au început să se lupte nu pe Colosseum, ci pe inele. Dar acest lucru nu a funcționat, pentru că nu a mers împotriva unor asemenea rase din cauza lipsei de flexibilitate și mobilitate.

Cum au înlocuit buldogii pisicile?

Câini pentru sufletPână la mijlocul secolului al XIX-lea, a intrat în vigoare interdicția privind lupta pentru câini. Astfel, buldogii pitici au rămas fără muncă, ca și proprietarii lor. Mulți muncitori din fabrici de atunci erau înlocuiți cu mașini și mașini. Prin urmare, un număr mare de șomeri au căutat fericire în Franța, unii dintre ei luând împreună cu ei un animal de companie - un buldog mic.

În istoria dezvoltării rasei acest lucru a devenit un curs important de evenimente. Noua destinație a fost dată cainilor deja în Franța, când s-au dovedit că au fost bine capcană pentru șobolani. După perioada Inchiziției, mulți rezidenți europeni au devenit foarte superstițioși și prudenți în privința pisicilor, astfel încât buldogii sosiți din Anglia au devenit rapid răspândiți.

Buldogele se bucurau de cea mai mare popularitate printre straturile inferioare ale populației. Din Londra, câinii din această rasă au fost livrați în vecinătatea Parisului, câștigând pe el sume uriașe de bani. Astfel, în Anglia, practic nu au mai rămas buldogi. Cu ajutorul locuitorilor din Franța, rasa a dobândit o nouă apariție.

Amestecarea sângelui

În Peninsula Iberică în Evul Mediu, rasa Alan era foarte populară, care părea foarte asemănătoare cu un buldog. O astfel de rasă nu există în zilele noastre. Cu toate acestea, în Evul Mediu buldogul spaniol a fost folosit ca gardă de corp pentru bovine. Potrivit zvonurilor, curând calitățile de luptă ale Alanilor au devenit cunoscute și au repetat în parte soarta fraților lor englezi.

Orașul spaniol Burgos a devenit cel mai popular pentru efectuarea de bătălii sângeroase și de concursuri. Câinii nu au luptat pentru viață, ci pentru moarte. În exterior, forma capului câinilor Alan este foarte asemănătoare cu cea a buldogului francez modern.

În Franța, buldogul a fost traversat de Alans, dar terrierul și pugul au participat la selecție.

Ca urmare, a fost obținut un buldog negru modern, cu urechi mari care se ridicau în sus și cu o față ușor aplatizată.

Descrierea rasei Bulldog francez

trăsăturăStandardul standard al indicatorilor rasei sa schimbat de mai multe ori. Cea mai recentă versiune a modificărilor a fost adoptată în 1995. Documentul a declarat că greutatea Bulldog francez ar trebui să fie între 8 și 14 kg, iar această greutate este foarte mult pentru câine, a cărui creștere ar trebui să fie de până la 35 cm. De fapt, tot datorită faptului că Bulldogs sunt foarte bine dezvoltate musculatura spatelui și picioarele din spate.

Picioarele din spate mai lungi decât partea din față, astfel încât trunchiul este ușor ridicat de la spate, din acest motiv câinele arată puțin înclinat.

Dintre trăsăturile construite, un mic buldog francez întinzându-și picioarele din spate. Locuitorii din Anglia le numesc în glumă broaștele de câine.

Cel mai memorabil din rasă - este un cap imens, cu o formă pătratică a craniului, un nas usor aplatizat, pliuri de piele pe frunte și ochi mari proeminenți. Rasa de francezi este foarte bună, înțelegere, aspect calm. Pe urechi de dimensiuni mari de vârf rotunjite. Pielea de piele, cu excepția frunții, este prezentă pe gât. Există o mare varietate de culori de buldogi francezi. Culoarea poate fi negru sau alte monofonice, stricate, brindle.

Culorile culorilor buldogeștilor francezi:

 • alb;
 • negru;
 • cremă;
 • fum;
 • bej.

French Bulldog Caracteristici, argumente pro și contra

Contra din rasaPentru un francez, doar un animal de companie ideal este un plus mare. El se situează în top trei în clasamentul de popularitate al câinilor. Un astfel de câine în miniatură nu va ocupa mult spațiu în apartament și nu are nevoie de spațiu suplimentar. Este greu de găsit un astfel de câine care plutește sau sărind în spatele unui baston sau a unei plăci. Prin urmare, el nu poate fi numit sportiv și a fost luat în alte scopuri.

Familia franceză a fost luată pentru familia de câini scurți, pentru că au un craniu mic, pătrat. Datorită particularităților structurii craniului unui câine, cerul său poate fi alungit sau împărțit datorită cărora, în consecință, lungimea craniului este mai mare decât capul însuși.

Unul dintre dezavantajele, că din cauza acestor trăsături ale structurii craniului, rasele de câini cu o față aplatizată cu jupuțe scurte au multe feluri de probleme cu bunăstarea lor. Una dintre ele este o respirație complicată, puternică, asemănătoare cu mormântul. În acest sens, câinii nu pot fi activi fizic pentru o lungă perioadă de timp și este foarte dificil să se tolereze vremea caldă. O altă caracteristică memorabilă a buldogelor sunt ridurile, care se formează și datorită formei craniului.

Ridurile pe fața acestei rase nu au apărut. În procesul de evoluție, ridurile au început să apară cu scopul că, dacă câinele a fost rănit în timpul luptei, sângele a picurat din ochi. Urechile lor sunt oarecum asemănătoare cu structura urechilor liliecilor. Inițial, urechile lor au fost ușor agățate, dar în cele din urmă toate au început să acorde preferință urechilor ca o bâtă.

De asemenea, unul dintre dezavantajele buldogeștilor este reproducerea și continuarea genului. Datorită caracteristicilor structurale ale corpului și picioarelor (partea superioară a corpului este foarte grea, și șolduri înguste și picioarele sunt foarte slabe) masculi nu poate lua o poziție în partea de sus a unei femei etalon.

Din aceste motive, împerecherea obișnuită nu le convine, iar inseminarea artificială este utilizată pentru reproducerea genului. În timpul nașterii datorită dimensiunii mari a capului, în raport cu trunchiul, puii nu pot ieși singuri din pântece, iar din cauza coapselor înguste pasajul nu este suficient de larg. Astfel, reproducerea buldogeștilor francezi este o procedură complexă și costisitoare. Acest lucru este convenabil numai pentru că nașterea unor persoane noi va fi planificată în avans.

French Bulldog și descrierea caracterului său

Ce fel de câineÎn ciuda strămoșilor obișnuiți, două rase de buldog (engleză și franceză) au absolut diferite tipuri de caracter și temperament. Luați în considerare caracteristicile buldogului francez.

Un câine de origine engleză este calm și nu foarte mobil, în acest sens, francezii le place să se distreze și să se distreze. Uneori pot fi chiar numiți clovni câini. În ciuda greutății lor, în același timp pot fi tremurători și afectuoși, în special cu copii mici, pe care îi iubesc foarte mult. Aceasta este o rasă foarte curajoasă de câini, ei vor deveni favoriți ai absolut tuturor membrilor familiei. Răutatea și agresiunea acestei rase nu sunt inerente, percep ușor câinii altor oameni, uneori pentru distracție, pot conduce pisici sau pisici.

În ciuda tuturor activităților și mobilității buldogeștilor francezi, ele sunt ușor de antrenat și sunt extrem de docil. Uneori pot rezista, dar cu câinele, puteți fi de acord, sugerând că se distrează. De asemenea, puteți utiliza formarea de agilitate (competiții pentru câini cu cursă de obstacole). Astfel de exerciții vor ajuta să facă față temperamentului animalului de companie.

Îngrijirea și îngrijirea adecvată a animalelor de companie

Cum să ai grijă de un câineÎntotdeauna amintesc despre problemele cu respirația câinilor din această rasă, care apar din cauza caracteristicilor structurii craniului, deci nu dați câinelui o mulțime de activitate fizică. Câinii din această rasă sunt predispuși la răceli și în timpul somnului fac sforăitul puternic. În sezonul rece, un păr scurt de companie nu-l poate salva de la temperaturile ridicate de iarnă, deci merită să-i cumperi un costum cald pentru el.

De asemenea, nu ar trebui să li se permită buldog diferitelor organisme de apă, ca și reprezentanții rasei și nu pot înota din nou, din cauza particularităților corpului său (picioare scurte și un corp musculos greu și capul trageți-l în partea de jos).

Nu permiteți răni ochilor înfundați ai animalului de companie.

De obicei, greutatea unui buldog francez este de 14 kilograme, deci nu leșiți copiilor mici, pentru a evita rănirea atât a câinelui, cât și a copilului. De asemenea, ar trebui să monitorizați hrănirea câinelui, nu-i permiteți să se mănânce, deoarece se poate transforma dintr-un musculare frumos într-un butoi rotund.

Datorită dimensiunilor mici, animalul de companie poate călători cu dvs., poate fi transportat într-o pungă. În același timp, va transfera cu ușurință schimbările climatice, în timp ce dispoziția jucăușă va rămâne cu el.

Foarte potrivit pentru a trăi într-un apartament oraș. Un astfel de câine miniatural va ocupa un minim de spațiu.

Cum să îngrijești în mod corespunzător un bulldog francez:

 • Grijă pentru buldogÎnotarea trebuie făcută cel puțin o dată pe lună, după baie, se usucă bine cu un uscător de păr sau un prosop, pentru a evita hipotermia;
 • După ce ați mers pe stradă, spălați-vă sau frecați labele;
 • Nu este necesară o îngrijire specială pentru strat. Puteți folosi pur și simplu peria pentru a îndepărta excesul de lână din lateral;
 • Dacă câinele este sănătos, atunci el poate fi văzut din ochii lui. În mod normal, ochii sunt uscați și strălucitori. Pentru a preveni bolile, vă puteți spăla ochii o dată pe săptămână cu frunze de ceai;
 • Cu ajutorul ghearelor, o dată pe lună puteți face o manichiură pentru animale de companie;
 • De asemenea, este necesar să se aibă grijă de pliurile pielii de pe față. Este necesar să ștergeți faltele, de la transpirație și să urmați aspectul erupțiilor cutanate;
 • Deoarece buldogul are o ureche mare și destul de deschisă, sulful formează o cantitate relativ mică. Urechile pot fi curățate cu un tampon de bumbac o dată pe săptămână. Urechea unei nuante roz, fara miros neplacut si secretii excesive, este sanatoasa. Atunci când otita de companie poate scutura adesea capul, în acest caz, trebuie să contactați clinica veterinară;
 • Puteți, de asemenea, să vă periați dinții o dată pe săptămână cu o pastă de dinți specializată pentru câini, folosind o periuță de dinți pentru copii;

Cum ar trebui să mănânce buldogul francez?

Animalele de companie pot mânca alimente uscate sau alimente naturale obișnuite.

Compoziția hranei pentru animale include cantitatea potrivită de proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine și minerale. În mod convenabil, poate fi luată împreună cu dvs. într-o călătorie, nu necesită timp să se pregătească, iar mâncarea este suficient de fermă, ceea ce afectează în mod pozitiv dinții câinelui. Merită să ne amintim că atunci când se utilizează alimente uscate, câinele nu trebuie să fie restricționat în apa de băut.

Produsele utile vor fi:

 • Carne de soiuri cu conținut scăzut de grăsimi;
 • Legume, fructe;
 • Pește fiert;
 • Lapte acru;
 • Cereale.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este o rasă de câini `boston terrier`, cum să alegi un cățelușCe este o rasă de câini `boston terrier`, cum să alegi un cățeluș
Începutul celor mai puternici câini din lumeÎnceputul celor mai puternici câini din lume
Varietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturiVarietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturi
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Curtshaar german. Descrierea rasei de câiniCurtshaar german. Descrierea rasei de câini
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Amstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pitAmstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pit
French Shepherd: o descriere a raseiFrench Shepherd: o descriere a rasei
Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turcTurul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc
» » Descriere bulldog bulldog de rasa, caracter
© 2021 amigdas.com