amigdas.com

Cât de mulți papagali de macaw și cockatoos trăiesc

Speranța de viață a unui papagalFiecare proprietar al unui prieten cu pene așteaptă câte papagali trăiesc. Când oamenii sunt interesați atunci când cumpără de la crescători sau vânzători de la un magazin pentru animale de companie o durată de viață de un anumit tip, cel mai des aud ca răspuns este limita maximă de vârstă, care a fost capabil să traverseze un papagal - record.

Dar posibilitatea ca animalul dvs. de companie să poată trăi la fel de mult este neglijabil, astfel încât aceste informații nu sunt de folos. Pentru a înțelege cât de mult poate să trăiască pasărea, trebuie să vă concentrați asupra indicatorilor medii, dar nu la maxim.

Vorbind despre speranța de viață a papagalilor la domiciliu, merită atenție dacă mor prin moarte naturală sau sub influența oricărui factor nu au șansa de a trăi până la vârsta înaintată. Nu există statistici oficiale care să ofere un răspuns la aceste întrebări. Dar, dacă pornim de la problemele cu care proprietarii de păsări se îndreaptă către forumurile veterinarilor și ornitologilor, se trag concluzii foarte triste.

Cei mai mulți papagali domestici mor printr-o moarte nenaturală, dar din pricina neatenției și prostiei proprietarilor lor. Cele mai frecvente cauze ale morții premature a păsărilor domestice sunt:

  • Cât de mulți papagali viiNeatenția proprietarilor. De exemplu, un papagal a zburat pe fereastră și a fost pierdut, a tăiat un fir electric și a murit de un șoc curent, a fost mâncat sau sfâșiat de alte animale domestice.
  • În timpul zborului sa prăbușit într-un zid sau o oglindă (de cele mai multe ori papagalii suferă de suprafețe transparente din sticlă) și sa prăbușit.
  • A suferit o vătămare gravă.
  • Proprietarii s-au întors la medicul veterinar prea târziu și au lansat o boală îndelungată.
  • Papagalul a fost ucis din cauza lipsei de îngrijire corespunzătoare (întreținere necorespunzătoare, dietă necorespunzătoare).

Din toate cele de mai sus, puteți trage următoarea concluzie: dacă ați cumpărat un papagal și doriți ca animalul dvs. să trăiască o viață lungă și fericită, nu-l omorâți înainte de timp.

Pentru a da o pene posibilitatea de a muri prin propria moarte, este necesar să se abordeze în mod responsabil față de întreținerea și îngrijirea sa.

Cât de mulți ani trăiesc papagali

Speranța de viață a papagalilor variază de la cincisprezece la sute de ani. Cât va trăi animalul dvs. de companie depinde de mulți factori, de exemplu:

  • Din specia căreia îi aparține pasărea.
  • Din condițiile de detenție.
  • De la habitat.
  • De la dimensiunea sa.
  • Cu privire la starea de sănătate și predispoziția la boli.

De regulă, în captivitate aceste păsări trăiesc mult mai mult decât în ​​mediul lor natural. De asemenea, păsările mari, de exemplu, macawii și cacatoșii, mor mai târziu decât speciile mici.

Dacă doriți ca papagalul simt bine și ai putea încânta cu prezența lui în anii următori, asigurați-vă că l-ai oferi o îngrijire bună, și anume: o casa spatioasa, dieta sanatoasa si echilibrata, comunicarea de zi cu zi și o prezentare zboruri ale apartamentului, precum și credincioși condiții de lumină și temperatură.

Ce altceva afectează speranța de viață a papagalilor

Cum să ai grijă de papagali mariPapagalii sunt creaturi sociabile și sociale. În mediul lor natural, ei trăiesc întotdeauna împreună cu rudele lor în turme mari. Prin urmare, dacă aveți doar un reprezentant al acestei specii, el poate suferi de o lipsă de comunicare. Dacă deja ți-ai îmblânzit animalul, atunci el crede că ești parte din pachetul lui, familia lui și, prin urmare, el are nevoie doar de contact verbal și emoțional cu tine.

Chiar dacă aveți un blocaj la locul de muncă și rareori vă întoarceți acasă datorită sarcinilor și faptelor murdare, nu uitați să acordați puțină atenție unui papagal. Zece minute de comunicare de două sau trei ori pe zi vor fi de ajuns pentru a se asigura că animalele de companie cu pene nu se simt inutile și uitate.

Dacă animalul dvs. de companie este lipsit de orice atenție și de comunicare, acest lucru îl va duce într-o stare de depresie și va scurta semnificativ speranța de viață a animalului de companie.

Cât de mulți papagali trăiesc

Îngrijire pentru papagalii miciCele mai populare animale cu pene sunt, desigur, pepeni galbeni. Ei nu au nevoie de îngrijire specială și îi dau proprietarului multe momente pozitive. Animalele domestice sunt animale foarte prietenoase și sociabile. Ele sunt ușor de îmblânzit și repetă cu plăcere proprietarul cuvintelor și chiar sugestiile.

Papagalii de pește sunt unul dintre cei mai instruiți în rândul păsărilor domestice. Dacă petreceți foarte puțin timp și lucrați cu pasărea dvs., atunci este capabil să stăpânească câteva trucuri foarte complicate într-un timp scurt (de exemplu, pentru a colecta meciurile împrăștiate înapoi în pachet).

Durata medie de viață a papagalilor ondulați este de aproximativ cincisprezece ani. Au existat cazuri în care, cu o îngrijire și o alimentație adecvată, animalele ondulate au supraviețuit până la douăzeci sau mai mulți ani.

Laurie și papagalii trecători trăiesc la fel de mult ca și frații lor ondulați.

În captivitate, iubitorii de papagali capabil să trăiască între zece și doisprezece ani. Cu o întreținere și o îngrijire corespunzătoare, precum și o abordare responsabilă a rației unui astfel de animal de companie, îi puteți furniza încă câțiva ani de viață. De exemplu, persoanele inseparabile care nu au probleme de sănătate și lipsa de atenție și de comunicare, trăiesc de multe ori până la cincisprezece până la douăzeci de ani.

Printre speciile mici se numără și ficatul lung - se pare. În mediul natural, sunt capabili să trăiască până la patruzeci de ani, cu excepția cazului în care, desigur, se confruntă cu probleme în căutarea hranei și nu cad în ghearele unui prădător.

Și aici, durata de viata a muncii la domiciliu Nu deloc impresionant. În captivitate, acești papagali pot supraviețui numai până la cincisprezece sau douăzeci de ani.

Cât de mulți papagali obișnuiți trăiesc

Papagalii de dimensiuni medii vă rugăm să-i păstrăți pe proprietari timp de douăzeci până la treizeci de ani. De exemplu, papagalii cu cap albastru pot trăi mai mult de treizeci de ani, iar cocoșii sunt păsările preferate ale multor adepți ai animalelor cu pene, de la 19 la 20.

Jaco, datorită mărimii lor, sunt clasificați ca papagali obișnuiți, deși inteligența acestora este la același nivel ca la speciile mari. În captivitate și acasă, aceste păsări trăiesc de la douăzeci și cinci până la treizeci de ani, iar unele trăiesc în toate cele cincizeci de ani. La plantarea unui astfel de papagal, merită să ne amintim că au nevoie de mai multă comunicare și atenție mai mult decât toate celelalte specii de papagali combinate. Dacă o astfel de pasăre se simte abandonată și singură, începe să-și rupă capacul de pene, pieptandu-i foarte mult și rănind pielea. În cele mai multe cazuri, după o astfel de auto-executare, ei mor de la viruși și bacterii prinse în sânge.

Un alt tip de reprezentanți de dimensiuni medii din această familie - cu papagali lungi. Durata de viață a acestor creaturi nu este foarte mare, doar între 17 și 18 ani.

Câți trăiesc papagali mari

Cât de mulți ani trăiesc papagaliSpecii mari de papagali comparativ cu păsările mai mici pot fi considerate ficat lung. Dacă vă decideți să vă faceți un astfel de animal de companie, atunci fiți pregătit pentru faptul că va petrece împreună cu dvs. toată viața. Dacă dintr-un motiv oarecare trebuie să renunți sau să vinzi un animal de companie cu pene la alte persoane, atunci pentru el va fi un mare stres. Schimbarea domiciliului este o situație stresantă pentru un papagal, iar pierderea proprietarului și apariția unui nou proprietar poate cauza depresie sau chiar duce la moartea unei păsări.

Durata medie de viață a unui papagal macaw este de aproximativ treizeci până la cincizeci de ani, dar au existat cazuri în care păsările din această specie au trăit mult mai mult. Animalul de companie din grădina zoologică din Copenhaga a trăit patruzeci și trei de ani, iar în grădina zoologică din Londra a trăit un macaw care a supraviețuit până la patruzeci și șase de ani.

În 1950, papagalul Kea a intrat în grădina zoologică din Anvers (Belgia). La vârsta de patruzeci și opt, a devenit mai puțin activ și preferat să se odihnească, decât să zboare și să comunice cu frații săi. Angajații grădinii zoologice au decis să transfere ficatul lung într-o incintă separată, în care a reușit să trăiască cu câțiva ani înainte de a muri.

Câți amazoni trăiesc

Speranța medie de viață a Amazonilor este de cincizeci de ani. Prin urmare, nu există niciun motiv să fim surprinși atunci când în orice mass-media există informații despre Amazonul de lungă durată, care a marcat cele șaptezeci de ani de naștere.

Dar, indiferent cât de mult natura a măsurat aceste păsări minunate, amazoanele, ca toate lucrurile vii, au punctele lor slabe. Deci, motivul pentru care acest tip de papagali cel mai adesea nu trăiește la bătrânețe este obezitatea. Din cauza lipsei de exerciții și a unei alimentații necorespunzătoare, amazoanele pot crește în greutate în primii 20 de ani de viață, ceea ce duce în cele din urmă la obezitate și moarte.

Pentru a preveni moartea rapidă a unui astfel de animal de companie, ar trebui să oferiți Amazonului o carcasă spațioasă în care poate zbura și o dietă bine gândită.

Câți trăiesc cocteii

Cât timp trăiește cockatoo-ulÎn cocoși de captivitate poate trăi mai mult de patruzeci sau cincizeci de ani. Cocteaua molucană, un animal de companie din zoo din San Diego, a trăit aproape șaptezeci și cinci de ani. La grădina zoologică, el a fost predat la vârsta de patru ani în 1925, unde păscutul a trăit până la moartea sa, după ce a murit în vârstă în 1990.

Durata de viață a eclectului este aceeași cu cea a cacaduților.

Pentru a prelungi viața unui animal de companie cu pene, consultați un ameliorator și un medic veterinar. Ei vor putea să vă spună cum să mențineți în mod corespunzător un astfel de animal de companie și să vă ajutați să dezvoltați o dietă adecvată pentru papagal.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Roșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagalRoșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagal
Cum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutațiCum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutați
Cum să ai grijă de un papagal ondulat acasăCum să ai grijă de un papagal ondulat acasă
Cum să predați un papagal pe numeCum să predați un papagal pe nume
Cum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și feteCum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și fete
Cum să antrenezi un papagal ondulatCum să antrenezi un papagal ondulat
Cum de a determina sexul unui papagal ondulatCum de a determina sexul unui papagal ondulat
Papagalul este papagal lacom sau african griPapagalul este papagal lacom sau african gri
Câți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijireCâți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijire
Bolile de papagali și tratamentul lorBolile de papagali și tratamentul lor
» » Cât de mulți papagali de macaw și cockatoos trăiesc
© 2021 amigdas.com