amigdas.com

Cerbul european nobil. Caracteristici generale

Noble cerb - caracteristici ale animalelorUn animal cu coarne maiestuoase și un aspect grațios a stârnit întotdeauna încântare de la oameni care s-au întâlnit cu el în sălbăticie. Căpriorul european, un mamifer din spate, cu caracteristici uimitoare de lucru și exterior, a fost principalul erou al numeroaselor basme, legende și povestiri transmise de la o generație la alta. Numele actual al animalului seamănă cu cuvântul vechi slavonic "Yeleni", deoarece în trecutul îndepărtat au fost chemați popoarele slave ale fiarei cu coarne ramificate.

Caracteristicile unui cerb nobil european

Dimensiunea cerbului depinde de habitat și de caracteristicile speciei. De exemplu, rockul nordic crește de la 0,8 la 1,5 metri în înălțime, și doi metri în lungime. Greutatea unui adult atinge 200 de kilograme. Lungimea cerbilor crescuți rar depășește un metru, iar greutatea este de 50 kg.

Cerbul nobil este considerat a fi cel mai grațios și popular, deoarece se evidențiază cu un corp subțire adăugarea proporțională, Un gât alungit și un cap ușor extins. Animalul are ochi galben-maroniu și o frunte concavă ușor largă. Dacă o specie de picioare de cerb este subțire și elegantă, atunci cealaltă are picioare scurte. În orice caz, pentru toate speciile se caracterizează prin musculatura și degetele bine dezvoltate, retrase din circuitul agricol.

Vârsta cerbului este determinată de starea dinților. De exemplu, un specialist poate înțelege cât de vechi este un animal, analizând gradul de măcinare a caninilor și a incisivilor, curbura lor și unghiul de înclinație.

corn

Caracteristici distinctive ale căprioarei roșiiPractic toate tipurile de cerb au coarne grațioase, ramificate, numite pante. Cu excepția fără apă. Trebuie remarcat faptul că astfel de procese osoase sunt numai pe capul masculilor, sunt absente la femele. Cu toate acestea, pentru renii din nord, o astfel de tendință nu este caracteristică, deoarece femelele au, de asemenea, mici coarne acolo.

O parte semnificativă a acestor artiodactii, și în special a celor care trăiesc în zona climatică temperată, eliberează anual coarnele, după care cresc noi în locul lor. Inițial, aceste procese constau în cartilaje și în timp cresc țesutul osos dens. Cresterea vitezei de crestere depinde de intensitatea alimentării. Cu cât dieta este mai saturată, cu atât este mai mare rata de creștere a cornului. Dacă habitatul cerbului este pădurea tropicală, atunci ei nu pot lăsa coarnele mai mulți ani la rând. Reprezentanții zonei ecuatoriale nu le pierd deloc.

Scopul principal al coarne

  • Protecție împotriva prădătorilor. Este cunoscut faptul că cerbul este o delicatesă preferată a multor prădători, inclusiv urșii și lupii. Prezența unor coarne puternice vă permite să vă protejați turma și urmașii de un rezultat fatal.
  • Asalt în caz de pericol. Un animal supărat poate ataca cu ușurință inamicul și îi poate provoca răni grave. Au existat cazuri în care un bărbat, apărând o familie, a ucis mai mulți lupi.
  • Lupta pentru femeie. Coarnele grațioase permit bărbaților să cucerească pe alții și să câștige femela.

Duel de căprioare pentru favoarea femeiiRenul folosește coarne pentru a lucra și a căuta mâncare. Cu ajutorul lor, animalul descoperă zăpada și caută un castron nutritiv. Leaganul coarnei unui reni de sex masculin adult ajunge la 120 de centimetri.

În timpul iernii, cerbul roșu îngroșat cu blană groasă și lungă, iar vara, subțire și scurtă. Culoarea pielii este determinată de speciile și regiunea habitatului. Există maro, cafeaua-maro, roșu-maro, maroniu, gri, roșu, monofonic și, de asemenea, indivizi cu urme sau semne caracteristice.

Animalul este pe lista celor mai rapide mamifere, deoarece atunci când fuge de un prădător se poate dezvolta o viteză incredibilă de 50-55 de kilometri pe oră.

Unde să întâlniți cerbi cu coarne

O parte semnificativă a căprioarelor de coarne are loc în Europa și America de Nord. Alte specii trăiesc în Asia, America de Sud, Africa, Australia și Noua Zeelandă. Vârsta maximă pentru o nutriție normală și condiții adecvate este de 15-20 de ani. În cazul în care animalul este crescut într-o fermă de reni sau într-o grădină zoologică, speranța de viață crește la 25-30 de ani.

Unde trăiește cerbul roșuO caracteristică distinctivă a cerbului nobil este nemulțumirea habitatului. Cocosul poate trăi în siguranță în păduri impenetrabile, pe versanții munților alpini, pe câmpii și zonele umede. Cele mai multe specii are loc în locuri cu umiditate ridicată sau lângă corpuri de apă. Aproape toți indivizii nu stau într-un loc mult timp și rătăcesc în mod constant. În timpul verii, animalele formează turme și se deplasează în câmpiile și pădurile cu o cantitate aprovizionată de plante nutritive. În timpul iernii, se îndreaptă spre părțile greu accesibile ale pădurii, sperând că acolo sunt mai multe alimente decât pe câmpiile acoperite de zăpadă.

Ce este un cerb?

Toți cerbii se hrănesc cu hrană vegetală, iar caracteristicile dieta sunt determinate de regiunea habitatului și speciilor.

În primăvară, hrană pe cereale, umbrele și leguminoase. În sezonul de vară, animalele părăsesc zonele forestiere pentru a găsi nuci, castane, ciuperci, fructe de padure, precum și semințe nutritive de plante diferite.

În toate sezoanele calde, cerbul nobil vă saturează corpul cu rinichi, frunze și lăstari de copaci. Din fructele care intră peste ochi, inclusiv pere și mere, animalul nu refuză. În timpul frigului Este necesar să se scoată scoarta de copaci sau ramuri de plante. Lipsa unui conținut normal de minerale în alimentele de iarnă este completat de sare din săruri sau izvoare minerale. Ele pot, de asemenea, să gălească pământul, care este înmuiat în săruri și minerale. Dacă organismul nu are cantitatea potrivită de proteine, animalele încep să-și mănânce coarnele aruncate sau ouăle de păsări.

Principalele soiuri

În prezent, cerbii sunt împărțiți în 3 subfamilii, 19 genuri și 51 de specii. Este important să înțelegeți că, în plus față de nobil sau reni, există și alte subspecii în natură, cum ar fi căprioare, păsărică, icre, elk și altele.

Printre cele mai populare și renumite cerbi din întreaga lume, este necesar să se distingă astfel de soiuri:

  • nobil;
  • latitudine nordică;
  • apă.

Nobilul cerb

Este posibil să vâneze capriorul nobilAcesta aparține genului acestor cerbi și este format din 15 subspecii. Această rasă are un punct alb caracteristic în zona coada și chiar deasupra coamei. Culoarea nu oferă spintecare, iar coarnele se disting printr-o multitudine de ramuri (mai ales atunci când vine vorba de forma europeană), rezultând în formarea unei coroane grațioase. Dimensiunea unui adult ajunge deseori la 2,5 metri lungime și 1,3-1,6 metri în înălțime. În funcție de subspecii și baza de furaje, animalele pot câștiga până la 300 de kilograme de greutate. Cerbul mic Bukhara greu crește până la 170-190 centimetri în lungime, cu o greutate de până la 100 de kilograme.

În dieta de cerb roșu sunt legume, ierburi nutritive și cereale. În timpul iernii, animalele se roagă pe tufișuri, se hrănesc cu frunze căzute, ciuperci, castane și scoarță de copaci. Nu renunta molid sau pin, lichenii sau ghinde. În absența unui echilibru normal, sărurile din organism sunt deplasate la solonchaks naturale sau artificiale. Habitatul unui adult poate ajunge la câteva sute de kilometri. Dimensiunea teritoriului este determinată de disponibilitatea furajelor și a femelelor.

Gama renilor este Europa de Vest, Scandinavia, China, precum și Australia și Noua Zeelandă. Principala condiție pentru viața normală a acestei specii este prezența unui rezervor aproape. În turmă pot exista 10 persoane, dar în timpul împerecherii numărul crește la 30 de indivizi.

ren

Al doilea nume al acestei rase este caribou. Caracteristica principală a acestor animale și diferența față de alte rude se află în buza superioară acoperită cu blană groasă și coarne la femele. Barbatul adult creste pana la 1.9-2.1 metri lungime si cantareste 190 de kilograme. Lungimea femelei este de 1,6-1,9 metri, iar greutatea este de 123 kg. Renele se caracterizează printr-un fizic ghemuit și o lipsă de grație în comparație cu alte specii.

Principalul ingredient al dietei este cultivarea ierbii în tundra acoperită cu zăpadă, arbuști, fructe de pădure și ciuperci. Dacă organismul nu are proteine, animalul trebuie să mănânce ouă de păsări și, uneori, pui tineri. Adesea harnic mânca mici rozătoare - lemmings. În permafrost, mâncarea principală este mușchiul yagel. Dacă balanța sarelor este sub normal, animalul trebuie să bea apă de mare sau să aibă propriile coarne aruncate.

Locuitorii speciilor în tundra și taiga, America de Nord și unele insule ale Oceanului Arctic. De asemenea, în câmpie, în zonele montane sau în zonele umede se pot produce și turme mari.

Cerbul de apă

Se distinge prin absența coarnelor, atât la femei, cât și la bărbați. Acesta crește până la 75-100 centimetri în lungime, 45-55 centimetri în înălțime, și are o greutate corporală de 9-15 kg. Bărbatul adult are dantură curbată care se extinde considerabil de sub buza superioară. Culoarea pielii este maro-maro, iar mâncarea principală este iarba tânără suculentă, frunze de arbuști și rădăcină de râu. Din cauza apetitului flămând și a lipsei de hrană, animalele pot provoca daune grave culturilor și pot face raiduri devastatoare pe câmpurile de orez. În sălbăticie, acestea se găsesc în apropierea râurilor inundabile din partea estică și centrală a Republicii Populare Chineze, precum și pe Peninsula Coreeană.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde trăiește girafa, ce hrănește și ce creștere are?Unde trăiește girafa, ce hrănește și ce creștere are?
Lynx: unde animalul trăiește și locuieșteLynx: unde animalul trăiește și locuiește
Nurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animalNurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animal
Unde se află și ce mănâncă peștele?Unde se află și ce mănâncă peștele?
Un animal este un panter negru: unde locuiește și cum aratăUn animal este un panter negru: unde locuiește și cum arată
Descrierea căprioarei irlandeze cu picior mareDescrierea căprioarei irlandeze cu picior mare
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Ce animale trăiesc în taigaCe animale trăiesc în taiga
Cerbul european. Descrierea animaluluiCerbul european. Descrierea animalului
Pisică europeană, scurtă, CelticPisică europeană, scurtă, Celtic
» » Cerbul european nobil. Caracteristici generale
© 2021 amigdas.com