amigdas.com

Câți ani dihorii trăiesc acasă

Viața din HarkovAstăzi, în loc de pisici iubite, câini și hamsteri în apartamente și case, a devenit la modă să conțină diverse animale exotice. Vizitând prieteni sau cunoscuți puteți vedea un iepure decorativ, un chinchilla sau un dihor. Fiecare proprietar de dihor încearcă cât mai bine să aibă grijă de animalele de companie și este interesat de cât de mulți ani poate trăi acasă.

Descrierea dihorilor decorative

Animalele aparțin genului Cuni și se disting printr-un corp lung, forme flexibile, labe scurte, coadă pufoasă, bot cu un model contrastant, blană frumoasă și densă. ei au un miros special de miros, care când pubertatea animalului de companie este foarte schimbată. Lungimea medie a bărbatului poate ajunge la 50 de centimetri, iar femela în lungime crește la 40 de centimetri.

Fiecare animal are un caracter individual. Dar, practic, toți dihorii sunt prietenoși, veseli și curioși. Ei sunt foarte jucăuș și se joacă de bună voie cu locuitorii casei. În timpul sezonului de reproducere, personajul începe să se deterioreze la animalele de companie, deci este recomandat ca acestea să fie sterilizate și sterilizate.

Conținutul dihorilorDeoarece dihorii sunt animale de pradă, ele conduc o viață nocturnă chiar și acasă. Animale de companie dragoste întuneric, colțuri și crennies în casă, se îngropă în cârpă, iubesc să sapă flori în vase și pe pământ pe plimbare, să ascundă jucării și mâncare în locuri izolate. Dihorii se întâlnesc bine într-o casă cu câini și pisici, dar nu pot trăi împreună cu păsări și rozătoare.

Animalele inteligente și inteligente pot fi instruite și ușor de antrenat să meargă în tavă. Ei răspund la porecla și pot merge în siguranță pe stradă cu o tragere pe ele cu un ham. Pentru o coexistență confortabilă cu animalul, instruirea și educația sunt foarte importante.

speranţa de viață

Durata medie de viață a animalelor de casă la domiciliu este de la 8 la 10 ani. Depinde de viața animalului din mai mulți factori:

 1. Predispoziția genetică la boală. Ereditatea joacă un rol important în viața ferului și nu depinde în nici un fel de gazdă. Prin urmare, atunci când alegeți un animal de companie, este recomandat să întrebați crescătorul despre starea de sănătate a părinților.
 2. Vaccinarea. La o vârstă fragedă, animalul trebuie să fie vaccinat împotriva ciumei și a rabiei, mai ales dacă animalul de companie merge pe stradă. De asemenea, prădătorii trebuie să fie vaccinați împotriva bolilor infecțioase: adenovirus, leptospiroză, hepatită infecțioasă, enterită parvovirusă. Protejat de vaccinarea împotriva bolilor, animalul de companie va trăi mult timp în casă.
 3. Putere. Animalele dăunătoare au nevoie de o dietă echilibrată. Ele au o structură specifică a intestinului, la care nu va fi suficientă o hrană vegetală. Nu puteți să vă alimentați animalul cu alimente dintr-o masă umană, care pentru el poate fi dăunătoare.
 4. Căprioare de casăÎngrijirea și condițiile adecvate de detenție. Acești factori depind direct de gazdă și joacă un rol important în viața animalului. Ferretul trebuie să fie asigurat prin mișcarea în jurul casei, prin mersul în aer și printr-un loc special de odihnă. Pe podea nu ar trebui să fie împrăștiate obiecte periculoase, pe care animalul de companie le poate sufoca. Lăsând casa, este mai bine să o închideți într-o cușcă.

Caracteristicile conținutului la domiciliu

Pentru micul dihor din casă este necesar să alocăm locul, unde se va odihni și se poate ascunde. Pentru a face acest lucru, se recomandă echiparea cu o cușcă spațioasă. Trebuie să fie:

 • hală de alimentare;
 • Drinkers (cel mai bun mamelon);
 • tava ca toaletă;
 • hamac;
 • o țeavă pentru lasagna;
 • scara.

În cușcă puteți face o casă sau o casă mică unde animalul va dormi. Cage și casa curățate în mod regulat.

Dihori de hrănireAtunci când proprietarii casei, cusca trebuie să fie deschisă, astfel încât dihorul să călătorească liber, să poată alerga și să se rătăcească. să-l mișcările sunt necesare. În timpul vegherii, dihorii caută să exploreze ceva tot timpul, undeva să urce și să alerge. Vor dormi cam optsprezece ore pe zi.

Dacă animalul este aproape întotdeauna așezat într-o cușcă, aceasta va echivala cu încheierea și afectarea negativă a duratei vieții sale.

Îngrijirea dihorului

Particularitățile îngrijirilor pentru un animal cu blană sunt:

 1. În fiecare lună, ghearele trebuie tăiate. Faceți acest lucru cu atenție, pentru a nu vă răni animalul de companie.
 2. Dihorii sunt foarte îndrăgostiți de înot. Cu toate acestea, după scăldat, mirosul lor specific este intensificat, prin urmare se recomandă efectuarea procedurilor de apă deoarece blana este contaminată. Puteți să vă scăldați într-o baie caldă sau în duș folosind șampoane pentru animale. Puteți trata blănurile cu șervețele speciale sau spray-uri.
 3. O dată pe lună, animalul are nevoie să-și curețe urechile. Această procedură se efectuează cu un ulei special sau picături pentru urechi. În ureche picături un pic de lichid, după care vata de bumbac este curățat murdărie. Procedura trebuie făcută cu atenție, astfel încât să nu se deterioreze timpanul. Când mizeria este îndepărtată, urechea este ștersă cu o cârpă moale.
 4. Dihorul din casăÎn primăvară și toamnă, timp de două săptămâni, dihorii continuă să mănânce. În acest moment, ei înșiși se linge și sunt puternic mâncărime. Pentru a ajuta animalul, se recomanda sa se franeze vechea lana sau o curata cu grija. Deoarece după lins ca stomacul este înfundat cu păr, animalul trebuie să primească o pastă specială pentru a îndepărta lana. În timpul mufării animalelor, imunitatea a fost slăbită, prin urmare se recomandă adăugarea de vitamine în produsele alimentare.
 5. În sezonul cald, dihorii ar trebui să fie scoși la plimbare. Puteți merge doar cu adulți altoiți. Puteți merge pe timp de iarnă, dacă stradă nu este foarte rece și o mulțime de zăpadă. Pentru o plimbare, un dihor este luat numai pe o lesa speciala.

hrănire

Trebuie să fie un animal de companie cu o nutriție combinată, care ar trebui să includă produse adecvate pentru dihori.

Prădătorul are nevoie în principal de produse din carne:

 • miel, carne de vită macră, carne de vită;
 • carne de pasăre;
 • farshekasha, care este o treime din cerealele gătite, iar restul este carne tocată într-o mașină de măcinat cu carne;
 • nu prea adesea puteți da pește (cambulă, macrou, cod sau păstrăv);
 • ouă de pui fierte (rar).

Dihorul pe mâiniCa un tratament puteți da brânză de vaci sau o bucată mică de brânză. Alimentele de origine vegetală în dietă ar trebui să fie de numai 3%.

Cu hrană naturală hrăniți animale de două ori pe zi. Trebuie adăugat alimente vitamine și minerale speciale. În special suplimentele cu vitamine sunt necesare în timpul molierii, femelelor însărcinate și care alăptează.

Dihorii nu pot fi hrăniți:

 • sărate, prăjite, grase și alte alimente din masă;
 • dulciuri;
 • citrice;
 • oua crude de pui;
 • lapte (organismul animal nu absoarbe lactoza).

Fiarele de porumb pot fi, de asemenea, alimente uscate speciale. Acesta conține toate componentele necesare care sunt necesare pentru mijloacele de existență și sănătatea animalului. Crescatorii recomanda utilizați alimentarea premium, care includ carnea de pasăre. Nu poți să hrănești dihori cu mâncare pentru câini. Se recomandă să alegeți hrana pentru pisici de până la un an. Atunci când se alimentează cu alimente uscate, apa potabilă gratuită ar trebui să fie întotdeauna disponibilă animalelor.

Puteți să vă răsfățați cu un animal de companie vânzând în magazin pentru delicatesele de dihori sub formă de "mestecare" și "crocantă". Dar într-un număr mare dintre ele nu ar trebui să fie dat, deoarece astfel de delicatese sunt prea mari în calorii.

la respectarea tuturor regulilor pentru îngrijirea, hrănirea și întreținerea dihorului decorativ animalul va trăi mult timp în casă. Există cazuri în care dihorii domestici au supraviețuit până la cincisprezece ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să prindă o nevăstuică, un dihor sau o margaretă într-o coș de puiCum să prindă o nevăstuică, un dihor sau o margaretă într-o coș de pui
Cum se determină sexul hamsterului DzhungarCum se determină sexul hamsterului Dzhungar
Cât costă un dihor acasă?Cât costă un dihor acasă?
Negru ferret - locuitor de pădureNegru ferret - locuitor de pădure
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Cage pentru chinchilla de mâini propriiCage pentru chinchilla de mâini proprii
Cum sa faci o cușcă pentru un dihor: instrucțiuni și recomandăriCum sa faci o cușcă pentru un dihor: instrucțiuni și recomandări
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
Speranța de viață a iepurelui decorativSperanța de viață a iepurelui decorativ
» » Câți ani dihorii trăiesc acasă
© 2021 amigdas.com