amigdas.com

Diferența dintre aligator și crocodil. Ce poate fi diferit

Crocodilul și aligatorul - principalele diferențePe planeta noastră trăiește un număr uriaș de ființe vii uimitoare, care admiră aspectul, caracterul și proprietățile lor grațioase. Unii dintre ei au apărut relativ recent, în timp ce alții sunt considerați cei mai vechi locuitori ai mingii noastre albastre. Aligatorii și crocodilii reprezintă un exemplu viu al modului în care lumea animală poate fi diversă și surprinzătoare.

Potrivit oamenilor de știință, acești prădători acerbași au apărut cu mult înainte de dinozauri, iar dimensiunile lor erau atât de impresionante, încât uneori depășiseră numărul fraților lor mai mari.

Diferența dintre aligator și crocodil. Ce poate fi diferit

Astăzi, numărul crocodililor și aligatorilor este redus semnificativ, ceea ce se datorează dispariției habitatelor lor normale, distrugerii mlaștinilor și prosperității braconajului. Pielea crocodililor este considerată un lux incredibil și costă zeci de mii de dolari. Din acest motiv, mulți intrusi ucid masiv aceste animale și unele specii sunt deja pe punctul de a dispărea.

În ciuda lungii istorii, a multor fapte și a unor caracteristici interesante, nu toți oamenii știu care este diferența dintre un aligator și un crocodil. Astăzi vom aborda această problemă.

Caracteristici externe

Există mai multe diferențe principale între un aligator și un crocodil. Printre acestea:

  • Primul alungirea botului și plasarea dorsală a ochilor.
  • Culoarea pielii pot fi diferite, în funcție de regiunea în care trăiește reptilele și de caracteristicile speciilor.
  • Cu o gură închisă aligatorul arată numai partea superioară a dinților, în timp ce ceilalți reprezentanți pot vedea partea inferioară.

Crocodil - fața aproapePentru unii membri ai speciei, fălcile au fost deformate din anumite motive, ceea ce a dus la o complicație în identificare. Pentru persoanele mari, ochii cu lumină roșie sunt caracteristice. La rândul său, reprezentanții mici ai acestei familii au o strălucire verde strălucitoare a ochilor, datorită căruia pot fi văzuți chiar și în întuneric.

Acest crocodil are o ascuțită, așa-numită botă în formă de V, care se poate distinge printr-o mușcătură unică atunci când se conectează maxilarul superior și inferior. Dacă gura este închisă, crocodilul poate fi văzut și dinții de sus și de jos. Pe corpul animalului sunt pete mici cu o culoare neagră. Ele servesc ca un fel de "senzori de motor".

Prezența unor astfel de elemente permite crocodilului să-și găsească victima rapid și eficient. Organele de localizare sunt situate în apropierea botului.

Pe lângă caracteristicile de mai sus, reptilele rămase sunt mult mai mari și mai lungi decât aligatorii. Dacă studiați caracteristicile zonei, puteți distinge rapid aligatorul de crocodil. Primii trăiesc în apă dulce în China și America de Nord, în timp ce restul se găsesc în apă sărată.

O caracteristică interesantă a aligatorilor este abilitatea de a săpa în gropi adânci în lacuri sau râuri, unde toți locuitorii, animalele și păsările subacvatice se mișcă ulterior.

Caracteristicile ciclului de viață

Aligatorul adult masculin rar trăiește într-un pachet, de cele mai multe ori putând fi găsit singur, pe teritoriul său. Reprezentanți mici ai grupului se găsesc în grupuri. Persoanele mari, ca și femelele și femeile, își păstrează perfect locul și nu permit altor animale să-l viziteze. Tinerii manifestă respect și toleranță față de rudele lor.

Trebuie remarcat faptul că și aligatorii mari cu dimensiuni impresionante și metabolism lent pot accelera la viteze decente pentru distanțe scurte.

În mediul acvatic, crocodilii sunt mișcați de coadă. Pe pământ, sunt foarte lente și ciudate, dar dacă este nevoie să apărați puștii sau să căutați alimente, acestea pot fi îndepărtate pentru distanțe mari de la domiciliu. Dacă reptilele de la detașarea crocodilului dezvoltă o viteză mare, atunci pune membrele strict sub trunchi.

Crocodilul Gena este de fapt un aligator?Acești prădători sunt capabili să producă sunete minunate, care sunt ceva de mijloc între râs și lătrat. În timpul perioadei de împerechere, sunetele devin extraordinar de intense și intense.

Se știe că animalele pot crește aproape toată viața lor. În acest sens, este ușor de ghicit că cu cât individul este mai în vârstă, cu atât este mai mult. Particularitatea se datorează prezenței cartilajului în creștere în țesutul osos. Procesul de maturizare sexuală la animale mici se încheie la vârsta de 4 ani. În marii reprezentanți ai crocodililor se întâmplă acest lucru în al zecelea an de viață.

Ce altceva poate un crocodil să difere de un aligator

Aproape toate părțile din timpul lor, reptilele din detașarea crocodililor sunt în apă, iar pe uscat ele sunt arătate doar dimineața sau înainte de amurg. Extragerea este prinsă noaptea. Principalul ingredient al dietei este peștele, deși prădătorul nu renunță la nici o pradă care vine în calea lui. Creșterea tinerească preferă toate tipurile de nevertebrate, inclusiv insectele, viermii și molustele.

Reprezentanții mari ai speciilor atacă calm pești mari, amfibieni și păsări. Unii dintre ei reușesc să atace mamiferele. Cele mai multe persoane gigantice devin în cele din urmă canibali și sunt capabili să devoreze reprezentanți slabi sau mici ai genului. În absența unei baze alimentare normale, animalele mănâncă carouri și păsări semi-descompuse.

constatări

Și, deși caracteristicile externe au multe asemănări, este încă posibil să distingem un crocodil de un aligator. Este suficient să luați în considerare următorii factori:

  1. Aligatori și crocodili - care este diferența?crocodili pot diferi de aligatori în dimensiuni mari;
  2. În crocodili Botul este îngust și lung, iar aligatorii sunt plane și plictisiți;
  3. Diversitatea speciilor crocodili mai largi și, în prezent, în sălbăticie, există aproximativ 13 specii ale acestui prădător. Alligatorii sunt împărțiți în numai două tipuri;
  4. Aligatorul poate fi găsit numai pe teritoriul Republicii Populare Chineze și a Americii de Nord. Restul crocodililor trăiesc în Africa, în Asia, în Australia și în America, în timp ce sunt în stare să locuiască în apă sărată;
  5. Crocodilii au glande speciale, care elimină excesul de sare din organism. Aligatorii nu au această caracteristică.

În concluzie, putem spune că există o mulțime de diferențe între crocodili și aligatori, care sunt clar exprimați și vizibili chiar și de persoana neexperimentată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde locuieste hipopotamul si ce mananca hipopotamul obisnuit?Unde locuieste hipopotamul si ce mananca hipopotamul obisnuit?
Informații interesante: cum delfini dorm și respir?Informații interesante: cum delfini dorm și respir?
Descrierea căprioarei irlandeze cu picior mareDescrierea căprioarei irlandeze cu picior mare
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Ce poate visul crocodilului: în apă și pe uscatCe poate visul crocodilului: în apă și pe uscat
Cai rasa purpuriu arab, poze cu caiCai rasa purpuriu arab, poze cu cai
Plantele amenințate și pe cale de disparițiePlantele amenințate și pe cale de dispariție
Caracteristicile vieții țestoaselor griffinCaracteristicile vieții țestoaselor griffin
Reptile (reptile) și reprezentanții acestoraReptile (reptile) și reprezentanții acestora
Marsupial Wolf: Istoria și descrierea tigrului tasmanianMarsupial Wolf: Istoria și descrierea tigrului tasmanian
» » Diferența dintre aligator și crocodil. Ce poate fi diferit
© 2021 amigdas.com