amigdas.com

Caracteristicile speciei Fly Fly (proteine ​​zburătoare)

Flying LegionAspectul său arată ca o veveriță de zbor obișnuită, cu o veveriță cu veveriță scurtă. Între aceste două specii există o singură diferență - în zbura comună, între membrele anterioare și picioarele din spate este membrana cutanată (aerantă). Acesta joacă rolul așa-numitului parașută atunci când sări și permite animalului să se miște cu ușurință de la un copac la altul, folosind fluxurile de aer și alegerea unei traiectorii.

În timpul zborului, zbura poate manevra datorită stresului membranei și, de asemenea, schimba direcția cu 90 °. Înainte de plantare, animalul se află în poziție verticală, apoi se fixează pe trunchiul copacului cu toate labele. Proteina care zboară poate depăși distanțele de aproximativ 60-70 de metri, ceea ce este de fapt foarte mult pentru un animal cu dimensiuni atât de mici.

În mărimea sa, acest animal miniatural este puțin inferior veveriței obișnuite. Lungimea corpului poate ajunge de la 12 la 23 de centimetri, picioarele - 3-4 centimetri, coada - 11-13 centimetri, greutatea - 125-170 grame. În comparație cu corpul, coada acestui animal mic este destul de mare și acoperită cu păr gros și pufos, iar urechile sunt mici rotunjite și fără perii - doar 18 milimetri. Capul este rotunjit cu ochi mari și proeminenți de culoare neagră. Acest lucru se explică prin viata de noapte a acestui animal. Zona din jurul ochilor este înconjurată de o margine neagră.

Membrele veveritei zburătoare sunt destul de scurte, iar picioarele posterioare sunt mai lungi decât membrele anterioare. Gheare ascuțite și puternic curbate. Proteina zburătoare are o blană mai groasă și mai moale decât cea a unei veverițe obișnuite. Corpul superior are o culoare gri-argint, adesea există o nuanță brună, iar fundul este de obicei alb. În timpul iernii, lâna este în mod deosebit luxuriantă și variază de la nuanțe de gri până la întuneric.

habitat

Proteinele volatileProteina care circulă ca specie este destul de larg răspândită în întreaga practică a întregii zone de pădure a Rusiei. În Siberia, se află în pădurile de larice, în Siberia de Vest, pădurile de pini și pădurile de mesteacăn preferă habitatul lor. De asemenea, se află pe teritoriul Finlandei, Chinei, Coreei, Estoniei și Letoniei. În pădurile de conifere este rară. Locuiește predominant în păduri deciduoase și mixte cu copaci goi. Cel mai adesea acestea sunt pădurile alder sau pădurile umede - pădurile de mesteacăn. Inhabit veverițe trăiesc în păduri de munte înalte, care sunt înalte în munți.

Datorită culorii naturale a muștei, ele se pot îmbina cu ușurință cu mediul și pot rămâne invizibile în orice moment al anului. Ca locuință, aceste animale preferă să folosească spații naturale de copaci, cuiburi vechi de veverițe și patruzeci de crăpături de pietre sau să-și aranjeze cuiburile chiar pe vârfuri, la o altitudine de 3-12 metri de la sol. Aceasta oferă proteine ​​cu o protecție fiabilă împotriva prădătorilor, precum și o imagine de ansamblu bună, care mărește durata zborurilor.

mod de viață

Proteina volatilă, ca și proteina obișnuită își petrece cea mai mare parte a vieții pe copaci și foarte puțin timp este pe teren. Acesta este principalul factor care îl protejează de prădătorii care doresc să mănânce acest animal miniatural. Aproape tot timpul proteinele petrec în căutarea hranei și este activ în toate anotimpurile. Pe alte animale care nu manifestă interes pentru ea, aceasta reacționează destul de calm, de atunci ea nu are trăsături comportamentale agresive.

Modul de viață al veverițelor care zboară - noapte și amurg. Cuiburile în care locuiesc sunt predominant rotunde și compuse din iarbă uscată, mușchi moale și lichen. Cele mai multe dintre veveritele zburătoare se stabilesc în două, cu excepția faptului că doar femele care alăptează cu descendenți, deoarece sunt mai agresivi și predispuși să-și protejeze teritoriul.

Despre găsirea acestor animale în pădure, puteți învăța în principal pe grămezi de așternut, asemănători cu ouăle de furnici galbeni strălucitori, pe măsură ce urmele pe pământ le părăsesc foarte rar și pot fi ușor confundate cu veverițele. Vocea veveritei zburătoare poate fi auzită noaptea târziu, seamănă cu chirringul scăzut.

Sursă de alimentare

Bazele dietei unui zbor obișnuit:

  • ace tineri;
  • nuci de pin;
  • rinichi de specii de foioase;
  • sfaturi de lăstari.

În timpul verii, această listă include și boabe și ciuperci. Mai puține ori aceste animale se hrănesc cu scoarța copacilor:

  • arțar;
  • mesteacăn;
  • copacii de salcie;
  • Aspen.

Dar delicatetea lor principală - mesteacan și alder cercei. Ei zboară în zborul obișnuit pentru perioada de iarnă, plutind într-un gol. Dieta sa în ansamblu depinde de habitate. În timpul iernii, activitatea acestor animale este redusă drastic. În timpul înghețurilor, se află în cuiburi sau cavități, mănâncă stocuri de hrană pregătite, dar nu cad în hibernare.

reproducere

Fly Fly OrdinarySe știe puțin despre reproducerea speciei comune de tip flyweight. Sarcina la femei durează 4-5 săptămâni. O dată pe an se naște 2-4 pui. Primul pui este în aprilie-mai, al doilea este la începutul lunii iulie. Ei se naște orbi, se văd după două săptămâni de viață. Aproximativ 36-41 de zile, pentru prima dată, părăsesc independent cuibul, iar de la 45 de zile pot să-și facă primele sare. Perioada de după a 50-a zi de viață este considerată o realizare a maturității. Din acest moment puii devin complet independenți și trec la rația adultă.

În captivitate veveritele zburătoare trăiesc între 9 și 13 ani, în natură - 5 ani. Diferența în timp este că sunt vânate de mulți prădători. Principalii lor dușmani sunt martens, bufnițe mari, sateliți rar.

Număr de

Vânatul pe aceste animale este interzis, deoarece numărul lor este limitat. Flying Flying obișnuită este protejată și este inclusă în Cartea Roșie. În captivitate, este dificil pentru ei să se obișnuiască, deoarece are nevoie de mult spațiu pentru a efectua salturi. Fur este destul de gros și moale, dar este de valoare, deoarece este ușor distrus, ceea ce face dificil de a opera.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncăTipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncă
Ce mănâncă veverițele decât puteți hrăni veverițele în parc?Ce mănâncă veverițele decât puteți hrăni veverițele în parc?
Ce este șopârla zburătoare a dragonului?Ce este șopârla zburătoare a dragonului?
Zboară trăiesc lângă noi, dar toată lumea poate spune câte picioare auZboară trăiesc lângă noi, dar toată lumea poate spune câte picioare au
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Ceea ce distinge o broască de o broascăCeea ce distinge o broască de o broască
Cum sa faci un alimentator pentru veverita cu mainile taleCum sa faci un alimentator pentru veverita cu mainile tale
Cât cântărește calul, parametrii mediiCât cântărește calul, parametrii medii
Proteină obișnuită: o descriere completă a specieiProteină obișnuită: o descriere completă a speciei
Animale exotice - cele mai neobișnuite animale pentru casăAnimale exotice - cele mai neobișnuite animale pentru casă
» » Caracteristicile speciei Fly Fly (proteine ​​zburătoare)
© 2021 amigdas.com