amigdas.com

Care este punctul de topire al aluminiului pentru cesiu?

Aluminiu și aliajele saleUn metal precum aluminiu este foarte comun în lume. O cantitate considerabilă din acesta este conținută în corpul uman și chiar mai mult în lumea înconjurătoare. Printre materialele din care sunt construite casele, precum și în construcția oricărei mașini există o anumită cantitate de aluminiu.

Adesea, această componentă produce componente pentru mobilier. Și dacă dintr-o dată ceva de acest lucru pauze, atunci puteți cumpăra un produs nou în magazinul respectiv, sau se auto-repararea produsului. În acest din urmă caz, este necesar să se topească metalul la domiciliu, și pentru asta deja trebuie să știți despre unele dintre proprietățile acestui metal.

Pentru fabricarea oricărui aluminiu nu este necesar să se studieze în detaliu toate caracteristicile substanței, dar pe principalele puncte ar trebui să se acorde atenție, inclusiv cunoștințelor, la ce temperatură se topeste aluminiul.

Despre punctul de topire

Este necesar să ne amintim: aluminiul este ușor de turnat și începe să se transforme într-o substanță lichidă deja la o temperatură de 660 de grade. Pentru a înțelege că acest indicator este destul de scăzut, este suficient să îl comparați cu temperaturile de topire ale altor metale, care sunt adesea folosite pentru a face anumite elemente sau alte elemente utile.

De exemplu:

  • oțel începe să se topească numai la o temperatură de 1300 de grade;
  • fonta - la 1100 de grade.

Dar totuși, chiar dacă punctul de topire a aluminiului este Celsius și nu este prea mare în comparație cu multe alte metale, pentru a ajunge la 600 de grade la domiciliu folosind convențional gaz sau aragaz electric destul de dificil.

Scăderea temperaturii

La ce temperatură se topeste aluminiuÎnainte de a expune metalul la topire, este posibil să se reducă punctul său de topire prin metode speciale, de exemplu, să se utilizeze sub formă de pulbere. În acest caz, va începe să se topească ușor mai repede. Dar, în același timp, devine periculos, deoarece interacționează cu oxigenul atmosferic, poate să se oxideze sau să se aprindă. Și ca rezultat al oxidării, după cum ne amintim de la cursul de școală al chimiei, se formează oxid de aluminiu, iar temperatura la care această substanță începe să se topească este deja peste două mii de grade.

În general evitați formarea de oxid nu va funcționa, dacă vă ocupați cu topirea de aluminiu, dar pentru a reduce cantitatea de exces de substanță este destul de posibil. Atunci când topiți aluminiu, nu permiteți intrarea substanței în apă. Dacă se întâmplă acest lucru, se va produce o explozie.

Înainte de a începe procesul trebuie să vă asigurați că materia primă este absolut uscată. Cel mai adesea, sârma de aluminiu este utilizată ca materie primă. Anterior, trebuie să fie împărțită în scoruri mici de-a lungul foarfece. Și pentru a reduce zona de contact cu oxigenul din atmosferă, aceste piese sunt presate cu clești.

Nu este întotdeauna necesar să creați un produs din aluminiu de înaltă calitate, astfel încât nu este necesar să folosiți mereu pulbere sau sârmă mărunțită și bine comprimată. Puteți lua orice articol care a fost deja folosit, de exemplu, un borcan în care au fost depozitate conserve. Dar, înainte de topire, este necesar să lipiți cusătura de jos sau să tăiați profilul. Materiile prime rezultate pot fi colorate sau colorate. Nu vă faceți griji. Tot ce este superfluă la suprafață, se îndepărtează repede sub formă de zguri.

Procesul de topire la domiciliu

Topirea - acesta este un proces destul de periculos. În prealabil, este necesar să vă faceți griji cu privire la mijloacele de protecție împotriva diferitelor substanțe otrăvitoare care vor fi formate, precum și să pregătiți o matriță.

Mijloace de protecție

  1. Cum se topește aluminiuNu puteți face fără mănuși speciale, chiar dacă trebuie doar să topiți aluminiu odată. Acesta este probabil principalul mijloc de protecție, deoarece este posibil ca masa topită să intre în mâinile tale, iar apoi o arsură va apărea în mod inevitabil pe piele, deoarece temperatura metalului lichid depășește 600 de grade.
  2. Următoarea parte a corpului, care trebuie de asemenea protejată împotriva aluminiului fierbinte, este ochii. Cu topirea frecventă nu se poate face fără o mască de protecție specială, bine, sau cel puțin ochelari. Dar este mai bine să lucrați într-un costum rezistent la temperaturi ridicate de câteva sute de grade.
  3. Dacă se obține alumină pură, va fi necesar un flux de rafinare. Și apoi trebuie să lucrați într-un aparat respirator chimic.

Selectați mucegaiul pentru turnare

Cum se topește aluminiu în casăÎn ordine, pentru turnarea aluminiului, nu este necesară stocarea matriței. Este suficient să cumpărați o foaie de metal mai refractar - din oțel, turnați aluminiu topit pe el și așteptați până când ultimul se întărește. Dar pentru a obține orice parte din aluminiu, va trebui să achiziționați o matriță pentru turnare.

Puteți face-o singură acasă. În acest scop se utilizează de obicei tencuială sculpturală. Se toarnă într-o matriță, apoi se răcește pentru o vreme. După aceasta se introduce un model și se plasează un al doilea container cu gips. În acest caz, este important să nu uitați să faceți o gaură în tencuială cu ajutorul unui obiect cilindric. Prin această gaură, va fi turnat aluminiu fierbinte.

Atunci când topiți aluminiu, nu puteți face fără așa-numitul creuzet: adică, un recipient fabricat din metal refractar. Poate fi făcut din porțelan, cuarț, oțel, fontă. Cu toate acestea, nu este necesar să faceți singur un creuzet, deoarece îl puteți cumpăra într-un magazin special. Volumul creuzetului depinde de cantitatea de metal necesară obținerii.

Pe scurt despre proces

Topirea aluminiuluiTopirea aluminiului în casă nu este un proces atât de dificil pe care ar putea părea la început. Piesele de metal sunt încălzite la temperatura dorită de topire a aluminiului într-un container special.

Timp de ceva timp, topitura rezultată trebuie să fie menținută caldă și periodic îndepărtată de zgură formată din suprafața sa. După aceea, metalul lichid pur este turnat într-o formă specială, în care se va răci pentru o vreme.

Timpul care se va topi depinde de cuptorul în sine sau de temperatura pe care o poate oferi. Dacă, în locul cuptorului, se utilizează un arzător de gaz, trebuie să încălzi metalul de sus.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Densitatea specifică și greutatea specifică a cupruluiDensitatea specifică și greutatea specifică a cuprului
Punctul de topire al metalului în gradePunctul de topire al metalului în grade
Procedeul de lipire la domiciliuProcedeul de lipire la domiciliu
Punctul de topire al staniu și plumbPunctul de topire al staniu și plumb
Topirea aluminiului la domiciliu la temperaturi ridicateTopirea aluminiului la domiciliu la temperaturi ridicate
Temperatura și caracteristicile de topire ale plumbuluiTemperatura și caracteristicile de topire ale plumbului
Procesul de topire a argintului la domiciliuProcesul de topire a argintului la domiciliu
Punctul de topire al zincului, proprietățile și aplicarea metaluluiPunctul de topire al zincului, proprietățile și aplicarea metalului
Punctul de topire al bronzului și trăsăturile turnării acasăPunctul de topire al bronzului și trăsăturile turnării acasă
Turnarea aluminiului in medii casnice si industrialeTurnarea aluminiului in medii casnice si industriale
» » Care este punctul de topire al aluminiului pentru cesiu?
© 2021 amigdas.com