amigdas.com

Totul despre rasa Welsh Corgi Pembroke

Răsfoiți welsh corgi pembrokeUn câine este un prieten al omului

. Mulți crescători de câini și doar iubitorii acestor animale vor fi de acord cu această afirmație. Acești ochi buni și fermecători nu pot decât să fie atinși, sunt dedicați stăpânilor lor și, în general, doar cutitului. Astăzi vom vorbi despre câini zâmbitori de rasă welsh corgi pembroke.

Inițial, rasa Corgi a fost destinată protecției și pășunatului bovinelor, dar acum câinii din această rasă au migrat de la pajiștile satului într-un mediu confortabil de acasă, devenind foarte populare în rândul crescătorilor de câini amatori. Acești fermieri "englezi" cu gât scurtă au cucerit inima omului și oțelul insotitori buni pentru proprietarii lor.

În jurul originii acestei rase se află o mulțime de mistere și mituri. Ce nu este motivul pentru a le cunoaște mai bine?

Câini de galeză din Corgi Pembroke

Originea corgi galeză

În ciuda creșterii mici, rasa Corgi este un membru cu drepturi depline al familiei de câini de oi. Se crede că au apărut pentru prima dată în Țara Galilor, o regiune veche a triburilor celtice care au trăit în secolul al X-lea. Lame scurte cu un corp puternic și o creștere scăzută permisă face treaba bine ciobănești și înlăturați cu abilitate coarnele și copitele vânatului de crescătorie. Corgi a mușcat vacile și oile, astfel încât ei nu s-au rătăcit și s-au ținut în cireadă.

Cynologii nu au stabilit locul de proveniență al rasei, dar există două ipoteze. Unul dintre ei este că cuvântul "corgi" este tradus ca "câine piticel" din limba galeză. Al doilea este că aceasta este o formă modificată a cuvântului "gardian" și, prin urmare, "Câine de pază".

Această rasă de câini cu labe scurte și diverse legende nu este lipsită. Există o poveste frumoasă despre modul în care au fost acești câini prezentat locuitorilor Albionului cețos. În legenda se spune că creaturile magice foloseau corgi pentru ham și călare. Pentru a dovedi acest lucru, au existat urme strălucitoare ale șei și hamurilor de pe spatele și capcane de câini.

Celtic câini

Există o altă poveste a aspectului lor - reală. Au fost găsite imagini cu câini asemănători din triburile celtice din Marea Britanie. Apoi vârsta acestei rase devine foarte impresionantă - 1500 ani î.Hr. e. Unii istorici cred că celți au stabilit acești câini în Marea Britanie, unde au format în cele din urmă galeriile moderne din Welsh.

Desigur, există o altă versiune a aspectului acestei rase, în baza căreia există o presupunere a unui obicei mai devreme de corgi pe aceste meleaguri. De exemplu, oamenii de știință au o teorie că acești câini au fost plantați în epoca de piatră. În acel moment, populația insulei a fost hrănită de marea și animalele terestre, și au fost folosite corgi galezi pentru căutarea și capturarea păsărilor, trăiau pe pietre și mamifere în păduri dense de păduri.

Ajunși în Anglia, celții au fost angajați în creșterea vitelor, au început să folosească rasa de corgi ca păstori. Acești câini nu numai că au urmărit efectivul, ci și au îndepărtat animalele de pradă sau alte turme care ocupă teritoriul lor. acestea prieteni nonagresivi cu patru picioare perfect copiate cu munca lor și în timpul procesului ei au fost întotdeauna colectate și tăcute.

Chiar și în acele vremuri străvechi, apreciind demnitatea acestor câini, au început să fie folosiți ca apărători ai întregii familii, în special a copiilor. În 1925, această rasă a fost prima dată documentată oficial la o expoziție din Țara Galilor. Cu toate acestea, din cauza profesiei lor, rasa Corgi nu a câștigat multă popularitate atunci, dând loc unor persoane mai vii.

În ciuda acestui fapt, crescătorii nu și-au pierdut speranța pentru îmbunătățirea calității rasei și, în curând, corul galei a primit atenția bine meritată. În 1934, Kennel Club-ul american a împărțit această rasă în două tipuri:

 • welsh corgi pembroke;
 • wigan corgi cardigan.

De asemenea, nu trebuie menționat faptul că printre celebritățile acestei rase - câinii reginei engleze Elizabeth II, care este fanul lor mare. Practic, datorită reginei Marii Britanii, acești câini au câștigat o asemenea popularitate printre iubitorii de câini.

Câini preferați de regina Elisabeta a II-a

Aspectul câinilor

Printre toți câinii ciobănești Corgi - cel mai mic. Ei au un lung corp lung și labute puternice. În ciuda limitelor lor scurte, corgi-ul este destul de rapid și activ.

Welsh Corgi pembroke diferă de cardigan în dimensiuni compacte, creșterea lor variază de la 25 la 30 de centimetri și cântărește în medie 10-14 kilograme. Pentru comparație, creșterea cardiganului corgi este în medie de 30 cm și cântărește 14-16 kg. Aceste două nume de rasă au provenit din numele regiunilor Welsh: Pembroke și Cardigan.

Lana Pembroke este foarte luminos - cu o culoare aurie, urme de alb pe bot, pe piept și pe labe. Ele sunt adesea comparate cu vulpile, și datorită conturului contrastului din jurul gurii, se pare că zâmbesc.

Cele mai frecvente culori ale gongului corgi pembroke sunt după cum urmează:

 • roșu și alb;
 • tricolor (negru, roșu și alb);
 • negru (foarte rar);
 • cerb.

O altă diferență între corgi pembroke și cardigan este lipsa unei coadă. Dar acest lucru nu este întotdeauna cazul, pentru că nu toate pembrokes sunt fără picioare de la naștere, unii dintre ei doar opriți. Cu toate acestea, în unele țări este oficial interzisă tăierea câinilor din coadă din anii 1980. Prin urmare, cynologii observă din ce în ce mai multe soiuri de corg pentru calitatea coada și, mai des, apar pembroke în coadă și deja asemănător cu vulpi.

O caracteristică distinctivă a corgi galeză este rezistența la umiditate a lânii, care este aproape identică cu cea a cioburilor de oi, dar are o stralucire matasoasă și strălucitoare. Conform regulilor compoziției speciilor, corg nu poate fi monofonic - aceasta este o abatere de la norma rasei. De asemenea, o abatere de la normă va fi considerată o creștere semnificativă a greutății, a dimensiunii capului și a pieptului. În aceste cazuri, calitățile de lucru ale rasei sunt semnificativ reduse.

Câine din rasa Corgi de pembroke negru

Caracterul corgi galeză

Această rasă de câini în engleză se distinge printr-un temperament bun și o dispoziție veselă. Sunt inteligenți, activi, uneori vicioși și curioși. Corgi au o memorie excelentă - amintiți-vă cu ușurință locația lucrurilor din casă și aduceți cu plăcere orice element din echipă.

Câinii din această rasă sunt foarte loiali și prietenoși, pot chiar să facă prieteni cu alte animale de companie, de exemplu, cu o pisică sau un iepure. Aceste animale cu patru picioare sunt foarte slabe pentru copii, sunt întotdeauna gata să se protejeze și să se joace cu ei. Viața în oraș le place destul. Welsh Corgi adaptate la orice climat, dar frigul preferă mai mult decât căldura, din cauza lânii groase.

Astfel de rase, cum ar fi plimbări lungi și jocuri în aer liber în aer liber. Ele sunt nenecesare și, în ciuda temperamentului lor jucăuș, se pot opri în timp.

Corgi nu are animale de companie, ele sunt echivalente tuturor membrilor gospodăriei. Și de la cei care nu îi favorizează, ei preferă să stea departe, fără a-și exprima vreo agresiune. Acești câini simt intuitiv când puteți merge astfel încât să se mănânce și când trebuie să fii mai liniștiți decât apa și sub iarbă. Dacă sunt însărcinați cu ei, ei le îndeplinesc ascultător. Ei văd când li se permite să se păcălească și când să fie serioși.

Pembroke și rase de cardigan sunt similare în multe privințe cu caracterul lor. Sunt ambii echilibrați, afectați de casa lor și cei dragi, fermecător și tact, sociabili și chiar au un simț al umorului (scris în standarde de rasă). Diferența dintre ele este că pembroke-ul este mai puțin sârguincios și mai excitabil, în comparație cu un cardigan calm și judicios.

Acești păstori cu păr scurt au o bună pregătire și deja își aduc aminte de echipe pentru a doua oară, ceea ce nu este neobișnuit, dar este o normă pentru o astfel de rasă. Este foarte interesant să înveți numerele de circ cu pembroke. Aceste animale de companie sunt foarte încântați să participe la astfel de competiții, cum ar fi agilitatea, flyball și alte tipuri.

Rancor și răzbunare nu sunt despre ei, sunt străini și străini la astfel de trăsături de caracter. Și își folosesc viclenia numai în anumite tipuri de activitate, dacă acestea sunt ale lor. De asemenea, ei memorează și asimilează subtilitățile caracterului proprietarilor lor, ceea ce îi ajută pe câini să se adapteze la starea lor de spirit.

Ca servitorii reginei, acești câini au maniere înalte. Corgi aproape nu latră, doar ocazional dau voce, primind oaspeții sau oaspeții. Unele persoane se pot întoarce violent, ceea ce se dovedește foarte amuzant. Această urletă în popor se numește "cântece de croșetat", dar aceasta este mai degrabă o excepție decât regula și este ușor de corectat în procesul de educație.

Câine Welsh corgi pembroke

Ingrijirea animalelor de companie

Pentru ca animalul dumneavoastra de companie sa fie sanatos si bine ingrijit, trebuie sa urmati regulile generale de igiena. Lana de cori este foarte densă și ar trebui să fie îngrijită, mai ales în timpul moliului, care are loc de două ori pe an. Pentru această perioadă este necesar să aveți răbdare, deoarece lâna va trebui să fie cusută în fiecare zi.

Cumpărați o perie specială pentru câinii cu păr lung. De obicei, câinii din această rasă se bucură de această procedură, astfel încât să nu existe probleme cu acest lucru. În plus față de perioada de miere, ele pot fi pieptănate în orice moment pentru a menține curățenia și frumusețea substratului.

După fiecare plimbare, se recomandă examinarea urechilor și a ochilor. Și o dată pe săptămână să curețe urechile unui britanic cu patru picioare, cu un tampon de bumbac. Examinați aceeași procedură și dinți. Și ochii se spală doar dacă este nevoie.

Este recomandat ca scăldatul pe scară largă să nu fie efectuat de mai mult de trei ori pe an sau în caz de necesitate extremă. Pentru că animalul dvs. de companie ar trebui să aleagă numai șampoane de înaltă calitate, destinate exclusiv câinilor.

Acești câini englezi se disting printr-un stil de viață activ și plimbări frecvente pentru ei sunt o necesitate. Welsh corgi pot fi ținute în curte, dar au nevoie de o vavă spațioasă și o cabină bine izolată.

Pembrokes sunt foarte impresionante și vă place să explorați totul nou, pentru a vă mulțumi cercetătorul activ, pentru a alege noi locuri și căi de mers pe jos.

Puppy Welsh Corgi

Nutriția și sănătatea câinilor

Având o constituție specifică a corpului - un corp alungit pe picioarele scurte, această supraîncărcare și excesul de greutate sunt extrem de contraindicate. Acest lucru poate duce la deformarea coloanei vertebrale și condiția apatică. De asemenea, nu sunt recomandate sări mari, care pot provoca traume la nivelul vertebrelor sau membrelor inferioare.

Atunci când alegeți o dietă pentru animalul dvs. de companie, luați în considerare greutatea, vârsta și amploarea activității sale. Pembrokes sunt destul de vicleni și inventatori în cerșit pentru ei înșiși unele delicii interzise. Dar, pentru a proteja organismul animalului de companie de supraalimentare, este necesar, mai întâi, să vă educați pe dumneavoastră și pe gospodăriile voastre, astfel încât să nu vă apropiați de câine. La urma urmei, din cauza greșelii tale, un câine de la un prieten activ și energic se poate transforma într-o leneșă grasă și ciudată, cu o dispoziție veșnică rea.

Corgi pembroke alimente uscate adecvate, special concepute pentru animalele aflate în obezitate. Pentru puii mici, alimentele solide trebuie mai întâi să fie înmuiate. Cu o astfel de dietă, animalele au nevoie constantă de apă.

Acești câini nu suferă de alergii alimentare, iar alimentele naturale nu sunt contraindicate acestora. Este necesar doar să vă asigurați că animalul dvs. de companie primește cantitatea necesară de vitamine și oligoelemente. În același timp, 30% din meniul total ar trebui să fie carne și produse din carne.

Prefer să alegeți produse cu conținut scăzut de grăsimi pentru prietenul dvs. cu patru picioare. Eliminați carnea de porc și folosiți prudență atunci când folosiți carnea de pui, care este un alergen. Din cereale, este mai bine să alegeți orez și hrișcă, dar există mai multe soiuri printre legume - sfecla, morcovi, dovlecei, ardei și altele. Dacă aveți un adevărat gourmet, atunci el va dori pește fiert.

Modul de hranire pentru corgi - de 2 ori pe zi la un moment dat. Nu-l hrăniți înainte de mers și imediat după exerciții fizice. După o plimbare activă, așteptați cel puțin o oră și jumătate.

Datorită geneticii sale, această rasă de câini poate avea probleme de sănătate, de exemplu, suferă de astfel de boli cum ar fi:

 • obezitate;
 • epilepsie;
 • munca grea;
 • eczeme;
 • glaucom;
 • retrovirna;
 • paralizia nervoasă a extremităților.

Dar, în general, corgi galezi au o imunitate destul de stabilă, speranța lor de viață fiind de 12-14 ani. Deci, dacă doriți să obțineți un insoțitor de lungă durată pentru voi de mulți ani, atunci corgi pembroke din Welsh este cel de care aveți nevoie.

Activitatea câinilor de corgi pembroke

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Cele mai bune rase de câini: specie și descriereCele mai bune rase de câini: specie și descriere
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Amstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pitAmstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pit
Trei soiuri principale de caini TerrierTrei soiuri principale de caini Terrier
Unele fapte interesante despre câiniUnele fapte interesante despre câini
» » Totul despre rasa Welsh Corgi Pembroke
© 2021 amigdas.com