amigdas.com

Punctul de topire și punctul de fierbere al aurului

Punctul de fierbere și punctul de topire al auruluiCele mai importante proprietăți fizice ale metalelor sunt punctele lor de topire. Cunoașterea acestui parametru vă permite să combinați eficient diferitele componente și să creați aliaje confortabile, durabile și de înaltă calitate. Pentru fiecare tip de metal există un prag la care trec de la o formă de materie la alta. La o anumită temperatură, ele încep să se topească, trecând de la o stare solidă la o stare lichidă. Dacă temperatura atinge o valoare critică, metalul va intra în starea gazoasă, adică începe procesul de evaporare.

Punctul de topire al aurului, temperatura de topire a aliajelor

Prin natura efectului temperaturii, toate metalele sunt împărțite în trei grupe.

 1. fuzibil. Acest grup include metale care se topesc la temperaturi sub 600 ° C. Exemple: sodiu, zinc, bismut, gal, staniu, cesiu și altele.
 2. Mediu de topire. Meltele variază între 600 și 1600 ° C.
 3. susținut. Peste 1600 ° C Exemple: titan, wolfram, crom și altele.

Punctul de fierbere al auruluiSe ridică o întrebare rezonabilă, la ce temperatură se topeste aurul? Punctul de topire Au în forma sa pură este de 1063 ° C, deci poate fi atribuit celui de-al doilea grup.

Trebuie menționat că această clasificare se aplică numai metalelor pure. Când vine vorba de aliaje, valorile se schimbă și pot fi diferite de cele inițiale.

Punctul de fierbere al metalelor este mult mai mare decât în ​​acești parametri. De exemplu, dacă punctul de topire al acestui metal nobil este de 1063 ° C, punctul de fierbere ajunge la 2947 ° C. Diferența este aproape de două ori!

Au: prezentare generală

Aurul sau aurul este al 79-lea element din tabelul periodic al lui Mendeleyev. Masa atomică este 196,96654 a. de exemplu (g / mol). Situat în primul grup al mesei periodice, se referă la metale prețioase, împreună cu:

 • platină;
 • argint;
 • paladiu.

Din punct de vedere, reacția chimică este inertă. Nu apar reacții pronunțate. Are proprietăți fizice specifice care îi permit să fie folosit în bijuterii, tehnologie și industrie.

Proprietățile fizice ale Au

Ce este atât de special în acest metal, strălucirea căruia a atras oamenii timp de multe secole și a devenit un simbol al prosperității financiare în lume?

 1. culoare. Pentru aurul pur, se caracterizează printr-o frumoasă culoare galben închisă, cu un luciu metalic caracteristic. În stare lichidă, metalul are o culoare verde deschis. Perechi de culoare galben-verde.
 2. duritate. Este un metal moale. În scara de duritate (scara Mohs), cifra este de 2,5-3.
 3. temperatură topire Au - 1063 ° C.
 4. Conductivitate electrică bun, 75% în raport cu cuprul ca supraconductor.
 5. Conductivitate termică și capacitatea de căldură sunt excelente. Articolele de aur se încălzesc rapid și se răcesc rapid.

Proprietățile care pot fi atribuite aur metalelor prețioase includ:

 • plasticitate;
 • densitate.

Densitatea metalului

Conceptul de densitate înseamnă greutatea unei substanțe pe unitatea de volum. Acest metal prețios are o mare valoare pentru acest parametru. De exemplu, jumătate de pahar de nisip auriu pur, va avea o masă de aproximativ 1 mii de grame.

Densitatea aurului, curățată de impurități, este de 19,3 g / cm3. Vorbind de aurul natural industrial, densitatea este puțin mai mică de 18-18,2 g / cm3. Acest indicator face tehnologic avantajos să extragă metalul din roci și face aur scump.

Kovkost și plasticitatea

Bare de aurPunctul de topire al aurului, precum și plasticitatea ridicată, îl fac convenabil și supus în mâinile oamenilor. Cele mai bune foi de aur, acoperite cu cupole de biserică, elemente de interior și de design, nu pierd o strălucire strălucitoare și frumoasă. De la un gram, se poate realiza acest metal uimitor, foarte subțire, lungimea căreia va fi aproape de 3 mii de metri. Aurul nu-și schimbă proprietățile atunci când:

 • compresie;
 • răsucire;
 • măcinare;
 • rulare;
 • stretching.

Desigur, un astfel de set de proprietăți fizice nu poate rămâne neobservat de oameni și, prin urmare, aurul este utilizat în diverse domenii ale științei, ingineriei și industriei.

Răspândirea Au în natură

79 din tabelul periodic al lui Mendeleev, este destul de larg răspândită în natură, dar în cantități mici. Nouăzeci și nouă procente din acest metal, care este în formă nativă, este închis în intestinul planetei. Dar într-o formă difuză. Conform estimărilor brute, între 5 și 10 miliarde de tone se află în oceanele lumii, conținutul său variază de la 32 la 64 mg pe tonă de apă de mare.

În plus, Au este conținut în plante și animale. Astfel, în 100 de grame de porumb conține 0,5 μg de metal nobil și la om aproximativ 10 mg.

Domeniul de aplicare

Oamenii au învățat cum să extragă Au pentru nevoile lor. Dar unde este folosit?

 1. Exploatarea auruluiIndustria principală este, desigur, bijuterii. Podoabele frumoase din diverse aliaje de aur sunt principala caracteristică a bogăției financiare a aproape fiecărei femei. Acestea sunt date celor dragi, sunt investiți, admirați și apreciați de ei.
 2. Aparate de uz casnic. Punctul de topire al aurului, platinei și paladiului, nichelului și a altor metale le face indispensabile în aplicațiile tehnice. Au are o ductilitate ridicată și plasticitate în combinație cu inerția chimică permite utilizarea acestui metal în cele mai mici detalii. În telefoane, televizoare, calculatoare și alte dispozitive electronice.
 3. Aurul este o monedă puternică în întreaga lume care nu se depreciază niciodată. Pentru a nu-ți fie frică de inflație și de neplată, mulți economisesc economiile lor sub formă de lingouri metalice.
 4. Premii pentru realizări în diverse sporturi și jocuri sunt organizate în aur, argint și bronz, care subliniază încă o dată valoarea lor ridicată.

Aliaj de aur

Aliaj de aurProdusele realizate din metal nobil îl fac nu numai popular, dar îi dau și anumite proprietăți. Bijuterii din aur curat, ușor deformate, predispuse la zgârieturi și fraiere. Prin urmare, aliajele cu alte elemente ale tabelului periodic sunt frecvent utilizate pentru a evita aceste dezavantaje.

 1. Aur de 585 de teste. Acest aliaj este cel mai vândut în țara noastră și în străinătate. Compoziția aliajului include: 58,5% - aur pur, 34% cupru, 7,5% - argint. Punctul de topire este 585-840 ° C, ceea ce este mult mai mic decât în ​​cazul unei probe pure. Cu toate acestea, în general, proprietățile aliajului sunt mult mai bune. Cuprul este folosit pentru a crește rezistența și duritatea. Cu toate acestea, dacă este prea mult, produsul va fi corodat.
 2. Aur 999. În esență, metal pur, cu o cantitate mică de cupru. Prin urmare, temperatura de topire de 999 de probe crește comparativ cu indicele anterior. Este de 1063 ° C, acestea sunt aceleași valori ca și substanța pură. Produsele fabricate din acest aliaj moale, sunt capabile de deformare, astfel necesită o manipulare atentă și o manifestare de mare precauție.

Ce determină culoarea bijuteriilor de aur?

Ce culoare va produce bijuteriile depinde de tipul componentelor din aliaj și de procentul lor. Umbra roșie va avea un produs în care aurul și argintul sunt de 25%, iar cuprul este de 50%. Culoare albă - dacă aliajul conține paladiu, nichel, argint. Verde - argint și cupru. Roz - argint, paladiu și cupru.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
La ce temperatura se topeste cuprul, topindLa ce temperatura se topeste cuprul, topind
Temperatura de topire a fontei: caracteristici ale materialuluiTemperatura de topire a fontei: caracteristici ale materialului
Punctul de topire al metalului în gradePunctul de topire al metalului în grade
Procedeul de lipire la domiciliuProcedeul de lipire la domiciliu
Punctul de topire al staniu și plumbPunctul de topire al staniu și plumb
Topirea aluminiului la domiciliu la temperaturi ridicateTopirea aluminiului la domiciliu la temperaturi ridicate
Temperatura și caracteristicile de topire ale plumbuluiTemperatura și caracteristicile de topire ale plumbului
Caracteristicile de lipire moale dupa 61Caracteristicile de lipire moale dupa 61
Procesul de topire a argintului la domiciliuProcesul de topire a argintului la domiciliu
Punctul de topire al zincului, proprietățile și aplicarea metaluluiPunctul de topire al zincului, proprietățile și aplicarea metalului
» » Punctul de topire și punctul de fierbere al aurului
© 2021 amigdas.com