amigdas.com

Analiza acidului uric în sânge: norma la bărbați

Motivul pentru creșterea acidului uricSe pare că o astfel de substanță în organism, cum ar fi acidul uric, este greu de imaginat în combinație cu sângele. Aici, în urină - o chestiune destul de diferită, aici este locul de a fi. În acest caz, tot timpul în organism apar diferite procese metabolice, pentru a forma alcalii, acizi, săruri și alte substanțe chimice care pot fi scoase dintr-un tract gastrointestinal organism, care acționează la acesta din sange si urina.

Acidul uric (MC) se găsește, de asemenea, în sânge, apare într-un volum mic de baze purinice. Necesar de organism baze purinice, ca regulă, provin din exterior, cu hrană și sunt folosite în sinteza acizilor nucleici, dar uneori și produse de organism. În ceea ce privește acidul uric, această substanță este produsul final al metabolismului purinei și corpul în mod direct, în general, nu este necesară. Valoarea sa a crescut (hiperuricemie), a declarat defect în metabolismul purinei, și poate amenința depunerea om de săruri nedorite în articulații, pe os si alte tesuturi, cauzand disconfort atat si boli grave.

Normă de acid uric

Care este norma acidului uricLa bărbați, norma acidului uric nu trebuie să fie mai mare de 70,0 mg / litru sau să fie în intervalul de 0,25-0,51 mmol / litru. La femei, norma este puțin mai mică - până la 58 mg / litru sau respectiv 0,17-0,45 mmol / litru.

Acidul uric sintetizat în timpul metabolizării purinice trebuie să se dizolve în plasmă din sânge pentru a scăpa ulterior prin rinichi, dar plasma nu poate dizolva MC mai mult de 0,43 mmol / litru. Din organismul cu urină în normă se deduce 2,37-5,80 mmol / zi.

La concentrația sa mai mare, MC formează o sare (uree de sodiu) depusă în tofus (unele noduli) în diferite tipuri de țesuturi care au o similitudine cu acidul uric. Ca o regulă, tofilor poate fi văzut pe picioare, mâini, urechi, dar „favorit“, o parte a corpului este suprafața articulațiilor (glezna, cot) si tendoanele organelor genitale. Uneori pot fuziona și crea ulcere, din care sub forma unei mase albe uscate ieși particule de urați. În unele cazuri, uratele pot fi găsite în pungi sinoviale, ceea ce determină limitarea mobilității (sinovită), durere, inflamație. Sărurile de acid uric se găsesc în oase cu apariția schimbărilor lor distructive.

Cantitatea de MK în sânge va depinde de produsul de secreție tubulară, reabsorbtia și rata de filtrare glomerulară și metabolismul purinei. In general, o concentrație ridicată de acid uric este un rezultat al subnutriției, mai ales așa cum se aplică persoanelor care au o patologii ereditare (asociate cu fermentopathy X-linked sau autozomal dominant) în timpul căreia mărește producția în corpul de acid uric sau ingreuneaza acestuia concluzie. Hiperuricemia condiționată genetică este primară, secundară se formează sub influența imaginii vieții sau rezultă dintr-un altul patologice.

Asta inseamna ca putem trage concluzia ca motivele pentru cresterea cantitatii de acid uric in sange (excretie intarziata sau exces de productie) sunt:

 • Meniu de zi greșit;
 • Predispoziția genetică;
 • Receptie de diuretice si preparate salicilice;
 • Creșterea schimbului de nucleotide (anemie hemolitică, boli mielo-limfoproliferative, mielom);
 • Insuficiența renală (o scădere a secreției tubulare, o încălcare a filtrării glomerulare - acidul uric din sânge nu trece în urină).

Principalele cauze ale creșterii MK

Ce nivel de acid uric ar trebui să fieUnul dintre principalele motive pentru creșterea cantității de acid uric în sânge se numește malnutriție sau, mai degrabă, utilizarea unui număr foarte mare de alimente care acumulează substanțe purinice. Ea - alimente conservate (in special șprot), carne (carne și pește), rinichii și ficatul de porc și de vită, ciuperci, preparate din carne prăjite, și diverse alte bunătăți. Dragostea excesivă pentru aceste produse poate duce la faptul că bazele purinice necesare sunt absorbite de organism, iar acidul uric, ca produs final, se dovedește a fi inutil.

Trebuie spus că produsele care sunt de origine animală nu au cel puțin rolul în creșterea cantității de acid uric, deoarece au baze purinice și de cele mai multe ori conțin o cantitate crescută de colesterol. Având un mare interes în aceste feluri de mâncare preferate, fără a se limita la volum, o persoană lovește o lovitură dublă pe corpul său.

Dieta cu un număr redus de purine constă în mere și pere, cartofi, produse lactate fermentate, fructe de pădure, castraveți (în mod natural, nu marinate) și alte legume în formă proaspătă. Prăjirea, conservarea sau alte "vrăjitorii" asupra produselor semifabricate înrăutățează semnificativ calitatea produselor din acest plan (cantitatea de purine din alimente și concentrația crescută de acid uric din organism).

Cum se manifestă MK în sine?

Exces de acid uric se răspândește în întregul corp, în acest caz, expresia comportamentului său are mai multe evoluții ale evenimentelor:

 • O cantitate crescută de acid uric, formarea de săruri (concreții de calciu și uree) în timpul întârzierilor sale în rinichi cu aciditate ridicată a urinei conduce adesea la apariția bolii de pietre la rinichi.
 • Uratele, care trec prin rinichi, sunt uneori depozitate în țesutul lor interstițial, ceea ce duce la apariția nefropatiei gute și apoi - și insuficienței renale. Primele semne ale bolii este considerată gravitate specifică permanent scăzută de urină pentru a forma proteina și creșterea tensiunii arteriale (hipertensiune), apar în patologia ulterioară în organele sistemului excretoare apare pielonefrite. Sfârșitul procesului este dezvoltarea insuficienței renale.
 • Particulele de urați sunt depuse și formează microtofus în țesuturile conjunctive, osoase și cartilaginoase, care este cauza dezvoltării bolilor gute. Uratele concentrate din cartilaje sunt adesea eliberate din tofu. De regulă, acest proces este precedat de acțiunea factorilor provocând hiperuricemie, de exemplu, un nou aport de purine și, desigur, acid uric. Cristalele urate sunt absorbite de leucocite (fagocitoză) și apar în fluidul sinovial al articulațiilor. Acesta este un simptom acut al artritei gute.

Toate transformările și mișcările acidului uric, care provoacă comportamentul acestuia, pot există separat sau sunt interconectate.

Gută și acid uric

Analiza acidului uricArgumentând despre acidul uric, purinele, nutriția adecvată, nu se dovedește a fi ocolind o astfel de boală neplăcută ca guta. De regulă, este asociat cu acid uric, în timp ce este foarte rar să-l numim foarte dificil.

Gout apare cel mai adesea la bărbații de vârstă adultă, în unele cazuri este de origine familială. O cantitate mare de acid uric (hiperuricemie) într-un test de sânge biochimic poate fi observată cu mult înainte de apariția primelor semne ale acestei boli.

Primele simptome de gută și de exprimare clinică nu strălucește, doar ceva - a început să se rănească degetul mare pe orice picior, iar câteva zile mai târziu, un bărbat se simte complet sănătos din nou, iar ea nu se mai aduce aminte despre această neînțelegere nefericită. Pot apărea atacuri suplimentare după un interval considerabil de timpși trece cel mai pronunțat:

 • Creșterea temperaturii corpului;
 • Durere în articulațiile mari și mici (genunchii, gleznele, degetele și degetele de la picioare);
 • În punctul punctat (lichidul sinovial), care este preluat din articulația afectată, se găsesc celule albe din sânge (leucocite) și particule urate, care sunt implicate în fagocitoză;
 • Accelerarea ESR, creșterea concentrației de leucocite într-un test de sânge general;
 • Probabil amputarea spontană a degetelor (necroză și distrugere tisulară);
 • Gută cronică poate duce la deformarea articulațiilor (osteoartrita, distrugerea cartilajului).

Pentru a trata boala este destul de dificilă, și uneori pentru organism și nu este inofensivă. Tratamentul include:

 • Tratamentul boliiMedicamente antiinflamatoare nesteroidiene - AINS care au efecte antiinflamatorii și analgezice, dar afectează negativ organele tractului gastro-intestinal;
 • In timpul unui atac acut - colchicina, reducerea intensității durerii, dar acest lucru tinde sa se acumuleze in celulele albe din sânge interfera cu mișcarea și fagocitoza acestora și, în consecință, să ia parte la procesul inflamator. Colchicina agravează hemopoieza;
 • Protivopodagricakih înseamnă sulfinpirazona și probenecid ajută excreție crescută a acidului uric în urină, dar folosită cu precauție în patologia urinară a canalelor agenților alcalinizare Diacarbum paralele și prescrise, precum și un consum mare de fluid. Alopurinol reduce producția de acid uric, poate promova regresia tofilor și eliminarea altor simptome de guta, deoarece, cel mai probabil, preparatul este una dintre cele mai bune împotriva apariției guta;
 • Diakarb nu permite formarea de pietre (ia parte la dizolvarea lor).

Eficacitatea tratamentului unui om poate îmbunătăți semnificativ, dacă luați o dietă, care conține o cantitate mică de purine (numai pentru nevoile organismului și nu pentru congestie).

Dieta cu hiperuricemie

Dieta cu conținut scăzut de calorii (dacă omul are o greutate corporală, atunci numărul 5 este cel mai bun), peștele și carnea în cantități limitate nu depășesc 350 de grame pe săptămână. Acest lucru poate ajuta pacientul să reducă acidul uric în sânge, să trăiască o viață normală, fără să vă faceți griji pentru atacurile de artrită gută.

Bărbații cu semne ale acestei boli care sunt supraponderali sunt sfătuiți să utilizeze tabel numărul 8, amintindu-i de descărcarea o dată pe săptămână, dar în același timp nu uita că este îngăduit că înfometarea completă este interzisă. Lipsa alimentelor va crește rapid conținutul de acid uric și va exacerba doar procesul. Dar despre aportul suplimentar de vitamine B și acid ascorbic, trebuie să te gândești serios.

Tot timpul, până la exacerbarea bolii, ar trebui să aibă loc fără consumul de pește și feluri de mâncare. Mâncarea este necesar să fie moale, dar cu toate acestea, este mai bine să mănânce alimente numai ca un lichid (suc de fructe și legume, compoturi, jeleuri, fructe și lapte, kasha- „imbecil“, supe de legume bulion). În plus, un om trebuie să bea mult lichid (cel puțin 2,5 litri pe zi).

Trebuie să se țină seama de asta cantitate crescută de baze purinice se află în produse cum ar fi:

 • Nivelul acidului uric în sângeFicat (în primul rând - carne de vită);
 • Glanda timus, creier;
 • Carne "tânără" (carne de pui, carne de vită);
 • Rinichi și limbă (carne de vită, carne de porc);
 • Orice tipuri de produse afumate;
 • Carne grasă (indiferent de specia de animale);
 • Carne tocată și supă de pește fiartă;
 • Conserve în ulei (hering, sardine, șprot);
 • Ciuperci, în special, uscate;
 • Fasole proaspete, linte, păstăi de mazare;
 • Cacao și cafea;
 • Varza de Bruxelles;
 • Sorrel, spanac.

Dimpotrivă, o mică concentrație de purine este în:

 • Ouă din carne de pui;
 • Orice produse din lapte acru;
 • Salată, cartofi, castraveți, morcovi;
 • Ikra (destul de surprinzător);
 • Orice tip de crupe;
 • Produse de panificatie;
 • Mere și pere;
 • Caise, prune, portocale;
 • Orice nuci.

Aceasta este o listă mică de produse care sunt permise sau interzise de bărbații care au găsit primele simptome de guta și o concentrație crescută de acid uric în testul de sânge. Reduceți acidul uric A doua parte a listei (fructe, legume și lapte) poate ajuta în sânge.

Ce poate indica dacă acidul uric este coborât?

Ceea ce este indicat de un nivel scăzut de acid uricÎn primul rând, acidul uric este redus în timpul utilizării medicamentelor anti-gute, ceea ce este destul de logic, deoarece reduce sinteza acestuia.

În plus, cauza unei scăderi a cantității de acid uric poate fi o reducere hereditară a sintezei sale, o scădere a reabsorbției tubulare și, în cazuri foarte rare, anemia și hepatita.

În care o cantitate redusă de produs final al purinei procesului metabolic (precum și a crescut) în urină se leagă la o gamă mai largă de boli stări, dar analiza urinei a acidului uric nu este atât de foarte multe ori, este în general medicii interesați profil îngust, care se ocupă de o anumită problemă. Pentru autodiagnosticarea bărbaților, cu greu poate fi necesar.

Pentru a preveni problemele de sănătate, și bărbați și femei după 50 de ani trebuie să controlați cantitatea de acid uric din sângele dumneavoastră. Dacă se constată în timp că concentrația acestei substanțe a devenit mai mare sau mai mică decât norma, atunci problema poate fi rectificată ușor și rapid fără utilizarea medicamentelor. În acest caz, puteți evita apariția bolilor patologice în organism, ceea ce poate duce la consecințe negative și periculoase.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să tratați gută: simptome și semne ale bolii, metode de tratamentCum să tratați gută: simptome și semne ale bolii, metode de tratament
Bilirubina totala a crescut: ce inseamna?Bilirubina totala a crescut: ce inseamna?
De ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratamentDe ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratament
De ce am nevoie de vitamina C? Surse de vitamina C, unde este?De ce am nevoie de vitamina C? Surse de vitamina C, unde este?
Analiza urinară a lui Sulkova: necesitatea cercetării la copii, adulțiAnaliza urinară a lui Sulkova: necesitatea cercetării la copii, adulți
Cauzele apariției mucusului în urină la femeiCauzele apariției mucusului în urină la femei
Caracteristicile principale ale cărnii de iepure, beneficiile și valoarea nutritivă a acesteiaCaracteristicile principale ale cărnii de iepure, beneficiile și valoarea nutritivă a acesteia
Norma bilirubinei în organism la nou-născutNorma bilirubinei în organism la nou-născut
Principalele funcții ale ficatului din corpul umanPrincipalele funcții ale ficatului din corpul uman
Care ar trebui să fie norma pentru analiza clinică a urinei?Care ar trebui să fie norma pentru analiza clinică a urinei?
» » Analiza acidului uric în sânge: norma la bărbați
© 2021 amigdas.com